Şimdi Ara

Rift: Planes of Telara İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
11.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Uçsuz bucaksız Telara evreninde gezintiye ne dersiniz?

    Son dönem içerisinde bir çok MMO oyunuyla karşılaştık. Bunlardan bazılarında oyunun önüne bayat hikaye geçti, bazılarında ise sistemin yavanlığı oyuncuları bezdirdi. Trion Worlds’ün E3 2009’da Heroes of Telara ismiyle sunduğu Rift, bir süre sonra isim değişikliği ile son hali olan “Rift: Planes of Telara” ismini aldı. Aslında Rift için, duyurulduğu günden itibaren fazla göz önünde olmadığını söyleyebiliriz. Ancak Trion, oyunun çıkış döneminde birbirini kovalayan betalar ile, bir çok MMO oyuncusuna kendini beğendirmeyi başardı.
     
    Rift bizlere, insanların varoluşlarının temellerini oluşturan yaşam, ölüm, hava, su, toprak, ateşin bulunduğu, beş Vigil tanrısı tarafından oluşturulan Telara evrenin kapısını aralıyor. Ancak yukarıda saydığımız temel elementlerin gücünü bünyesinde taşıyan Blood Storm tanrıları, Telara evrenine musallat olmaya başlıyor.


    ''



    İlk olarak ölüm elementinin tanrısı Regulos, Telara evrenine ilk saldırıyı gerçekleştirmiş ancak, Vigil tanrılarının yardımıyla bu saldırı geri savuşturulmuştur. Ardından Vigil tanrıları sayesinde Telara evreninde açılan Rift’leri önlemek adına bir koruyucu geliştirilmiş ve bir süre Telara evreni bu koruyucular sayesinde Blood Storm tanrılarından uzak kalmışlar. Zaman içinde zayıflayan bu koruyucu, etkisini tamamen yitirince tekrardan, başta Regulos olmak üzere Blood Storm tanrılarının saldırılarına uğramaya başlamıştır. Zaman zaman açılan bu Rift’leri yok etmeye çalışan Telara evreni içerisindeki halk, Vigil tanrılarının yok olmasıyla birlikte, ikiye ayrılmış ve ortaya yeni taraflar çıkmıştır. Bu taraflardan birisi, Vigil tanrılarının tekrar dönüp Blood Storm tanrılarının saldırılarını karşılayacağına inanan Guardianları, diğeri ise yaşananlardan Vigil tanrılarını sorumlu tutan ve kutsal inanç yerine teknolojiye inanan Defiantları oluşturuyor.

    ''



    Bu iki taraftan birini seçerek başladığımız oyunda Guardian tarafını seçtiğimizde, geçmişte ölmüş bir kahramanın ruhunu içimize alarak geleceğe, Defiant tarafını seçtiğimizde ise gelecekte geçen bir ‘kıyamet’ sonrası üstün teknoloji sayesinde ölmüş bir Defiant kahramanının ruhuna bürünerek geçmişe yol alıyoruz. İlk bakışta bu tarafların görüşleri birbirini desteklemese de oyundaki tarafların amacı aynı; Telara evrenini Blood Storm tanrılarından uzak tutmak.
     
    Tarafımızı seçtikten sonra, her tarafa ait olan üç ırktan birinde karar kılıp, karakterimizi oluşturmaya başlıyoruz. Rift’in karakter yaratma ekranının fazla detaylı olduğu söylenemez. Karakterimizin sadece dış görünüşünü ayarlayabildiğimiz bu ekranda fiziksel özellikleri belirleme imkanımız bulunmuyor. Fiziksel olarak sadece karakterimizin boyunu seçmek bizlere sunuluyor. Bu arada, demin bahsettiğim ırkları seçerken biraz dikkatli olmanızı, seçeceğiniz sınıfa göre karar kılmanızı öneriyoruz. Zirâ her ırkın kendisine özel olan abilityleri sayesinde, ilerleyen zamanlardaki oynayışınızı etkileyebilirler.


    İncelemenin devamı için tıklayınız






  • Güzel bir inceleme olmuş eline sağlık. Oyuna başlamayı düşünenler için çok yararlı.
  • güzel linkler paylaşım güzel olmus
  • Güzel inceleme Samet.
  • İlk çıktığı zamanlar da sarmıştım bu oyuna ama bana göre değil.
    Eski Knight Online oyuncusu olduğumdan dolayı beğenmedim sanırım. :)
  • WOW aşırı derecede baydı.GW2 ve SWTOR gelene kadar bu oyuna bir şanş vermeyi düşünüyorum.
  • - Sınıflar arasındaki dengesizlik
    - Türe fazla bir yenilik getirememesi

    bunlara ragmen 9 puan..

    Ornek vermem gerekirse Age of Conan'in tek buyuk problemi- `Sınıflar arasındaki dengesizlik`(diger bilinen problemler 2 sene once de kaldi) ve son bir yildir oyuncularin yarisi bunun yuzunden oyunu birakti benimle birlikte..
  • başta bedava idi oynamak sonradan herkez para peşine düştü olmaz ki betadan cıktı para ile satılıyor oyun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maliahmet

    başta bedava idi oynamak sonradan herkez para peşine düştü olmaz ki betadan cıktı para ile satılıyor oyun


    Zaten söylenmişti ücretli olucağı anormal bir durum yok.
  • ADını RIFAT diye okudugum oyundur kendileri
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maliahmet

    başta bedava idi oynamak sonradan herkez para peşine düştü olmaz ki betadan cıktı para ile satılıyor oyun


    baran
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maliahmet

    başta bedava idi oynamak sonradan herkez para peşine düştü olmaz ki betadan cıktı para ile satılıyor oyun

    oyun zaten sadece beta aşamasında ücretsiz yaptı P2P olucagı önceden söylenmişti oyunu deneme şansı verdi playerlara betada herkez para peşinde demişsin ama o adamlarda para için yapmak zorunda millet eğlensin sadece diye ugrasmazlar :)
  • Peh!...Bu oyunda yakında tekrar ücretsiz F2P olur merak etmeyin.Çok fazla uzun vadede ömrü olan bir oyun değil şahsi düşüncem.Örn; Kalitesi ortada olan devasa online oyun LOTRO evreni bile F2P oldu şimdi daha fazla para kazanıyor adamlar bu işte oyundan sonra satış-pazarlama taktiği geliyor.Codemaster-Turbine ne yaptı; kısaca oyun tam manası ile full ücretsiz olmadı.Başlandığı zaman devam edebilme hissi hırsını uyandırdı verdiği bind item ve turbine puanları ile iyice oyuncuya oyunu bağladı.Belli bir lvl gelen adamda "yahu bu kadar kastık geldik tıkandık gidem bi premium yada vib üyelik alayım" durumu oluşturuyor.Daha nesiniz kimsiniz belli değil böyle bir oyunu denemek isteyenler ÖNCE PARA SONRA İŞ demek oyuncuyu çok kısa sürede kaçırır ve sıkıcı bir hal olur.P2P karşı değilim ama oyununların ücretiz sunulması ama ücretli il ücretsiz oynayanlarında keskin bir çizgi ile ayrılıp farklarının olmasına isterim.Sayamayacağım kadar MMORpg oynadım.Eleğin üstünde kalan o evrende olmayı sevdiği
  • Ben FTP olan bi mmo bilmiyorum FTP adı altında açılıp ama sonra STP ''Sömürü to play'' olan bir çok oyun söleye bilirim adamlar en azından,PTP yapıp her kes aynı parayı ödeyip aynı standartlarda oynuyo.Diğerleri gibi Bornz premiumdan başlayıp Adamantium premium kadar soymuyolar milleti.FTP tamamen bi aldatmaca dan başka bişey değil boşuna kendinizi kandırıyosunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nanobot -- 27 Mart 2011; 10:48:09 >
  • LOTR bile F2P oldu diyosunuzda LOTR sadece PVE bi oyundur. oyuna PVP sonradan eklendigi icin gordugum kadarıyla pvp kısmı gayet saçma sapan bi halde. RIFT gayet oynanıs acısındanda guzel ve kombinasyonlar olarakta bircok farklı karakter yaratabilmeni saglıyorç Quadro-soul ozelligiyle vakit kaybetmeden direk rol deistirebilioruz. World pvp yapmadan cok fazla yargılamayın oyunu esitsiz diye. Her warfront un her class icin uygun bi rolu var. tek rolle oynarsanız muhtemelen lvl50 WF lerinde sırtınız yerden kalkmayacaktır.. Bu da sabit oyun tarzını engelliyor.
  • Oyunu beta sürecince oynadım oyunu oynarken sanki single player oynuyormuşsunuz hissini veriyor ve grafikleri çok ileri derecede bir online oyun için eğer sisteminiz düşük bir yapıdaysa oyun size işkence olacaktır etarfınızda patlayan, yıkılan, değişen hava ve yer koşulları işin içine girince sistemleri bayağı zorluyor arkadaşlarımın sistemleri oyunu oynanabilir seviyede tutamadığı için beta bitiminde bende bıraktım.
    FTP olmaması bence artı bir durum yani herkes eşit derecede oyuna sahip ve size kalan oyunculuğunuzu ve zekanızı konuşturmak FTP oyun oynarken siz okadar zana geçirip karakteri adam ediyorsunuz oyuna başlayalı 1 ay olmamış adam oyuna dünya para harcıyo ve gelip size kafa tutabiliyor ve oyun yöneticeleri dolayısıyla onun tarafında oluyor malesef.
  • F2P oyunlarıntümündearkadaşlarında söylediği gibi kim daha cok para verirse o sağlam oluyor P2P de herkez ücretini yatırıyor oyun içerisinde herkez emeğiyle ne yaptıysa o en azından ve anlamadıgım olay her başlıgın altında ne diye oyunu karalamaya calısan birileri cıkıyor ??
  • Betada bana çok fazla wow hissi verdiğini söylemeliyim. Kısayollardan talentlere varana kadar sanki wow kopyası gibiydi. Eski bi wow oyuncusu olarak hiç farklılık hissetmedim. Gerçi tüm classları denemedim ancak genel görüşüm hala oyunları wowun üzerine kuruyorlar bir yenilik yok doğru dürüst. Bi oturup düsünmek lazım neden oturmuş yapısıyla mükemmel senaryosuyla wow varken aynı paraya onun benzerini oynayım? Baydı artık sürekli aynı şeyler zaten yıllardır wow oynuorz. Şu an tek büyük beklentim star wars the old republic ve gw2. Zaten onlar çıktıktan sonra rift mift adını duymayız.Yapımcılar artık blizzardı taklit etmeyi bırakp orjinal şeyler üretmeli.BioWare buna kalkıştı blizzardla yarışabilecek tek firma beklentimde büyük umarım hüsran olmz.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.