Şimdi Ara

Pokémon Black & White İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
10.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Maceramız, 5. Nesil Pokémon'lar ile devam ediyor!

    15 yıllık Pokémon efsanesi, en yeni temsilcileri olan Black ve White ile devam ediyor. Bu sefer ki maceramız, 5. nesilin getirdiği 156 yeni Pokémon ile Unova adlı yeni bir kıtada başlıyor. Unova kıtası önceki oyunlarda kullanılan ve Japonya'nın çeşitli bölgeleri temel alınarak oluşturulan Kanto, Johto, Hoenn ve Sinnoh kıtalarından farklı olarak Amerika'daki New York Şehri'nin Manhattan bölgesinden esinlenerek tasarlanmış. Route isimleri Johto, Hoenn ve Sinnoh'un aksine, Kanto'da olduğu gibi 1'den başlıyor.

     

         Yıllar geçse de, konsollar eskise de, oyundaki kıtalar değişse de, yeni Pokémon'lar gelse de, amacımız kesinlikle yine aynı: Bir Pokémon Ustası olmak! Bu doğrultuda tüm GYM Liderlerini yenerek sekiz rozeti de toplamak ve Pokémon Ligi'ndeki Elite Four adlı dört özel eğitmeni yendikten sonra Pokémon Ligi Şampiyonu'nu da alt ederek kendimizi ispatlamamız gerekiyor. Tabi ki her şey bu kadar doğrusal bir biçimde gerçekleşmeyecek, genellikle oyundaki “kötü takıma” bağlı olarak şekillenen yan görevler, yolculuğumuz boyunca bize yeni uğraşlar kazandıracak.


    ''



         Bu seferki kötü takımımızın adı Team Plasma. Bu takımın arkasındaki güç, önceki oyunlara nazaran daha bir “soylu ve asil”. Bu konuda fazla ipucu vermek istemiyorum zira -gerçeği oyunun 3. ya da 4. saatlerinde öğrenecek olsanız bile- oyun keyfinizin azalmasını istemem. Bu takımın tabi ki uğruna çaba sarf ettiği bir amaç var: Pokémon'ları özgürleştirmek. Pokémon'ların eğitmenleri tarafından araçmışçasına kullanılmalarını engellemek isteyen bu grup ile oyun boyunca sık sık karşılaşacağız.

     

         Önceki oyunlarda bahsi geçmeyen mevsim kavramı B/W ile ön plana çıkarılmış durumda. Birer ay süreyle 4 mevsimi de yaşayabiliyoruz. Bu sıralamaya göre, Ocak, Mayıs, Eylül aylarında İlkbahar, Şubat, Haziran, Ekim aylarında Yaz, Mart, Temmuz, Kasım aylarında Sonbahar ve Nisan, Ağustos, Aralık aylarında Kış mevsimlerini yaşıyoruz. Mevsimler doğal olarak oyundaki hava durumu faktörünü de etkiliyor, örneğin normalde yağmur yağan bir bölgede kış mevsimindeyken bu yağmur kara dönüşüyor. Ayrıca günün vakitleri de mevsimlere göre değişmekte, örneğin sabah vakti Yaz mevsimindeyken saat 04.00’de başlarken, Kış mevsiminde bu süre 07.00 oluyor. Mevsimler doğadaki Pokémon çeşitliliğini de etkiliyor. Aynı mekânda farklı mevsimler de farklı Pokémon'lar ile karşılaşabiliyoruz. Bundan ayrı olarak 5. nesil Pokémon'lardan Deerling ve Sawbuck, mevsimlere göre form değiştiren ilginç Pokémon'lar olarak karşımıza çıkıyorlar. Bunun dışında örneğin, Yaz mevsiminde ulaşamadığımız bazı mekânlara Kış mevsiminde karların birikmesi sonucu ulaşabiliyoruz. Bazı önemli karakterlerin mevsime göre ortaya çıkıyor olmaları ise ilginç bir özellik olmuş.


    ''



         TM'lerdeki sayı sınırlaması kaldırılmış, aynen HM'lerde olduğu gibi tüm TM'leri sınırsız olarak kullanabiliyoruz. Böylelikle “Şu TM'yi hangi Pokémon için kullansam?” sıkıntısı ortadan kalkıyor.

     

         B/W'nin savaş sisteminde iki yeni yöntem dikkat çekiyor: Triple Battle ve Rotation Battle. Triple Battle'da sahaya, rakibimizle beraber üçer Pokémon sürüyoruz. Solumuzdaki Pokémon rakibin soldaki ve ortadaki Pokémon'una, sağımızdaki Pokémon ise aynı şekilde rakibin sağdaki ve ortadaki Pokémon’una saldırabiliyor. Ortadaki Pokémon'lar ise sahadaki tüm Pokémon'lara saldırabiliyorlar. Pokémon'larınızın yerini değiştirme imkânınız var fakat bu sizin o turda saldırı yapabilmenizi engelliyor. Ama bazı saldırılar var ki bunları kullandığınızda Pokémon'unuzun konumunun bir önemi kalmıyor ve rakip sahanın hangi bölümünde olursa olsun saldırının hedefi olabiliyor. Bu saldırılar: Acrobatics, Aerial Ace, Aeroblast, Air Slash, Auro Sphere, Bounce, Brave Bird, Chatter, Dark Pulse, Dragon Pulse, Drill Peck, Fly, Sky Drop, Hurricane, Gust, Heal Pulse, Peck, Perish Song, Pluck, Sky Attack, Water Pulse, Wing Attack. Rotation Battle'da ise yine aynı şekilde sahaya üçer Pokémon sürüyoruz, fakat bu Pokémon'lardan sadece ortada olan saldırabilme seçeneğine sahip, ortaya istediğimiz Pokémon'u, sahayı çevirerek alabiliyoruz. Pokémon'larımızın yerlerini istediğimiz yöne göre değiştirebiliyoruz ve standart Triple Battle'da olanın aksine bu bize tur kaybettirmiyor.


    İncelemenin devamı için tıklayınız










  • Katkılarından dolayı Diva'ya teşekkürler.
  • Elinize sağlık, çok kapsamlı ve güzel bir inceleme olmuş.
  • Arkadaşlar koskoca maltepede bu oyunu satan bi bayi söleyin kafamı kesicem bakmadığım yer kalmadı pff :(
  • Güzel inceleme için teşekkürler...
  • İnceleme çok başarılı, tam hak ettiği puanı almış. Ellerinize sağlık
  • Harika bi inceleme yapmışsınız oyun çok iyi elinize sağlık :)
  • oyun iğrenç
  • bu ne lan :S bsC bunun incelemesini yapmaya değmez
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LoSt_Jack

    bu ne lan :S bsC bunun incelemesini yapmaya değmez


    Editörler kaç oyun biliyo ve BW satış rakamlarına istatistiklerine bi bak 3-4 oyun oynayıpta kendini bişey sanıyn heralde kafanın basmadığı şeylere yorum yapma Hadi şimdi git metin2 fln oyna kafan anca ona basar senin zorlama motoru
  • Bence de pek güzel değil
  • çok fazla diyalog var bas bas geçmek bilmiyor :S
  • Çok başarılı bir inceleme olmuş. Hazırlayanları tebrik ederim. Oyun da harika. Çok beğendim
  • Black and White ha... Çocuklara renkleri de öğretiyor.
  • Oyun güzel ama Türkiye'de fazla oynayan olmadığından Entralink özelliğinden yararlanılamıyor.Oyun içinde yapılacak çoğu şey Entralink'e bağlı olduğundan çok sıkıntılı bir durum bu.
  • Entralink'i Dreamworld'den Pokémon aktarmak içinde kullanabileceğiniz için yakınınızda başka oyuncu bulunmasına gerek yok. Ayrıca oyunu oynayanları bulabileceğiniz Türk Pokémon siteleride mevcut.
  • efsane devam ediyor
  • oyun mükemmel grafikler süper eventler bas döndürücü pokemonlar harika kelime kalmadi...
  • Güzel inceleme olmuş oyunu merak ettim.
  • ya eski pokemonlar yok mu bunda? sadece yeni 156 pokemon mu var? balbasaur falan yok mu?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.