Şimdi Ara

Microlab Solo 6 sipariş verdim,iyi mi ettim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu akşam hızlıal'dan siparişini verdim.Bu solo serilerini metheden çok fazla ama eleştirenler de var.Dinleyip alma imkanım olmadığı için şansa bıraktım artık.Benim bu set hakkında,daha önce de forumda söylemiştim,kafama en çok takılan yeterli bas gücü sağlayıp sağlayamadığı.Mid ve tizler kaliteli tamam,kanal başı 50 watt da gücü var ki bu kadarına gerek de yok.Ama baslarda ne kadar derine inebiliyor,küçük bir odada eşyaları titretebiliyor mu?Edifier X600 ile bunun arasında kalmıştım,hatta yarı fiyata olduğu için neredeyse alacaktım.Ama müzik dinleme amaçlı kullanacağım ve nerdeyse her tür müzik dinlerim.Yani arada bir güçlü bas da lazım.Acaba bu beklentimi karşılayabilecek mi bunlar?



  • hocam seveni de çok düşmanı da bende almayı düşünüyorum isabet olmuş sizin almanız ve benim sizin konuyu görmem Umarım arkadaşlar burada size bilgi verirler.
    Ancak benim de merak ettiğim konular var ürün elinize geçince deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

    * Sizin de bahsettiğiniz gibi bass performansı ne alemdedir? Ayrıca mid ve tiz performansı da önemli (özellikle tiz ve mid-bass-tiz dengesi)
    * Dip sesi ne kadar, rahatsız ediyor mu ve ne kadar mesafeden duyuluyor? (Bu konu benim için çok önemli)
    * Dip sesi haricinde herhangi bir cızırtı çıtırtı geliyor mu? (müzik çalarken veya boştayken)
    * F/P puanlaması için 100 üzerinden kaç verirsiniz?





  • Tabii ki,gelince izlenimlerimi paylaşacağım.Dün akşam 5 civarı sipariş verdim ki başta hepsiburadadan sipariş vermiştim önceki gece ama baktım bunlar tedarik edecekler daha,ben de iptal ettim ve hızlıal'da aynı gün kargo diyordu.Zamanında yapabilseydim dün kargoya verilirdi.ÖDeme onayı 6 gibi çıktı,saat 6 buçuk gibi de faturalandırma tamamlandı kargo firmasının takip numarası vermesi bekleniyor diyor ondan beri de.Biz kargoya vermedik demiyolar da böyle mi diyorlar acaba?Ama artık aynı gün kargo yazmıyor sitede,herhalde ellerinde bir tane hazır vardı o çıkınca değişti.
  • dip ses solo 7 de Sifir, fp olarak %80 veririm
  • Ben hemen notumu vereyim sistemi kullanmış biri olarak merak edenler için (10 üzerinden)

    Sistemin bass performansı 10 / 8
    Sistemin tiz performansı 10 / 7
    Sistemin mid performansı 10/ 8

    Ortalama: 10 / 8
    İşçilik: 10 / 8

    Bu fiyata bu tip başka bir hoparlör yok fiyat / perf oranı yüksek ..Pişman olmazsınız görsel olarak da göz dolduran işçiliği gayet temiz hoparlörler ve 50x2 100 watt olmaları da cabası...
  • Ben pişman oldum açıkçası,beklediğim gibi çıkmadı.Bugün geldi hoparlörler.Bas performansı şaşırtmadı,çok derinlere inemiyor ama verebildiği frekanslarda sallıyor.Ama sanki bir frekans boşluğu var gibi,tam hangi bölgede olduğunu çözemedim ama sanki orta frekanslara doğru ya da birden fazla bölgede.Ayrıca mid basları fazla veriyor,bazı şarkılarda kafam şişiyor desem yeri.Üzerinden bası kısınca azalıyor ama bu sefer de derin baslar da gidiyor.

    Asıl önemli sorun,belirgin şekilde dip sesi var,ses ayarından bağımsız ve bas tonlu olduğu için kısık seste ve şarkı geçişlerinde çok net duyabiliyorum.Sanırım benimkilerde var sorun,hızlıal dan almıştım,iade formu doldurdum hem dip ses var hem beğenmedim başka ürün almak istiyorum diye.Aslında edifier x600 düşünüyordum hem de yarı fiyatlı olması nedeniyle,ama müzikte bunlar iyi olur diye düşünmüştüm ama aradığımı bulamadım.Winampte ekolayzer ile baya oynadım ama istediğim ses getiremedim.




  • Hocam pişman olmanıza üzüldüm keşke bahsettiğiniz sorunlar olmasaymış.
    ben hafta sonu Edifier M3200 siparişi vermiştim vatanda kampanya vardı 80 liraydı. Havale ile almıştım Atmden iban no filan giremeyince vatan topkapı ya gideyim dedim belki orada ödeyip alırım.(YAPIKREDİ bu devirde ibansız iş yapan tek bankadır sanırım iyikide eklememişler ibanla havaleyi atm ye)
    Orada yetkili bir kişi böyle birşey mümkün değil dedi internet üzerinden verdiğiniz siparişin ücretini burada ödeyip ürünü alamazsınız dedi. Bende peki o zaman dedim ses sistemlerine yöneldim m3200 dahil 20 kadar sistemi denedim açıkçası m3200 beni hayal kırıklığına uğrattı. fakat dinlediğim sistemlerden biri beni gerek performans olarak gerekse fiyat olarak büyülemişti. Sonra modelini sorduğumda bunun forumlarda sürekli övülen
    edifier x600 olduğunu öğrendim anında bunu alıyorum dedim... Fiyatı ucuz diye burun kıvırmıştım sonlara bırakmıştım. Ama beni utandırdı kereta dip ses sıfır (sesi %80 den daha yukarı çıkarınca az bişi çıkıyor ama ben hiçbir zaman %80 aşarak müzik dinleyen biri değilim sizin içinde sorun olacağını sanmıyorum) ki benim için harika bişi bu tizler gayet başarılı sesler gayet dengeli biri diğerini boğmuyor kısaca tavsiye ederim hocam bu sefer pişman olmayacağınızı garanti edebilirim. Fabrika hatası bir ürün gelmezse tabki

    Bass Performansı 90/100
    Tiz Performansı 90/100
    Fiyat Performans 110/100





  • fiyatı yazmayı unutmuşum

    Vatan Topkapıda

    80 Lira 50 Kuruş

  • Yüzde 80 falan nerde,dip ses ayardan bağımsız çıkıyor,onun için azalmıyor da.Belki de iyi oldu dip sesli olması,çünkü performansını zaten beğenmedim.Eğer kabul ederlerse iadeyi,ben x600 düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elbruz

    Yüzde 80 falan nerde,dip ses ayardan bağımsız çıkıyor,onun için azalmıyor da.Belki de iyi oldu dip sesli olması,çünkü performansını zaten beğenmedim.Eğer kabul ederlerse iadeyi,ben x600 düşünüyorum.


    alın hocam ben aldım memnunum size de tavsiye ederim
  • Winampın ekolayzerı sesi bozmaktan başka bişeye yaramıyor, onu kapatıp ses sürücüsünün ekolayzerından ayar yapsaydınız daha iyi olurdu aslında.
  • bende solo 6 almak üzereyim. bu dip ses olayı ses kartından kaynaklanıyor olabilir mi. solo 6 hakkında çok güzel şeyler okudum şimdiye kadar. bass dışında her alanda X600 ü döver gibime geliyor bana.
    Aslında EDIFIER R1600T ye de gözüm takıldı. ama solo 6 ile edifier in performanslarını karşılaştırma fırsatım olmadı hatta bu yönde bi şeylerde bulamadım internette.
    don olarak bu X600 çok çirkin görünüyor. solo6 nın ahşap görünümü bambaşka. SOLO 6 iade aldılar mı merak ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi capoerista -- 12 Nisan 2011; 23:49:46 >
  • İlk iade talebi kabul edildi,iki gün önce vermiştim kargoya ama daha bilgi gelmedi.

    Dip sesin ses kartıyla alakası yok çünkü sadece amfi olan hoparlörü diğer hoparlör ve giriş kablosunu bağlamadan da denedim değişen bişey yok,diğer hoparlörü takınca ondan da geliyor.Ve dediğim gibi ses sadece cızırtı gibi değil,bas ton da karışık,o yüzden odanın diğer köşesinden bile duyabiliyorum.

    Valla ben tam tersini düşünüyorum,çok derin frekanslara inemese bile basları epey bir titretti odayı,edifier o ses seviyesinde bozulma yapar.Ama kısık seste kesinlikle edifier basta üstün çıkacaktır.

    Ayrıca dediğim gibi genel ses performansını da beğenmedim,özellikle belli bölgede mid basları fazla verdiği için kafa şişiriyor,ama daha üzeri mid bastan mid'e doğru bölgede sanırım,o bölgede de bir zayıflık söz konusu.Yani o methedilen süper doğal ses veya müzik dinleme keyfini ben kesinlikle alamadım.Sesi odayı sallayacak kadar açsaydım belki biraz alırdım ama sürekli de o seviyede dinlenmiyor ki.3-5 dakika gücünü görmek için yükselttim sesini.

    Özetle,kafe vs. kullanımlarda belki iyi iş görür ama sürekli son ses açılmayan ev ortamında ben tavsiye etmiyorum,hele ki o benim setteki dip ses hepsinde varsa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elbruz -- 15 Nisan 2011; 16:57:50 >




  • Elbruz cevap için saol. şimdi senin gönderdiğini bana gönderebilirler sipariş etsem. dediğin gibiyse zaten yazık o kadar paraya. vatan getirse keşke solo6 . dinleyip deneyip alırdım.
    ya ne hayallerim vardı solo6 için duvara raf yaptıracaktım bilgisayarın arkasına
  • Bugün aradılar teknikten,kutusu delinmiş diye kabul etmediler,yoksa iade alabilirlermiş.Bir kere hafif bir yırtığı vardı bana geldiğinde de,onu dedim,bu sefer de kontrol etmediniz mi diyor bana,dedim kutusunun dışında ayrı bir ambalaj daha yapmışsınız o sağlamdı,hepsini parçalayıp mı bakacaktım dedim.Aklıma gelmedi o anda söylemedim,ben nerden bileceğim kutunun onların elinde delinmediğini?Zaten ürün kullanılmış durumda bir kere,tekrar paketleyip başkasına mı satacaklar?Artık yasal yoldan hak aramayı düşünüyorum,paket içeriğini full gönderdim.

    Ayrıca internetten alışverişlerde öyle kutu delik vs. bişey sorulmadan 7 gün içinde iade etme hakkımız var,ancak arızaya göndeririz firma kabul ederse iade alınır dedi.Neyse iyi dedim kapattım.Ama tüketici hakem heyetine başvurmayı düşünüyorum,internetten alışverişlerde nasıl yapılıyor ki bu?
  • dilekçe falan vermen lazım sanırım..
  • Veririm ama nereye vermem lazım,satıcının bölgesindeki heyete mi,kendi ikamet bölgeme mi o var işte.
  • Bu işler birazda şans galiba. Benim solo 6 da sesi kökleyip kulağı dayayınca ancak dip ses duyulabiliyor. Baslar tok ve yeterli. Arkadaki bas ayarını sonlara doğru getirince biraz bozulma oluyor ama o kadar basa ihtiyaç duyulmaz zaten. Fakat bu hoparlörün en iyi tarafı berrak tizleri. Bana göre bu fiyata on numara.
  • Cihaz dip gürültüsü azalmış olarak servisten geldi,tamir edilmiş demek ki.

    Alt komşumun İstanbulda gezmede olması sayesinde full ses deneme şansını yakaladım.Sistemin en ama en dandik yönü,bas performansının boyutuna ve gücüne oranla yetersiz olması.100 watt gücünde 16 cm sürücülü sistem ortalığı yıkmalıydı.Evet yıkıyor,ama biraz açayım.Aletin bas performansı direk bass reflex portlarına bağlanmış,işte bu yüzden dinleme konumu çok önemli,nitekim kafamı yarım metre sağa sola kaydırsam ya süper bas alıyorum ya da teneke sesi.Son ses açınca ve 3 metre kadar uzağa gidince acayip bir bas geliyor.Ama bence kesinlikle başarısız bir tasarım,bas portlarını elle kapatınca bastan en ufak eser kalmıyor.4*22 çıkışlı pioneer oto teybi ve oval kolonları bile bu konuda daha başarılı.

    Bir de yabancı sitelerdeki incelemelerde söylenen doğru,bas frekansının sınırı yetersiz,alt frekansları yeterince veremiyor.Bassotronics'i çalınca hoparlörler deli gibi oynuyor ama bas belli belirsiz duyuluyor,duyabilmek için en iyi dinleme konumuna geçmek gerekiyor.Bu ne işkence yahu?

    Mid ve tizlerine diyecek bişey yok,bu sınıfta bir sistem için on numara.Ama mid bas ve altı frekanslar karışmış,belli bölgede tak tuk vurup kafa ağrıtıyor ama belli bölgede de yetersiz kalıyor,çok iyi ekolayzer ayarı ister.Doğrusu bu işi adam gibi çözmek için bağımsız bir ön ekolayzer alıp bağlamayı bile düşünüyorum,eskiden araba teypleri için üretilmiş pioneerlar falan vardı,artık onlarla mı olur yoksa modern üretim var mı bilmiyorum.




  • sistemden bass gibi bir beklentim olmadigi icin o kadar memnunumki
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.