Şimdi Ara

3D film için hangi media player??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
30.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iyi günler 3d film hakkında epey bir araştırma yaptım ve yaptıkça kafam karıştı, olay 3d tv - 3d gözlük - 3d film - 3d oynatıcı buraya kadar tamam. fakat işin 3d oynatıcı kısmında kafam karıştı. ben 3d bluray player sony lg gibi marka dan ziyade usb üzerinden bilgisyarımdaki 3d filmleri mkv dosyalarını izlemek istiyorum. dolayısıyla sony lg samsung gibi playerlar usb üzerinden bunu mümkün kılmıyor. media oynatıcı almak lazım. araştırmalarıma göre popcorn - dune - oppo gibi firmalar karşımıza çıkıyor. bunlar dolayısıyla tr de satışı olmayan ürünler. buraya kadar peki fakat 3d için bluray için HDMI 1.4 olması gerekiyormuş. yukarıdaki saydığım ürünlerden sadece oppo da 1.4 çıkış var. diğerlerinde yok galiba oppo da da usb üzerinden mkv dosyalarını oynatmıyor galiba sadece bluray disc player var. asıl kafamı karıştıran sony lg samsung gibi markalar 3d film ve blurayları oynattığına göre onlar 1.4 mü ? değilse 1.3 oynatıyorsa neden 3d için 1.4 bağlantı istiyorlar açıkçası ne alacağımı şaşırdım. bilenler tabiki izleyen olarak üstadlar yardım ederse sevinirim. saygılarımla dune prime 3.0 yeterli mi? LG ve samsung bluray 3D playerler usb den mkv oynatıyor mu? yardımlarınızı bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsinkislal -- 15 Nisan 2011; 23:49:26 >



  • wd live hub'da hdmi 1.4 var ama 3d tv olmadığı için hiç deneme şansım olmadı.
  • Teşekkürler arkadaşım aynı soruyu bende sorucaktım tam yerine denk geldim. ne yaptım ettimse TV'de USB ile giriş yaparak filmleri 3d olarak oynatamadım. USBden giriş yaptığımızda televizyon görüntüyü 3d olarak algılamıyo , dolayısıyla half side by side özelliğini kullanamıyoruz ve 3d olarak izlenemiyo film. Servisle irtibata geçtiğimde hiç usb'den denemediklerini, bluray veya medya oynatıcıyla 3d olarak algılayıp göstereceğini söylediler. bu medya oyanatıcılar hakkında hiç bir bilgim acaba nasıl bir medya oynatıcı almam gerekiyo tvde 3d özlliği kullanabilmem için. yardım ederseniz sevinirim.
  • Konuyu biraz daha arastırdım: popcorn hour veya dune gibi medya oynatıcılar 1.3 HDMI çıkışlı olmasına rağmen gerekli yazılım güncellemesiyle 3D filmleri çok rahatça oynatabiliyorlar. 3D için HDMI 1.4 olmalı denmesi bluray playerlarla alakalı bişey. medya oynatıcılarda bluray iso veya mkv dosyası oynatacağımız için yazılım güncellemesi yeterli oluyo yani HDMI 1.4 'e gerek yok.
  • o zaman dediğinize göre olursa dune prime 3.0 işimizi görecektir. galiba ama tam emin değilim.
  • benim anlamadığım internetten indirdiğimiz orjinal bluray discleri gerek normal gerekse 3D görüntülü olanları diske yazmadan iso olarak nasıl izleyebileceğimiz.
  • Media Playerınızda iso destegi yoksa Daemon Tools ve türevi bir programla açarak TotalMedia Theatre 5 izleyebilirsiniz.Eger bmdv şeklindeyse daemon tools a gerek yok dire TotalMedia Theatre 5 la izlersiniz.
  • Ben Dune'ın modellerini inceledim, 3d (realD) desteği ve aynı zamanda bluray iso okuma özellikleri var, yani bluray iso dosyalarını internetden indirdiğin gibi atıyosun harddiske ve tv de izliosun okadar. sanırım Dune h1 veya d1 alıcam. gönül isterki dune hd duo veya dune hd max olsun ama fiyatları bi hayli yüksek.
  • yorumun için teşekkür ederim, peki dune hd bu ürünlerin dune prime 3.0 dan farkı nedir? hangisi üst ürün?
  • prime 3.0'de 3D desteği yok sanırım. H1, D1 gibi ürünlerde var. bunlar daha sonra piyasa çıkan ürünler.
  • 3d bluray iso oynatıyor mu deneyen var mı.
  • Specification

    * Processor: Sigma Designs 8642/8643
    * RAM: 512 MB
    * Flash memory: 128 MB, expandable with a HDD partition, USB flash drive, or SD card (2GB recommended)
    * Media sources: internal HDD (SATA 3.5”), external HDD (USB, eSATA), external optical drive (USB, eSATA), USB devices (USB flash drive, USB card reader, etc), built-in SD card reader (SD/SDHC), PC and NAS in local network (SMB, NFS, UPnP, HTTP), other Internet and local network media sources (HTTP, multicast UDP/RTP)
    * Video codecs: MPEG2, MPEG4, XVID, WMV9, VC1, H.264; support for very high bitrate video (up to 50 MBit/s and higher)
    * Video file formats: MKV, MPEG-TS, MPEG-PS, M2TS, VOB, AVI, MOV, MP4, QT, ASF, WMV, Blu-ray-ISO, BDMV, DVD-ISO, VIDEO_TS
    * Optical disc formats: data discs (CD/DVD/BD) (MP3, JPEG, etc), Audio CD (PCM/DTS), DVD-Video (retail and user-authored discs), Blu-ray (retail and user-authored discs) *
    * Blu-ray playback: Blu-ray menu, BD-J, BonusView, BD-Live – for both Blu-ray discs (retail and user-authored) (*) and full Blu-ray structures (Blu-ray-ISO, BDMV) played from HDD and network
    * Video output modes: wide range of supported output resolutions (up to 1080p) and framerates (including 23.976p, 24p, PAL, NTSC)
    * Video output framerate: automatic (according to the played content) and manual
    * Audio codecs: AC3 (Dolby Digital), DTS, MPEG, AAC, LPCM, WMA, WMAPro, EAC3 (Dolby Digital Plus), Dolby True HD, DTS HD High Resolution Audio, DTS HD Master Audio, FLAC, multichannel FLAC, Ogg/Vorbis; support for very high quality audio (up to 192 kHz / 24-bit)
    * Audio file formats: MP3, MPA, M4A, WMA, FLAC, APE (Monkey’s Audio), Ogg/Vorbis, WAV, DTS-WAV, DTS, AC3, AAC
    * HD audio support: pass-through (up to 7.1 channels) and decoding (stereo downmix) of Dolby TrueHD and DTS HD MA audiotracks (Blu-ray, TS, MKV), pass-through (up to 7.1 channels) of multichannel LPCM audiotracks (Blu-ray, TS, MKV), decoding (up to 7.1 channels) of FLAC audiotracks (MKV, external)
    * Subtitle formats: SRT (external), SUB (MicroDVD) (external), text (MKV), SSA/ASS (MKV, external), VobSub (MP4, MKV, external SUB/IDX), PGS (Blu-ray, TS, MKV)
    * Picture file formats: JPEG, PNG, BMP, GIF
    * Playlist file formats: M3U, PLS
    * Photo viewer functions: slideshow, transition effects, picture rotation, zoom, browse playlist, repeat, shuffle
    * Audio playback functions: browse playlist, repeat, shuffle, ID3 tags, plasma TV burn-in prevention
    * Filesystems: FAT16/FAT32 (read-write), EXT2/EXT3 (read-write), NTFS (read-write)
    * Ethernet: 10/100 Mbit
    * WiFi: optional 802.11n WiFi (via an external USB WiFi stick, not included, Dune HD Air recommended)
    * Dune Network Playback Accelerator: special optimizations ensuring best-in-class network playback performance for the Sigma Designs 864x platform and enabling smooth playback of any supported kind of media content via any network protocol (including NFS and SMB) even in 100 Mbit/s Ethernet networks.

    Dune'un kendi internet sayfasından h1 özelliklerini gösteren bölüm. Bluray iso dosyalarını oynattığını söylüyo
  • Dune ve Popcornhour C200 bluray iso oynatır ama 3D Bluray iso farklı onları oynatamazlar. Şu an 3D bluray iso oynatabilen medya oynatıcı yok.
    Yada iso dosyasını boş bluraye yazdırıp 3D bluray oynatıcılarda (ps3 dahil) oynatabilirsiniz. Bizim için pahalı yöntem.
    Ancak bilgisayar aracılığı ile deamon tools + Powerdvd 10 ultra mark 2 yazılımı ile ve uygun ekran kartınız varsa (Nvidia 5xx , Amd-ati 6xxx serisi ) ve hdmi 1.4 kablo ile oynatabilirsiniz. Yeni çıkan sigma 8910 chipsetin oynatacağını söylüyorlar ancak bunu kullanan medya oynatıcı daha yok.
    Half SBS (yanyana) filmleri tüm 3D destekli Tv ler usb den oynatır. Gene bilgisayar yardımı ile veya herhangi bir mkv oynatan medya oynatıcı ile half sbs filmleri oynatabilirsiniz. Çünkü paratikte half sbs normal bir 1080p mkv den farkı yoktur ve hdmi 1.4 gerektirmez. Ancak altyazı biraz sorunlu oluyor. Bunu 3DSubtitler ile aşıyorlarmış. Half sbs filmler oynatıldığı zaman tv o yan yana görüntüyü teke indiriyor ancak çözünürlük düşüyor.
    Popcorn c200 son yazılımında 3d mkv lere destek verdi.
    Oppo aralarında hdmi 1.4 olan tek oynatıcı Türkiyede bulunmuyor. Usb den , network üzerinden mkv , m2ts vs. oynatıyor. ancak 3d bluray iso desteği yoktur.
    3D blurayleri ancak disk olarak okuyabilir.
    WD deki hdmi 1.4 ise şu an için bir işe yaramamaktadır. (3D özelliği olmayacaksa neden koyarlar ki?)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halken -- 19 Nisan 2011; 2:50:24 >
  • @halken denemeden fazla emin konuşma istersen. Dune Smart D1 modeli var bende ve sorunsuz oynattı 3D BluRay iSO.İnceleme yaptıgım konuda bulunuyor yazı ve resimler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 19 Nisan 2011; 9:54:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halken
    Half SBS (yanyana) filmleri tüm 3D destekli Tv ler usb den oynatır.


    3D destekli tvler, USB den 3D half SBS filmleri oynatmıyolar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: buracksmith


    quote:

    Orijinalden alıntı: halken
    Half SBS (yanyana) filmleri tüm 3D destekli Tv ler usb den oynatır.


    3D destekli tvler, USB den 3D half SBS filmleri oynatmıyolar.



    46C750 nin kendi media playerı ile USB üzerinden Half SBS formatındaki filmleri oynatabiliyoruz.
  • daha bu aksam sizinle yasadigim tecrubeleri paylasayim:

    en son guncelleme ile birlikta popcorn a-200 ve c-200 modellerine 3D destek geldi ama bu destek 3D bluray.iso dosyalarini kapsamiyor. Sadce side by side veya top by side ozelligindeki 3 boyutlu mkv filmleri kapsiyor. Ben de bunu bugun test ediyim dedim. Internetten Tron - Legacy filminin side by side 3D versiyonunu indirdim. A-200'un dosyayi calmasi icin filename.3DSBS.mkv olarak degistirmeniz gerekiyor. Bu sekilde ayarladiktan sonra filmi oynatmaya basladigimda benim 3D sony hemen "3D sinyali algilandi" diye haber verdi. Daha sonra 3D menusune baktigimda TV otomatik olarak yanyana 3D ozelligine gecti. Normalde bu dosyayi laptop'da caldigimda bildiginiz uzere yanyana simetrik bir goruntu vardi ama TV, 3D moduna gecti ve ben gozlukleri takinca 3 boyutlu goruntuyu almis oldum. Ancak bu sekildeki 3D filmlerden cok birsey beklemeyin. Kesinlikle "3D naive" bluray filmlerden aldiginiz performansi alamazsiniz. Arada cok fark var. Mesele bendeki 3 boyutlu denizalti belgeseli akillara zarar bi olay.
  • bu 3d bluray iso filmleri nerden indirebiliriz peki. özel torrent sitelerinin hepsi ya davetiye kodu istiyo yada hiç üye kabul etmiyo. nerden bulabilirim davetiye kodunu. mesela 3dblurayiso.com sitesine üye olan var mı aramızda? varsa davetiye gönderebilir mi bana?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: buracksmith


    quote:

    Orijinalden alıntı: halken
    Half SBS (yanyana) filmleri tüm 3D destekli Tv ler usb den oynatır.


    3D destekli tvler, USB den 3D half SBS filmleri oynatmıyolar.


    Ben de LG 42LX6500 3D Tv var ve oynatıyor.
    Hatta harici HDD'yi takıyorum onu bile kabul ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayaere -- 21 Nisan 2011; 4:47:36 >
  • @saitemre

    3D naive nedir?


    3D Half SBS ile, Bluray Player dan izlediğimiz (Mesela PS3 ile) 3D filmler arasında çok mu fark var?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.