Şimdi Ara

Dragon Age II Demo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bildiğiniz üzere yakın zamanda Dragon Age II nin demosu yayınlandı.Forumda demoyla ilgili görüşlerimizi paylaşacağımız bir başlık olsun istedim açıldı da göremedimse özür dilerim. Demoyu kadın-erkek her türlü classla bitirdim(buna okçu-assasin,two handed warrior-shield and sword warrior dahil). Gördüklerimi paylaşmak istiyorum.

    Öncelikle oyundaki vuruş hissi gözle görülür biçimde artmış. Buna paralel olarak oyundaki aksiyon dozu ve kan miktarı da epeyce artmış bulunmakta. Dragon Age Origins ile kıyasladığımızda RPG öğelerinin azaldığını söylemek mümkün. Bunun kemik RPGsever kitlenin hiç hoşuna gitmeyeceği aşikar. Şahsen oyun Role-playingden ziyade epik bir film havasına bürünmüş. Tabi sadece demoya bakarak bir yorum yapmak imkansız ama bana sanki oyundaki amaç rol yapmaktan ziyade önceden hazırlanmış birkaç rolden birini seçmek olayına kaymış gibi geldi. Yani bikaç alternatifli bir film gibi 3-5 alternatif olacak ve birini takip edeceksiniz gibi görünüyor.

    Bir diğer yeni özellik ise ana karakterin seslendirilmesi tabi ki. Bu her ne kadar hoş bir detay olsa da male hawke ın konuşmaları çok ruhsuz geldi bana. Sanki özen gösterilmemiş gibi. Diğer yönde female hawke da aşırı kırıtıyor yürürken (bence) insanın içinden ne biçim şampiyon bu yahu diyesi geliyor.Bunun dışında kadın ve erkek karakterler arasında görünüş ve seslendirme açısından pek bi fark yok. Ne bileyim erkek güç kadın da dayanıklılık bonusuyla başlayabilirdi mesela.Hop gitti mi bir adet rpg öğesi daha.

    Classlara bakacak olursak mageler artık eskisi gibi öyle sadece nur ışığı atıp durmuyolar asalarından. Değişik değişik hareketleri var. Birinci oyundaki dandik staff vuruşu yapsalar bile böyle farklı farklı animasyonla bunları yapmaları hoş olmuş. İlk oyunda üvey evlat gibi kalan okçular ise bunda gerçekten işe yarar bir takım elemanı konumuna gelmişler. Gerek alan skilleri gerek tekli hedeflere yaptıkları etkili vuruşlar gerçekten düzgün hasar veriyor. Bunun dışında ok yiyen bir rakip öylece üstünüze koşmaya devam etmiyor böyle sendeliyor falan. Gerçekçilik açısından hoş bir detay. Melee rogue larımız ise resmen çağ atlamış. Ancak iyi anlamda değil (bence). Backstab skili aşırı kolay artık. Bir tuşa basıyorsunuz ve haşırt diye arkadan sokuyorsunuz bıçağı. Üstelik upgrade etmişseniz adam devriliyor yere kalkasıya kadar da çalışmaya devam. Etrafınızda çok mu düşman var evade yapıyorsunuz haşırt diye savaş bölgesinin dışındasınız. Yani biraz fazla iyi gibi geldi bana. Warriorlarda ise dikkatimi çeken özelliklerden biri two handed swordun artık normal saldırıda sadece saldırdığınız düşmana değil etrafındakilere de zarar vermesi. hoş bir detay (bence)

    Demodaki zorluk seviyesi "normal" imiş. Ne varki bana hiç de normal gibi gelmedi. Bi kere alana hasar veren skiller dostlarınıza zarar vermiyordu. Yani warriorunuzun etrafını saran düşmanlara okçu ok yağmurunu sallıyor, mageniz de alev topunu haydi eyvallah 5-6 adam haşırt diye gidiyor. Eğer oyun da böyle olursa ikinci oyunun normali birincinin easy sine denk geliyor olacak heralde.

    Yani sonuç olarak şunu söyleyebilirim. Dragon Age II duyurulduğu gibi aksiyon öğeleri olan bir RPG den ziyade RPG öğeleri olan bir aksiyon oyunu olmuş. Benim hoşuma gitti şahsen. Çünkü ben hem aksiyon hem RPG oyunlarını seven bir insanım. Ama ne yazıkki şöyle yıllardır hasret kaldım adam gibi bir RPG oyununa diyorsanız bu oyun sizin için değil kesinlikle. Hele hele Baldurs Gate hayranıysanız ve birinci oyunu oynayıp eh hiç yoktan iyidir dediyseniz bu oyunu beklediğinize pişman olacaksınız muhtemelen. Ancak Mass Effect 2 oynayıp sevenler bunu da sevebilirler.



  • "Program, d3dx9_43.dll bilgisayarınızda eksik olduğundan başlayamıyor.Bu sorunu çözmek için programı yeniden yüklemeyi deneyin." hatası veriyor başlattığımda.Çözümü olan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mojo_jojo

    "Program, d3dx9_43.dll bilgisayarınızda eksik olduğundan başlayamıyor.Bu sorunu çözmek için programı yeniden yüklemeyi deneyin." hatası veriyor başlattığımda.Çözümü olan var mı?


    internetten directx 9 u birkez daha yükle. bende de 11 yüklü değildi benzer bi hata veriyordu.
  • Arkadaşim Yorumun için teşekkürler ama aşagida Dragon Age 2 Diye konu var orda tartişiliyordu sonra karşi çikmasinlar sana:) Bildirim amaçli yazi
  • Ya darkspawnları DMCdeki palyaçoları doğrar gibi doğruyoruz nedir bu allah aşkına.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: McScReaM

    Ya darkspawnları DMCdeki palyaçoları doğrar gibi doğruyoruz nedir bu allah aşkına.


    Aynen öyle ya :D birde zebil gibi geliyorlar...ordan burdan hortluyorlar durduk yere ne alaka ise :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.