Şimdi Ara

Palit Sonic GTX 460 ıslık sesi problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşım 2 ay kadar önce Ankara'daki bir firmadan 390TL'ye "PALIT GTX 460 SONIC, 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X11, GDDR5, 256 bit, 725/3650" ekran kartı satın aldı. Kart genel itibariyle güzel, perofrmansı iyi. Fakat bana göre çok önemli bir problemi var:

    Masaüstünde ses çıkarmayan kart en basit bir 3D oyunu açınca bile inceden bir ıslık sesi vermeye başlıyor. Yada VISTA/Windows7 'de bulunan "Derecelendirme: Windows Deneyimi Dizini" ile Vista puanı dediğimiz performans puanlarını hesaplamaya çalışırken 3D grafik kısmında bile ötüyor. Sinir bozucu ve hiç kesilmeyen bir ses!

    Ağır derecede GPU'ya yüklenen oyunlarda ise bu ses daha da artıyor. Bu ses fan sesi değil, devrelerdeki bileşenlerden gelen bir ses. Muhtemelen kapasitörlerden geliyor. Aynı durum yıllar önce benim PALIT SONIC 8800GT kartımda da olmuştu.


    Bu problemi yaşayan başka arkadaşlar varsa paylaşsınlar lütfen. Acaba kartı aldığımız yere götürsek garanti kapsamına girer mi?

     Palit Sonic GTX 460 ıslık sesi problemi
     Palit Sonic GTX 460 ıslık sesi problemi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇakırEfe -- 4 Mart 2011; 15:59:27 >







  • 2 ay önce 390 Lira'ya bu kartı mı aldı arkadaşın? Baştan hata yapmış.

    Eğer ses, belirgin ve rahatsız edici bir seviyede ise sorunu izah ederek servise verebilirsiniz. Bu tip sorunlarda Gigatek iyidir. Direk takıp bakarlardı sorun ne diye. Sonra da hemen bir arıza bildirisi yazıp bir kenara koyarlardı. Müşteriye de sorun hallolunca biz haber veririz derlerdi. Uzun zamandır garanti sebebiyle Gigatek'i arşınlamadığım için son durum nedir bilmiyorum ama inşallah oradan falan almıştır diye geçirdim içimden.
  • Kartı NOVA Bilgisayardan aldı. İnternetten kredi kartıyla alışveriş korkusu taşıan birisi. Yoksa bu kartı alacağı gün EKSEN Bilgisayar 340 TL'den SAPPHIRE HD5850 TOXIC veriyordu da almadı. O kadar ısrar ettim, HD5850 TOXIC bunu ezer geçer dedim ama yine de 50 TL fazla para döküp bunu aldı.

    Neyse; benim merak ettiğim şey bu problemin tüm PALIT GTX460 'larda kronik olup olmadığı ve garanti takibinini işe yarayıp yaramayacağı. Belki de bizden önce bu kartla aynı problemi yaşayıp servise gönderen vardır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.