Şimdi Ara

Akvaryum Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Öncelikle akvaryum konusunda tamamen tecrübesiz olmadığımı söyleyeyim ama yeni bir başlangıç yapmam gerekiyor. İlk tecrübemden yararlanıp yaptığım hataları tekrarlamadan yeni bir akvaryum ve farklı balıklarla bu hobiye devam etmek istiyorum. Birkaç aydır 70*20*30 ölçülerinde olan akvaryumda Koi balıkları besliyordum. Bu aşamaya gelene kadar birçok kez balık ölümüyle karşılaşmıştım ve bu da bir şeyler öğrenmemi sağlamıştı. (koi balığıyla diğer türleri yaşatamayacağımı ).

    Neyse ben en son ve en talihsiz olayı anlatayım. Akvaryum biraz eskiydi, ilk tecrübem olmasından dolayı balık sayısına fazla önem vermedim. 40 litrelik akvaryumda yaklaşık 15 adet 4cm civarında koi balıkları besliyordum. Akvaryum küçük geldiğinden olsa gerek bu balıklar sürekli camlara vurup akvaryumun silikonunu ısırıyorlardı, ve iki gün önce gece yarısında akvaryumun bir köşesi açılmış ve içindeki su odanın içine yayılmış. İçinde az bir miktar su kalmış balıklar yaşıyormuş (mışlı geçmiş zamanla anlatıyorum çünkü buraya kadar olan olayın içine ben dahil değilim)sabah babam kalktığında balıkları bir kovaya koyup filtreyi de içine koymuş,o arada da filtrenin bezini değiştirmiş ( iki adet bez var, fakat dışarıda olana sabun gibi kimyasal bir madde bulaşmış olabilir, kuru ve temiz olduğu için bilmeden takmış adam ) Akşama doğru da balıkların çoğu öldüğünde geç de olsa bir hata yapmış olduğumuzu anladık. Sadece 2 adet balık yaşıyor şu an onları da akvaryumla uğraşan başka bir arkadaşa teslim ettim.

    Yardım istediğim nokta ise bundan sonrası: yeni bir akvaryum almayı düşünüyorum, 100*40*50 200litre civarında, İstanbul'da iyi bir fiyata alabileceğim akvaryumcu önerilerinizi bekliyorum. Ve akvaryumu alırken camın kalınlığından ( en az 7mm olması gerekiyormuş bu ölçülerde) başka nelere dikkat etmeliyim? 75liraya internette bu dediğim ölçülerde ama 6mm camı olan akvaryumlar buldum. 120 130 lira civarında alabileceğim en iyi akvaryum hangisidir? Elimde ısıtıcı ve iç filtre var.

    Bunun dışında akvaryumda ne tür kum kullanmalıyım ? Ve süs olarak plastik malzemelere yer vermemem gerekiyor sanırım? Balık türü olarak henüz karar vermedim ama japon balığı ya da koi beslemeyeceğim. (en azından o aşamayı geçtiğimi düşünüyorum)

    Kısaca ikinci kez bir başlangıç yapmak istiyorum ve her türlü öneriye açığım, ilk seferde uyumsuz ve düzensiz bir akvaryum kurmuştum ancak bu kez sizin yardımlarınızla daha iyisini yapabileciğime inanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VamorteCurtela -- 5 Mayıs 2011; 1:03:11 >







  • Söylediğiniz ebatlarda akvaryum için iç filitre yetersiz gelecektir, dış filitre olması balıklarınızın sağlıklı olması için gereklidir. japon ve koi balıkları acemi balıkları değildir hassas balıklardır o aşamayı geçtim diye birşey sözkonusu değil malesef, 200 litrelik hacimde sarı prenses ve yunus balıkları 1e 4d şeklinde mutlu mesut yaşarlar hemde size yavru verirler. Öncelikle besleyeceğiniz türleri internnetten araştırın yaşam koşullarını öğrenin ondan sonra balıkları almaya başlayın, kurduğunuz akvaryumu 10-15 gün kadar boş çalıştırıp içinde biyolojik döngünün oturmasını bekleyinhttp://forum.donanimhaber.com/m_48781383/tm.htm bu başlıkta bazı önerilerim var aynı şeyler sizin içinde geçerli başka sorularınız olursa yardıcı olmaya çalışırım




  • Hocam o aşamayı geçtim derken genelde ilk başlayanlara bu tür balıklar öneriliyor ve bu balıklarla besleyebileceğimiz fazla tür yok, haliyle tek tür beslemek zorunda kalmıştım. Japon balıkları hassas doğrudur ama koi balıkları konusunda aynısını söyleyemeceğim, hiç zorlanmadan her türlü şartlarda yaşayabildiler(en azından benim beslediklerim).
    Şimdi 3-4 türden oluşan karma bir akvaryum kurmayı düşünüyorum. Öncelikle akvaryum almam gerek, yukarıda verdiğim linkteki akvaryumun camı 6mm kalınlığındaymış bu sorun olur mu? Kargoyla birlikte yaklaşık 130 140tl olacak.
  • 200 litre akvaryum için, 8mm cam kalınlığının altına düşmeyiniz.
    İmkanınız varsa kayıt-kuşaklı bir akvaryum alınız...

    Kum olarak hagen siyah kum tavsiye ederim. Diğer kumlara göre biraz daha pahalıdır ama kaliteli kumdur. Kalsiyum değeri yüksektir. Özellikle bitkili akvaryumlarda çok işe yaramaktadır.

    Koi 800 litre ve üstü akvaryumlarda beslenmesi daha doğru olur. 200 litrelik akvaryuma, sarı prenses kolonisi olabilir.

    İyi forumlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.