Şimdi Ara

TTnet'den Biri Adsl geçmeli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sayın donanımhaber takipçileri.

    Adsl hizmetini TT net den alıyordum 2005 - 2007 arası. sürekli kesilmeler ve çağrı merkezinin ilgisizliği nedeni ile Smile adsl kampanyasına geçmiştim.

    2Mbit 4Gb kotalı kullanıyordum ve Adsl modemin göstergelerinde bu değeri alıyor / hız testlerinde yakın sonuçlar elde ediyordum. Firma memmuniyetsizliğim nedeni ile TT net'e geri döndüm ama taaahüt imzalamadım.

    8mbit'e kadar net limitsiz paket deyim. Ama 1 Mb den fazla hız alamıyorum. Defalarca cağrı merkezini aradığımda, splitterden cıkarıp hattı modeme takın , 192.168.1.xx seklıdne modeme girin , kullanıcı adı şifre girin gibi user muamelesi ile derdimi anlamatamadım.

    En az 10-12 tane cağrı kaydım vardır. bunların 1-2 defasında , mesafe ile ilgili problem olduğunu , lokasyona verilebilecek maximum hızın 1mbit olacabileceği bilgisini verdiler. Sonra Telekomdan aradılar, 1Mbit'den fazla hız verilmeyeceğini , altyapı çalışmalarının devam ettiğini (klasik cevap) , belediyenin kutu koymaya izin vermediğini vb vb şeyleri anlattılar. (halbuki 2 sene önce yeni fiber hattı için bolca kazı yapmılardı)

    Bari 1mbit sınırsıza geçirin dedim, geçirdiler. Sonra abone kaydı yok diye , otomatik olarak 8mbit'e kadar net limitsiz pakete geçirdiler.

    TTnet e en cok kızdığım konu, sanki 8mbit talepte bulunmuşum gibi , yok kardeşim şeklinde cevap dönmeleri oldu. Ki 100-200 metre mesafedeki komşular aynı tarife de 2-3 Mbit hızlarını görüyorlar, ben ise yaptığım speed testlerde 0,768 Download hızını geçemedim bir türlü.

    Dün beni biri adsl 'den aradılar ( 1 mart 19:00 bu bilgi ileride lazım olacak ) .. Telefondaki bayan normal olarak ürününü satmaya çalışıyor ama benim derdim başka dedim. Ben santrale olan mesafem nedeni ile teknik olarak hızlı internet alamadığımı söylediler , siz de aynı alptyapıyı kullanıyorsunuz , farklı nasıl bir çözüm üretebilirsiniz ki diye sorduğumda aldığım cevap . " biz bakır kabloları kiralıyoruz , farklı "baz istanyonları" mız var ( sanırım santral den kastı) , sizin hız problemizi biz çözeriz şeklinde bilgi verdi.

    Bende dedim ki madem öyle , 8mbit'e kadar olan net limitsiz paket yerine , 4 Mbit sınırsız istiyorum, bunu sağlayabilir misiniz dedim. benim söylediğim teknik detaylara ne kadar dikkat etti bilinmez ama bu tarifede ücretin yüksek olduğunu ancak hızın 4mbit'in altına düşmeyeceğini iletti.

    ısrarla tekrar ettim , benden taahhüt alacaksınız. evet siz 4mbit hizmet vereceksiniz ama bende bağlantı kopmaları , düşmelerle randımanlı internet alamazsam sonra "biz hizmeti veriyoruz, siz evdeki tesisatı yenileyin" gibi saçma bir cevap verirseniz , hiç olmadığım kadar mağdur edersiniz beni dedim.

    Israrla 4 mit sınırsız tarife de, 4 mbit hizmet alırsınız dedi. Ben hız ölçümü için teknik bir ekip yönlendirim dedi ama arada kaynadı. Sanırım Biri ye outcource hizmet veren bir call center'dı burası.

    TTnet'den 1 mbit'den fazla hız alamayacağım aşikar. ilgilenmiyorlar bile. Biri adsl den de 2 gün sonra gelecekler ama onlardan da hiç umudum yok. Sonuçta aynı santralden port kiralamıyor mu bu işletmeciler ?

    Siz ne dersiniz , sürekli kopan bir internetle karşılaıp mağdur olmamak için hiç teşebbüs etmesem mi , yoksa bu işletmecilerin kendi hizmet birimleri , portları vs gibi teknik imkanları dahilinde bir çözüm üretebilirler mi.

    sabit telefon hattım İstanbul Avrupa yakası Bebek Telekom Müdürlüne Bağlı - Emirgan Santralinden hizmet alıyorum. ( Sarıyer - Fatih Sultan Mehmet Mahallesi lokasyonu ) Verdikleri bilgiye göre santrale mesafem 3km. oturduğum yer sarıyer ilçesine bağlı ama levent plazalar mevkiine mesafe olarak daha yakınım. Gayrettepe telekom'un yakınlarda santrali var mı yok mu bilmiyorum ( akatlar , 4 levent) .. hani sabit hattım yerine yalın adsl hizmeti almak istesem , daha yakın bir santral varsa, yakın santral den hizmet alamazmıyım mı ki acaba..

    Artık yavaş internet yüzünden abuk subuk hesaplar yapar oldum



     TTnet'den Biri Adsl geçmeli mi?







  • Merhabalar ben TTNet ten BiriDSL e gectim. TTNet aylarca beklememe ragmen 8Mbit icin calismasi yapmadi ve 2MBit verip 8Mbit parası aldı. Kaldıki santral ile birebir gorusup en yuksek hızı bulmaya calistik beraber :). Ama 2'yi asamadik, sinirlendim aradim ttnet i siz nereye ne hizmeti vereceginizi dahi bilmiyorsunuz bana ne diye bu hızları vermeyi teklif edip bende n para alıyorsunuz diye BIMER dahil tum musteri hizmetlerini email bombardımanına tuttum. tabi bu sure zarfında onlar ugrastıgı icin kah 256kbit ile kah 1mbit ile baglandım durdum.

    Ama BiriDSL e gecince hem mis gibi kesintisiz 8Mbit baglantım oldu hemde sorunsuz kullanmaya basladim. Ayrıca Biri Telefon hizmeti de faturama artı katkıda bulundu saatlerde izmir ile zaman bagımsız konusup 2.5 TL odemekte ayrıca guzeldi.

    Kotu tarafı ise bazen musteri hizmetlerine ulasmak cok zor oluyor :( . Mesaj atıyorum ertesi gun geri donuyorlar. hizmet kalitesi olarak 100 uzerinden 85 gibi bir deger alabilir diye dusunuyorum. Ayrıca taahhütlü internet icin verdikleri modemde bence oldukca yeterli ve guzel.

    umarım yardımı dokunur bu konudaki deneyimlerimin.




  • Ben biri adsl e geçeli yaklaşık 3 ay oldu 8 mbite kadar sınırsız seçerken tereddütteydim.
    fakat 3 aydır hızım 7-7,6 civarlarında artık hd filimleri vs rahatça izleyebiliyorum.

    "Ertürkvarol "arkadaşa bende katılıyorum.hizmet merkezlerine ulaşmak biraz sıkıntılı
    sanırım.Bu sorunuda çözerler herhalde..
  • Koçnetten benide aradılar.TTNET 1mbps limitsiz (1LİMİTSİZ) tarifesindeyim.ilk 5 ay 15.99 ödeyin sonrası için 49 TL dediler.Geçiş için ücret alınıyormu ? müşteri hizmetleri ve teknik destek birimi nasıldır ? memnun olan varmı ? 24 ay taahhüt var,çıkarken geri ödeme mevcutmu ? modem veriliyormuş,ben modemde istemiyorum.Modem parası varsa o düşülürmü? benim hattım en fazla 4mbps destekliyor.
  • TTnet taahhüt sürüem dolduktan sonra farklı olarak birçok firmadan bizimle anlaşın gibisinden çok telefon aldım. Ve bunların içerisinden değerlendirmelerim sonucunda Biri adsl de karar kıldım. Karar kılmamın başlıca sebebi bana geçiş yapmam durumunda ilk 6 ay 19 TL (8 Mbit sınırsız İnternet için) sonraki aylarda ise 49 TL ücretlendirileceğiydi. Zaten halihazırda TT net e aylık 55 TL ödemekteydim son zam la birlikte. Neyse geçişim 2 gün önce onaylandı ve bana TTnet in verdiğinden daha iyi bir kablosuz modem geldi ve içerisine hiçbir ayar yapmadan telefon kablosunu modeme takmamla internete çıkmam bir oldu.
    Gelelim hız konusuna 2 senedir TT net ile download yapıyorum 220 kB/s nin üstünü görmedim. Biri adsl ile 2 gündür denemeler yapıyorum ve 820 kb hız ile download yapabiliyorum. Youtube a girdiğimde videoları TTnet ile 2 saatte doduramazken Biri adsl de açmamla dolması bir oluyor. Okurken çok mu abartıyorum diye bir yandan hala kontrol ediyorum hayır bir gram abartma yok yazdıklarımda. Biri ADSL e geçerken bazı tereddütlerim vardı, call senter çalışanları bile TTnet ten kat ve kat daha bilgili ve ilgili. Herkese tavsiye ederim rahatlıkla geçebilirsiniz. Yanlız anlamadığım nokta aynı altyapıyı kullanarak bana internet veren 2 firma nasıl oluyorda bu kadar hız farkı ortaya çıkıyor anlamış değilim.
    Az önce bi başlık açtım sonra bu başlığı gördüm aynen yapıştırıyorum. Bence TT net den biran önce kurtulun derim.




  • Biri adsl e gectim sonunda . 4 mbit sinirsiz tarife

    Ama maalesef kopmalar yasanyor. 2 gunde 5 deneme de destek nirimine ulastim..

    Derdimi anlattim , snr margin degerlerimi not aldi dinledi.

    Telekom ve saha ekipleri calisma yapacak , kesin cozum uretemezsek istediginiz tarifeye geciririz dediler ve ariza kaydi actilar..

    Santrale uzagim ama 5 dk de bir kesilen net bazen 5~6 saat kesilmeden gidiyor.

    Snr margin : 6 -7
    Azaltma ; 52. dB seviyelerinde oldukca vahim yani benim durum :(
  • benimde 2 yıllık zorunlu üyeliğim yeni bitti ttnette ki tarifem 49 tl 14 gb ta kadar 8 mb sonra 512 kb ama hiç bir zaman 8gb tan asagıya dusmuyorum sanırım altyapıları sıkıntılı oldugundan ve ptt bana cok yakın ındırdıgımde torrent sitelerinden inanın 900 u bıle gordugum oluyor çok rahat bir şekilde. şimdi ilk 6 ay az ödemek için bu biriye geçmeye değermi arkadaşlar ne düşünüyorsunuz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faenal -- 23 Mart 2011; 16:02:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feyk123

    Yanlız anlamadığım nokta aynı altyapıyı kullanarak bana internet veren 2 firma nasıl oluyorda bu kadar hız farkı ortaya çıkıyor anlamış değilim.



    çok basit birinin müşteri sayısı 50 bini geçmez, TTnet in müşterisi ise 7 milyonu aşkın, burada sagopa nın meşhur şarkısı aklıma geliyo, al bi de burdan yak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.