Şimdi Ara

Kia yetkili servisinde 'EKSPERTiZ' rezaleti ( Ankara )

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu mesajı ilgili yetkili servisin hatasını göstermek amacıyla yazıyorum. Aynı durum sizin de başınıza gelmesin, aman dikkat edin.

    Geçen haftalarda arkadaşıma ikinci el 2005 model Kia Rio marka bir aracı almaya niyetlendik. Satıcı ile görüşmeye gidip aracı denedik. Bu arada satıcı 3 gün önce Ankara Kia yetkili servisi MEB BAŞAYAR'dan alınmış orjinal (imzalı-kaşeli) ekspertiz raporlarını bize gösterdi. Satıcı polis memuruydu ve oldukça tutarlı ve güven veren biriydi.

    Rapora göre aracın 2 boyanan parçası vardı, şanzıman-motor aksamı sorunsuzdu. Fakat ben daha önceki tecrübelerime dayanarak Kia'larda şanzımanda problem olabileceğini ve buna çok dikkat eedilmesi gerektiğini öğrenmiştim. Ekspertiz raporlarına rağmen biz yine de tanıdığımız ve güvendiğimiz bir özel servise gittik. Servise doğru giderken motor veya şanzıman aksamından normalden birazc fazla ses gelince aklıma geldi, direksiyona geçmiş olan arkadaşıma dedim ki: "Geri vitese alıp biraz hızlanırmısın?" Arkadaş durup geri vitese attı, geri geri gelmeye başladığında araçtan acaip bir uğultu çıkmaya başladı. Belli ki geri vites dişlisinde problem vardı.

    Özel servise gittik, motor ve şanzımanı kontrol ettirdiğimizde aracın şanzımanında porblem olduğu ortaya çıktı. Karşılık dişlisi ve geri vites dişlisi problemliymiş. Özel serviste yapıldığında bile tahmini (minimum) 500-600 TL masraf varmış. Kaporta raporu deseniz o ayrı bir facia... Meb BAŞAYAR Kia'nın verdiği rapora ek olarak araçta 2 adet daha boyanan parça tespit edildi.

    Eğer Kia MEB BAŞAYAR'ın ekspertiz raporuna güvenip aracı alsaydık çok zarar etmiş olacaktık! Ekspertizde bile bu kadar ciddiyetsiz yetkili servis görmedim.







  • Kardeş bende 98 model kia sephia otomatik almayı düşünüyorum bir cümle kurmuşsun kia'larda şanzıman problemi olur diye bu cümleni açıklarmısın ne gibi problemler oluyor.Yakınlarda almayı düşünüyorumda bilgi verirsen sevinirim.
  • Çevremde Kia aracı olanlar şanzımandan çok sorun yaşadı da...

    En yakın arkadaşım sıfır 2006 Kia Picanto 1.1ex comfort aldı. Araç daha 8-9 aylıkken geri vites geri geri hızlanırken 'tak' diye boşa atmaya başladı. Motor 3000-3500rpm civarı devire gelince vites tak diye atıyor. Çok yavaş geri gelirken problem yok. 2009 yılının sonuna doğru da 1.vites zor geçmeye ve geri vites geçmemeye başladı. Debriyajdan ayağımızı hafif çekerek geçirebiliyorduk. Şanzımanı açmayı tavsiye etmeyen ustamıza uyduk ve satana kadar 1,5 yıl öyle idare ettik. Bu sorun dışında Toyota gibi araba, hiç başka kronik vermedi.

    Bir diğer arkadaş sıfır 2005 Kia Cerato benzinli aldı. 2007 eylülünde araç henüz 45 bin km'deyken Bolu yakınlarında düz yolda şanzıman dağıttı. Allah'tan kaza bela olmadan tek çizik almadan durabildi.

    En sonunda da bu Kia Rio'da şanzıman sorununu satın almadan tespit ettik.

    Haa, daha geçen hafta bir başka arkadaşıma daha 70 binde 2006 model Kia Picanto 1.1ex Abs baktık. Araçta alındı alınalı daha triger kayışı ve debriyaj balatası bile değişmemişti. Bir bineyim dedim... Abs başarımı falan çok iyiydi fakat şanzımandan garip bir uğultu geliyordu. Durdum ve bu sefer dikkat ederek tekrar hareket ettim. Araç maalesef 1.vitese zor geçiyordu. Bıraktık geldik. Tertemiz araba 13 bin liraydı, zorlasak 12.500tl'ye alırdık fakat şanzıman garip olunca almaya hiç yanaşmadık.




  • Merak edenler için bir bilgi daha: Sıfır araçlarda yaşanan bu problemleri servis garanti kapsamında bakmaya yanaşmıyor. 'Kullanıcı hatası olabilir' deyip kestirip atıyorlar.

    Oysa bu araçların şanzımanlarında sık sorun yaşandığı da bir gerçek. Özellikle geçen hafta Ankara'da baktığımız 70bin km'deki tertemiz araçta da aynı problem çıkınca bunun bir Kia kronik problemi olduğunu bir kez daha gördüm.

    Bunun dışında araçlar gerçekten iyi. Fiat, renault bunların yanında halt etmiş. Kendi sınıflarındaki Clio, albea, palio, punto ve hatta Linea gibi araçlara 5 çekerler.
  • peki cee'd lerle ilgili bir sorun kulagınıza geldi mi ?

    otomatik şanzımanlarla ilgili sorunlar mevcut mudur ? teşekkür ederim
  • yetkili servisede güvenilmeyecekse, kime güvenecez artık
  • Biz de yaşadık aynı durumu.Ankara iskitlerde OTOTEK BOSCH CAR SERVİCE var.sözde çok iyilermiş ama yalan.kazalı arabaya sağlam dediler biz de onlara güvenip aldık bir sürü zarar. kesinlikle bu OTOTEK ten uzak durun.Bizim başımız çok ağrıdı başkaları umarım yaşamaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.