Şimdi Ara

..::MARŞ DİNAMOSU BOŞA DÖNÜYOR???::..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
19.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar;
    2005 model ford fiesta aracı çalıştırdığımda marş dinamosu dönüyor ama ateşleme yapmıyor, sanki boşa dönüyor gibi ses veriyor. daha önceleri 2. seferde kontağa basınca çalışıyordu ama bu deneme sayısı zamanla artmaya başladı, bir de motor sıcakken daha sık yapıyor bu sıkıntıyı. sebebi kömürden mi dişliden mi yoksa bobinden mi kaynaklı olabilir? daha önce bu sorunla karşılaşan olduysa ne gibi bir çözüm buldu?
    şimdiden teşekkürler...



  • marş dinamosu boşa döndüğünde çok keskin cuvvv diye ses çıkarır.tabi buradan sesi tam tarif etmek mümkün değil.eğer marşın boşa döndüğünden şüpheleneiyorsan bir arkadaşın marşa basarken sen motorda kasnakların ve kayışların dönüp dönmediğini yokla.motorun üstü plastik korumayla kaplı olduğundan motorun döndüğünü belli edecek parçalar bunlardır.kaputu açtığından motorun sol tarafında kalır.
  • aynen o tarif ettiğin ses çıkıyor, kayış ve kasnaklar dönmüyor, sorun dinamo dişlisinde mi yani? bir de kömür bitincede mi aynı tepkiyi veriyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xdanger

    aynen o tarif ettiğin ses çıkıyor, kayış ve kasnaklar dönmüyor, sorun dinamo dişlisinde mi yani? bir de kömür bitincede mi aynı tepkiyi veriyor?


    kömürden değil.dişli sıyırıyor olabilir.marş daşağna da baktırmayı unutma.
  • peki volan dişlisinde sorun olma ihtimali var mı? veya bu yaştaki bir araba volandan sorun çıkartır mı? seni de sorularla boğuyorum ama :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xdanger

    peki volan dişlisinde sorun olma ihtimali var mı? veya bu yaştaki bir araba volandan sorun çıkartır mı? seni de sorularla boğuyorum ama :)


    estafurullah.genelde yeni araçların volandişlileri bozulma ihtimaline karşı sök-çıkarlı oluyor.eğer bozulduysa birtek o parça değiştirilir.bu arada volan dişlisi bozulmuş olma ihtimali de var.
  • eyvallah hocam, çok teşekkür ettim bilgilendirmelerinden ötürü. yarın sabahtan götürüp çaresine baktırayım bu bilgiler doğrultusunda.
  • konuyu hortlartmış gibi olacağım fakat yeni konu açmak istemedim.
    2002 model pejo 307 trptrnk lpg li aracım var.
    Motor sogukken çalışmasında şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadım.
    Fakat motor sıcakken araç bazen çalışmıyor. marşa bastığımda cuvvv diye metalik bi ses geliyor.Bi kaç deneme yapınca zor güç çalışıyor.
    Sorun ne olabilir? benim gibi aynı sorunu yaşayıp çözen varmı? yardım ederseniz< çok sevinirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.