Şimdi Ara

ÖSYM başkanı da kopyacı çıktı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ÖSYM başkanı da kopyacı çıktı!

     ÖSYM başkanı da kopyacı çıktı!


    Prof. Ali Demir hakkındaki iddialara göre, 1990'larda yaptığı akademik bir çalışma 'çalıntı' çıktı ve Demir çalıntı çalışmayla ilgili özür diledi.

    ÖSYM Başkanı Ali Demir, Alman Peter Latzke'nin yazdığı makaleleri 1990 yılında Teknik ve Tekstil adlı dergide dokuz bölüm süren bir yazı dizisinde kendi yazmış gibi gösterdiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. İntihalin fark edilmesi üzerine Demir 'özür' yazısı yayımladı.

    İNTİHALLE SUÇLANDI
    TV 8 Haber'in araştırdığı ve yayımladığı bilgilere göre, Dr. Demir 1990 yılında akademik hayatın en büyük suçu sayılan intihal ile suçlanmıştı. İddialara göre, Demir'in üniversiteden atılmasının üniversite yönetimi üzerinde etkili olan bazı bilim adamlarının çabasıyla önleniyor.

    İNTİHAL NASIL ORTAYA ÇIKTI?
    Loughborough Üniversitesi'nde doktorasını tamamlayan araştırma görevlisi olarak orada kalan Ali Demir 1990 yılında Türkiye'de çıkan Teknik ve Tekstil adlı dergide dokuz bölüm süren bir yazı dizisi yayınlamıştı. Ne var ki, Peter Latzke adlı gerçek Alman yazardan ilk yazıdaki kısa bir anma dışında söz edilmiyor ve makaleler Doç Dr. Ali Demir'in kendi eseriymiş gibi gösteriliyordu. Oysa, söz konusu olan hemen baştan aşağıya ana kaynaktan kelimesi kelimesine tercüme idi ve bir kaynağın bu şekilde kullanımı "intihal" sayılıyordu. Bu yazıları ilk sayıdaki anmayı görmeden Teknik ve Tekstil'de okuyanların bunların, her makalenin başında ilan edildiği üzere, tümüyle Doç. Ali Demir'e ait olduğunu düşünmeleri kaçınılmazdı.

    ÖZÜR DİLEDİ

    Bu durum önce Leeds Üniversitesi'nden Prof. Mike Denton'un dikkatini çekti. Onun Loughborough Üniversitesi yönetimine başvurması üzerine konu Tekstil Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gordon Wray'a iletildi. Aslında büyük kısmı aynen tercüme olan yazı dizisinin bu şekilde yayınlanmasını akademik ahlak açısından kabul edilmez bulan Dr. Wray derhal bir soruşturma başlattı. Uzun tartışma ve görüşmelerden sonra, Dr. Demir'in kariyerini tümden bitirecek bir adım atmak yerine, akademisyen dostlarının da ricalarını kıramayarak, onun Teknik ve Tekstil dergisinde bir özür yazısı yayınlatmasına razı oldu. Nitekim öyle oldu. Aslında bir çeşit itiraf olan ve dizinin 9. bölümün başında yayınlanan bu açıklamada şöyle deniyordu: "Doç Dr. Demir bu çalışma için Melland Textiberichte'den yazılı izni şimdi elde etmiş bulunmaktadır. Yazılı izni serinin yayınlanmasından önce elde etmediği için Doç. Dr. Demir hem sayın P. M. Latzke'den hem de Mellan Textilberichte'den özür diler ve verdikleri izin için de teşekkür eder." Prof. Dr. Ali Demir'in bu "yayın"ı, basından gizlediği yayın listesine koyup koymadığı ise bilinmiyor.

    http://www.haberturk.com/yasam/haber/622283-osym-baskani-da-kopyaci-cikti







  • sehven yapmıştır


  • herif kopya çekiyor.bize gelince durun siz şöyle diyor.birde karşımıza 5-10 bin genci çıkaracaklarmış bize iyilik olsun diye çıkarmıyorlarmış
  • Türkçesi düşük.
  • yüzünden ne olduğu açıkça belli olan türkiyedeki sayılı insanlardan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: niksaçmabişeybence

    yüzünden ne olduğu açıkça belli olan türkiyedeki sayılı insanlardan

    bunu bizzat yandaşı olan bıyıklı amcalar tarafından teyidini aldım.herif onlardan gözünüz arkada kalmasın.
  • Bizim konu kapatılmış artık ne zoruna gitmişse yönetimin herneyse yakında bu konuda kapanır belki ama bunlar kadrolaşmanın en kralını yaptılar ve devamda ediyorlar.
  • Adamın yüzünde nur yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Talonmaster

    Adamın yüzünde nur yok

    badem bıyık olması yeterli. nura gerek yok
  • İmam osurursa cemaat sıçar. Ne bekliyodunuz ki
  • Bunlar 1 milyon 700 bin küsür insanın hakkını yiyen dini bütün müslümanlar! demi? Bu kadar kulun hakkının hesabını nasıl verecekler? bunlar nasıl insan ?
  • Babadan oğula nesil bunlar
  • Bu insanların dindarlığına inanan var mı hala?
  • Yatacak yeri yok bu badem bıyığın yazıktır günahtır dini imanı geçtim insanlık suçudur yaptıklari nice genç nice emek neyse bugün nedense dibine kadar küfredesim var bu tiplere ve destekçilerine ama ya sabır diyorum ve limon sıkıp kaçıyorum
  • Harbidende adam direk badem bıyıklı ama
  • Adam sonuçta özür dilemiş.

    Ben tatmin oldum.
  • gereken yapılsın.
  • Böyle bir ülkede hala demokrasiden bahsediliyor, adamların mantığı ilkokul mantığı gibi, şifre var ama çözen çıkmamış göremedik! Hayda böyle bir kanıya nasıl varabilirsin belkide algoritmayı görüp şifreyi çözmeye çalışarak sınavını hepten mahvedenler bile olabilir, ne olursa olsun şifreyi çözen ister olsun ister olmasın bu sınav öğrencilerin gözünde bitmiştir zaten söze gerek yoktur ama başbakan kefil olmaya devam ediyor. Bir kere neden sorularda ki ile cevaplarda ki rakamlar aynı değeri taşıyor bunda bir kasıt yokta ne var??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.