Şimdi Ara

Ösym Başkanı Hakkında Bir skandal Daha!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İTÜ'deki sınavı da iptal edilmiş!
    ÖSYM Başkanı Ali Demir'e ilişkin çarpıcı bir iddia daha ortaya atıldı. İddialara göre Ali Demir geçen yıl İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü'yken, onun kontrolünde gerçekleşen doktora sınavında ALES ve diploma notu en düşük olan öğrenciler şaşırtıcı bir şekilde sınavda çok yüksek puan alarak İTÜ'ye girmeye hak kazandı.


    İddialara göre; skandal Ali Demir ÖSYM Başkanlığına atanmadan önce yani İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü'yken yaşandı. Geçen yıl Demir'in kontrolünde gerçekleşen doktora sınavında usulsüzlük yapıldı.

    2010 yılında İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü'ne araştırma görevlisi olarak görevlendirilmek amacıyla doktora öğrencisi seçmek için başvurular alındı, sınav yapıldı.

    Sınav sonucundan hiç beklenmedik bir tablo ortaya çıktı. ALES ve diploma notu en yüksek puanlı öğrenciler, yazılı sınavda çok düşük puan aldıkları gerekçesiyle elendi, en düşük puanlı öğrenciler ise sınavda çok yüksek puan alarak İTÜ'ye girmeye hak kazandı.

    Bunun üzerine sınava itiraz edildi, İTÜ rektörlüğü komisyon kurdu, sınav sonuçları yeniden değerlendirildi ve sınav iptal edildi.

    Yeni sınav yapıldığında ise daha önce kazananların hiçbiri kazanamadı. Tüm bu süreç ÖSYM Başkanı Ali Demir Enstitü'nün müdürüyken yaşandı.

    O dönem İTÜ'de iptal edilen sınav YGS'de de benzer bir sonuç yaşanır mı sorusunu akla getiriyor. Ancak geçen ay çıkan yeni ÖSYM yasası'na göre YGS iptalinde son sözü ÖSYM söyleyecek.

    Kaynak:cnnturk
    Bu adamın geçmişine bakılmadan nasıl böyle bir kurumun başına getirirsiniz bu kadar basit mi yani?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathly-Hallows -- 21 Nisan 2011; 15:57:15 >







  • DEMEKKİ 8.5 TAN FAZLA EDERİ VAR .... kopyala yapıştır ne güzel iş ....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.