Şimdi Ara

Blogspot ve birkaç site sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • fiberinternet 10 mbit kullanıcısıyım. son 1 haftadır blogspot ve adını hatırlamadığım birkaç siteye giremiyorum. bu sorun sizde de var mı? ve yahut bu sorunu nasıl özeceğim hakkında bilgisi olan varsa bana da iletebilir mi?



  • 3-4 gün önce rahat rahat girebiliyordum bende. Geçen Kocaeli bölgesinde toplu bir internet kesintisi oldu. Çalışma var falan dediler. Ondan beri giriş yapamıyorum. sanırım bir haltları bozdular. Müşteri hizmetlerini arayıp sormak gerekiyor muhtemelen. Bende henüz arayamadım ama.
  • Şu anda denedim, Open DNS kullanmama rağmen ben de giremiyorum blogspot'a. Bir kere daha olmuştu geçenlerde ve sonra düzelmişti. Birkaç saate kalmaz düzelir büyük ihtimalle.
  • Yukarıdaki mesajdan hemen sonra bir kere daha denedim ve blogspot'a girebildim. Az önce yine denedim, girilmiyor. Google'da aradım, herkes aynı sorunu yaşıyor. Olay Superonline'dan kaynaklanıyor. Superonline ADSL kullanan birisi girememiş, TTNET'den denemiş ve girmiş. İki farklı firmadan alınan ADSL hizmeti, aynı DNS adresleriyle nasıl farklılık gösteriyor anlamadım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .ZeuS.

    Yukarıdaki mesajdan hemen sonra bir kere daha denedim ve blogspot'a girebildim. Az önce yine denedim, girilmiyor. Google'da aradım, herkes aynı sorunu yaşıyor. Olay Superonline'dan kaynaklanıyor. Superonline ADSL kullanan birisi girememiş, TTNET'den denemiş ve girmiş. İki farklı firmadan alınan ADSL hizmeti, aynı DNS adresleriyle nasıl farklılık gösteriyor anlamadım


    Umarım en kısa sürede düzelir. Bu arada MH'ni aradınız mı ?
  • Hayır aramadım. Nasıl olsa kabul etmeyecekler ve bir çözüm yolu sunmayacaklar. Bu yüzden aramaya gerek yok. Beklemek tek çözüm.
  • Superonline Google hizmetlerine erişilememesi konusunda bir açıklama yapmış. Malum, mahkeme kararıyla bazı internet sitelerine getirilen yasaklamayla ilgili bir durum.

    http://www.superonline.net/yardim/google.aspx

    Değerli Müşterimiz,

    Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan firmamıza iletilen karar sebebi ile Google'a ait bazı IP'lere erişim engellenecektir. Erişimi engellenen IP'ler dolayısıyla, Google'in bazı uygulamalarına erişilememe ya da yavaşlık yaşanması beklenmektedir.

    Bu engellemenin muhtemel etkileri ile ilgili olarak;

    - Google web sitesine erişimde sorun yaşanması,
    - Google analytics, Google maps gibi Google uygulamalarını kullanan portal veya web sitelerinde erişimlerin yavaşlaması,
    - Google Toolbar yüklü bilgisayarlarda bazı sitelere yavaş erişme,
    - Web siteleri dahilinde "google search" kullanan alan adlarına erişimde yavaşlama,
    - Firmanıza ait Google uygulamalarıyla entegre ya da Google Search'a dayalı bir takım uygulamalarınızın bu erişim kısıtlamasından etkilenmesi söz konusu olabilecektir.

    Google servislerinde yaşanabilecek yavaşlık ve erişim zorluklarının Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından yayınlanan karar sebebi ile yaşandığını, bu durumun Superonline alt yapısından kaynaklanmadığını bilgilerinize sunarız.

    Saygılarımızla
    Superonline
  • Neden Google'ın bazı IP'lerine erişim engelleniyor ki acaba?

    Ekleme: Öğrendiğime göre, yine youtube ile alakalı bir olaymış. Google hizmetlerinin eski youtube IP'lerini kullanmalarından dolayı oluyormuş. Sadece Superonline ile alakalı da değilmiş gerçekten de. henüz kesin ve resmi bir açıklama yapılmamış ama büyük ihtimalle 4-5 ay önce yaşanan olayla hemen hemen aynı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2eu5 -- 27 Şubat 2011; 22:06:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .ZeuS.

    Neden Google'ın bazı IP'lerine erişim engelleniyor ki acaba?

    Ekleme: Öğrendiğime göre, yine youtube ile alakalı bir olaymış. Google hizmetlerinin eski youtube IP'lerini kullanmalarından dolayı oluyormuş. Sadece Superonline ile alakalı da değilmiş gerçekten de. henüz kesin ve resmi bir açıklama yapılmamış ama büyük ihtimalle 4-5 ay önce yaşanan olayla hemen hemen aynı.


    Fakat bu sitelere ttnet ve diğer ISPleri kullanarak bağlanabiliyorum.
  • İşin komiği youtube a girilmesin diye yapılmış önlemlere rağmen youtube a rahat rahat girmeme rağmen blogspottaki sayfama ulaşamamam. Varmıymış bunun bir çözümü acaba.
  • Ben şu anda girebiliyorum. Bazen giriliyor bazen de girilemiyor. Büyük ihtimalle diğer ISP'lerden deneme yaparken girilebilen anlara denk geliyorsunuz. Çünkü bu girilememe olayı bütün ISP'ler için geçerli.
  • şu an giriliyor düzeldi galiba.
  • Dün konu dışına aynı derdimi yazmıştım. Bence cumartesiden beri giremiyorum hatta dün sistemsel bir problem olabilir diyerek bilgisayara 6 sene sonra format bile attım ancak çözülmedi :) Bugün Superonline kullanan başka bir arkadaşa sordum oda giremiyormuş. Umarım en kısa sürede düzeltirler. TTnet falan girerken bizim girememiz çok sacma.
  • Superonline'dan Açıklama;

    Blogspot.com, Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 14.01.2011 tarih ve 2011/156 D iş sayılı kararına istinaden engellenmiştir. Sadece Superonline değil, mevcut tüm internet servis sağlayıcıları bu yasağı uygulamakla yükümlüdür.
  • Resmi SOL Twitter Açıklaması:

    Blogspot.com, Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 14.01.2011 tarih ve 2011/156 D iş sayılı kararına istinaden engellenmiştir.

    Blogspot.com'un kapatılması mevcut tüm internet servis sağlayıcılarını kapsayan yasal bir zorunluluktur.
  • Diyarbakır ne alaka acaba. Davanın içeriğini çok merak ettim
  • TTnet de açık şu an o site problem yok.
  • Herkeste açık. Kapalı değil şu anda.
  • ben şu anda giremiyorum. Bu Siteye Erisim Mahkeme Karariyla Engellenmistir. yazıyor ?
  • Bende de girmiyor bu mesajı attığım sırada. Open DNS kullandığımdan dolayı bende mahkeme sayfası çıkmıyor tabi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.