Şimdi Ara

windows lisans iadesi.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 4 hafta önce yeni aldığım toshiba notebook'ta gömülü olarak windows7 işletim sistemi mevcuttur,maalesef mağazalarda windows harici bir sistem satılmamaktadır. Bende bu sistemi almaya mecbur kaldım vehttp://www.mecburdegilsiniz.com/ sitesinde bu lisansın iade edileceğini öğrendim. bunun için 1. Ankara Tüketici Mahkemesine ait emsal karar sitede mevcuttur. ve bugün cihazı aldığı kipa'ya başvuruda bulunarak işlemleri başlattım. Büyük ihtimal bu emsal karar sayesinde lisansı iade edip 150TL'yi geri alacağım. Ayrıca windows7 EULA'da bunu destekleyen bir madde var ve microsoft bunu kendide kabul ediyor. Bu EULA gömülü( DVD olmayan yani recovery partition ile çalışan) windows işletim sistemleri için hazırlanmış.

    "Yazılımı kullanmanız bu koşulları kabul ettiğiniz anlamına gelir. Bu koşulları kabul
    etmiyorsanız, yazılımı kullanmayın. Bunun yerine, ücret iadesi konusundaki ilkelerini
    öğrenmek üzere üreticiyle veya yükleyiciyle bağlantı kurun. Sizin haklarınızı sınırlayabilecek
    olan ya da sizin yazılımın kurulu olduğu tüm sistemi iade etmenizi gerektirebilecek olan bu
    ilkeye uymalısınız."

    Eğer sizde benim gibi iade işlemi yapmak istiyorsanız.cihazı aldığınızda windows'u hiç açmayıp doğrudan ubuntu gibi bir live cd açıp windows'u ve recovery partition'u silin,böylece EULA'daki bu madde sizide kapsamış olacaktır.

    Özgür yazılım kullanan tüm linux'çu arkadaşlar bu işlemi yaparsa windows dayatması avrupa'da olduğu gibi bizdede kalkacaktır.



  • Sizi tebrik ediyorum. Biz netbook'u aldığımızda satıcılarla bunu konuşmuştum fakat böyle birşey yapamayacaklarını söylemişlerdi. Bizimde acelemeniz olduğundan almıştık öylece. En çok, Recovery'sini bile sildiğim Windows için para verdiğime yanıyorum.
  • Kesinlile sizi tebrik ediyorum. Esasında birçok kişinin üşendiği bir işi, üşenmeden, korkmadan gerçekleştirmişsiniz. İnşallah istediğiniz sonucu elde edersiniz.
  • Aldığım gün açıp kurdum w7hb denen işletim sistemini ki şimdi lisanslı pro kullanıyorum yani sırf açılışta bu sistem kuruldu diye ihale bana mı kaldı keşke önceden haberim olsaydı, neise en azından içimizden biri hakkını almış olacak.
  • @dakmor: maalesef öyle. ihale size kalmış görünüyor, tıpkı zamanında bana kaldığı gibi.

    bilgisayarı aldığınızda satıcıya gönderip, windowsun iadesini isteyeceksiniz. sonra onlarda windowsu silecekler ve windows etiketini lisans anahtarını söküp, size iade edeceklerdi. bunun ön koşulu da windowsu kurmamak diye biliyorum.

    bende 2009da aldım 5 para etmez home basic kurulu idi. Maalesef iade olayını bilmiyordum.
  • Tebrik ediyorum sizi bu yaz bilgisayar alabilirsem () ben de yapıcam.
  • "Yazılımı kullanmanız bu koşulları kabul ettiğiniz anlamına gelir. Bu koşulları kabul
    etmiyorsanız, yazılımı kullanmayın. Bunun yerine, ücret iadesi konusundaki ilkelerini
    öğrenmek üzere üreticiyle veya yükleyiciyle bağlantı kurun. Sizin haklarınızı sınırlayabilecek
    olan ya da sizin yazılımın kurulu olduğu tüm sistemi iade etmenizi gerektirebilecek olan bu
    ilkeye uymalısınız."

    Burada tutun windowsun olduğu bölümü silin demiyor.Böyle birşey yaptığınızda satıcının ürünü tekrar satmasını zora sokuyorsunuz ki hakim olsam bunu hoş karşılamam ve art niyetli tavır olarak değerlendiririm. Lisansı okuduktan sonra onaylamazsanız zaten kurulum bitmemiş olacaktır.Sizin yerinize lisansı onaylanmış halde satılmış olma çakallığına karşı bence iade etmek istiyorsanız tavsiyem kutuyu bile açmadan başvurunuzu yapın.Mahkeme kararı ile bırakın firma teknik servisi bu işi yapsın :)
  • o sözleşmeye girmenizle bile windows'u kısmende olsa açmış oluyorsunuz,bu durumda her türlü pislik yapabilirler.ayrıca lisans belkide satan elemanlar tarafından onaylanmıştı? çünkü bana verdikleri sistemi denedik dediler. peki nasıl açmadan denediler? ben windows kullanma riskine gireceğime silerim kendimi garantiye alırım. o parayıda çatır çatır alacağım çünkü işi baya ilerlettim, kipa genel merkezi bu işle ilgileniyor.
  • bende merak ediyorum. sonucu mutlaka yazın. ama biraz geç kalmışsınız neticede 4 hafta kullanmışsınız. umarım kazanırsınız. bu arada verdiğiniz linkteki yorumdan anlaşıldığı üzere casper, bölge bayiisinden lisansız bilgisayarlar için fiyat istenmesini söylemiş. vatana da benim attığım maile gelen cevapda mağaza ile konuyu konuşmanız gerekiyor diyordu. En azından red etmemişlerdi. yanisi o ki, durum iyiye gidiyor.

    edit:vatan notebook ile konuştum ve kesinlikle windowsu iade alamayacaklarını söylediler. bu durumda ya başka yerden freedos olarak kavgasız gürültüsüz cihaz almak ya da tüketici mahkemesi ile uğraşmak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows 11 -- 6 Nisan 2011; 11:08:00 >
  • kipa'dan cevap geldi,ücret iadesi için tüketici hakem heyetinden karar çıkması gerekiyormuş,bugün bu başvuruyu yapacağım,gelişme olursa buradan yazarım.




  • ben hayatta ugraşmazdım tebrik ederim cidden. sonucu merakla bekliyoruz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engink

    kipa'dan cevap geldi,ücret iadesi için tüketici hakem heyetinden karar çıkması gerekiyormuş,bugün bu başvuruyu yapacağım,gelişme olursa buradan yazarım.

    bana da bu kadar uğraşma gereksiz geldi. tüketici hakem heyeti ile en doğru kararı vermişsin.
  • Sizi tebrik ediyorum, umarim bu davranisiniz herkese ornek olur.
  • daha dur bakalım, davası sonuçlanmamış arkadaşın ama muhtemelen uzun sürebilir.
  • bunu gerçekten windows kullanmayacak kişilerin yapması normal hatta gereken bir durum, ancak bunu yapıp sonrasında da o bilgisayara korsan windows kuranları da microsoft un bir şekilde tespit edip oyması da en doğal hakkıdır
  • @Kasatura.: zaten bende seninle aynı görüşteyim. korsan olayına karşıyım. ama ms de bilerek göz yumuyor buna, çünkü pazar elinden önemli derecede gidebilir, gene lider olur ama baya bir pay kaybeder. yoksa bize güvenlik güncellemesi dese ve içerisine korsanları tespit eden bir güncelleme/program koysa, hemen şak diye tespit eder. Ayrıca, pc üreticileri bu windows iadesine yanaşmıyorr. ancak freedos olarak satın alabiliriz.
  • Bende iade aldım 2007 de $135. Asusdan. Tüketıcı hakem heyetinden karar çıkartarak tabi....
    Şimdi yine aradım bir bilgisayar için. İade alamayacaklarını söylediler. Bende madem seve seve olmuyor, si** si** geri alacağım. Ne yapalım. Öyle **** böyle *****.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.