Şimdi Ara

Askeri suçtan dolayı alınan 1 yıl hapis cezası para cezasına döner mi sizce ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar izin tecavüzü nedeniyle açılan dava da 1 yıl hapis cezası karar verilmiş bu karara itiraz edicez acaba daha önce böyle birşey yaşayanlar var mı para cezasına dönme gibi bir şans var mı ?



  • nasıl bir tecavüzmüş bu , benim şahit olduğum izin tecavüzünde geç gelinen gün + 7 gün oda hapsi vardı, seninki baya baya firar gibi. paraya çevirebilmesi için sanırım teskereden sonra bu ceza verilirse paraya dönebilir diye biliyorum
  • hocam teskereden sonra tekrar dava açıldı ve 1 yıl hapis cezası kararı çıktı. Daha önce bu ceza için teskereden sonra tekrar birliğe dönüp ve 39 gün askerlik yapmıştı ceza olarak.
    Bu arada bu kişi ben değilim ve hatırladığın kadarıyla 10 gün geç dönmüştü birliğine yani diyosunuzki bu durumda para cezasına dönebilir ?

    edit : imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxitcL -- 30 Nisan 2011; 16:27:07 >
  • hocam kesin bilgiye sahip değilim, benim askerlik yaptığım yerde çocuğun biri 4 gün geç kelmişti 4 gün geç teskere + 7 günde oda hapsi (cezaevi)ne çarptırılmıştı, para cezasının tezkereden sonra verildiğinde dönüşebileceğini duydum ama bu durumlar karışık biraz, çünkü geç dönüşün nasıl algılandığı da önemli, sonuçta olay bir tutanağa bakar komutan firar yazar sonra al başına belayı. bizim komutan iç hizmetleri kanunu diye bir başlardı, o kadar çok madde var ki ne isterse ona kılıf uydurabilir ama izin tecavüzüne bu kadar ağır ceza verilmemesi lazım bence firar olarak algılanmış olabilir.
  • Anladım teşşekkür ederim bilgilendirdiğin için inşallah döner şu ceza
  • quote:

    FİRAR VE CEZASI:

    Madde 66 - (Değişik madde: 14/06/1989 - 3574/2 md.)

    b) Kıt'asından veya görevini yapmakta olduğu yerden izin, istirahat veya hava değişimi alarak ayrılanlardan, dönmeye mecbur bulundukları günden itibaren altı gün içerisinde özürsüz olarak gelmeyenler,


    http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/496.html

    hocam burayı biraz incele istersen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harry_Kewell -- 30 Nisan 2011; 16:47:16 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.