Şimdi Ara

ipod touch 4G Tutarsız Pil Yüzdesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
3.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ipod touch 4g 32 gb nin pil yüzdesini önceleri sbsettings ile açarak kullanıyordum, fakat sürekli olarak değişik pil yüzdesi gösteriyordu, örneğin %90 olan pil yüzdesi internet kullanımı esnasında %70'e düşüyor, cihazı standby konunmuna alıp 1-2 dakika sonra tekrar açınca %80'e geri çıkıyordu. ayrıca pil çok çabuk bitiyordu 2 saat infinity blade oynadığımda %90 dolu pil %10'lara kadar geriliyor (parlaklık % 50 civarında).

    sorunun sbsettings'den olduğunu düşünerek cihazı 4.3.3 'e yukselttim, sbsettingsten pil yüzdesi görülmesi özelliğini kapatarak. 4.3.3 le beraber gelen pil yüzdesini göster özelliği ile. pil yüzdesini açtım fakat 4.3.3 le beraber şarjın dayanma süresi artmasına rağmen, pil yüzdesi gösterimindeki tutarsızlık devam ediyor. çevremde ipod, iphone ve ipad kullanan insanlar böyle bir sorunun kendilerinde kesinlikle olmadığını söylüyorlar, acaba sizler bu sorunlarla karşılaşıyor musunuz?

    Bir de herkes pilinin ne kadar dayandığını paylaşırsa sevinirim.

    Beni ipod;

    oyun oynanırsa ve internette surf yapılırsa 2-2,5 saat ( 4.3.3. ten sonra ölçmedim fakat bana biraz arttı gibi geliyor)

    film izlenirse 3,5-4 saat.

    müzik dinleyince zaten o kadar fazla dayanıyorki ölçmeye bile gerek duymadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmanbaris -- 11 Mayıs 2011; 16:07:35 >







  • herseyden once 4.3.3 ile pil yuzdesi gosterme ozelligi touch'lar icin yok. sen muhtemelen jb yaparken pil yuzdesi ozelligini de acmissin jb ile.

    %10 gibi degisimler gayet normal. mesela wi-fi acik ve kullaniyorsun, alet o anki kullanima gore pilin dayanma gucunu hesaplayip gosteriyor. sonra wi-fi kapattin ve muzik dinliyosun diyelim, bu sekilde pil daha fazla dayanacagi icin pil yuzdesi azda olsa artiyor.

    2 saat infinity blade ile 90dan 10lara dusmesi %50 brightness ile normal gozukuyor. [2 saat nasil dayandin ya o oyuna? ]
  • çok normal arkadaşım. ben dahil tüm ipod touch kullananlarda durum böyle. iphone ile ipad da durum nasıldır bilmiyorum ama onlarda da aynıdır. senin çevrende ipod olup da bende böyle bir sorun yok diyen kişi Yalan(!) söylüyordur.

    mesela oyun oynarken cihaz pili su gibi içiyor. haliyle cihaz da eğer böyle oynamaya devam edersen %60 pil kaldı diyor örneğin. ama oyundan çıktın 1 2 dakika standby bekledin sonra tekrar açtın cihazı nette takılacaksın baktın ki %60 a düşen pil %70 e çıkmış. bu sefer cihaz sana diyor ki oh be rahatladım canımı ye oyun oynama nette gezin ben sana %70 lik batarya ile devam ederim diyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FightF0RFreedom -- 11 Mayıs 2011; 13:19:01 >
  • çok teşekkürler arkadaşlar içimi rahatlattınız. ama arkadaş özellikle ipad'de kesinlikle böyle birşey olmadığını iddia ediyor. pil yüzdesi daha hızlı düşşe bile hiçbir zaman artma azalma gibi hareket etmiyormuş.

    bu arada psycna harbiden infinity blade baya bi sıkıcı şu son herifi öldüreyim bidaha oynamam :)
  • iPod Touch 4g'nin 16 GB'lık versiyonu var mıydı?
  • iPod Touch 1. Nesil 5 Şubat 2008 8-16-32 Gb
    iPod Touch 2. Nesil 9 Eylül 2008 8-16-32 Gb
    iPod Touch 3. Nesil 9 Eylül 2009 32-64 Gb
    iPod Touch 4. Nesil 8 Eylül 2010 8-32-64 Gb


    http://support.apple.com/specs/#ipodtouch



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustangGT39 -- 11 Mayıs 2011; 13:59:38 >
  • Ben de böyle biliyordum da yukarıdaki mesaja göre dedim :) İlk mesajda öyle yazıyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtilhan

    iPod Touch 4g'nin 16 GB'lık versiyonu var mıydı?



    Haklısınız yok, ne hikmetse yanlış yazmışım bendeki 32 GB. düzelttim teşekkürler.
  • Pil yüzdesi tutarsız değil sadece o anki uygulamanının kullanılması halinde ne kadar daha gideceğini gösteriyor.
  • benim itouch dada aynı sorun var fakat o kadar önemli değil. bu arada iphone 2g ve 3gs de pil yüzdesi gayet tutarlı çalışıyor azalıp artma gibi sorunlar yok. (2g de jb ile aktif edilmesine rağmen)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gkocer

    benim itouch dada aynı sorun var fakat o kadar önemli değil. bu arada iphone 2g ve 3gs de pil yüzdesi gayet tutarlı çalışıyor azalıp artma gibi sorunlar yok. (2g de jb ile aktif edilmesine rağmen)


    bu bir sorun değil.
  • 4.3.2 kullanıyorum şarj sorunu çok çok büyük ölçüde düzeldi. Tutarsızlık sorun değil çünkü şöyle bir şey var. Örneğin şarjınız %40'a düştü cihazı üstteki tuşa basıp ekranı kapattıktan sonra o kendiliğinden yükseliyor. Yani yüzdeye göre ne kadar şarj kaldığını değerlendirmeyin. Ben %5 şarj ile yarım saat kullandığımı bilirim 4.3.2 ile.

    4.3.2 den önce 4.1 kullanıyordum şarj sinir ediyordu beni hemen bitiyordu. 4.3.2 ile bitmek bilmiyor çok memnunum şu an.
  • benim ipodda da pil göstergesinde sorun var. saatlerce şarjda kalsada alet şarjdan çıktığı anda pil göstergesi %95'e düşüyor. sonra kendiliğinden %98'e çıkıyor ama %100de hiç kalmıyor.
    4.3.2de de böyleydi, 4.3.3de de aynı.
  • Siz buna mı takılıyorsunuz
    Pil yüzdesini kapatın gitsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MustangGT39

    Siz buna mı takılıyorsunuz
    Pil yüzdesini kapatın gitsin


    Cihazın böyle bir özelliği varsa neden kapatalım, şahsen ben cihazın pilinin ne kadar kaldığını görmek istiyorum. Cihaz ikide birde şarj edilmez, pilin ömrünü kısaltırsınız. Diğer türlü sadece %20 nin altına düştü diye uyarı veriyor.

    aynı mantıkla, o zaman arabalardaki benzin göstergelerinide kaldırsınlar, sadece benzin azaldı uyarısı versin.
  • Alakasız bir örnek olmuş
    Bence pil yüzdesi çok da gerekli değil, zaten can sıkıyor pil yüzdesi
    Bir düşüyor bir artıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cmanbaris


    quote:

    Orijinalden alıntı: MustangGT39

    Siz buna mı takılıyorsunuz
    Pil yüzdesini kapatın gitsin


    Cihazın böyle bir özelliği varsa neden kapatalım, şahsen ben cihazın pilinin ne kadar kaldığını görmek istiyorum. Cihaz ikide birde şarj edilmez, pilin ömrünü kısaltırsınız. Diğer türlü sadece %20 nin altına düştü diye uyarı veriyor.

    aynı mantıkla, o zaman arabalardaki benzin göstergelerinide kaldırsınlar, sadece benzin azaldı uyarısı versin.


    pil yuzdesi ozelligi default olarak yok zaten. jb ile veya baska yollarla aktif ediliyor touch'larda.
  • iphone ve ipad otomatik içinde geliyor fakat ipodlarda sonradan eklendiği için tam olarak yansıtmıyor. benim de aynı şekilde. sen infiniti blade oynarken şarjına bak stand by daki şarjına bak ortalaması iphonedaki gibidir.
  • Sadece pil yüzdesi değil, yandaki ufak pil simgesinde de artıp azaldığını görebilirsiniz. Bu değişimler olduğu için büyük ihtimalle yüzde gösterge özelliğini ipodlara koymadılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dante

    4.3.2 kullanıyorum şarj sorunu çok çok büyük ölçüde düzeldi. Tutarsızlık sorun değil çünkü şöyle bir şey var. Örneğin şarjınız %40'a düştü cihazı üstteki tuşa basıp ekranı kapattıktan sonra o kendiliğinden yükseliyor. Yani yüzdeye göre ne kadar şarj kaldığını değerlendirmeyin. Ben %5 şarj ile yarım saat kullandığımı bilirim 4.3.2 ile.

    4.3.2 den önce 4.1 kullanıyordum şarj sinir ediyordu beni hemen bitiyordu. 4.3.2 ile bitmek bilmiyor çok memnunum şu an.
    ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paul Klee -- 27 Şubat 2012; 5:45:27 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.