Şimdi Ara

Fransa Türkiye'den güçlü mü de ? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
532
Cevap
3
Favori
56.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FearFroMe

    2011 yılında yürekli olunamayacağını söyleyenler var.Sadece gülüyorum.Hepiniz @pog'a yüklenmişsiniz.Sizin korkaklığınız.Şu kompleksli beyinlerinizden biran önce kurtulun.Hala nükleer diyenler var.Nükleer silah caydırmak için vardır kullanmak için değil artık günümüzde.Gayet 2011 yılındada yürekli olunabilir.Hiçbir ülke karadan fethedilmediği sürece teslim olmuş sayılmaz.Pog taş atarım demiş siz gülmüşsünüz.Afedersiniz ülkeniz elden gitmişse yaşamanın ne anlamı var ? Hayatınız boyunca bu bilinçle yetişmemişseniz en azından yetişen insanların üstüne salyalarınızı akıtmayınız.
    Türkiye burda bahsedilenler gibi aciz bir ülke değildir.Tarihimizin en büyük silah satışlarınızı geçtiğimiz günlerde yapmaya başladık.Ufaktan ufaktan kendi silahlarımızıda üretiyoruz.Bir yerden başlamak gerekiyordu başlandıda.


    +1905




  • Bir fransiz görmeden,ülkemiz düm dûz olur!
    Adamlar her silahini kendisi yapiyor,fabrikasi her seyi kendi mali.Uçagi,füzesi ,tanki her seyi kendi mali.Teknolojisinden ,yazilimina kadar % 100 fransiz mali!
    Dûnyanin en hizli treninden ,nükleer santraline,uçak gemisinden,nükleer deniz altisina kadar kadar her seyi % 100 fransiz mali
    ya biz,hiç br sey,% 100 her sey yabanci.
    Hala biz yeneriz diyenler var.
    Kusura bakmayin ama su anda Kaddafide savasi kazanacagini saniyor!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2000watts -- 20 Mart 2011; 20:55:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abdusss

    Hayır,
    boş konuşuyorsunuz,
    halen bir cevap yok
    ben 2.dünya savaşı örneği veriyorum
    cevap yok, dersin ki orada şöyle bir durum vardı yanılıyorsun dersin yok

    Irak operasyonların da ki Türkiyenin hantallığını örnek veriyorum
    algılamıyorsun bile

    Adamların denizaltıları yeter, bizim donanmanın yetersizliğini anlatıyorum yine cevap yok,
    F16 larımızın durumunu anlatıyorum yine cevap yok,

    kelime ebeliği yapıyorsun,
    sonarmı deniyordu,
    ay nasıl radar dedim, şimdi intaharmı etsem ne yapsam,

    işte senin gibiler, ne olacak Kursk battı bizim denizaltılar daha iyi dersin

    e şimdi konuşacak birşey kalmıyor geriye,
    siz çocuklar kendi kendinize eğlenin,

    Şunları yapmalıyız,ya neyse sizin gibi lere ne anlatılır,
    yahu adam 2 köprüyü bombalasa tüm lojistğin çöker,
    lojistik ne dersin

    adam elektriğini keser, mum ışığı var dersin
    GPS sistemini kapatır, pusula var dersin,
    hadi iyi oyunlar



    quote:

    Orijinalden alıntı: Bora_T


    quote:

    Orijinalden alıntı: abdusss

    bir köpek havlıyor hoşt hoşt,



    Hayırdır kendini haklı çıkarmak için denizaltı tespit eden radar mı yapmaya giriştin abdusss cum






    Öncelikle bu sana son mesajımdır abdüş efendi..Cephede böyle davransan sana laf anlatmaktansa kurtulmayı tercih ederler,zira zaman kaybısın..

    Irak'a PKK için yaptığımız sınır ötesi operasyonlar ile Fransa-Türkiye karşılaştırmasının zerre kadar alakası yok bunu sende bal gibi biliyorsun,sırf cevap yazmış olmak için boş konuşuyorsun çünkü sen cahil ve boş bir adamsın..Düzenli orduların karşılaştırılması ayrı bir şeydir,bir ordunun asimetrik silahlı unsurlara karşı yaptığı sınır ötesi operasyon (siyasi-askeri boyutlarıyla) ayrı bir şeydir..Sen daha bunu bile anlayamamışsın,hariçten gazel okuyorsun..Mesajlarımda "tank-denizaltı-F-16 dersem herkes beni bir b*k biliyor zanneder" mantığıyla sallayıp duruyorsun..Allahaşkına bir savunma sanayi veya askeri foruma girip bunları bir yazsana,merak ettim ne cevap alacaksın..Hayır ben bunlardan 2 tanesine üyeyim de biliyorum az çok alacağın cevapları,keşke seni bu kış uykundan uyandırıp topluma kazandırabilsek..Radar-sonar konusundan da anlaşılabileceği gibi zır cahilsin bu konularda,şimdi "ay pardon sonar diyecektim yanlışlıkla oldu" ayağı yapıyorsun..İntihar edersen de çok umrumda olmaz rahatına bak sen..


    Gelelim senin pek aklının basmadığı askeri konulara;

    Irak'a yaptığımız sınır ötesi operasyonlarda nerede ağır kalmışız,nerede başarısız olmuşuz ve bunun Fransa-Türkiye askeri kıyaslamasıyla alakası ne,spesifik bir örnek verir misin,hangi Irak operasyonumuz askerî açıdan başarısız olmuş??Şimdi bana kalkıpta "başarılı olsa terör biterdi" şeklinde dangalakça bir cevap verme sakın..Çünkü operasyonlar askeri amaçla yapılır,hedef bellidir,gidilir operasyon icra edilir ve dönülür..Ha o gebertilen itlerin yerine yenileri dağa çıkıyosa bu bir ekonomik ve siyasi sorundur,yoksa askeri operasyonlar başarısız olduğundan değil..

    Bu konuda konuşulanlardan yola çıkarsak,sınır ötesi saldırı yapacak olan veya askeri müdahele yapacak olan varsa o da Fransa'dır (yani diyelim ki Libya'ya yaptığı gibi tek başına bize de saldırmaya kalktı..tabi eğer maçası sıkıyorsa) o zaman sen o olmayan üstün zekâ ve bilginle Fransa'nın lojistik kabiliyetini değerlendir de hepimiz öğrenelim..

    Takılmışsın 2.dünya savaşına..Saldırı helikopterlerinin olmadığı,uydu ve teknolojik haberleşme imkânlarının olmadığı yani askerî açıdan günümüzden fersah fersah uzakta kalan bir savaş için sana ne cevap vereceğim,nesini bugüne örnek sayacağım,saçmaladığının halâ farkında değil misin? O zaman Çanakkale zaferini bir anlatmaya başlarız burada,bizden kat kat üstün düşmanı yendik deriz,daha tek kelime konuşmaman gerekir..Ee demek ki 65-70 sene veya 90 sene öncesi bugün için ölçü değil..

    Denizaltılar tek başına neye yeter,ne yapabilir ne kadar savaşın seyrini değiştirir,o denizaltıların saldırı için kullanılacağı düşman ülke hangisidir,bu ülkenin donanması ne alemdedir hangi sularda karşılaşacaklardır bir analiz eder misin? Bunun yanında Fransızların denizaltılarını buraya yazabilir misin silah ve operasyonel kabiliyetleriyle ve ayrıca son 10 yılda aktif olarak katıldıkları savaş veya çatışmalarla birlikte..Esasında sende bilmiyorsun,şimdi girer bakarsın wikipedia denilen sirk çadırına,sonra buraya kopyala yapıştır yaparsın..Adamların mutlaka ki önemli bir askeri gücü var buna bir itirazım yok ancak savaş tüm kuvvet unsurlarıyla bir bütündür..İki denizaltı üç tankla "Fransızlar bizi yer abi" geyiği yapmak cehaletten başka birşey değildir..Mesela Yunanistan hava savunma kabiliyeti açısından (özellikle yüksek irtifa) bizden daha iyi durumdadır,peki Yunanistan bize saldırsa sonuç ne olur sence veya Avrupa'nın şımarık çocuğu Yunanistan bize saldırabilir mi?

    Fransa kara savaşı yapabilir mi bizimle,saldırırsa amacı ne olacak işgal etmek mi,sınırlı bir saldırı mı? Eğer işgal niyetiyle saldırırsa derinliği inanılmaz fazla olan bir coğrafyada ve askerî gücü ve kültürü yüzyıllara dayanan bir ordu karşısında ne yapabilir,ana karasından binlerce km. uzakta lojistiğini nasıl sağlar,nasıl ikmal yollarını açık tutar bunları anlat konuşalım..Yoksa kahve muhabbeti yaparak " üfff abi adamların nükleer şeysi var bizi döver" diye kuyruğunu kıstıra kıstıra burada kuru kalabalık etme boş yere..

    Bana kızıyorsun ama konuşmayı yeni öğrenen bebeler gibi "denizaltı ! denizaltı ! " diye sayıklamaktan başka bir şey söylediğin yok..Nükleer denizaltılar küresel ölçekte operasyonlar yapma amacı olan ülkelerin kullandığı çok yönlü bir savaş aracıdır,en önemli özellikler satıha çıkmadan kıtalararası balistik füze ateşleme yetenekleri ve aynı zamanda küçük bir nükleer reaktöre sahip oldukları için yakıt ikmali sorunu yaşamamalarıdır..Nükleer denizaltı sahibi ülkelerin bir çoğunun dünyada askeri açıdan borusu pek ötmediğinden bu denizaltıları yaptıklarıyla kalmışlardır çünkü Amerika gibi veya zamanın Sovyetler Birliği gibi istedikleri sularda,topraklarda at koşturacak siyasi güçleri yoktur..Amerika,Rusya (daha doğrusu eski Sovyetler birliği) ve İngiltere ve belki biraz da Çin en aktif nükleer denizaltı kullanabilen güçlerdir..Diğer ülkeler ancak mecbur kalırlarsa kullanabilirler fakat kendi kafalarına göre (tıpkı ABD veya kankası İngiltere gibi) sağa sola salça olamazlar,yemez bi tarafları,onlar ancak bu abiler bir yerlere saldırdığı zaman vokal yapar o kadar..Aynı şekilde nükleer uçak gemisi konusunda ezici bir üstünlüğe sahip ülke yine Amerika'dır..Bir ülkeye veya coğrafyaya hava operasyonu yapacağı zaman (hatta sadece hava operasyonu da değil ) hedefe yakın ülkelerden hava üssü vs. dilenmektense kendi uçak gemilerini ve genelde uluslararası suları kullanır (mesela Irak'a yapılan hava saldırılarında Basra körfezini kullanmaları gibi..Uçak gemilerine örnekler ise USS Enterprise veya USS Abraham Lincoln vs.vs.)


    GPS sistemini Fransızlar mı kapatacak yoksa Amerikalılıar mı ne dersin?Sen bana bir şey anlatmaya çalışma boş yere..Askeri konularda seni katlarım abduş efendi,sen hayal dünyanda yaşamaya devam et..Bak valla süper über ultra güçlü Fransa bize saldırırsa ben seni de korurum söz veriyorum..Rahat ol sen..Ama önemli olan olağanüstü Fransız ordusu ülkemize girdiğinde,sen peşinen onlara teslim olmadan,"abi siz çok güçlüsünüz öpim abi" diyerek onların mandasına girmeden seni kurtarmak..Belki sana denizaltıyı da gezdirirler,sonra bize içini anlatırsın..

    Not: Ve yine saçmalıyorsun,alıştım artık hayal görmene..Ben Kursk battı işe yaramaz bizimkiler daha iyi demiş miyim,nerede demişim hani? Kendi hayal dünyanda bir şeyleri uydurup uydurup ben söylemişim gibi burada yazma,senin için endişe etmeye başlıyorum akıl sağlığın açısından..


    Edit : Ekleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phaldor -- 20 Mart 2011; 22:10:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pog

    @zagross anladığına sevindim. Biz bu ülkeyi kolay kazanmadık. yarım yamalak çalışan mayın gemisiyle zamanın en ileri teknolojisi destroyerleri çanakkale'den geçirtmedik. şimdi olsun şimdi de yaparız. Sen hangi ülkede gördün kucağında bebeği sırtında top mermisiyle cepheye giden kadınları.

    Tarihi olmayan milletin geleceği de kısa olur diye bir söz var. ABD şunun şurasında 100 yıldır dünya'da hüküm sürüyor. Osmanlı veya persler ABD'nin şimdi bile yapması imkansız şeyleri yaparak dünyaya hakim olmuşlardır.

    Ayrıca avrupa'ya ilk insanlar'ı da türkler sürmüştür.

    ben kendi ulkemde gordum.iran irak savasi tamamen irakin zorla bize saldirmasi ile basladi.ustelik tamda devrim olmus iranda en gucsuz oldugu donemde saldirdi irak bize.ozamanlar arkasinda butun dunya vardi.amerikadan tut russiasina kadar.bize libya silah satti.bizaat kaddafi.
    kendi ulkemden hatirliyorum ambargo altinda kalan fakirlik hat safhada olan bir durumdayken savas nasil yapilir.oyuzden merak etme ben anlarim nedemek istedigini




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZAGROSs

    quote:

    Orijinalden alıntı: pog

    o pembe gözlüğü ve altına alıntı yaparak hemde pespembe yazan KORKAĞIN TEKİSİNİZ.

    Haçlılar toplandı siz böyle korkun... Allah vermesin yarın birgün savaşa girsek. Fransa bizden güçlü ve büyük mantıklı olmakta fayda var teslim olalım dersiniz...

    Fransa dediğniz ülkeyle ordularımız bile savaşmadı. Kahramanmaraş ve gaziantep ünvanlarını bunların o korkutuğunuz ordularını bozguna uğratarak almışlardır.

    Korkaklikla alakasi nedir ?

    adamlar hakli.iskembeden vermissin gitmis.

    "Türkiye hava ve karada fransa'dan daha üstün. Ayrıca şunuda belirtmek isterim. Atom enerjisi kurumu başkanı söylemişti Türkiye 2 yıl içinde nükleer silah yapacak teknolojiye sahiptir demişti. "

    Sen inaniyormusun turkiyenin nukleer silaha sahip olabilicegini?RTE istedigi kadar baski yapsin.amerikanin muttefigi oldugu surece herhangi nukleer silah soz konusu olamaz.

    Nufus konusuna gelirsek.artik m.o doneminde degiliz.kimsede atlarla savasa girmeyecegi cok sacma karsilastirma olmus.
    Bkz: israel.nufusu 2009 tahmini 7,465,000. 1995 sayımı 5,548,523.simdi Turkiye dahami guclu israel den?

    Ayrica Turkiyede askeri kabiliyet falan bunlar sacma sapan yalan dolan laflar.okadar saglam askeri gucu varsa turkiyenin 4 5 iti dagdan indirsin once

    Gerçekten yaşından şüphe etmeye başladım...

    Bu denli saçma sapan düşünebilmek ciddi bir yetenek ister...Bu yeteneğinden ötürü öncelikle seni kutluyorum.

    Sen Kıçı kırık İsraille nasıl Türkiye yi bir edersin üstüne üstlük israil üstün imajı çizersin ? nasıl bir mantıktır bu neyine göre karar verdin hiç anlamıyorum. Göt kadar alanlarını bombardıman altına tutabilmemiz için gerekli olan sorti sayısı bile hali hazırda emin ol mevcuttur...Adamlara tanklarını zırhlattırdıgın, uçaklarını modernize ettirdiğin için mi bu yanılgıya düşüyorsun sen ? ALLAH senin gibi düşünenlerin düşüncesinden uzak tutsun bu memleketi bunu söyliyorum sadece. Yok atom enerjisi kurumunda nükleer güç olması imkansızmışda yok o kadar sağlam askeri gücü varsa dağdaki 3-5 iti indirsinmişte ...Sen gerçekten askeri bilgiden noksan bir arkadaşmıssın birader be. Yani bu konuya yorum yapmak hiç istemiyordum sadece yazılanları merak ettiğim için girdim ama yenilir yutulur gibi değil şu yazdıkların...Sen PKK ile topyekün bir savaş içinde oldugunumu zannediyorsun ki ben hiç öyle zannettiğini düşünmüyorum laf olsun torba dolsun diye yazmışsın belli. Örneklerin elle tutulur gözle görülür olsun bari ayakları yere bassın şu söylediklerinin alayı havada uçuyor resmen. o 3-5 it dediğin çapulcu takımı kalleşlik yapıp geceden mayını döşüyorlar vurup kaçıyorlar gerilla taktiği uyguluyorlar...Karşılarına çıktıklarında askerlerimizin bi bak bakalım kaç asker yaranlamış kaç terörist öldürülmüş... Ordan burdan aldıgın duyumlarla Türkiyenin askeri gücüne ithamda bulunmaya hakkın yok. Sana demiyorum senin gibi düşünen, Teslimiyetçi arkadaşların hepsine lafım.

    Fransanın askeri gücüne gelince fransa Çok güçlü bir ateş gücüne sahip olmakla beraber nükleer gücü ile avrupa'da çok önemli bir ülke konumunda. Siyaseten de Gücünü farkındayız geçtiğimiz günlerden gördüğümüz üzere. Türkiyenin Hava kuvvetleri ile fransayı karşılaştıgımız zaman teknolojik açıdan galip taraf fransa olucaktır. Lakin bu işler sadece Teknoloji ile olmuyor tecrübenin kazanılması operasyonlarda yansıltılması gerekir. Türkiye bu açıdan Senin o çok beğendiğin öve öve bitiremediğin hatta kendi ülkenden bile elin siyonist gücünü güçlü gördüğün israil'e bolu dağ komando tugayında eğitim veriyor. Askeri açıdan sürekli olarak brifing vermekteyiz avrupaya ve israile...Aldıgımız teknolojiyi %100 oranında kullanabiliyoruz. Bu çok önemli. Elin ABD sinde b-2 olabilir ankaradan başlar diyarbakıra kadar bombalar dimi ? senin düşünce tarzın budur anladıgım kadarıyla. Ama unutmaki O ABD ( fransayı geçtim artık sana uç noktalardan örnek veriyorum ki anla) o b-2 ile seni ziyarete gelirken onu bi f-35 filosu ile escort şeklinde getirir. Türk hava kuvvetlerinin başarılı pilotları herhangi bir çatışma esnasında bir b-2 uçagını düşürmeyi başardıgı anda amerika milyar dolarlık veriği zarardan ötürü savastan çekilmeyi dahi göze alabilir. Bunlar kurgusal düşünceler... Bunları olması olanaksız imkansız...Çünkü bunların önsezilerini pentagon çok iyi bir şekilde yapıyor. Türkiyeye şu aşamada hi bir devletin savaş açma lüksü yok. Yunanistan gibi sazanları katmıyorum, Tokat yemekten haz alan millet.Unutmayın ki türkiyeden 100 ırak 200 vietnam çıkar...Öte yandan şunu dile getireyim Dünyanın hiç bir ülkesi 4-5 ülkenin topyekün tekonolojik saldırılarına dayanabilicek güçte değildir buna türkiyede dahil biraz gerçekçi olalım. ama gücümüzüde unutmayalım. Ülke sayısı arttırça misyonlar paylaşılıyor. Misal vermek gerekirse ingiltere SAS'ları karaya sürüyor, Fransa Hava operasyonlarına el atıyor, ABD Denizden ve havadan ablukayı sağlıyor. Geriye kalan bir çok devlet var. Benim fikrim Acilen Türkiye gibi stratejik noktada bulunan güçlü tarihi köklü soylu bir devletin hava teknolojisine ivedilikle önem vermesi hız kazandırması üreten konuma geçmesi gerekir...Hava kuvvetleri bir ülkenin bagımsızlıgının %50 si demektir arkadaşlar....

    Uzun oldu farkındayım ama şunuda eklemeden geçemeyeceğim. Hiç bir devlet türkiye'ye tek başına savaş ilan etmez.He olurya imkansız ama Birebirde İster Amerika Birleşik Devleti olsun İster Meşhur Fransanız olsun, Türkiye Savunma görevini layıkıyla yapıp bu devletleri sadece püskürtmekle kalmaz ekonomilerinin büyük ölçüde çökmesine saldıran ABD ise süper güç ünvanın gitmesine fransa ise avrupada büyük bir prestij kaybı yaşamasına neden olur. Bu konuda itimadım Türk ordusuna Ve milletime %100 Tamdır...Benim şahsi fikrim Türkiye'yi bundan ancak ve ancak 20-30 yıl geriye götürebilicek ( ekonomik,askeri ve siyasi anlamda) tek ülke Rusya federasyonudur. Sizinde tahmin ettiğiniz üzere sınırdaki yakınlıgımız ateş gücü bakımından çok zor bir durumda bırakılmamızı sağlar...Savaşlarda galibiyet tek amaç değildir en az zararla görevini en iyi şekilde tamamlamak esastır. Şu an ki durumda dünyanın hiç bir ülkesi tek başına türkiye ile savaşı göze alabilicek bir ekonomiye sahip değildir. Savaş demek milyar dolarların erimesi demektir...Hali hazırda asya avrupa bloklaşması varken kimse silah gücünü türkiye üstünde denemeye cesaret edemez. Türk Silahlı Kuvvetleri Gerek gece operasyonlarında gerek natonun kendisine verdiği görevlerde %100 başarıyı sağlamış özel kuvvetleri dünya nazarında üst üste 1.likler elde etmiş elit bir ülkedir...fikirlerim şahsidir...Katılan olur katılmayan olur. Lakin Türkiye'den bahsederken İsraili rakip göstermeyin yazık ederseniz bu millete. İsraili tükürüğümüzle boğarız haritada yerlerinig görmekte zorlanıyorum büyüteç ile falan bakıyorum anca farkediyorum. Toprakla sınanmaz bir ülkenin gücü elbet ama teknolojisi de harklaye fakat nüfusunun komikliği ve mevcut stratejik noktası bizim için çok kolay bir nokta. diyarbarkır üssümüzden kalkan jetler tel aviv üzerindeki radar noktalarını ve askeri üsleri her ne kadar tek başlarına etkisiz hale getiremeselerde ciddi anlamda bir karmaşaya sebep olurlar. Ki emin olun İsrail böyle bir savaşı tek basına göze alamaz. Türkiyenin gücünü sizden çok elin gavurları biliyo siz küçümsemeye devam edin kendinizi :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guest222134453 -- 2 Mayıs 2011; 15:50:02 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: JustHunteR
    quote:

    Orijinalden alıntı: ZAGROSs

    quote:

    Orijinalden alıntı: pog

    o pembe gözlüğü ve altına alıntı yaparak hemde pespembe yazan KORKAĞIN TEKİSİNİZ.

    Haçlılar toplandı siz böyle korkun... Allah vermesin yarın birgün savaşa girsek. Fransa bizden güçlü ve büyük mantıklı olmakta fayda var teslim olalım dersiniz...

    Fransa dediğniz ülkeyle ordularımız bile savaşmadı. Kahramanmaraş ve gaziantep ünvanlarını bunların o korkutuğunuz ordularını bozguna uğratarak almışlardır.

    Korkaklikla alakasi nedir ?

    adamlar hakli.iskembeden vermissin gitmis.

    "Türkiye hava ve karada fransa'dan daha üstün. Ayrıca şunuda belirtmek isterim. Atom enerjisi kurumu başkanı söylemişti Türkiye 2 yıl içinde nükleer silah yapacak teknolojiye sahiptir demişti. "

    Sen inaniyormusun turkiyenin nukleer silaha sahip olabilicegini?RTE istedigi kadar baski yapsin.amerikanin muttefigi oldugu surece herhangi nukleer silah soz konusu olamaz.

    Nufus konusuna gelirsek.artik m.o doneminde degiliz.kimsede atlarla savasa girmeyecegi cok sacma karsilastirma olmus.
    Bkz: israel.nufusu 2009 tahmini 7,465,000. 1995 sayımı 5,548,523.simdi Turkiye dahami guclu israel den?

    Ayrica Turkiyede askeri kabiliyet falan bunlar sacma sapan yalan dolan laflar.okadar saglam askeri gucu varsa turkiyenin 4 5 iti dagdan indirsin once

    Gerçekten yaşından şüphe etmeye başladım...

    Bu denli saçma sapan düşünebilmek ciddi bir yetenek ister...Bu yeteneğinden ötürü öncelikle seni kutluyorum.

    Sen Kıçı kırık İsraille nasıl Türkiye yi bir edersin üstüne üstlük israil üstün imajı çizersin ? nasıl bir mantıktır bu neyine göre karar verdin hiç anlamıyorum. Göt kadar alanlarını bombardıman altına tutabilmemiz için gerekli olan sorti sayısı bile hali hazırda emin ol mevcuttur...Adamlara tanklarını zırhlattırdıgın, uçaklarını modernize ettirdiğin için mi bu yanılgıya düşüyorsun sen ? ALLAH senin gibi düşünenlerin düşüncesinden uzak tutsun bu memleketi bunu söyliyorum sadece. Yok atom enerjisi kurumunda nükleer güç olması imkansızmışda yok o kadar sağlam askeri gücü varsa dağdaki 3-5 iti indirsinmişte ...Sen gerçekten askeri bilgiden noksan bir arkadaşmıssın birader be. Yani bu konuya yorum yapmak hiç istemiyordum sadece yazılanları merak ettiğim için girdim ama yenilir yutulur gibi değil şu yazdıkların...Sen PKK ile topyekün bir savaş içinde oldugunumu zannediyorsun ki ben hiç öyle zannettiğini düşünmüyorum laf olsun torba dolsun diye yazmışsın belli. Örneklerin elle tutulur gözle görülür olsun bari ayakları yere bassın şu söylediklerinin alayı havada uçuyor resmen. o 3-5 it dediğin çapulcu takımı kalleşlik yapıp geceden mayını döşüyorlar vurup kaçıyorlar gerilla taktiği uyguluyorlar...Karşılarına çıktıklarında askerlerimizin bi bak bakalım kaç asker yaranlamış kaç terörist öldürülmüş... Ordan burdan aldıgın duyumlarla Türkiyenin askeri gücüne ithamda bulunmaya hakkın yok. Sana demiyorum senin gibi düşünen, Teslimiyetçi arkadaşların hepsine lafım.

    Fransanın askeri gücüne gelince fransa Çok güçlü bir ateş gücüne sahip olmakla beraber nükleer gücü ile avrupa'da çok önemli bir ülke konumunda. Siyaseten de Gücünü farkındayız geçtiğimiz günlerden gördüğümüz üzere. Türkiyenin Hava kuvvetleri ile fransayı karşılaştıgımız zaman teknolojik açıdan galip taraf fransa olucaktır. Lakin bu işler sadece Teknoloji ile olmuyor tecrübenin kazanılması operasyonlarda yansıltılması gerekir. Türkiye bu açıdan Senin o çok beğendiğin öve öve bitiremediğin hatta kendi ülkenden bile elin siyonist gücünü güçlü gördüğün israil'e bolu dağ komando tugayında eğitim veriyor. Askeri açıdan sürekli olarak brifing vermekteyiz avrupaya ve israile...Aldıgımız teknolojiyi %100 oranında kullanabiliyoruz. Bu çok önemli. Elin ABD sinde b-2 olabilir ankaradan başlar diyarbakıra kadar bombalar dimi ? senin düşünce tarzın budur anladıgım kadarıyla. Ama unutmaki O ABD ( fransayı geçtim artık sana uç noktalardan örnek veriyorum ki anla) o b-2 ile seni ziyarete gelirken onu bi f-35 filosu ile escort şeklinde getirir. Türk hava kuvvetlerinin başarılı pilotları herhangi bir çatışma esnasında bir b-2 uçagını düşürmeyi başardıgı anda amerika milyar dolarlık veriği zarardan ötürü savastan çekilmeyi dahi göze alabilir. Bunlar kurgusal düşünceler... Bunları olması olanaksız imkansız...Çünkü bunların önsezilerini pentagon çok iyi bir şekilde yapıyor. Türkiyeye şu aşamada hi bir devletin savaş açma lüksü yok. Yunanistan gibi sazanları katmıyorum, Tokat yemekten haz alan millet.Unutmayın ki türkiyeden 100 ırak 200 vietnam çıkar...Öte yandan şunu dile getireyim Dünyanın hiç bir ülkesi 4-5 ülkenin topyekün tekonolojik saldırılarına dayanabilicek güçte değildir buna türkiyede dahil biraz gerçekçi olalım. ama gücümüzüde unutmayalım. Ülke sayısı arttırça misyonlar paylaşılıyor. Misal vermek gerekirse ingiltere SAS'ları karaya sürüyor, Fransa Hava operasyonlarına el atıyor, ABD Denizden ve havadan ablukayı sağlıyor. Geriye kalan bir ç

    Günaydin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZAGROSs


    quote:

    Orijinalden alıntı: JustHunteR
    quote:

    Orijinalden alıntı: ZAGROSs

    quote:

    Orijinalden alıntı: pog

    o pembe gözlüğü ve altına alıntı yaparak hemde pespembe yazan KORKAĞIN TEKİSİNİZ.

    Haçlılar toplandı siz böyle korkun... Allah vermesin yarın birgün savaşa girsek. Fransa bizden güçlü ve büyük mantıklı olmakta fayda var teslim olalım dersiniz...

    Fransa dediğniz ülkeyle ordularımız bile savaşmadı. Kahramanmaraş ve gaziantep ünvanlarını bunların o korkutuğunuz ordularını bozguna uğratarak almışlardır.

    Korkaklikla alakasi nedir ?

    adamlar hakli.iskembeden vermissin gitmis.

    "Türkiye hava ve karada fransa'dan daha üstün. Ayrıca şunuda belirtmek isterim. Atom enerjisi kurumu başkanı söylemişti Türkiye 2 yıl içinde nükleer silah yapacak teknolojiye sahiptir demişti. "

    Sen inaniyormusun turkiyenin nukleer silaha sahip olabilicegini?RTE istedigi kadar baski yapsin.amerikanin muttefigi oldugu surece herhangi nukleer silah soz konusu olamaz.

    Nufus konusuna gelirsek.artik m.o doneminde degiliz.kimsede atlarla savasa girmeyecegi cok sacma karsilastirma olmus.
    Bkz: israel.nufusu 2009 tahmini 7,465,000. 1995 sayımı 5,548,523.simdi Turkiye dahami guclu israel den?

    Ayrica Turkiyede askeri kabiliyet falan bunlar sacma sapan yalan dolan laflar.okadar saglam askeri gucu varsa turkiyenin 4 5 iti dagdan indirsin once

    Gerçekten yaşından şüphe etmeye başladım...

    Bu denli saçma sapan düşünebilmek ciddi bir yetenek ister...Bu yeteneğinden ötürü öncelikle seni kutluyorum.

    Sen Kıçı kırık İsraille nasıl Türkiye yi bir edersin üstüne üstlük israil üstün imajı çizersin ? nasıl bir mantıktır bu neyine göre karar verdin hiç anlamıyorum. Göt kadar alanlarını bombardıman altına tutabilmemiz için gerekli olan sorti sayısı bile hali hazırda emin ol mevcuttur...Adamlara tanklarını zırhlattırdıgın, uçaklarını modernize ettirdiğin için mi bu yanılgıya düşüyorsun sen ? ALLAH senin gibi düşünenlerin düşüncesinden uzak tutsun bu memleketi bunu söyliyorum sadece. Yok atom enerjisi kurumunda nükleer güç olması imkansızmışda yok o kadar sağlam askeri gücü varsa dağdaki 3-5 iti indirsinmişte ...Sen gerçekten askeri bilgiden noksan bir arkadaşmıssın birader be. Yani bu konuya yorum yapmak hiç istemiyordum sadece yazılanları merak ettiğim için girdim ama yenilir yutulur gibi değil şu yazdıkların...Sen PKK ile topyekün bir savaş içinde oldugunumu zannediyorsun ki ben hiç öyle zannettiğini düşünmüyorum laf olsun torba dolsun diye yazmışsın belli. Örneklerin elle tutulur gözle görülür olsun bari ayakları yere bassın şu söylediklerinin alayı havada uçuyor resmen. o 3-5 it dediğin çapulcu takımı kalleşlik yapıp geceden mayını döşüyorlar vurup kaçıyorlar gerilla taktiği uyguluyorlar...Karşılarına çıktıklarında askerlerimizin bi bak bakalım kaç asker yaranlamış kaç terörist öldürülmüş... Ordan burdan aldıgın duyumlarla Türkiyenin askeri gücüne ithamda bulunmaya hakkın yok. Sana demiyorum senin gibi düşünen, Teslimiyetçi arkadaşların hepsine lafım.

    Fransanın askeri gücüne gelince fransa Çok güçlü bir ateş gücüne sahip olmakla beraber nükleer gücü ile avrupa'da çok önemli bir ülke konumunda. Siyaseten de Gücünü farkındayız geçtiğimiz günlerden gördüğümüz üzere. Türkiyenin Hava kuvvetleri ile fransayı karşılaştıgımız zaman teknolojik açıdan galip taraf fransa olucaktır. Lakin bu işler sadece Teknoloji ile olmuyor tecrübenin kazanılması operasyonlarda yansıltılması gerekir. Türkiye bu açıdan Senin o çok beğendiğin öve öve bitiremediğin hatta kendi ülkenden bile elin siyonist gücünü güçlü gördüğün israil'e bolu dağ komando tugayında eğitim veriyor. Askeri açıdan sürekli olarak brifing vermekteyiz avrupaya ve israile...Aldıgımız teknolojiyi %100 oranında kullanabiliyoruz. Bu çok önemli. Elin ABD sinde b-2 olabilir ankaradan başlar diyarbakıra kadar bombalar dimi ? senin düşünce tarzın budur anladıgım kadarıyla. Ama unutmaki O ABD ( fransayı geçtim artık sana uç noktalardan örnek veriyorum ki anla) o b-2 ile seni ziyarete gelirken onu bi f-35 filosu ile escort şeklinde getirir. Türk hava kuvvetlerinin başarılı pilotları herhangi bir çatışma esnasında bir b-2 uçagını düşürmeyi başardıgı anda amerika milyar dolarlık veriği zarardan ötürü savastan çekilmeyi dahi göze alabilir. Bunlar kurgusal düşünceler... Bunları olması olanaksız imkansız...Çünkü bunların önsezilerini pentagon çok iyi bir şekilde yapıyor. Türkiyeye şu aşamada hi bir devletin savaş açma lüksü yok. Yunanistan gibi sazanları katmıyorum, Tokat yemekten haz alan millet.Unutmayın ki türkiyeden 100 ırak 200 vietnam çıkar...Öte yandan şunu dile getireyim Dünyanın hiç bir ülkesi 4-5 ülkenin topyekün tekonolojik saldırılarına dayanabilicek güçte değildir buna türkiyede dahil biraz gerçekçi olalım. ama gücümüzüde unutmayalım. Ülke sayısı arttırça misyonlar paylaşılıyor. Misal vermek gerekirse ingiltere SAS'ları karaya sürüyor, Fransa Hava operasyonlarına el atıyor, ABD Denizden ve havadan ablukayı sağlıyor. Geriye kalan bir ç

    Günaydin

    Umarım sana günler aydın olmuştur bu yazımdan sonra




  • O dönemde birinci dünya savaşından yeni çıkılmıştı, ülkeler zaten kafayı yemişti. Almanya birden teknoloji fışkırtan ordusuyla ortalığı dağıtmaya başladı. (Gerçi disiplinsiz ordu Polonyayı zar zor aldı, sovyetler yardım etmese hezimete uğrayacaktı belkide.) Herneyse, Fransa orada savaşta en büyük kaybı veren ülkelerden biri olarak kaybetmesi doğaldı.

    Günümüzde Askeri olarak güçlü olmasa bile, Arjantin-İngiltere savaşını ele alalım. Arjantine her türlü baskı yapıldı, ekonomisi göçertildi falan. Veyahut Türkiye Kıbrısa tüm Avrupa'ya ve Amerika'ya karşı çıkarak girdiğinde, Amerika amcamızın cezası yıllar süren ekonomik kriz olmuştu. Yani Fransa askeri açıdan güçsüz olsa bile, tüm diğer yönlerden negatif durumla karşı karşıyayız.

    Ayrıca Türkiye ordu açısından çokta büyük bir mevlaya sahip değildir. Şayet çükübik korelilerin bile 3 milyon kişilik orduları, yanlış hatırlamıyorsam 2-3 milyonda yedek askerleri vardır. Türkiye de ise 750 bin kişilik bir durum var. Seferberlik durumunda taş çatlasa 5 milyon olur. Karşımızda ise sadece Fransa değil, tüm avrupa duracaktır.

    Şayet benim aklımdaki dünya savaşı fantezisi hep doğu bloğu vs batı bloğu şeklindedir.

    Doğu Bloğu: Rusya, Çin, Türkiye, İran vs.
    Batı Bloğu: Avrupa, Amerika, bunların kukla devletleri


    @Zagrosss

    O 3-5 iti indirmeyi s*kimsonik suriye komandoları bile yapar, o 3-5 itin orda olup-olmamasının TSK'nın elinde olduğunu mu sanıyorsun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kogmen -- 3 Mayıs 2011; 15:49:59 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Makaveli NRFP

    O dönemde birinci dünya savaşından yeni çıkılmıştı, ülkeler zaten kafayı yemişti. Almanya birden teknoloji fışkırtan ordusuyla ortalığı dağıtmaya başladı. (Gerçi disiplinsiz ordu Polonyayı zar zor aldı, sovyetler yardım etmese hezimete uğrayacaktı belkide.) Herneyse, Fransa orada savaşta en büyük kaybı veren ülkelerden biri olarak kaybetmesi doğaldı.

    Günümüzde Askeri olarak güçlü olmasa bile, Arjantin-İngiltere savaşını ele alalım. Arjantine her türlü baskı yapıldı, ekonomisi göçertildi falan. Veyahut Türkiye Kıbrısa tüm Avrupa'ya ve Amerika'ya karşı çıkarak girdiğinde, Amerika amcamızın cezası yıllar süren ekonomik kriz olmuştu. Yani Fransa askeri açıdan güçsüz olsa bile, tüm diğer yönlerden negatif durumla karşı karşıyayız.

    Ayrıca Türkiye ordu açısından çokta büyük bir mevlaya sahip değildir. Şayet çükübik korelilerin bile 3 milyon kişilik orduları, yanlış hatırlamıyorsam 2-3 milyonda yedek askerleri vardır. Türkiye de ise 750 bin kişilik bir durum var. Seferberlik durumunda taş çatlasa 5 milyon olur. Karşımızda ise sadece Fransa değil, tüm avrupa duracaktır.

    Şayet benim aklımdaki dünya savaşı fantezisi hep doğu bloğu vs batı bloğu şeklindedir.

    Doğu Bloğu: Rusya, Çin, Türkiye, İran vs.
    Batı Bloğu: Avrupa, Amerika, bunların kukla devletleri


    @Zagrosss

    O 3-5 iti indirmeyi s*kimsonik suriye komandoları bile yapar, o 3-5 itin orda olup-olmamasının TSK'nın elinde olduğunu mu sanıyorsun?

    TSK seferberlik halinde 5 milyon asker çıkartıyor demek hea ?Türkiye'nin genç nüfusunu geçtim hadi seferberlik ne demek biliyor musun onuda merak ediyorum. Tmm Arkadaşım bu saatten sonra bu konuyla ilgili görüş beyan etmeme hiç gerek yok. Varsa yoksa Sam amcanız Elizabeth teyzeniz meğer biz bitmişiz ölmüşüz olaya bak ya. Korenin değil 6 milyon toplam askeri kapasitesi 20 milyon olsa ne yazar . Hiç mi ordunuzun geleneksel anlamdaki konveksiyonal harp idame ettirme hususunda dünyanın sayılı güçleri arasında oldugunu fark etmediniz ? Merak ediyorum gerçekten şu kıyaslamalara bakınca yazık diyorum. Kore nin nükleer gücünü bir kenara atıcak olursak TSK nın mümkün mertebe rakibi olamaz. Gerek tecrübe , gerek askeri kabiliyet açısından. Korenin gece tatbikatlarındaki üstün başarısızlığı hiç ilgini çekmemiş sanıyorum değerli arkadaşım.

    Fransa ordusuna da güçsüz demek yanlıs olur. Fransayı hiç bir zaman tek başına karşımıza alamayacağımızı forumdaki en küçük ve en tecrübesiz arkadaş bile bilir sanıyorum. Fransa demek AB demek. Fakat değerlendirme açısından fikir beyan etmek gerekirse ben Fransa'yı hazmı çok zor olsa dahi birebirde silahlı gücümüzün Fransız ordusunu etkisiz hale getirebileceğine eminim. Şüphem yok. Bazen şu unutuluyor, Türk Silahlı Kuvvetleri Hava, Kara ve deniz den eş zamanlı yürütülen operasyon faaliyetlerinde aradaki koordinasyonu sağlayan dünyanın en iyi ordularından biridir...Sahip oldugunuz silahın önemi tecrübeyle bulusursa başarı kaçınılmaz olur. Ben bunu fransada görmüyorum. Ama Ordumuzda bunu fazlasıyla görüyorum. İnş. önümüzdeki yıllarda bağımsız hava sanayine sahip olur şu ABD bagımlılıgından kurtuluruz tek temennim o.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guest222134453 -- 3 Mayıs 2011; 16:06:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vires

    ABD
    Nükleer silah sayısı: 10.640
    Nüfus: 293 milyon
    Savunma bütçesi: 399 milyar dolar

    Rusya
    Nükleer silah sayısı: 8,600
    Nüfus: 146 milyon
    Savunma Bütçesi 50 milyar dolar

    Çin
    Nükleer silah sayısı: 400 (tahmini)
    Nüfus: 1.3 milyar
    Savunma bütçesi: 30 milyar doların üzerinde

    Fransa
    Nükleer silah sayısı: 350
    Nüfus: 59.3 milyon
    Savunma bütçesi; 29.5 milyar dolar

    İngiltere
    Nükleer silah sayısı: 200
    Nüfus: 59.4 milyon
    Savunma bütçesi: 35.8 milyar dolar

    İsrail
    Nükleer silah sayısı: 100-200 (tahmini)
    Nüfus: 6.7 milyon
    Savunma bütçesi: 9.9 milyar dolar

    Türkiye
    Nükleer silah sayısı: 0
    Nüfus: 72 milyon
    Savunma bütçesi: 5.8 milyar dolar


    Bu bilgi ne zamanın bilgisi ve doğruluk payı ne kadar biliyor musun hocam ? Türkiyenin şu an için hali hazırda mevcut savunma bütçesi 20 milyar $'ın üstünde... Amerikanın 750 milyar $'ın üstünde... ilgimi çeken bunlar belirteyim dedim. yani ilk kez görenler yanılya düşmesinler 5.8 milyar dolar gibi. Bugün bi tankımızı modernize ettirirken 5 milyar dolar veriyoruz. Aynı tankı suriye 5 milyon $ 'a modernize ettiriyor. Bizi böyle sömürüyor bu ........... işte... Yerli üretim hız kazanırsa bütçemiz için olumlu istikamet kaçınılmaz olucaktır...Ayrıca Hiç bir istatistiki bilgi gerçeği %100 yansıtmaz. Ne amerikanın ne rusyanın elindeki nükleer silahların bırakın sayısını çeşidini dahi onların dısında kimse bilemez. Bunlar gizli ve önemli bilgiler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guest222134453 -- 3 Mayıs 2011; 16:14:20 >




  • fransa kendi teknolojisiyle kendi silahlarını üreten hala dünyanın birçok bölgesinde asker tutan savunma bütçesi görünürde bizden çok daha fazla olan ve tahminen bilinmeyen birçok harcaması da olan bir ülke, bizim çok güçsüz olduğumuzu anlamanız lazım, bizim hava kuvvetlerimiz yok deniz kuvvetlerimiz sıfıra yakın kara kuvvetlerimiz ortalama düzeyde, elalemin bir tarafıyla gerdeğe girilmez, istenildiğinde hedef şaşırtılabilen hatta yerinden bile kaldırılmayabilecek uçaklarla gemilerle güçlü olunmaz
  • @JustHunter

    Seninde seferberliğin türleri, çeşitleri olduğunu öğrenmen gerek herhalde. Şayet şu anda hükümet sebebiyle askeriyenin psikolojik durumunun iyi, savaşta başarı gösterebilecek olduğunuda düşünmüyorum. Komutanların yarısı yalak, diğer yarısı ne yapıcağını şaşırmış durumda. Genel kurmay başkanı hakkında söze gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kogmen -- 3 Mayıs 2011; 16:24:58 >
  • @Makaveli NRFP

    Olası bir işgal durumunda silah altına alınabilicek genç nüfus miktarımızı sen 5 milyon olarak burada lanse ettiğin sürece bu konuda seninle konuşabiliceğimiz ortak bir mutabakat sağlayabiliceğimiz herhangi bir zemini bulmamız imkansız. Kaldı ki seferberlik halinde silah altına alınan kesim sadece gençler olmuyor eli silah tutan herkesi alabilirsin. Türk ordusu hali hazırda 30 milyon kişiyi silah altına alabilicek güçte. Bunu çok kısa sürede yapabilmesi de diğer ordulara kıyasla üstün oldugunu gösteriyor. gün, saat menfumuna girmiyicem şu aşamada net bir bilgi yok değişiyor güncelleniyor bölgelerdeki askeri ihtiyaca göre.

    Siyasete girmek hiç istemiyorum konu sapıcaktır, Fakat bu hususta enteresandır bu denli farklı düşünceleri ile karşıma çıkan biri olarak mutabıkım seninle. Orduyu yıprattılar. Fakat söz konusu o malum devletlerin, emellerine ulasma gayesiyle bu denli yanlıs bir girişimde bulunmaları olursa ben TSK'nın ve milletimin sağlam bir tokat atacağına eminim. Seni ikna etmeye çalışmıyorum ama düşünmeye davet ediyorum...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

    fransa kendi teknolojisiyle kendi silahlarını üreten hala dünyanın birçok bölgesinde asker tutan savunma bütçesi görünürde bizden çok daha fazla olan ve tahminen bilinmeyen birçok harcaması da olan bir ülke, bizim çok güçsüz olduğumuzu anlamanız lazım, bizim hava kuvvetlerimiz yok deniz kuvvetlerimiz sıfıra yakın kara kuvvetlerimiz ortalama düzeyde, elalemin bir tarafıyla gerdeğe girilmez, istenildiğinde hedef şaşırtılabilen hatta yerinden bile kaldırılmayabilecek uçaklarla gemilerle güçlü olunmaz

    Bu aziz milletin tarihin zorlu dönemlerinde senin gibi düşünmemelerine inan bir kez daha sevindim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: JustHunteR


    quote:

    Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

    fransa kendi teknolojisiyle kendi silahlarını üreten hala dünyanın birçok bölgesinde asker tutan savunma bütçesi görünürde bizden çok daha fazla olan ve tahminen bilinmeyen birçok harcaması da olan bir ülke, bizim çok güçsüz olduğumuzu anlamanız lazım, bizim hava kuvvetlerimiz yok deniz kuvvetlerimiz sıfıra yakın kara kuvvetlerimiz ortalama düzeyde, elalemin bir tarafıyla gerdeğe girilmez, istenildiğinde hedef şaşırtılabilen hatta yerinden bile kaldırılmayabilecek uçaklarla gemilerle güçlü olunmaz

    Bu aziz milletin tarihin zorlu dönemlerinde senin gibi düşünmemelerine inan bir kez daha sevindim


    bu aziz milletin tarihin zorlu dönemlerinin buradaki birçok yüksekten uçanlar gibileri yüzünden oluştuğunun da unutulmaması lazım, bu aziz milletin askerleri sarıkamışta hiç uğruna şehit oldu kurşun bile atamadan, o zaman da bazıları asarız keseriz bilmem kaç milyonuz diyordu

    ayrıca bu ülkede seferberliği falan geçin de askere alacak adam bulun ondan sonra hesaplarsınız bilmem kaç milyonu, ülkenin nerdeyse yarısı siyasi olarak ve silahlı olarak ülkeye karşı savaşıyor, ne seferberliği ne 20-30 milyonu, öyle bir durumda şu anki gücümüz yerinde olsun da öpüp de başınıza koyun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: JustHunteR

    @Makaveli NRFP

    Türk ordusu hali hazırda 30 milyon kişiyi silah altına alabilicek güçte.



    Şayet düşününce hak verdim, bu da bana kapak olsun efenim.
  • @KaSaTuRa

    Ya istiklâl, Ya ölüm diyerek varını yoğunu ortaya koymak zoru başaracagına inanmak ne zaman olmaması gereken bir durum oldu ? Küçücük bir kara parçasında Senin o yüksekten uçanlar diye tabir ettiğin bizlerin oluşturdugu millet 250 bin şehit verdi. Ve yine gerekirse 1 metre karelik alanda binlerce şehit veririz hiç problem değil. Söz konusu vatan ise milyonlar hazır...Ben içimizdeki hainleri şunu bunu burda konu almıyorum genel anlamda durumu izah etmeye calısıyorum.

    Sarıkamış çok uç bir örnek ve onun içeriğinin şu an tartıştıgımız konuyla uzaktan yakından ilgisi yok. Bizler taarruzdan değil savunmadan bahsediyoruz. Yine yinelemek gerekirse Bizim topraklarımıza hiç bir işgalci devletin elini sürmeye kudreti yetmez. Tarihin tozlu sayfalarını karıştırırken ayrıntıları göz ardı etmemek gerekir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Makaveli NRFP


    quote:

    Orijinalden alıntı: JustHunteR

    @Makaveli NRFP

    Türk ordusu hali hazırda 30 milyon kişiyi silah altına alabilicek güçte.



    Şayet düşününce hak verdim, bu da bana kapak olsun efenim.

    Estfr. Ne demek.

    Durumu anlaman yeterli hocam şahsi cevap vermiyorum kimseye genel yargılara içleniyorum cevap vermeden edemiyorum.

    Saygılar ,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JustHunteR

    @KaSaTuRa

    Ya istiklâl, Ya ölüm diyerek varını yoğunu ortaya koymak zoru başaracagına inanmak ne zaman olmaması gereken bir durum oldu ? Küçücük bir kara parçasında Senin o yüksekten uçanlar diye tabir ettiğin bizlerin oluşturdugu millet 250 bin şehit verdi. Ve yine gerekirse 1 metre karelik alanda binlerce şehit veririz hiç problem değil. Söz konusu vatan ise milyonlar hazır...Ben içimizdeki hainleri şunu bunu burda konu almıyorum genel anlamda durumu izah etmeye calısıyorum.

    Sarıkamış çok uç bir örnek ve onun içeriğinin şu an tartıştıgımız konuyla uzaktan yakından ilgisi yok. Bizler taarruzdan değil savunmadan bahsediyoruz. Yine yinelemek gerekirse Bizim topraklarımıza hiç bir işgalci devletin elini sürmeye kudreti yetmez. Tarihin tozlu sayfalarını karıştırırken ayrıntıları göz ardı etmemek gerekir.



    varını yoğunu ortaya koymak vardır kendini yüksek görüp sonunda eldekinden de olmak vardır, osmanlı 1. dünya savaşına öyle güçsüz dandik bir orduyla girmedi, üstelik sayı bakımından azımsanamayacak güçteydi, son dönemlerde de modernleştirmelerle de en azından topraklarını koruyabilecek güçteydi, yok biz gireriz orta asyaya kadar yok yürürüz avrupanın ortasına diyerek olan ordu da mahvedildi, güneyde doğru düzgün birlik bırakılmadı, ya istiklal ya ölüm diyen tek millet biz değiliz, milliyetçiliğe bakarsak da almanların ingilizlerin fransızların eline su dökemeyiz, hayal görmeyin bazı illerde camına insanlar Türk bayrağı asamıyor artık istanbulda arabanda Türk bayrağı varsa çoğu yerde arabanın camlar inmiş buluyorsun, daha kendi sınırlarımızı köylerimizi şehirlerimizi koruyamıyorken onla bunla aşık atmaya kalkarsak tarih tekerrür eder biraz daha küçülürüz o kadar

    30 milyon kişinin silah altına alınabileceğinin iddia edilmesi de ayrı bir komedi zaten, oldu olacak 70 milyonu alırız deyin de tam olsun




  • Savaş kötüdür
    Ayrıca savaşlarda hava,kara,deniz teknolojilerin %60'ı ziyan olur.
    1 adet füze gönderemeden imha edilirler.

    Çünkü düşman ülkeler daha önce önemli üsleri hedef alırlar.
    Aynı şeyi savaş söz konusuyken bizde yaparız tabikide.

    Biz kavgayı severiz,anaokulunda bile birbirimizi yeriz.
    Hayatımız savaş.Terör olaylarına alışığız.
    Güçlüyüz,cesuruz,yok sayılacak bir ordumuz yok.
    Fakat tekrarlıyorum.Savaş kötüdür.

    Türkiye artık güçlü bir Türkiye.Ancak söz konusu yüzyılda içine gireceğimiz
    bir savaşta,avrupa ülkelerinden birini karşımıza almamalıyız.Fransa'da bunlardan biri.

    Ne komşularımız komşu,ne dostlarımız dost,her ülke olduğu gibi bizde yalnızız.
    Barışın temsili olmamız ve Türkiye=Barış felsefesi doğru felsefedir.




  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.