Şimdi Ara

BİR HEDEFİM YOK MESLEK OLARAK YARDIM...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
6.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR HANGİ MESLEK BANA GÖRE BİLMİYORUM İNŞAAT MÜH İSTİYORDUM FİZİK AĞIRLIKLI OLUNCA O BÖLÜMÜDE PEK DÜŞÜNMÜYORUM..SİZCE HANGİ BÖLÜM OKUNMALI BU TÜRKİYEDE..DOSTLAR..:S



  • Öncelikle iş sende bitiyor, bunu kafana koymalısın dostum. Hangi mesleği istediğini düşünmen ve sorgulaman için bu sorulara cevap vermelisin ki biz de sana yardımcı olabilelim.

    1) Okuduğun lise türü nedir? (Düz, Anadolu, Meslek, Öğretmen, Fen)
    2) Okuldaki bölümün nedir? (sayısal, sözel, eşit ağırlık, bilgisayar, elektrik-elektronik, muhasebe vs.)
    3) Puanların nasıl?
    4) En sevdiğin ve en başarılı olduğun ders hangisi? Bu soruyu şu şekilde değiştireyim; okuldayken en çok işlemek istediğin ve işlerken en çok zevk aldığın ders nedir?
    5) Başarılı olduğun bir alan yada ders var mı? (Fen Bilimleri, matematik, müzik, resim, yabancı diller yada spor)

    Bu sorduğum soruları cevapla buradan, yada bana özel mesaj at ben de ayrıca sana yol göstermeyi ve ilgilenmeyi isterim. Lise yıllarımda yaşadığım iyi ve berbat olaylar bana hangi bölümü seçmem gerektiğini gösterdi. Şimdi 6. sınıftan beri istediğim bölümün 2 yıllığını şansa aldığım bir bursla okuyorum ve çok mutluyum.




  • Mütercim hocam banada yardım edermisiniz karar vermem için.
    1-Orta Seviyeli Bir Anadolu Lisesindeyim.
    2-EA Bölümündeyim
    3-10.Sınıfım ama okuldaki puanlarım 9.sınıf diploma=75 10.Sınıfta inşallah=80-85 arası gelir.
    4-En sevdiğim ders yok öyle dürüst olmak gerekirse ama Coğrafya,Dil ve Anlatım deneme sınavlarında yüksek netlerimin olduğu dersler.Matematik geometriye göre daha fazla netim olduğum ders.30 soruda bu sene rekorum 23 ya da 25 net idi.Genelde 13-16 net arası oluyor matematik.Geometriden de soru yapmıyorum en fazla 10 sorudan 3-4 net
    5-İngilizceyi severim,futbol oynamayı severim,matematik ilk başta sıkıcı geliyor ama derste soru felan çözebildiğinde zevkli oluyor geometriden nefret ediyorum neden bilmiyorum ama geometride soruları çözünce zevkli oluyor kafam karışık

    Devlet sektörü veya özel sektörden birisini seçmem gerekiyor.EAcı olduğum için Hukuk(Devlet) hakim olup düz bir çizgide gitmek ya da Ekonomi üzerine parayı yöneten biri olmak yurtdışında eğitim almak şirketin birinde dolgun maaşla çalışmak(Özel Sektör) isteğim.Ama ailem o tür bölümler için paran olucak şirketin olucak öyle faydalı biz fabrikatörmüyüz diyorlar.Devlete sırtını daya diyorlar çoğu ailenin dediği gibi Bilmiyorum kafam karışık P.M'den de yardımınızı istiyorum




  • @1938
    Bugün aklıma geldi mesaja bakmak. Aslında yardımcı olmak değil de sana söyleyeceğim şudur dostum. Yaşım 20 ve yıllardır en çok istediğim bölümde okuyorum. Şunu sakın unutma, birşeyi gerçekten istiyorsan olur. Örnek kendimden; lise 1 yıl sonu notum 4.10 okul değiştirdim bölümüm sayısal oldu lise 2-3-4 hayatımın en berbat zamanlarıydı. ÖSS'ye girdim kazanamadım. 2. sene denedim temelim yok, 268 filan aldım YGS'den. Şans benden yanaydı, 2 yıllık özel Meslek yüksek okulunda ingilizce tercümanlık yazdım %100 burslusu ve %50 burslusu tutmadı ama %25 burslu tuttu. verecek paramız yoktu, yaklaşık 7,5 milyar oluyor yıllık ama 3 tane tanıdığımın sayesinde vakfın sahibine ulaştık ve şuan %75 burs alıyorum sahibinden ve derslerim şükür iyi. Severek bölümü okuyorum, derslere giriyorum ve uğraşıyorum.

    Sana diyeceğim şey şudur dostum. Derslerin iyi yada çok kötü farketmez, yeter ki uğraş ve iste. Şimdi sen diyorsun ki ailem devlete daya sırtını diyor, ama belki de sen bunu istemiyorsun ve azimli bir gençsin, istediğini yapıp, tuttuğunu koparırsın. Benden sana tavsiye aileni dinleme. Ben ailemi dinledim ve sayısala gittim, hayatım söndü. Şimdi yeniden şans bana güldü ve okuyorum. 1 sene kaybım var.

    O kadar soruyu neden sordum? Çok basit tabi ki. Nelere ilgin var, neleri çok seviyorsun, hangi bölümlerde okumak hoşuna gider diye öğrenmek istedim. Spora ilgin varsa ve sporcuysan, lisansın filan varsa biryerden, spor akademisine gidebilirsin. Onun haricinde coğrafyayı seviyormuşsun, ortak bölüm ea'da coğrafya var, okuyabilirsin çok seviyorsan, yada yabancı dili çok seviyormuşsun ve eğer ki yabancı dilin çok iyiyse sınavına girip o bölümü kaanabilirsen okuyabilirsin. Şimdi ben elbette ki bilemem senin hayatında bu derslerden hangisi en çok yer tutuyor. Mesela yine kendimden örnek vereyim, ben ingilizce derslerini iple çekerdim ve lisede başka bir yabancı dil olmadığı için çok üzülüyorum. Kendimi eksik hissediyorum. Mesela bir almanca olsaydı okulumda, dersini alsaydım lisede, şimdi az da olsa almanca bilecektim ve bu benim için süper birşey olacaktı kesinlikle. Ben hayatımda yabancı dillerle uğraşmayı, öğretmeyi, öğrenmeyi ve tercümanlık yapmayı seçtim. Çünkü seviyorum, hem de çok. Öyle ki ibranice gibi birçok garip dile ilgim var. Sen de eğer benim gibi hedef belirleyip düşünebiliyorsan bitmiştir dostum, istediğin herşeyi yaparsın.

    Sen diyorsun ki "Ekonomi üzerine parayı yöneten biri olmak yurtdışında eğitim almak şirketin birinde dolgun maaşla çalışmak(Özel Sektör) isteğim.Ama ailem o tür bölümler için paran olucak şirketin olucak öyle faydalı biz fabrikatörmüyüz diyorlar". Bence ailenin söyledikleri karşısında onlara "Sakıp sabancı da milyoner değildi, o da benim gibi bu sıralardan geçip fabrikatör oldu, sizin fabrikatör olmanıza gerek yok, benim içimdeki başarma isteği yeter". Bunu diyebiliyorsan, bu söylediğin özel sektörde çalışma işini kafana koyduysan ve yürekten seviyorsan hiç durma, zaten çok seviyorsan seni kimse tutamaz. Ben bile sayısaldan istediğim bölümün ancak 2 yıllığına geçebildim, benim için muhteşem bir nimettir bu. 2 yıl sonra hayırlısıyla ileri (advanced) seviyede olacağım ve yine YGS-LYS-DİL sınavına girip bu sefer 4 yıllık bir başka dil bölümüne gireceğim ve okuyacağım. Ben bu kadar seviyorsam, her kafama koyduğumu yaparım. Sen de yapmalısın. Okulunu sakın bırakma, boşlama. Çünkü işte çalışmak dünyadaki en zor olaydır, okumak çok basit. Ben 15 gün çalıştım anam ağladı, çok zor, belki de çalışmışsındır bilemem ama işten çıkınca kitaplara sarıldım hemen Sen sen ol kardeşim çalış, istediğini kazan. Sen istediğin bir bölümde okumazsan eğer, ileride istediğin meslekte çalışamazsın. Özel sektörde istiyodun ama devlette çalışacaksın, sevmeyeceksin ve mutsuz olacaksın. Mutlu olmak için iyi bir iş ve para gerekir, bu da eğer ki işini seviyorsan sana gelir. Benden bu kadar, çok yazdım ve uykum geldi. Eğer ki başka şeyler konuşmak istersen bir pm yeter, bildiğim şeyleri hemen aktarırım. Kendine iyi bak, sen sen ol, istediğin bölümü oku ve mesleğinde çalış, aileni dinleme. Sana yardım etmek istiyorlar ama yanlış yönlendirerek hayatını istemeden karartabilirler. Ben kendim zor da olsa şansla çevirdim hayatımı ama sen yapamayabilirsin. Dikkatli ol. Hoşçakal.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.