Şimdi Ara

pavillion pil sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar pavillion model dizüstü bilgisayarımın pili artık sizlere ömür. %50 ye geldiğinde elektirik kesilmiş gibi kapanıyor.şimdi sormak istediğim şey batarya içindeki 6 pili(samsung marka 6 adet toplam 4200 mAh 10.8 V) normal şarjlı pille değiştirilir mi?değiştirilmiyorsa eğer neden olmaz hesaplamalı bi açıklama yapacak arkadaş var mı? mutlaka deneyen arkadaş vardır zahmet olacak beni aydınlatsın bu konuda



  • Normal şarjlı pille derken..?
  • normal bildiğimiz pil işte fotoğraf makinelerinde falan kullanılan 2700 mAh lık piller varya onlardan işte:D yani saçma bişey olabilir tabi ama neden olmaz tam olarak onun açıklamasını istiyorum aslında.
  • Çünkü fiziksel olarak ve elektriksel olarak (voltaj açısından) bu piller dizüstü bilgisayar pillerinden farklıdır.
  • bilgisayarınızın garantisi devam ediyorsa 4440307 nolu teknik destek hattını arayarak garanti kapsamında pilinizi değiştirebilirsiniz... Eğer garanti kapsamı dışında ise hp aksesuar tedarikcisi artım bilişimden alabilirsiniz yada aynı değerde muadil pil kullanabilirsiniz... neden olmayacağı konusuna gelirseniz bilgisayarınızın bataryası farklı yapıdadır. demiş olduğunuz şekilde pili tamir etseniz bile bilgisayarınız pili hatalı görecektir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GrounD_ZerO

    bilgisayarınızın garantisi devam ediyorsa 4440307 nolu teknik destek hattını arayarak garanti kapsamında pilinizi değiştirebilirsiniz... Eğer garanti kapsamı dışında ise hp aksesuar tedarikcisi artım bilişimden alabilirsiniz yada aynı değerde muadil pil kullanabilirsiniz... neden olmayacağı konusuna gelirseniz bilgisayarınızın bataryası farklı yapıdadır. demiş olduğunuz şekilde pili tamir etseniz bile bilgisayarınız pili hatalı görecektir..


    Aynen. Benim atladığı noktayı GrounD_ZerO eklemiş. Fiziksel ve elektriksel olarak uydursanız bile çalışmayabilir. Sonuçta laptop pilleri sadece pil değil, içerisinde pilin şarj, sağlık vb durumlarını bildiren devre de bulunmaktadır. Doğal olarak fotoğraf makinesi, vb için kullandığınız şarjlı AA piller bu özelliği taşımamaktadır.
  • garantisi bitti tabiki olsa çoktan göndermiştim ayrıca pilin fiyatı ki o da en ucuzu 90 tl vede kendim bi deneyip sonucu buraya yazarım cevap yazan arkadaşlara tşk ediyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.