Şimdi Ara

Enerji Tüketimi Ölçüm Cihazı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
5.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Slm, bu gün Tchibo mağasından şu aleti aldım 35 tl fiyatı var. Kullanımı çok basit bu aleti priz ve tüketimini ölçmek istediniz cihaz arasına takıyorsunuz. Benim evde rekortmen plazma tv normalde tam 250w harcıyor, düşük güç modunda ise 180-190w civarı. Tabiki asıl merak ettiğim cihaz pio lx73 ise gayet kararlı bir çizgi ile hiç değişmeyen bir grafik çizdi. Boşta ikende radyo açıkken de 5.1 dts demo açııkende 80-83w civarı geziniyor sesi açmak da etkilemiyor, ilginç geldi ciddi farklar olmasını bekliyordum. Cihazın daha bir çok özelliği var çekilen w, amper, voltaj, ücret hesabı ve hatta co2 salınımı. Kısacası bu fiyata her evde olması gereken bir alet. Özellikle farklı amfileri kullananlar buraya yazarsa tüketim farklarınıda görmüş oluruz.

    http://www.tchibo.com.tr/plantum/urun/Enerji_Tuketimi_Olcum_Cihazi/267773.html







  • Amanın nerdeyse 2 yıldır bu ürünün peşindeyim
    Tchibo'larda geldiği gün bitiyordu..
    Neyseki bu sefer bitmemiş verdim siparişi internetten (her ne kadar internet alışverişini tamamen güvensiz yapmış olsalarda!)
    Teşekkürler bilgi için..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SertaçS

    Slm, bu gün Tchibo mağasından şu aleti aldım 35 tl fiyatı var. Kullanımı çok basit bu aleti priz ve tüketimini ölçmek istediniz cihaz arasına takıyorsunuz. Benim evde rekortmen plazma tv normalde tam 250w harcıyor, düşük güç modunda ise 180-190w civarı. Tabiki asıl merak ettiğim cihaz pio lx73 ise gayet kararlı bir çizgi ile hiç değişmeyen bir grafik çizdi. Boşta ikende radyo açıkken de 5.1 dts demo açııkende 80-83w civarı geziniyor sesi açmak da etkilemiyor, ilginç geldi ciddi farklar olmasını bekliyordum. Cihazın daha bir çok özelliği var çekilen w, amper, voltaj, ücret hesabı ve hatta co2 salınımı. Kısacası bu fiyata her evde olması gereken bir alet. Özellikle farklı amfileri kullananlar buraya yazarsa tüketim farklarınıda görmüş oluruz.

    http://www.tchibo.com.tr/plantum/urun/Enerji_Tuketimi_Olcum_Cihazi/267773.html



    yanlış ölçüyor cihaz lx73 ün trafosu 330 w ortalam 150 200 w göstermesi lazım 80 83 w çok düşük değer




  • Bende eski versiyonu (herhalde bir yılı geçmiştir alalı) vardı. Evde ölçmediğim şey kalmadı

    Hatta iş yerinde enerji verimliliği konusunda bir uygulamada gerekti de, işe bile götürmüştüm
  • Plazma tv'nin tüketimi pek beklenmedik bir sonuç değil. Bunların elektrik canavarı olduğu testlerde hep yazılır. Maaşallah kettle mübarek. Artık LED tv'ye geçmek gerek.

    Pioneer LX73 için elde ettiğiniz sonuçlara ise gerçekten çok şaşırdım. Cihazın çok daha yüksek watt harcamasını beklerdim. Hele ses açılınca değişmemesi daha ilginç.
  • Ölçüm hatalı olmayabilir. Şu anda kullanmakta olduğum, Cambridge Audio 640A v2'nin 515w'lık trafosu mevcut (gerçi kasıtlı olarak fazla boyutlandırıldığı belirtiliyordu). Anlık güç tüketimi ise 50-60w civarında. Ancak sesi açıp kıstıkça değişiklik gösteriyor. Daha enteresanı daha önce sahip olduğum Yamaha RX-V361 sinema amfisinde sesi açıp kısmak tüketimi değiştirmiyordu.
  • Hata yoktur herhalde ama akşam tekrar deneyip sonucu yazarım.
    @cfiliz 361 in tüketim değeri neydi ?
  • Hata yoktur trafoların gücü aletin harcayacağı max güçten daha fazla olmalıdırki sürekli yüksek güçlere dayanabilsinler, bende de Philips 3377 var stby da 0-1 W, cihaz açık hiçbir grişten sinyal yollanmaması durumunda 25 W, girişe ses veridiği taktirde 30 W tüketiyor, ses 10-15 e kadar tüketim artmıyor sonrasında yavaş yavaş artıyor ancak mex sese apartmanda oturduğum için getirip deneyemedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: family guy

    Plazma tv'nin tüketimi pek beklenmedik bir sonuç değil. Bunların elektrik canavarı olduğu testlerde hep yazılır. Maaşallah kettle mübarek. Artık LED tv'ye geçmek gerek.

    Pioneer LX73 için elde ettiğiniz sonuçlara ise gerçekten çok şaşırdım. Cihazın çok daha yüksek watt harcamasını beklerdim. Hele ses açılınca değişmemesi daha ilginç.



    250w ile mi tüketim canavarı oluyor
    250w çeken bir kettle varsa ticaretine başlamak isterim

    Valla bu "plazmalar çok yakıyor abi" fikrini insanlardan nasıl vazgeçirilir bulan olursa plazma şirketleri işe almalı bence..




  • walla insanları şehir efanelerinden vazgeçirmek zordur, plazma fazla elektrik harcarmı sorusu ise duruma göre değişir, eğer aynı ekran büyüklüğünde tüplü televizyondan veya LCD den fazla harcıyorsa plazma daha çok tüketiyor denilebilir, ama o ekranda tüplü yok ki deneyebilelim, zaten son zamanlarda da LCD lerden farkları kalmadı elektrik tüketimi açısından, bendeki ölçüm cihazı salonda 42 hitachi LCD panel (3 yıllık led değil), philips hts3377, dark cinemania üçlüsünün bağlandığı prizde duruyor 3 aydır hiç çıkarılmadı, elektriğin kilowatı 27 kuruş şeklinde ayarlı, sistem günde ortalama 3 saat açık, 3 ayda 15 TL civarı falan gösteriyor şu an, eğer buna elektrik canavarı denilecekse buyursun densin bir sinema bileti 10 TL buna göre bakarsak çoook çooook ucuz, canavarlık manavarlık falan yok ortada
  • dediğiniz gibi işte, tamamen şehir efsanesi.
  • Ben tüplü tv den bahsetmemiştim.
    Kettle ise işin şakasıydı niye bu kadar alınıyorsunuz? Sonuna gülen surat bile koymuştum.
    Sonuçta plazma tv Led' e göre çok daha fazla elektrik tüketir.
    Hemen gözüme çarpanları yazayım:
    Samsung 46B7000:0,103w/sqm
    Panasonic P46G10:0.311w/sqm. Her inch kareye düşen elektrik tüketimi.
    Neyse konu bu değil zaten.
  • örnek olarak 300watt lık bir amfi

    300 Watt x 24 Saat = 7200 (watt x saat)

    1 ay 30 günden hesaplanırsa aylık:

    7200 (watt x saat) x 30 = 216.000 (watt x saat)

    1000 Watt = 1 kiloWatt olduğundan bunu 1000'e bölüyoruz:

    216.000 (watt x saat) / 1000 = 216 kiloWatt x saat = 216 kWsa

    Evet aylık harcadığı elektriği bulduk. Şimdi bunun faturaya etkisini bulalım:

    Sarfiyat Aylık 216 kWsa olduğundan faturaya yansıyacak miktar:

    elektriğin birim fiyatı x 216 = sarfiyat/TL

    Kısaca tüm hesaplamaları bir araya toplarsak:

    300 Watt gücündeki cihaz için:

    300 x 24 x 30 x elektrik birim fiyatı? / 1000 = sonuç olarak ayda 24 saat



    Elektrik birim fiyatını ve kullandığınız cihazın enerji tüketimini ilgili yere yazarak 30 gün boyunca günde 24 saat çalışırsa ne kadar sarfiyat oluşur bulabilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SertaçS

    Hata yoktur herhalde ama akşam tekrar deneyip sonucu yazarım.
    @cfiliz 361 in tüketim değeri neydi ?


    40~50w arası gibi hatırlıyorum.
  • firma 330 w niye yazsın o zaman arkaya güç kısmında
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bowers wilkins

    firma 330 w niye yazsın o zaman arkaya güç kısmında


    O çok derin bir konu bir ara bayağı tartışılmıştı. Ben de tekrar denedim 83-84 w ı geçmiyor, ölçüm doğru.
  • Plazma Tv'lerin lcd ve led Tv'lerden daha fazla güç harcadığı doğru. Ancak, doğru olan bir şey daha var ki, herhangi bir plazmanın contrast oranı (Yani en koyu renk ile en açık renk tonu arasındaki hissedilebilir katman farkı.) en iyi Lcd ya da Led Tv'den çok daha iyi. Bir doğa belgeselinde ya da aksiyon sahneleri çok hızlı gelişen bir film'in plazma Tv peformansı tartışılmaz şekilde daha üstün. O yüzdendir ki, ben de halen Pioneer 436 XDE Plazma kulanıyorum. Daha en yeni olaya örnek olarak bir kaç hata önce arkadaşım 7.000 küsüre tv aldı. Ama bana göre görüntü performansı 1.500 Tl. Gene Plazma olsa gene plazma alarım. Ama tüketiminin yüksek olduğu kesinlikle doğru. Eee her güzelin bir kusuru vardır.

    Bu arada elektrikli ya da elektronik ürünlerinizin tüketimini herhangi bir Ampermetre ile de ölçebilirsiniz. Yani ölçü aletiyle. Avometre olarak da telaffuz edebilirsiniz.




  • E-Saver adındaki uygulama ile ölçümü sadece yazılım kurarak da gerçekleştirebilirsiniz. Uygulamanın bir çok özelliği var. Server - Client çalışma özelliği var.

    Uygulama demosunu aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

    http://enerjituketimi.ozelsoft.com
  • Bende bu tarz bir alet elmayı dusunuyorum tavsiye edebileceginiz baska markalar da var mı? ve nerde bulurum?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.