Şimdi Ara

ARAS kargo buzdolabını eve çıkarmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
1
Favori
31.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;

    Hepsiburada'dan buzdolabı siparişi verdim. Siparişten 4 gün sonra kargoya teslim edildi. Teslimattan 4 gün sonrada dolap geldi.

    Evim 4. kat, asansör yok. Aras Kargo dolabı çıkarmadı eve. Apartman içine bırakırız hamal tutup çıkartırsın dediler. 4 kat çıkartmak kolay değil, ben zaten elemanlara 10'ar lira bahşiş verecektim. Hamal parasını onlara vermeyi teklif ettim ama yine çıkarmadılar. Kuruluım için servisi aradım, onlarda çıkartmazmış. Bende kargoyu teslim almadım iade ettim.

    ARAS KARGO KULLANACAK HERKESE DUYRULUR... Bundan sonra ufak tefek hiçbirşeyi aras kargo ile getirtmem, göndermem.

    Cumartesi çok sinir oldum ama her işte bir hayır varmış. Pazar gittim, Ankamall KUTUP'dan daha ucuza satın aldım, pazartesi buzdolabı geldi kurulumu yapıldı hemen kullanmaya başladım =))







  • Normal eve de çıkarmaları gerekir. Eğer sorun çıkarırlarsa reddedersiniz paşa paşa geri götürürler. Sonra aldığınız firmaya şikayet edersiniz onlar da aras kargoya söyler, paşa paşa evinize kadar getirirler.

    Ayrıca kişi başı 100 TL uçmuşlar resmen. Kişi başı 10 TL'den 20 TL bu iş için normal. Haziranda koca evi taşıttım, adamlara kişi başı 50 TL ödedim, bir buzdolabı için 100 TL ne Allah aşkına.
  • hangi modeli hb den kaça kutuptan kaça aldınız?
  • Hb'den inox olan Samsung RT59EBPN'i 1450tl 12 taksite almıştım. Kutup'tan da deri olan Samsung RT59EMSW'i 1399tl 10 taksite aldım.
  • hepsiburada aynı dolabı size tekrar göndermekten gurur duyar daha bitmedi çileniz.siz aras ın genel merk. şikayette bulunun.
  • Kargo dolabi eve cikarmadi diye dolabi geri gonderdiniz peki hb dan teyit aldinizmi dolap siparisinizi iptal edip paranizi iade etmeleri hususunda
  • Kargocuların böyle bir zorunluluğu yok. Ayrıca para verseniz bile kargo bekleyen onca müşteri varken, sizin kargonuzu asansörü bile olmayan bir binanın 4. katına çıkarıp en azından 1 saati kaybetmenin hesabını veremezler.
  • neden size gelen kargolar apartman kapısındamı teslim ediliyor? buzdolabı içinde 100 lira ücret alıyorlar kargo için bi zahmet çıkarsınlar.
    ben geçen ay istanbuldan kargo ile eşya aldım eve kadar çıkardılar.aras kargoydu.görevimiz değil falan dediler ama çıkardılar işte.
    yoksa bende almazdım 7 gün içinde koşulsuz iade var sonuçta...
  • normalde büyük şeyleri çıkarma gibi bir zorunlulukları yok benim bildiğim kadarıyla zaten sözleşmelerde yazıyordur. hamalda en az 20 lira alır çıkarmak için
  • Eğerki kargo taşıma sözleşmesinde çıkarmayacakları yazıyorsa birşey diyemem.
    ama bu şart yoksa ve mahkemeye giderseniz kazanmama ihtimali yok.sonuçta benim evim benim kapımda başlar.yoksa sokağın başında yada
    şehir girişinde bırakırlar gelin alın diye :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: demobig

    Eğerki kargo taşıma sözleşmesinde çıkarmayacakları yazıyorsa birşey diyemem.
    ama bu şart yoksa ve mahkemeye giderseniz kazanmama ihtimali yok.sonuçta benim evim benim kapımda başlar.yoksa sokağın başında yada
    şehir girişinde bırakırlar gelin alın diye :)


    +

    küçük paketleri de çıkarmasınlar o zaman
  • Kargonun sorumluluğu, eşyayı belirtilen adrese teslim etmeden bitmez. Adreste "Kat:3 Daire:8"dir. Bence hammalın çıkartabileceği bir yere kargonunda çıkartması gerekmektedir.

    Sonuç olarak kargo şirketinin yapması gereken kargoyu adrese kadar teslim etmek, ve bunun için hammal tutması gerekiyorsa tutmalı. Bu tarz büyük eşyalardan zaten 80-100 tl para alıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Kargocuların böyle bir zorunluluğu yok. Ayrıca para verseniz bile kargo bekleyen onca müşteri varken, sizin kargonuzu asansörü bile olmayan bir binanın 4. katına çıkarıp en azından 1 saati kaybetmenin hesabını veremezler.


    Aras kargo ile aynı sorunu bizde yaşadık. İlk gelenler çıkarmadılar ama sonra merkezden emir gelince paşa paşa geldiler tekrar çıkardılar dolabı... Afedersiniz ama Eve teslimat demek Apartmana teslimat demek mi oluyor?.. Kargo şirketleri eğer ürünü eve teslimat etmeyeceklerse hiç kimse kargo kullanmaz...
  • yine bu forumda okumuştum birine telefon açıp buzdolabınız geldi gelip şubeden alın biz getiremeyiz demişler di .şubeye göre değişiyor bunların uygulaması.
  • bendede aynı şey oldu arkadaşlar ben başımdan geçen olayı anlatayım makine geldi apartman girişinde bıraktılar ne aras kargo nede sigorta şirketi gelen makinenin başına bir şey geldiğinde ödeme yapmıyor adamın bana dediği şu ben 5.katta oturuyorum asansörde var bana şunu dedi abi asansör var hatta asansörün dibine kadar getirdiler getirmek zor değil getiririmde ama asansörde makinanın başına bir iş geldiğinde bu benim üstüme kalır apartman içinde bina içinde olan sıkıntıları karşılamıor dedi genel müdürlükte 100 kiloya kadar taşırlar diyordu şubeye göre değişiyor sanırım ama bundan sonra yapacağım alışverişlerde eğer aras kargo zorunluluğu yoksa başka kargoyla getirtecem
  • bu Aras kargoya özel bir durum degil.Digerleride aynı uygulamayı yapıyor.Aras kargo ile banada Klima gelmişti.Annem çıktı ve ona aşagıya gelip kargoyu alması söylenmiş.Anne bana söyleyince sinirle aşagıya indim ve elemanları fırçaladım.Alın götürün dedim götürdüler.Aras merkezi aradım şikayet ettim.Anlaşmaya göre sadece kapıya göre Taşıyabiliriz dediler.Neyse kargo şirketinin elemanlarını tanırsanız yukarıya kadarda taşıyorlar.Benim birçok eşyamı 3 kata taşıdılar.

    Hb buzdolabını sorunsuz geri aldımı?
  • ister büyük ister küçük hepsiburada sattığı ürünleri müşterilerinin kapısına kadar teslim etmeyi sağlayamıyorsa bu işi bıraksın.. bu kadar!
  • Aras kargonun sitesinde sadece 444'lü numara vardı. Bende musteri iliskileri'ne eposta attım. 6 gün oldu cevap gelmedi.

    Kargo geri gitti, kargo takipden geldiği şubeden teslim alındığını görüyorum. Ama hepsiburada ile anlaşamadık bir türlü. Dolabı alalı 2 hafta, teslim alamayalı ve iade edeli 1 hafta geçti ama daha para iade işlemini yapamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuvalya

    Aras kargonun sitesinde sadece 444'lü numara vardı. Bende musteri iliskileri'ne eposta attım. 6 gün oldu cevap gelmedi.

    Kargo geri gitti, kargo takipden geldiği şubeden teslim alındığını görüyorum. Ama hepsiburada ile anlaşamadık bir türlü. Dolabı alalı 2 hafta, teslim alamayalı ve iade edeli 1 hafta geçti ama daha para iade işlemini yapamadım.




    aynı dolabı size geri yollarlar.
  • Mesafeli sözleşme ile yapılan satışlarda aynen iade hakkınız var. Ürün kusurlu olsun ya da olmasın. Hepsiburada sadece kargo ücretini isteyebilir, şayet öyle bir ücret alındıysa sizden o parayı iade etmezler.

    Açık adreste daire numarası yazdığına göre kargo görevlisi elbette evin kapısına eşyayı bırakmak zorunda. O zaman yukarda denildiği gibi mahallenin girişine bıraksın gelin alın desin. Öyle saçmalık olur mu? Adreste ne yazıyorsa getirip bırakmak zorunda.

    Ben yurtiçi kargo ile çamaşır makinesi getirttim, evin için bıraktılar.
  • Aras Kargo da zamanında şube müdürü görevi ile çalışmış biri olarak açıklamak isterim. Tüm kargo firmalarında geçerli olmak üzere; ev eşyası teslimatı yada benzeri, ağır iş yükleri teslimatı binaya kadardır. Genel sözleşme yükümlülüğü bu şekildedir. Heleki personel size iyilik yapıp 3.4. katlara çıkarıyorsa ve bu işlem sırasında bir hasar oluşursa kargo firması sigortası hasarı karşılamaz. Tamamı yukarı çıkaran personelden kesilir.

    Kargoculukta adrese teslimin anlamı daire no değil kapı no ya teslimdir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.