Şimdi Ara

Pardus 2011'e gelen ilave

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Otomatik işlem gruplama yaması çekirdeğe eklendi ilgilenenlere duyurulur.Kısa sürede güncelleme ile gelecektir.(Belkide geldi haberim yok)
    Bu şu demek oluyor.İşlemciyi sömüren uygulamalar (bknz flash :) ) arabirimin yada sistemin işlerliğini zora sokup yavaşlamalara neden olurken bu yama sayesinde gözle görülür şekilde iyileşme olacak.
    Örnek:
    http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=linux_2637_video&num=2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 2 Mart 2011; 21:26:05 >







  • umarım dediğin gibi olur. cünkü ubuntu 10.10'dan pardus 2009.2 sonrasında 2011'e geçtim ama pardus'un en kötü hali bile 2011'inkinden daha hızlıydı.
    kasıyor makine ister istemez. galiba tam oturmamış. bir de yazılım ekle dediğimde çok fazla GB yükleme yapacak diyor :) 1. Mb ile kaç gb'ı kaç günde günceller artık (:
  • Pardus 2011 çok kasmıyor. Neopuk özelliğini ve effektleri kapat. Farkı fark edeceksin ;) Ben 7 sene önce aldığım eski laptopuma yükledim onda bile gayet hızlı çalışıyor.

    Ayrıca her gelişme sisteme doğal olarak ek yük bindiriyor. Yani 2011'in 2009'dan daha ağır olması çok normal. 2012 bundan da ağır olacak buna da emin olabilirsin.

    Bu arada test deposunu kullanırsanız bu gibi yeniliklere daha hızlı kavuşursunuz ama dezavantajları da var tabi. Onu da göz ardı etmemek lazım.
  • Ubuntu ile Pardus arasındaki performans farkının yani kısaca kastırma dediğimiz durumun en önemli sebebi cagdas70'in belirttiği nepomuk indeksleyici.
    Açılma sürelerindeki farklar ise KDE den kaynaklanıyor ki yeni KDE sürümlerinde bununda üzerine çalışılıyor ve iyileştirmeler yapılıyor.
  • KDE istemeyenlerede bir duyuru yapayım. Haziran ayında bitecek olan bir projeden sonra pardus'ta 10'dan fazla masaüstü sorunsuz çalışabilecek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.