Şimdi Ara

Viber programı yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar.Aranızda Viber adlı programı bilen kullanan ve yardımcı olacak biri varmı ?Viber'i bilmeyen varsa nette araştırdığım kadarıyla iphone telefon kullanıcılarının kendi aralarında ücretsiz konuşmasını sağlıyormuş



  • Viber son zamanlarda oldukça popüler hale gelen, Skype benzeri internet üzerinden sesli görüşme uygulaması. App Store'dan ücretsiz olarak indirilen Viber ayrıca herhangi bir kayıt veya servis ücreti talep etmiyor ve diğer viber kullanıcılarıyla tamamiyle ücretsiz (internet data kullanımı hariç) görüşmenizi sağlıyor. Aslında bakıldığında Skype ve Fring gibi VoIP uygulamarına oldukça benzeyen Viber'i emsallarinden ayıran başlıca özellikleri:

    Her hangi bir gizli ücretlendirmesinin olmaması. Siz ve arkadaşlarınız ücretsiz Viber uygulamasını kurduktan sonra dünyanın neresinde olursanız olun istediğiniz kadar sesli görüşebiliyorsunuz. Tek ihtiyacınız olan 3G veya Wi-Fi internet bağlantısı.

    Kayıt işlemi gerekmemesi. Viber kurulduktan sonra telefon numaranızı kullanıyor. Böylece arkadaşlarınızı da onların telefon numaralarıyla bulabiliyor.
    Arkadaşlarınızı eklemek gerekmiyor. iPhone'unuzun rehberini kullandığı için arkadaşlarınızı Skype'ta olduğu gibi tek tek eklemeniz gerekmiyor, hepsi otomatik olarak beliriyor.

    Her zaman Viber çağrısı alabilirsiniz. Benzer uygulamalardaki gibi Online Offline seçeneği bulunmuyor. Viber kapalı olsa bile her zaman online'sınız ve aranabilir durumdasınız.

    Cevapsız çağrı bildirimleri. Bir çağriyi kaçırırsanız Viber sizi uyarıyor.

    Ses kalitesi. Viber'in ses kalitesi GSM ile yapılan normal telefon görüşmesinden bile kaliteli.
    Düşük limitli 3G kullanıları için dikkat edilmesi gereken husus data kullanım miktarları. Viber kısa süreli görüşmelerde (1 dakika civarı) yaklaşık 300 KB upload ve 300KB download olmak üzere toplam 600KB lık bir data kullanım miktarına ulaşıyor. Eğer operatörlerin 100MB-250MB paketlerindeyseniz bir gözünün internet kullanımında olsun.

    Ayrıca Viber uygulamasında Viber kullanmayan arkadaşlarınızı arama özelliği de bulunuyor. Tabi ki bu şekilde arama yaptığınız zaman operatörünüzün normal görüşme tarifesinden ücretlendiriliyorsunuz.

    Kullanım

    Viber'ın kullanımı oldukça kolay. Uygulamayı ilk çalıştırdığımızda Push Notifications kullanım izini veriyoruz. Sonraki kısımda Continue düğmesine basarak Setup ekranına geçiyoruz. Setup ekranında önceklikle Viber'ın adres defterimize erişebilmesi için izin veriyoruz. Sonra telefon numaramızı girip Continue düğmesine basıyoruz. Viber girilen telefon numarasının onayını yapmak için bize SMS ile 4 basamaklı bir onay kodu yolluyor. Bu kodu girip Enter Viber düğmesine basarak kurulumu tamamlıyoruz.

    Contacts kısmında adres defterimizdeki Viber kullanan ve kullanmayan bütün kişileri görebiliyoruz. Viber kullanan kişiler isimlerinin yanında Viber yazısıyla ayırtedilebiliyor. Viber kullanan arkadaşlarımızla internet üzerinden ücretsiz görüşme yapabiliyoruz. Adres defterindeki Viber kullanmayan bir arkadaşımızı aramak istediğimizde ise uygulama kapanıp iPhone'un normal telefon uygulaması açılıyor ve kullandığımız tarifeden ücretlendirilerek normal telefon görüşmesi yapıyoruz.

    Alıntıdır.




  • Konu yanlış yerde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.