Şimdi Ara

L655-142 harddisk problemi (bad sector gibi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu cihazı bundan yaklaşık bir ay önce satın aldım.Başlarda da aslında ufak bir sıkıntısı var gibi çalışıyordu ama belli belirsizdi.Bir hafta kullandım veya kullanmadım,makine saçmalamaya başladı.Windows çok zor açılıyor ve açılsa da kendine gelmesi en az 7-8 dakika sürüyor,bu sürede harddisk ışığı en ufak kesilmeden yanıyor.

    Windows altında programlarla bakmadan önce chkdsk yaptım,hatta tüm parametreleri kullandım,bişeyler buldu düzeltti falan dedi.Şimdi se tarama yapınca hata bulamıyor.Ama SMART raporunda Reallocated Sector Count tam 1992!Yani diskte bad sectorler var anlaşılan.Zaten windows da arada bir disk sorunu algıladı falan diyor.

    Recovery yaptım kaç kere bişey değişmedi,zaten recovery hızlı başlıyor,bozuk kesimlere gelince sanırım,iyice sürünüyor ve iki saatte zor bitiyor.

    Eskişehir'de servise götürdüm,sorun bulamadık deyip geri verdiler.Recovery lazım dediler,dedim iki kere yaptım.Abi bir de dvd oluşturup onlardan dene olmazsa getir dedi eleman.Neyse xp kurayım dedim,önyüklemeden sonra mavi ekran hatası veriyor ve harddisk sorunu var diyor.Zaten Win7 başlangıç kurtarmada da bozuk sabit disk diyor.Dvd'lerle de sonuç değişmedi zaten.Ben de korsan 7 kurdum,onda kurulum çabuk bitti ama makine yine tırt.

    Bu sefer alet istanbula gitti,bu sefer de yine donanım sorunu bulunamadı,orijinal olmayan işletim sistemi vardı recovery yapıldı deyip göndermişler.

    Ben şimdi ne yapmalıyım?Dün gece mail attım ve uzun uzun anlattım,verip veriştirdim.Üç günde 1992 bozuk sektör nasıl oluşabilir,ve bu adamlar harddiski nasıl kontrol ediyor?Özel cihazla bakıyoruz diyorlar,özel cihaz dedikleri windows altında chkdsk ise o zaten hata vermiyor,sanırım o da bir sefer tüm parametrelerle çalıştırmam yüzünden.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.