Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (488. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
15 Misafir (2 Mobil) - 13 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11.461
Cevap
593
Favori
2.275.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
133 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 486487488489490
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • optisyen26 O kullanıcısına yanıt

    merhaba hocam gelen camların zarfları, sertifikası ve faturası bu şekilde. temizleme seti yok olsa veririz dediler. camlara baktığımda mor kaplama görüyorum. inşallah doğru camlar gelmiştir. en azından essilor olduğu belli  edit: camları prevencia diye aldım








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osamanos -- 3 Şubat 2023; 19:39:28 >




  • faith_388 F kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim, aşağıda arkadaş 350 tl gibi fiyat paylaşmış ama o farklı bir cam sanırım değil mi?


    1600 liste fiyatı ama genelde satış hep bu fiyat mı??


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • faith_388 F kullanıcısına yanıt
    Ayın 1'inde sipariş vermiştik, halen teslim edilmedi, sanırım dediğiniz gibi özel üretim yapılıyor.


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • NS_85 kullanıcısına yanıt

    nerden aldınız adım adım bütün yapım aşamalarını gösteriyor.

  • Arkadaşlar 2020/01de aldığım ve kullanmakta olduğum Crizal Prevencia 1.56 sağ cam kırıldı, yenisini yine aynı cam olarak taktirdim fakat beyaz ışığa tuttuğumda sol camdan Mavi renk yansıma yaparken sağ cam net ve mor renk yansıma yapıyor.
    Sol cam tam 3 senelik ve kılcal çizik dolu ki tabi sürekli günlük silmeye maruz kalmış bir cam...
    İlk aldığımdaki halini hatırlamadığım için doğru cam mi takıldı soru işareti kaldı aklımda 😔😔???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • habipermis H kullanıcısına yanıt

    ben yeni prevencia aldım yansıması mor.

  • osamanos kullanıcısına yanıt
    Siparişim gecikince optikçi gönderdi bana.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • osamanos kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim 🙏


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NS_85 kullanıcısına yanıt

    Evet camınız özel üretim oluyor. 3 iş günü içinde fabrikada üretilip gönderiyorlar.

  • faith_388 F kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam yardımlarınız için.

    Ekleme: Camlarım geldi, tam da sizin dediğiniz gibi Alize UV değil Easy Pro olarak geldi.

    Şu an yeni numarama ve camlarıma alışma sürecindeyim, gözlüğü sipariş verirken hiçbir ölçüm yapmamıştı umarım sorun olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NS_85 -- 8 Şubat 2023; 18:58:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @faith_388 dostumuz gördüğüm kadarıyla bu konuda uzman. Konuyu son sayfadan takip etmeye başladığım için eğer vakti elverirse ben dekendi konumla ilgili bir soru sormak isterim.


    Yakınla başlayan, uzakla devam eden sonuçta ortayı da katarak 3 çerçeve kullanmak zorunda kalan bendeniz yaklaşık 1 yıl önce bir multifokal cam deneyimi deneyimledim. Dost işi fazla pahalı olmasın diye görme garantili yerli cam verildi. 2 günde hayattan soğudum. Özellikle en çok kullanımında olduğum orta alan (bilgisayar) alanının darlığı, odak geçişlerindeki hoplaya zıplaya geçişler nedeniyle aynen iade ettim.


    Bir yıldır 3 gözlükle idar etmek hem zor oluyor hem de ister istemez yanlış kullanım sebebiyle maalesef numaralar ilerlerdi bir de astiğmat oldu. :imdi tekrar multifokal cama niyetleniyorum. Döviz fiyatları sebebiyle fiyatlar zaten uçmuş durumda ve sonuçta neyle karşılaşacağınızı bilmeyerek o akdar parayı vermeye de eli gitmiyor insanın. Konuştuğunuz her optik ayrı telden çalıyor. Kimi Seiko diyor, kimi Hoya, kimi Essilor. Kimi kendi camını övüyor. Ağzım yandığı için iyi bit markanın bütçeyle mümkün olan en özelleştirilebilir camını takıp daha güvenceye almak istiyorum konuyu.


    Seiko ve Hoya için genelde zaten aynı firmalar, aynı yazılımlar vs deniyor. Seiko kullanan yakını var ve memnun ama optiklerden biri camların kaplamaları soyuluyor ve muhatap bulamıyorsun dedi korkuttu. Sikayetvar stesine baktım hakikaten de 6-7 şikayet var bu konuda. Hoya'nın daha az gibi.


    En garip tarafı ise yerel optiklerde Seiko için 25.000 civarı Hoya için 23.000 gibi fiyatlar çıkartıyorlar. Biri çıkıyor Hoya'ya 14.000 diyor. Güvenilir olduğunu düşündüğüm bir zincir optik (Asla Atasun değil. Çok çektim ben onlardan . Dükkandan girmem içeri) ise 1,60 Seiko Superior Excel + blue filtre 12.000TL fiyat verdiler.


    Bu aşamada gerçekten Seiko ise çok iyi fiyat diyerek almaya niyetleniyorum ama ülkede neyin garantisi var, muhatabı kim, gerçekten söylenen camı mı taktılar bunları bilemediğimizden endişe ediyorum. Her optik aynı marka camlara bile farklı fiyatlar veriyor. Öyle ufak farklar da değil. Seiko aynı seri için 12.000 ile 26.000 arası fiyat verenler oldu. Saştım kaldım.


    Opel servisinde Brisgestone lastik fiyatı telefonda verip taklıldıktan sonra bu bridgestone değil dediğinizde 1"Alt markası onun fabrikasında üretiliyor) tarzındaki kazıkları yemiş biri olarak nelere dikkat etmeliyim, bu işin gerçek rayici neresidir, orjinal camın takıldığına nasıl emin olacağım gibi konularda yorumlarınız olabilirse çok sevinirim. Simdiden teşekkürler.


    Numaralarım: SOL Uzak 1,25 Yakın 3,25 Astiğmat: 0,50 Aks:180 SAĞ Uzak 1,25 Yakın 3,25 Astiğmat: 0,50 Aks:20





  • alien2000a A kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam , progressive camlarda sorun yaşayanlar oluyor bunların neden olabilir.

    1. Odak ölçüsü doğru alınmamıştır. Uzak ve yakın arasındaki mesafeyi düzgün ayarlayamamıştır.
    2. Montaj özenle yapılmamıştır. Odak kaymıştır.
    3. Doktor dereceleri yanlış yazmıştır. (Özellikle uzak-yakın camlarda 0.25'lik fark bile çok etki edebiliyor)
    4. Kullanılan camın kalitesinden dolayı yanal alanlarda bulanık alanlardan dolayı adaptasyon sağlamak zordur.
    5. Fabrikada doğru şekilde üretildiyse (çok nadir olsa da hatalı üretim olabiliyor)


    Bunlarla ilgili bir durum olmadığı müddetçe görmeme ya da alışmama ihtimali neredeyse yok denecek kadar azdır.


    Sizin derecelere bakınca çok yüksek değerler değil. Nasıl bir çerçeve kullanacaksınız ? Çerçevesiz bir model ise kırılmaya dirençli (garantli) camlar tavsiye derim. Diğer çerçeveler ise dereceniz yüksek olmadığından ben olsam 1.50 olarak sipariş veririm. Cam kalın çıkmaz ve fiyatta ona göre düşer.


    Seiko hiç satmadım ama camlarına kötü diyemem.Hoya bir üst grubu diyorlar.Aynı cama o kadar fiyat farkı çıkarılması da garip. İlla ki bu marka olacak diye şartlanmayın.

    Çoğu markanın satışını da yaptım. Bu aralar en çok Kodak satıyorum. Hiç sıkıntı da yaşamadım. Kodak F/P olarak da iyidir. Nikon da düşünülebilir.





  • Hocam Merhabalar essilor BCT SV Ormix 1.60 Rx Crizal Sapphire + UV Liste Fiyatları Nedir Acaba. Malum Birçok Optik Firması Kendi İskontolarınıda Yapıyor. Fiyatları Hakkında Bilgisi Olan Arkadaşlarım Var İse Çok Sevinirim. Önceki Aldığım Bu CAmlardan Çok Memnunum Aynısından Tekrar Almak İstiyorum.

  • Yavuz3411 Y kullanıcısına yanıt

    Tek cam liste fiyatı 2200 olmasi lazım yılbaşından önce teki 1750 idi. Çiftini 1500e almıştım. Tek cam fiyatına cift cam veriolar genelde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi akşamlar. 2019'dan beri gözlük kullanıyorum ancak hala daha konuya hakim biri değilim. ilk camlarım zeiss idi ve performans olarak hiç sıkıntı yaşamamıştım ama geçen hafta hoya nulux tf 1.50 hvl bc 'ye geçiş yaptım kaplamalar eskidiği için. şimdi de cam sürekli kirli pusluymuş gibi görüyorum ve sürekli temizleme ihtiyacı hissediyorum ama belli yani sorun başka.


    acaba odak noktam mı yanlış alındı yoksa alışma sürecinden mi geçiyorum? bir de mavi kaplama da var dendi ancak optisyen arkadaşıma gittiğimde test etmek istedi ve ikimizin gözlüğüne de ışık tuttu. kendi gözlüğü ışığı geçirmezken, benimkinin maşallah içinden geçti. geri götürmeli miyim sizce gözlüğü?

  • bkoala kullanıcısına yanıt

    bence hemen geri götürün. benim gözlükte aldıktan hemen sonra ufak bir çizik farkettim. değiştirelim yeni cam sipariş verelim dediler. sonra baktım ki kaplamasında da sorun var. değişimde sıkıntı çıkmadı. kaplamada bir sıkıntı olabilir.

  • Merhaba arkadaşlar,

    Hoya maxee marka camlar aldim. Eski cizik gözlük camlarimi arar oldum. Camlar orjinal olmayabilir mi? Bunu nasil anlayabilirim.

    Ayrica eskiden kullandigim gozluk camlari -2.75 idi, yeni aldığım camlar -2.50

    Camlar net fakat gözümü cok yordu. Bir gerekçesi var midir? Sanki astigmat gibi geliyor.

    Bu markadan kaynakli bir durum mudur?

    Bilen bilgi verebilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu camlar + london london marka bi çerçeveyi 2800 tl ye aldım. Camlarda mavi ışık filtresi olduğunu söyledi optikçi ama internete kodak rx sv 1.50 clear yazınca hiçbişey çıkmıyor. Bu konuda beni aydınlatabilecek var mı ? Camların komforu çok iyi, 20 seneye yakındır gözlük kullanırım ilk defa bu kadar gözü okşayan ve net gösteren bir gözlük kullanıyorum.





  • mohayta M kullanıcısına yanıt

    Hocam herhangi bir sorun yok. Camlar Kodak'ın kişiye özel üretim camı. Alt kısımda CNCB yazıyor.Sondaki B harfi blue olduğunu gösteriyor. Zaten camın mavi kaplamasında da anlayabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faith_388 -- 14 Şubat 2023; 11:46:14 >
  • faith_388 F kullanıcısına yanıt

    Cevap için teşekkür ederim. Bu camın piyasada tam olarak modeli ne diye geçiyor arayıp diğer özelliklerine bakmak istesem ? Bir de sizce fiyat uygun mu ? 2 cam + london london diye bir çerçeve 2800 e aldım. Çerçevenin etiketinde 1200 küsür yazıyordu. Camlarla beraber güya 4500 den 2800 e kadar düştü. Öyle bir indirim nasıl oluyorsa artık...

  • 
Sayfa: önceki 486487488489490
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.