Şimdi Ara

Logitech G19 usb sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık bir 6 7 aydır G19 kullanıyorum. Bu sorun aslında aldığım günden beri var ama çok umursamadım çok sorun yaşatmadığı için. Usb bilgisayara takılıyken bilgisayar açılmıyor. Daha doğrusu başlangıçta takılıyor. Dos ekranı mı deniyordu sanırım öyle birşeydi o başlangıçta ram tarzı şeyler yazdığı yerde takılıyor. Sonra bilgisayar 1 2 kere kendine res atıyor otomatik. Biraz süre geçtikten sonra açılır bi 10 dk falan sürüyordu sanırım bu olay uzun süredir denemiyorum. Bu sorun nedendir acaba bir fikriniz var mı ? Bios ayarlarına çok baktım biosla alakalı birşey değil. Nedendir acaba arkadaşlar bir fikri olan var mı ? Bu arada bir ara düzelmişti bu olay. Yani usbyi çıkartmadan açılıyordu bilgisayar. Ama sonra yine gitti. Neyse bir fikri veya bir bilgisi olan varsa söyleyip yardımcı olursa sevinirim.



  • Arkadaşlar konu hakkında bilgisi olan yok mu ?
  • Arkadaşlar hiç mi bir fikri olan yok? Yalan yanlış her türlü bilgi ve fikirlerinizi paylaşın lütfen.
  • Usb kablosunu başka slotlara takmayı denediniz mi ?
    - Eğer denediyseniz ve bütün slotlarda aynı olay oluyorsa; Bilgisayar veya Klavye'nin hatalı olma ihtimali kalıyor.

    Klavye'yi başka bilgisayara takmayı deneyin veya olmazsa başka bir USB klavye takarak deneyin. Belki problem bilgisayarda dır. Problem G19'da ise; Garantiye veya Servise vererek yaptırabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathterror -- 26 Şubat 2011; 17:04:05 >
  • Selam. Bu klavye ile ilgili araştırma yaparken sorunu görüp kayıt olam dedim,

    Neyse, öncelikle anakartlarda birçok fonksyon eskisi gibi değil. Otomatik denetimler oldukça ilerledi. Senin yaşadığın problem sanırım mass storage support ile ilgili. Klavyenin usb hub desteği olduğundan ve üzerinde bazı (hid klavye audio vs.) aygıtlar bulunduğundan bilgisayarın ilk açılışta klavyene bağlı bir flash bellek gibi aygıttan oturum açmaya çalışıyor yada aygıt arıyor olabilir. Bence şu aşağıdıkileri bir dene;

    Biosta
    1-USB MASS Storage support (disable)
    2-First boot device (Hard diskin seçilmeli ve Try other boot devices kapalı olmalı)
    3-Usb Legacy yada USB Keyboard Support (Disable) "Bu ayar disable yapıldığında dos ortamında yada işletim sistemi devreye girmeden önceki kısımda klavyen çalışmaz (F8 güvenli moda girmeye çalışma yada farklı işletim sistemleri seçmek gibi)
    4-Hata modu (disable) Bu ayar genellikle karşısında "all but keyboard" diye seçenek olan bir ceçenektir. Olası hata durumunda sistemin ne yapacağını belirler. Bunu "none" yada "disable" olarak değiştirebilirsin
    5-Wait F1 VEYA F1 Delay (disable) hata durumunda F1 basılmasını beklesinmi (disable)

    Bunları bir dene zaten makine hard disk olmasa açılcak hale gelecek . Kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.