Şimdi Ara

Görüntü ve Ses Formatları Kalite Sıralaması (Dolby - DTS - Bluray - HDDVD) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
12
Favori
42.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    öncelikle gerçekten inanılmaz fayadlı bir konu olmuş emeği geçen arkadaşı canı gönülden kutlarım :):)

    -Konu ile ilgili bir sorum olacak peki indirdiğimiz filmlerin formatlarını nasıl anlarız???? (Mesela 5.1 destekli film indirmek istiyorum ama indirmeden veya indirdikten sonra nasıl anlarım???)

    -Ayrıca konuyu açan arkadaşa zahmet olmaz ise bu formatların uzatılarını da ekleyebilir mi?

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • Filmlerin infolurna bakabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cool1903

    Merhaba arkadaşlar,

    öncelikle gerçekten inanılmaz fayadlı bir konu olmuş emeği geçen arkadaşı canı gönülden kutlarım :):)

    -Konu ile ilgili bir sorum olacak peki indirdiğimiz filmlerin formatlarını nasıl anlarız???? (Mesela 5.1 destekli film indirmek istiyorum ama indirmeden veya indirdikten sonra nasıl anlarım???)

    -Ayrıca konuyu açan arkadaşa zahmet olmaz ise bu formatların uzatılarını da ekleyebilir mi?

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    bluray disclerde uzantı video dosyasının m2ts dir.genel olarak bluray riplerde mkv(matroska) olur.cünkü mkv en iyi sıkıstırma kodeclerinden biridir.bu arada daha önceki mesajlarda yazanları denemeyin bitrateyi sadece sanal olarak arttırabilirsiniz.ama sonuc hüsran olur.kaliteli ripler indirin kafanız rahat olsun




  • hdfilmdepo_09 kullanıcısına yanıt
    yok zaten ben görüntü kaliteleri ile oynamak değil derdin....internetten en kaliteli ses ve en kaliteli görüntüye sahip filmleri indirmek istiyorum ama bulduğum filmler hep 2,5 ile 5gb arasında değişiyor ve ben bu boyutun küçük olduğunu düşünüyordum (nitekimde öyleymiş). İndireceğim filmlerin kalitesini nasıl tesbit ederim, indirmeden önce anlarım, veye indirecek siteyi bulurum onu anlamaya çalışıyorum :):)
  • Nfo larnda bitrate orani 10.000nin uzernde yazanlardan cekmeye calisin hocam tatmin edecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ellerinize sağlık güzel bilgiler

    bir film indirecektim

    Transformers: (2014)

    720p H.264 AAC TS MP42

    burda yazan TS ne anlama gelmektedir

    ben sadece TS yi sordum ama

    HDTS - CAM - R6 - BDRİP VS gibi birsürü tanımlar var bunlarında ne anlama geldiğini yazabilirseniz sevinirim

    mesela CAM ı biliyorum sinema çekimi

    şimdiden teşekkürler
  • BİRAZ ARAŞTIRMAYLA BİRŞEYLER BULDUM PAYLAŞMAK İSTEDİM

    ALINTIDIR

    Cam (Camera) Nedir?

    Aslında adından anlaşılıyor. Sinema salonuna çaktırmadan sokulan kameralarla çekilen görüntüler işte Cam Rip olarak adlandırılıyor. Yani bundan sonra öyle sağda solda cam rip nedir diye sormayın kimseye; adama gülerler :P Kamera ile çekilmiş filmlerin ise tamamına yakını düşük ses ve görüntü kalitesine sahiptir. Özellikle yerli yapımlar, torrent sitelerinde cam rip şeklinde bulunur. Neden bilmiyorum ama öyle dijital ortamda yerli yapım filmlerin korsanlarını bulmak yabancı yapımlara göre daha uzun sürüyor genelde…

    TS: TELESYNC Nedir?

    Telesync rip özellikleri ise kamera ile riplenmiş filmlerden yalnızca ses olarak farklıdır genellikle. Bu rip türünde ses, harici bir kaynaktan alınır. Genellikle boş bir sinema salonunda veya projeksiyon kullanılan bir ortamda görüntü kaydı gerçekleştirilir. Fakat harici ses kaydı insan seslerinin olduğu bir ortamda bulunuyorsa ses çok kalitesiz olacaktır. Ayrıca bu filmlerin görüntü kaliteleri genellikle kötü olmakla birlikte çok değişkendir. Bu sebepten ötürü önce filmin örnek dosyasını indirerek ses ve görüntü kalitesini incelemenizde yarar var.

    TC: TELECINE Nedir?

    Telesine makinesi kullanılarak gerçekleştirilen TC rip özellikleri aslında son derece iyidir. Dijital olarak orjinal film makarasından kopyalanır Telesine ripler. Fakat çok masraflı oluyor bunu yapmak. Maddi külfeti fazla olduğu için de internet ortamında fazla TC ripli film bulmanız mümkün olmayabilir :)

    SCR: SCREENER Nedir?

    Film daha vizyona girmeden önce bazı ülkelerde, çeşitli mağazalara veya dükkanlara gönderilir VHS kaseti şeklinde. Genelde 4:3 aspect oranına sahip olan Screener filmler VHS kaseti formatındadır. VHS kaydı için kullanılan cihazların kalitesine göre SCR filmlerin de kalitesi değişkenlik gösterir. Son derece kaliteli görüntülerin yanı sıra düşük kaliteli Screener filmler de mevcuttur ve bu yüzden indirmeden önce yine örnek dosyayı indirerek görüntü kalitesini incelemek daha doğru olacaktır. Ayrıca Screener’ların en kötü özelliği; filmin altında, genellikle aralıklı olarak çıksa da bazı filmlerin başından sonuna kadar “Çoğaltılamaz kopyadır. Çoğaltıldığı takdirde şu işlemler yapılacaktır” şeklinde uyarıların olmasıdır ki film izlerken sinir bozucu olabilirler :)

    DVDscr: DVD-SCREENER Nedir?

    Genelde geniş ekranlı lan DVS-Screener’lar Screener’ların DVD’ye dönüştürülmüş halidir. Rip işlemini yapan kişinin becerisine göre DVD-scr filmlerin de kalitesi değişkenlik göstermektedir. Yine Screener’larda olduğu gibi DVDscr riplerde de uyarı mesajları bulunur ve bazen bu uyarılar siyah kısımda değil de ekranın en olmadık yerlerinde çıkarak film keyfinin içine limon sıkabilir.

    DVDRip Nedir?

    Piyasaya sürülen film DVD’sinin son kopyası olarak bilinen DVDRip’lerde görüntü bir hayli kalitelidir. Özellikle Pre-Retail sürümü söz konusu ise görüntü mükemmel kalitede olur. Genelde de zaten filmler DVDRip olarak indirilir. Fakat bazen DVD riplerin kalitesi de düşük olabilmektedir. Ama bu demek değildir ki kalite DVDscr veya Camrip kadardır… Sadece diğer DVD riplerle kıyas anlamında söylüyorum bunu yani :)

    R1, R2, R3, R4, R5, R6 Nedir?

    ‘R’ harfi Region (bölge) anlamına gelmektedir ve sonundaki rakam da bölgesel koddur. DVD bölge kodları olarak bilinir bu kodlar ve filmin hangi bölgede yayınlanmış kopyadan riplendiğini ifade etmek için kullanılır. Ayrıntılı olarak bölgesel kodların hangi ülkeleri kapsadığını ise aşağıdaki şekilde gösterebiliriz:

    Region 1 – ABD, Kanada
    Region 2 – Japonya, Avrupa, Güney Afrika, ve Orta Asya (Mısır)
    Region 3 – Güneydoğu ve Doğu Asya
    Region 4 – Avustralya, Yeni Zelanda, Pasifik, Orta ve Güney Amerika, Meksika, ve Karayipler
    Region 5 – Doğu Avrupa (Eski Sovyet Rusya), Hindistan, Afrika, Kuzey Kore, ve Mongolya
    Region 6 – Çin
    Yaygın olarak R5 rip şeklinde bulunur bölgesel kopyalardan riplenen filmler. Rusya için üretilmiş düşük kalitedeki DVD’lerden üretilir bunlar. O yüzden ses ve görüntü yetersizdir. Bazı durumlarda ise DVD kalitesinde R5 riplerin olduğunu da söylemeden edemeyeceğim. Bu yüzden önce görüntü örneğini izlemenizde yarar olabilir.

    R6 rip nedir sorusu ise son dönemde sıkça sorulur oldu. Yeni yeni popüler oldu sanırım bu… Çin için üretilen düşük kaliteli DVD’lerden riplenen filmler R6 olarak biliniyor ve genellikle de filmlere gömülü altyazı oluyor. Bu yüzden siz farklı bir altyazı ile izlemek isterseniz çakışma gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz. Dikkatiniz dağılabilir, şu olabilir, bu olabilir… O yüzden R6 riplerden uzak durmakta yarar var. Hem ses, hem görüntü, hem de altyazı Çin malı işte arkadaş. Gerisini siz düşünün; ne kadar kaliteli olabilir ki :P




  • Emeğine sağlık.
  • Güzel olmuş ayrıca bir zamanlar LD laser disc vardı
  • Konu iyi up

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yararlı konu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar,
    aşağıda linkte vermiş olduğum belgesel videoları yıllar ince indirmiştim. ama bir türlü seyretme olanağım olmadı.CRT tv den LCD tv ye geçiş yaptım şunları doya doya seyredeyim dedim. Bunların haricinde çoğu videoyu açtı tv ve güzel güzel izledim lakin bu linkte belirtmiş olduğum 11 bölümlük belgeseli izleyemedim.
    Videolar:
    4,37-GB ,1920X1080p, MKV, 5,1 ses, bit rate:11.1 Mbps 53 dakikalık videolar
    Cracklenmiş İMTO ile H.264/MPEG-4 AVC ve HD-MP -MKV olarak çeviri yapıyorum dosya boyutları 1,4-GB ile 3-GB arasında düşüyor. bit oranları neredeyse yarı yarıya düşüyor TV gösteriyor ama Video kalitelerinde de düşüş olduğunu düşünüyorum.
    Boyutları düştüğü zaman görüntü kalitesinin düştüğü kabul edilecek bir sonuç mudur?
    Bu videoları tekrar kaliteli bir şeklini indiremem ama tv min açmasını istiyorum.
    Görüntü kalitesinde düşüş olmadan hangi formatta hangi program ile çevirmem gerekir.
    Konuda yardımlarınızı rica ediyorum.

    saygılar.

    http://www.sadecebelgesel.com/kelime/planet-earth-belgeseli




  • Hocam bir sorum olacak. Standart blu-ray'ler bir çok m2ts dosyasından oluşuyor ve disk içindeki playlist dosyası ile bluray oynatıcı tarafından okunuyor. Remux ise bu çoklu m2ts dosyalarının tek bir m2ts dosyası haline getirilmesi diye biliyorum ve bunun sonucunda kalite farkı olmuyor.Bir aralar tsmuxer ve eac3to ile ham bluray indiri h265 yapıyordum ve kalite yada bitrate farkı olmuyordu. Sizin listenizde ise 3. sırada gözüküyor. Bununla ilgili teknik bilgi alabilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmedaltair kullanıcısına yanıt
    Teknik bilgi: Hatalı bilgi vermiş hepsi bu. Remux ile Bluray arasında aynı kaynak olması koşuluyla ses ve görüntüde kalite farkı olmaz. Remux yaparken oynama değil eksiltme yapılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinpusat -- 14 Nisan 2019; 6:13:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmedaltair

    Hocam bir sorum olacak. Standart blu-ray'ler bir çok m2ts dosyasından oluşuyor ve disk içindeki playlist dosyası ile bluray oynatıcı tarafından okunuyor. Remux ise bu çoklu m2ts dosyalarının tek bir m2ts dosyası haline getirilmesi diye biliyorum ve bunun sonucunda kalite farkı olmuyor.Bir aralar tsmuxer ve eac3to ile ham bluray indiri h265 yapıyordum ve kalite yada bitrate farkı olmuyordu. Sizin listenizde ise 3. sırada gözüküyor. Bununla ilgili teknik bilgi alabilir miyim?
    Bluray Disc ve REMUX arasında "Ana filmde" görüntü olarak bir fark yoktur.
    Ana filmin dışarı aktarılmasından ibaret.
    Sadece menüler çeşitli diller ekstralar dışarıda bırakılıyor.
    Bu nedenle Disc'ten sonra geliyor.

    Listeyei güncelleyeceğim yıllar geçmiş.




  • MLP FBA ses formatı neyin kısaltması? True HD yada Dolby Atmos un kısaltması mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zendo

    MLP FBA ses formatı neyin kısaltması? True HD yada Dolby Atmos un kısaltması mı?

    Bu MLP FBA nasıl bir ses türüdür, özelliği nedir onu bende merak ediyorum.


    Saygılar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • universteli U kullanıcısına yanıt
    MLP FBA Dolby TrueHD sesinin kapsüllenmiş halidir.
    Piyasadaki en iyi 4. Ses formatıdır.
    Bir üstünde bana göre DTS HD Master Audio vardır.

    Birde MLP FBA 16ch vardır buda Dolby Atmos'tur. Piyasadaki en iyi iki ses formatından biridir diğeri ise bunun rakibi DTS X'tir.

    Saygılar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Intruder

    MLP FBA Dolby TrueHD sesinin kapsüllenmiş halidir.
    Piyasadaki en iyi 4. Ses formatıdır.
    Bir üstünde bana göre DTS HD Master Audio vardır.

    Birde MLP FBA 16ch vardır buda Dolby Atmos'tur. Piyasadaki en iyi iki ses formatından biridir diğeri ise bunun rakibi DTS X'tir.

    Saygılar.

    Öncelikle çok teşekkürler çok faydalı bir bilgi. Bende ki TV görüntü ve ses codec leri hususunda oldukça iyi. Ancak geçen MLP FBA ses codec li Remux film indirdim ve TV de ses desteklenmiyor yazısı çıktı. Sizde bu DTS HD nin kapsüllenmiş hali dediniz. Biz şimdi bu sesi kapsülünden nasıl çıkartacağız ???


    Saygılar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk mesaj, biraz kavram karmaşası yaratmış.


    Bluray disk, Bluray remux, Bluray demux arasında hiçbir kalite farkı yoktur.


    Bluray demux, diskin olduğu gibi çıkarılmasıdır. Yani disk=demux'tur.


    Bluray remux, bir diskten sadece filmin çıkartılması, yani kamera arkası, fragman gibi bonus videoların alınmamasıdır.


    Disk-demux-remux'ta aynı video vardır, aynı kodlama, aynı ortalama bit oranı vardır. Çünkü tekrar encode yapılmaz, kaynaktaki film aynen korunur.


    Bu üçlüyü kalite kıyaslamasına sokmak abestir.


    Container, yani taşıyıcının da video kalitesine etkisi yoktur. Taşıyıcı sadece bileşenleri barındırır, sesi, videoyu, altyazıyı...


    Video kalitesi de çok yüksek oranda kodlama ile ilgilidir. İlk mesajdaki "rip" sıralamasında sadece kaynak ve çözünürlük göz önüne alınmış ve H264 ile Divx aynı sıralamada, yan yana yer alabilmiş. Bu da abestir. Çözünürlükleri ve bit oranları aynı olan bir Divx kodlu video ile H264 kodlu bir video arasında uçurum vardır.


    Dolby Digital ile Dolby True HD Core'un eş anlamlı kullanılması da abes olmuş. Zaten Dolby True HD'lerde "core", yani çekirdek ses yoktur. Core, DTS-HD'lerde olur. Dolby True HD'deki şablon THD+AC3 şeklindedir, yani eski sistemlerle uyumluluğu sağlamak için koyulan AC3 kodlu ses akışı, haricidir. DTS-HD'deki DTS-Core ise dahilidir. Şöyle anlatayım: MKVTooolnix gibi bir programda DTS-Core'u silemezsiniz ama True HD'deki AC3'ü silebilirsiniz, çünkü THD+AC3 halindedir.


    Eski bir başlık farkındayım, 4K, HEVC, HDR'ler falan yok ama yanlış bilgileri eleştirmek de hakkımız.





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.