Şimdi Ara

İngilizce Eğitimi İçin Farklı Bir Yöntem

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ingilizce öğrenmek için her türlü yolu denedik ancak genel olarak ders dinleme metodunu kullandık. Bir video üzerinden derslere ulaştık veya kurslara gittik. Artık eğitim metodları değişiyor ve istatistiklerin üzerinden öğrenme şekilleri belirleniyor. Bunu çok iyi kullanan ve neyi ne kadar öğrendiğinizi sizden daha iyi bilen bir yöntem var.
    www.ingilizcezengini.com sitesi ücretsiz olarak seviyenizi belirlemenize yardımcı oluyor ve farklı eğitim metodları ile ingilizce öğrenmenizi sağlıyor.

    İşte uzmanların görüşleri:


    Andreas SCHMIDT Okan Üniversitesi Yabancı Diller Birim Başkanı :
    Adı gibi zengin içeriği ile göz dolduran bir içerik hazırlanmış. Oto-kontrol ile tüm çalışmalarınız bir eğitmen tarafından anlık planlanmışçasına önünüze getiriliyor. En beğendiğim kısım ise her adımımın anlık olarak istatitiğe aktarılması oldu.Her adımınız kayıt altına alınıyor. Kuşkusuz bu ilk ve orta öğrenim öğrenci velileri için çok faydalı olmuş. 4 ayrı seviye her seviyedeki kullanıcıya hitap ediyor. Hazırlanan modüllerin, isimlerinin aksine birbirlerine tam bağlı olmaları ve sistemin hem öğretmesi hem test etmesi, yetersiz gördüğü yerlerde sizi tekrara yönlendirmesi fevkalade olmuş. Özellikle çeviri modülleri ile kelime öğretme (Ezberletme değil) modüllerinin bağlı içerikleri çok güzel. Konu anlatımlarının sesli yada görsel dosyalarla desteklenmesi öğrenmeyi dahada iyileştirebilir kanaatindeyim. Öte yandan kulanıcıyı tembelleştirebilirde.

    Kendisini, sınıfındaki portallardan ayıran en önemli nokta, fareden çok klavyeyi kullanmaya yönlendirmesi olmuş; yani yazarak öğreniyorsunuz. Sitenin görsel içerkle ağırlıklı olarak desteklenmemesi ilk bakışta olumsuz bir hava verebiliyor ama program dahilinde ilerledikçe tipik bir İngiliz gazetesi okurmuşçasına sadece dil öğrendiğinizi fark edebiliyorsunuz. Düzeylerin birbiriyle olan bağlantıları özellikle "intermediate level'da" kendini gösteriyor. Üniversite örgün ingilizce öğretimi ile paralelliği hem derslerde başarıyı hem de daha nitelikli bir İngilizce altyapısını beraberinde getiriyor. Kısacası bizim Multi-purpose yada 5in1 dediğimizden... Bütün İngilzce Web'i tek bir sayfada toplamışlar.

    Cüneyt ÖZATA (Phd) / Atatürk Üniversitesi K K Eğt Fak İngilizce Öğr. Böl. :
    Tasarımıyla dikkat çekiyor açıkçası. Detayda ise söylenecek o kadar çok şey varki, dikkat ettim, siteyi tasarlayanlar bile çoğu şeye değin(e)memişler. Herşeyden önce; sistem sanki bir otomatik pilot gibi sizi zaten yönlendiriyor. Gayet ciddi bir şekilde yönlendiriliyorsunuz "burayı biliyorum, çalışmasam olur" diyemeyeceğiniz türden. Her adımı "main course" dersi alır gibi konu anlatımı, soru çözümleri, kelime çalışmaları çeviri çalışmaları... ve üstelik bunları fare ilede seçmiyorsunuz; klavyeyi kullanıyorsunuz. Beyninizin algılama sınırlarını zorlarcasına aynı kelimeyi hem konu örneklerinde, hem sorularda, hem çeviri çalışmalarında defalarca görüyor ve bir de üstüne "kelime" modülünde üst üste altı kez çalışıyorsunuz. Daha ne olsun....

    Şahsen en çok dikkatimi çeken kısım sınavlar için ayrı bir kısım oluşturulmuş olması. Çok güzel olmuş. Karmaşa ile uğraşmak yerine doğrudan ölçme ve değerlendirme mantığı kullanılarak hazırlanmış. Konu sonlarındaki çözümlü anlatımlar, çözümlü denemeler hiç bir eksik yada soru işareti bırakmadan herşeyi gayer iyi anlatmış.

    Ve istatik kısımları... gerçekte neyi ne kadar, ne zaman, nasıl bir ortalama ile öğrendiğinizi (yada öğrenemediğinizi) size anlık olarak verebiliyor. Bu nedenle vakit problemi olanlar için kusursuz bir yönlendirme aracı olmuş.

    Bilgilerwww.ingilizcezengini.com dan alınmıştır.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.