Şimdi Ara

Extrem duzeyde sicaklik yalitma.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar bir suredir arastirma yapiyorum ve aradigim bir isi yalitma malzemesi var.. amacim belirli duzeyde ters sicakliklara sahip olan iki metaryalin cevrelerinde olusacak nemi engellemek..
    Bazilari nem alici, ev yapimi kocakari malzemeleri kullanmis.. atiyorum un ve princ gibi....
    Bazi arkadaslar kara kalem silgi macunu kullanmis.. bu iyi bir secenek.
    Benim aradigim ise, -30 ve +70 derecelik isi farklarina ragmen nem olusmasina engel olacak bir malzeme. Bu malzeme hic yoktan 2 yil degistirme ihtiyaci olmaksizin kapali kasa icinde kullanilabilmeli.. 2 yil sonra da dilendiginde yenilenebilmeli..
    Yukardaki kocakari malzemeleri ve karakalem silgi macunu malesef ekstrem sistemler icin ve sadece 10 gunluk sure ile isimi gorebiliyor.. Bu sebepten onerileriniz benim icin onemli.

    Bu konuda bana malzeme onerisi verebilirseniz memnun olurum..







  • Benim öncelikle merak ettiğim siz bu işlemi peltier içinmi uygulayacaksınız?Yoksa kuru buz sıvı azot bloğu içinmi yoksa gaz soğutma bloğunamı uygulanacak?Benim şahsi fikrim bu üç sistem içinde 1-2 sene ömürlü tam bir yalıtım sağlanamaz.Muhakkak bir yerden kaçak olur ve nemlenme olur.Ekstrem soğutmalardada dikkat ederseniz bloğun çevresindeki anakartın bölümleri komple sıvıya karşı macun benzeri malzemelerle kapatılıyor bundaki amaçta terlemeyi önlemekten çok anakarta akan sıvıya karşı anakartı korumak.
  • Su sogutma blogu ile islemci arasinda, nem olusmasini engellemek ve anakartin belirli bir kisim islemci cevresini korumak istiyorum. -30 dereceyi ben abarttim biraz.. tutsa tutsa +5 derece falan.. buzlu bir akvryum ile, 25cm fanli bir araba radyatoru..

    soracak olursaniz islemci blogu su sizdirmiyor.. zaten sogutma da kasadan bagimsiz. tek sorun islemcinin isi uretmesi ve islemcinin uzerine basan blogun soguk olmasi sebebiyle nem olusmasi.. sizdirma olmayacak..
  • UP
  • Çamaşır makinalarının elektronik kartlarını sıvı temasına karşı korumak için sıvı halde akıcılığı yüksek ama donduğunda elastik bir kıvam alan, yapıştığı yerden kolay kolay çıkmayan en önemlisi anakart üzerinde kapasitör (kondansatör) etkisi oluştumayan silikon bazlı SIVI LASTİK denen malzemeler var.Bence ilk önce bu tip bir malzemeyle işlemci çevresinde önlem almayı araştırın. Örnek uygulama için pdf dosyasıhttp://www.wurth.com.tr/images/katalog/pdf/05_0842.pdf
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cebirli

    Çamaşır makinalarının elektronik kartlarını sıvı temasına karşı korumak için sıvı halde akıcılığı yüksek ama donduğunda elastik bir kıvam alan, yapıştığı yerden kolay kolay çıkmayan en önemlisi anakart üzerinde kapasitör (kondansatör) etkisi oluştumayan silikon bazlı SIVI LASTİK denen malzemeler var.Bence ilk önce bu tip bir malzemeyle işlemci çevresinde önlem almayı araştırın. Örnek uygulama için pdf dosyasıhttp://www.wurth.com.tr/images/katalog/pdf/05_0842.pdf


    bu ilgili malzemelerle dolgu yapilabiliyor mu? (macun gibi.) isi iletkenligi varmi.? -35 +95 dercelere dayandigini goruyorum ama iletkenlik konusunda bilgi sahibi degilim..




  • Hayır ısı iletkenliği yok.Donmadan önce kıvamı akıcı olduğu için dolgu malzemesi olarak kullanılamıyor.Ama fırça,rulo ve sprey şeklinde uygulanabildiği için en ince ayrıntıya kadar kapatabiliyor.
  • Üstelik şeffaf renkli sprey şeklindeki uygulaması ile anakartınızın görüntüsüde bozulmaz.
  • Bu kadar ısı farkı olan bir ortamı aşırı pahalı materyaller ile ancak yalıtabilirsin üstelik çok ufak aralıklardan bahsediyorsun.

    Probleme yanlış taraftan bakıyorsun. Nemlenen bloğun üstünü yalıtacağına nemlenmeye sebep olan durumu ortadan kaldır. Bloğun etrafındaki havadaki gaz haldeki su soğuk blok ile temas edince bloğun üstünde sıvılaşır. Eğer bloğun etrafındaki havanın içinde su olmaz ise yoğunlaşmada olmaz istediğin kadar soğut.

    Yada bloğun etrafındaki havanın sirküle olmasını engelle. Örneğin bir kasada yapıyorsan kasanın içindeki hava sirkulasyonunu engelle, yani dışardan içeriye hava girmesin. Bu kasa aluminyum olabilir dış kısmı, içerdeki hava kendi içinde devridaim olsun ve kasanın yüzeyine değdiğinde içerdeki ısıyı dışarıya atabilsin yada soğutmanın gücü fazla ise dışardaki ısıyı içeriye emebilsin ve içerdeki anakart komponentlerinin aşırı soğumasını engellesin. Bu hapsolmuş havadan bir seferliğine su buharını kaçırman lazım, yada aşırı hassas değilse için bu hapsolmuş alanda ufaksa içerdeki su buharı önemsenmeyecek kadar az olacak.

    Yada dahada zihni sinir bir proje ki yapılabilinir, bloğun etrafında vakum yaratırsan bu problemi tamamen ortadan kaldırır. Ama vakum ısı yalıtkan olduğu için bu vakumun içinde kalan ve soğutma sistemin tarafından soğutulmayan parçalar ısınarak stabilite kaybederler bunlarada bir çözüm bulman lazım.




  • Esasen 12 voltluk bir rezistans ile de gayet guzel is gorulur.. Su Vopachill Evoparator'un kutusundan cikanlar gibi..
  • CPU-CPU BLOGU cevresine Wruth'un suya karsi dayanikli boyasini sursem. sivi plastik yani.. ilgili bolgeyi, icine alan ve ici karton kutu kopugu ile dolu bir odacik yapsam.. bu odacigin cevresini de siyah kopuklu genis boru (klima hortumlarini kapladiklari siyah hortum yok mu; poliuretan galiba) ile sarsam diyorum..tepesinden de CPU blogu aparati ile bastirsam anakarta?

    arkadaslar disarda herhangi bir markette satilmakta olan, klima-ev yalitimi-tekne yapiminda kullanilan gibi icinde su olmayan macun veya silikon gibi urunleri denediler mi hic?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.