Şimdi Ara

### DH Body Builders ### (2321. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46.810
Cevap
291
Favori
1.524.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23192320232123222323
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler son 1 aydır filan kiloların ve set tekrar sayılarının yerinde saydığını görüyorum. 103 KG'yim şu an. Yağ oranı diyetisyen %7 dedi ama pek mümkün değil %10 civarı büyük ihtimal. 4.cü seneyi devirdim. Artık beslenme düzenim tamamen intermittent fasting. 18 6 uyguluyorum bu aralar. Bence kilonun sabit kalma sebeplerinden biri sıfır karbla spora başlamam. Yani spora başlamadan önce en son 11 saat önce filan yemek yemiş oluyorum. 23 yıldır iyi kötü hayatımda sürekli spor olan biriyim. Yani oruç olduğumda bile ezana saatler kala çok sert antremanlara girdiğim oluyordu. Sabah 06:30 gibi spor yapıyorum. Bendeki sıkıntı açlıktan ziyade tokluk. Yani en aşşağı 3-4 saat önce yemek yemem lazım yoksa antremanda çıkartacak gibi oluyorum. Antreman öncesi ve sonrası karb önemini biliyorum ama yemek yiyemediğim için bu zamana kadar sıkıntı yapmadım açıkacası. Sizlere sormak istediğim toklu hissi vermeden nasıl karb alırız

    Makrolarıma dikkat ettiğim için bir yıldır filan supplement almıyorum. Zamanında kreatin faydası çok görmüştüm ama saç dökme muhabbeti yüzünden bıraktım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 13 Ağustos 2020; 11:8:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nctnll

    https://www.youtube.com/watch?v=XG1rb53Okzc&feature=youtu.be

    https://www.youtube.com/watch?v=CvBXuueCKv0&feature=youtu.be

    Son rekorlarım bunlardı. 150 kg 5 tekrar bench ve 100 kg 5 tekrar ohp..+60 kg 5 tekrar pull up ve +70 kg 10 tekrar paralel bar dips de vardı.

    Naturelim tamamen daha önce hiç ilaç almadım. Bu aralar güç yerine çok hafif hipertrofi idmanı yapıyorum 2 ay sonra zor bir sınavım var vakit darlığından ötürü. Her eyse birisi bana çok abartılı olmayan tek bir kürle bile 180 kg 5 tekrar bench press ve 120 kg 5 tekrar ohp ye rahat çıkabileceğimi söyledi sizce doğru mudur? Bunu söyleyen özendirmek amaçlı falan söylemedi zaten ticaretini yapan biri değil ben de dünkü çocuk değilim adamın söylemesi ile özenecek değilim ki zaten bu saatten kür de düşünmüyorum. Fiziğiyle dikkat çekmeye çalışan 18 yaşında çocuk değilim sonuçta. Profesyonel bodybuilder veya powerlifter de değilim işim gücüm belli

    . Bu kadar ciddi artış olduğunu söylemesi şaşırttı ama. Bir supermen Clark Kent etkisi oluyor dedi öncesi sonrası arasında
    hocam yanlis hatirlamiyorsam rich piana kullandigi ilk kur sonrasi bench'ini 135 kilodan 195 kiloya cikarttigini soylemisti.

    not: 143 kilodan 185 kiloyaymishttps://people.com/bodies/rich-piana-death-steroid-use-quotes/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Pink -- 15 Ağustos 2020; 2:32:47 >
  • Mr. Pink kullanıcısına yanıt
    Cevap için sağol hocam

    Baktım cidden adamın dediği gibi Clark Kent olayı olmuş. Vücut ağırlığı sadece 7 kg artıp bench 40 kg dan fazla artmış cidden muazzam. Ben de biraz abartıyor mu bunu anlatan arkadaş acaba diyordum abartma yokmuş.

    İlaç kalite farkı da vardır muhtemelen. Abd'de ki ilaçlar daha kalitelidir. Bazen küre giren öyle adamlar görüyorum ki adamın girişi çıkışı aynı ya ilaç sahte ya da antreman beslenme bilgi düzeyi sıfır :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nctnll

    Cevap için sağol hocam

    Baktım cidden adamın dediği gibi Clark Kent olayı olmuş. Vücut ağırlığı sadece 7 kg artıp bench 40 kg dan fazla artmış cidden muazzam. Ben de biraz abartıyor mu bunu anlatan arkadaş acaba diyordum abartma yokmuş.

    İlaç kalite farkı da vardır muhtemelen. Abd'de ki ilaçlar daha kalitelidir. Bazen küre giren öyle adamlar görüyorum ki adamın girişi çıkışı aynı ya ilaç sahte ya da antreman beslenme bilgi düzeyi sıfır :)
    hocam steroid aptalca kullanilmadigi surece ciddi katki sagliyor. meshur calismayi biliyorsunuzdur sedanter steroidli adam dogal agirlik calisandan daha fazla yagsiz kas kutlesi gelistiriyordu 12 hafta sonunda.

    bence 150 kiloya naturel olarak gelmeniz buyuk basari hocam. steroid kullanarak buna golge dusurmeyin derim. 100 kilodan 150'ye cikana kadarki yolcugunuzu dusunun, steroid olsaydi o macerayi yasamayacaktiniz en basitinden.
  • Mr. Pink kullanıcısına yanıt
    Çok sağol hocam. Kesinlikle haklısın

    3 sene önce 100 kg ile 5 tekrar bench yapıyordum. Açıkçası o aralar doğal sınırım bu zannediyordum ve küre girmeyi düşünmüştüm. O zamanlar powerlifting yaygın değildi Türkiye'de çok yüksek kilolar kaldıran yoktu. En sağlamlar 140 150 kg yapıyordu. 130 140 üstüne kesin ilaçlıdır gözüyle bakıyordum

    İnternetten birkaç kişiyle konuşmuştum hatta sonra vazgeçtim. Çünkü hiçbir fikrim yoktu ilaç konusunda, pct nedir onu bilmiyordum, yağ oranım düşük değildi, yüzüm sivilceye yatkın zaten ilaç kullansam mahvolur vs. Jinekomastisi bilmem ömür boyu impotans problemi saç dökülmesi falan daha birsürü şey var.

    Saçmalama dedim hiçbir fikrin olmadığı bir konuya girme dedim doğal olduğu kadar olsun dedim

    İyi de onu demişim dediğin gibi. İnsanın doğal potansiyelinin sandığım kadar düşük olmadığını gördüm. Eğer bir kere yapsaydım hatta ilaç sahte çıksaydı kafamda hep bir soru işareti olurdu acaba ilaçtan mı yoksa doğal potansiyelimden mi diye.


    Doğal olarak da gelişiliyor. Tabi yılın 365 günü kürlü dolaşan adamla rekabet edilemez de onların hayatı steroid-yemek spor üçgeninde dönen insanlar. Ama yılda bir kaç kez biraz şişeyim diye kür yapan, antremandan vs hiçbir şey anlamayan adamdan çok daha iyi durumdayız

    Şu adam 30 seneden fazla spor yapıyor ve doğal. 50 yaşında. Çok iyi gözüküyor. Epey de güçlü. Boyu 180 cm kiosı 97 kg falan. Definasyona girip küçülmüş hali bu. Birkaç sene önce çok daha ağır ve büyüktü

    Doğallığın bu avantajı bence var. Yavaş bir gelişim ama sağlıklı ve kullanım ömrü uzun. 50 yaşında hala sağlıklı ve düzgün spor yapabiliyor.

    https://www.youtube.com/channel/UCZ1wwJaGRS9Qtvqb7lg3GAg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nctnll -- 15 Ağustos 2020; 19:56:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i miss da year 2014.. @yozgate next to mayor da villa gym. good old gold dayzzzzz.z.z.z. csb br0o not
  • OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    salona sabah 6:30'da mı gidiyorsun sonra da işe sanırım. zor olmuyor mu peki? bir de gece kaçta yatıyorsun genel olarak? ben de sporu sabaha mı alsam diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E19076E5A

    salona sabah 6:30'da mı gidiyorsun sonra da işe sanırım. zor olmuyor mu peki? bir de gece kaçta yatıyorsun genel olarak? ben de sporu sabaha mı alsam diye düşünüyorum.
    6 da kalkiyorum.6.30 da basliyorum. Sadece yataktan ilk cikis ani iskence oluyor. Onun disinda spor icin erken kalktigim gunlerden daha fazla verim aliyorum. Aksam 11 gibi filan uyumuş oluyorum ama arada 12 1 sarkıyor. Haftada 4-6 arasi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Yeni konu açmadan buradan bir tavsiye almak istedim

    Yeniden spora başladım 1. ayın sonundan itibaren takviye almayı düşünüyorum. Eskiden Twinlab marka protein tozu kullanıyordum. Şimdi piyasada bir sürü ürün ve çeşit dolmuş. Hangi ürün ya da ürünler ile başlamam daha mantıklı olur sizce?Kas gelişimine katkı sağlaması açısından.
  • Program konusunda kafam karışık ya.
    Başlayalı yaklaşık 1.5 ay oluyor, 8 kilo aldım. Kilo alımı ilk haftalara oranla düşük. Hiç takviye kullanmadım, gainer düşünüyorum öncelikle. Daha sonra protein tozuna geçicem.

    Split programını uyguluyorum. Göğüs-triceps, sırt-biceps, omuz-bacak şeklinde. Ancak 4. gün ne yapmam gerektiğini bir türlü oturtamadım. İlk full body yapıyordum haftanın başında ancak araştırdıktan sonra son derece gereksiz olduğunu ve yarardan çok zarar getireceğini öğrendim. Şimdi ön ve arka kol için ayrı bir gün yaptım, haftanın son günü kol çalışıyorum. Ayrı bir kol günü sizce faydalı olur mu? 4. gün için ne önerirsiniz. Kardiyoya şu an için ihtiyacım yok çünkü yağlı bir vücuda sahip değilim.

    Son derece tecrübesizim bu konuda, bilginize. Salon sahibi de antrenörlük belgesini yeni almış, pek de profesyonel bir adam değil. O yüzden daha çok internete başvuruyorum.
  • Deadlift yap , Barfiks çek, Squat yap.

    Yapacak şey çok

    Eksik olduğunu düşündüğün yeri çalış. Mesela ben Deadlift te ve dips te eksik görüyorum, extra bir gün olursa bunlara yönelirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiit cardio yapabilirsin çoğu kişi spor yapıp cardio yapmadığı için gelişemiyor antremanlar'dan sonra 30-40 dakika durmadan hiit kardio yapman hem yağ oranını azaltır hemde daha güzel bir görüntü sağlar birde nacizane tavsiye gainer kullandıktan sonra protein tozu kullanmaman gainer içerisinde zaten yüksek miktar'da protein oluyor karbonhidratın verdiği enerjide cabası bunu kullanıp yüksek ağırlıklara çıktıktan sonra protein tozuna geçince protein tozunun etkisi az gibi kalıyor bu yüzden daha fazla protein tozu tüketmeye başlıyorsunuz örneğin ben Optimum Serious Mass gainer kullanıyordum 1 servis içerisin'de 50gr protein oluyordu ve çok iş görüyordu gainer'ı bırakıp protein tozuna Optimum Gold Standard Whey'e başladım onda'da bir servis'te 23gr protein tozu oluyordu o yüzden 2 servis kullanıyordum ama gainer'dan aldığım protein tozuna yetişemiyordu vücudunuza yükleme yaparken bunları göz önüne alın vücuda önceden yüksek miktarlar yüklerseniz sürekli yüksek miktar isteyecektir aksi halde gelişim düzeniniz bozulur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 25 Ağustos 2020; 15:39:36 >
  • 10 15 gündür spor yapmıyorum 40 gün daha yapmayacağım. 2 ay spor yapmamış olacağım ne kadar bir güç düşüşü olacak göreceğim. 150 kg 5 tekrar bench muhtemelen 130 kg 5 tekrar zorlanarak çıkacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sizin ağırlıklar olimpik miydi?

    döküm alacaktım ama 100 kg üzerine çıkınca barlar da sıkıntı oluyor deniyor.O yüzden olimpiğe yönelmek mi lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JazHoyt -- 28 Ağustos 2020; 13:2:41 >
  • JazHoyt J kullanıcısına yanıt
    Hocam benimkiler olimpik değil standart bar. 100 kg da falan bir sıkıntı kesinlikle çıkmaz ben denemek için 200 kg takmıştım gene bişry olmamıştı.

    İnstadan takip ettiğim bir abi vardı. Liftler epey iyiydi. O da evde çalışıyor. 270 deadlift standart barlarla rahatlıkla yapmıştı.

    Ben de ilk aldığımda dayanmaz fakan sanıyordum da sonuçta 1 TL lik madeni para kalınlığında içi dolu demir kolay kolay kırılmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sizin yazınızdan sonra döküm bakayım dedim şansıma 12 lira kg si olimpik kilo denk geldi barla beraber aldım şuan temizliyorum.bar kısa 152 cm ama rulmanlı çok iyi denk geldi.

    letgoyu derinlemesine incelemek lazım.
  • JazHoyt J kullanıcısına yanıt
    Kg'ı 12 lira olimpik ağırlık sudan ucuz hayırlı olsun hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • direnç bandı kullanan var mi ( dambil olmadan) tavsiye eder misiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerdeyken mecburiyetten kullandım, dumbell varken tercih etmem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beni de alsana knk
  • 
Sayfa: önceki 23192320232123222323
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.