Şimdi Ara

brainwavz alpha ufak inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • geçenlerde mp4nation'dan gelen mailde brainwavz alpha'ların hafta sonu boyunca 5$'a satılacağı(ücretsiz kargo) yazıyodu , dayanamadım kaptım bi tane 20 gün civarı bi sürede geldi(arada çin yeni yılı vardı)

    paketleme ve içerik
    öncelikle paket diye bişi yok diyebilirim.zarf içerisinde "bulk" paket(ufak sert torba) şeklinde geldi.bu paketin yanında 2 kağıt çıktı.biri mp4nation'ın mp3 servisinin reklamıydı , 35 şarkı bedavaymış.
    diğer kağıt ise feedback bırakırsam 5$ indirim kuponu kazanacağımı belirtiyodu.gerçi olay aslında 80$ üzeri için 5$ , 80$ altı için 2.5$ şeklinde imiş ama hiç yoktan iyidir.
    bulk paketten de kulaklık + 3 boy silikon uç + yakaya takmak için kullanılan aparat çıktı.5$'a kargo dahil geldiğini düşünürsek gayet iyi bi içerik.

    malzeme kalitesi ve rahatlık
    kulaklığın jak 45derecelik sağlam plastik , uçlar da altın kaplama.kablo biraz yumuşak , çok kaliteli durmuyo ama zorlamazsam kopmaz.
    kulaklığın kasası ufak ve sağlam.yan tarafında büyük olasılıkla bi delik(başka bişi de olabilir) , diğer tarafında ters bi "M" var , kulak üzerinden takmak için dizayn edilmiş olsa gerek."nozzle" kısa ve açılı.
    kasa ve uzantısı(daha iyi tabir bulamadım) ufak olduğu için kulak üzerinden de takılabiliyor(normal de takılıyo tabi )
    mikrofonik etki baya var gibime geldi.kulaklığı karşılaştırmak için kulaklık ikileyicilerden kullanıyodum.diğer kulaklığın kasaları birbirine çarptıkça duyuyodum(kulağımdaki kulaklık o sesi oluşturuyodu) , çok ilginç
    daha önce kulaklık oldukça rahat demiştim ama dışarıda deneyince durum değişti.tam oturmadı , kulağımı ağrıttı.oturmayınca da izolasyon ve dolayısıyla sesler rezil oldu.20 dakika dayanamadım , dinlemem daha iyi dedim.

    ses kalitesi
    burada pek detaya giremicem ne yazık ki.hem burn-in'i daha yeni başladı hem de tecrübe vasat
    laptop'un onboard ses kartı > foobar2000'de flac ve 320kpbs iyi bildiğim şarkılar > cmoy amfi > 50ohm adaptör > alpha şeklinde dinledim

    kulaklığın en büyük özelliği basları , basshead'ler için yapılmış denebilir.hem baslar yüksek hem de kaliteli.normalde elektro gitardan gelen distortion bas gitarı perdeler ama bunlarda o bas bile kendini belli etmeyi biliyo.
    ama işin kötü yanı , bas gitarın zaten belli olduğu türlerde , örneğin progressive rock'la denedim ben , bas daha da belli oluyo ve benim gibi basshead olmayan insanlarda baş ağrısına neden olabilir.sadece gitarı arttırıyo gibi yazdım , diğer basları da arttırıyo tabi ki , örneğin erkek vokaller de daha yüksek ve güçlü geliyo.

    mid'lerde özel bişi fark edemedim şimdilik.
    tizler biraz parlak gibime geldi , o kadar bastan sonra canlı canlı zilleri duymak insanı biraz şaşırtıyo.herhangi bi kötülüğünü görmedim şimdilik , fena değil diyebilirim.

    kulaklığın sahnesi vasat hem nozzle'ın kısalığından hem de kasada hava için belirli bi giriş olmamasından.ama zaten bu özellikler olmasaydı bası da böyle olmazdı.at gözlüğünün ses versiyonu diyebilirim
    detaylar da fena değil gibi.
    bir de kulaklık oldukça hassas , dip gürültüsü pl30'dan az olsa bile ses seviyesi ondan fazla.

    adaptör ve amfisiz kullanım sonucu baslar cx serisine selam çakıyo biraz gitarın distortion'ı diğer sesleri biraz bastırıyo , kulaklık yavaş kalıyo.tizlerde de biraz zayıflama olmasına rağmen hala aradan sıyrılıp kendilerini duyuruyolar.

    sonuç olarak bas seviyosanız ve rahatlık kumarına girişmek istiyosanız deneyebilirsiniz.tam oturtabilirseniz sesi güzel kulaklık , 15$'ı hak ediyo denebilir.oturtamazsanız çöp ne yazık ki.
    okuduğunuz için teşekkürler


    *fotoğraf eklemeye üşendim.belki bi ara koyarım.
    şu an mp4nation'ın sitesinde alpha gözükmüyo.sanırım elden çıkardılar hepsini , proalpha'yı alt seviyeye indirdiler heralde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pea. -- 25 Şubat 2011; 0:11:00 >







  • ben $5'ken değil de ertesi gün $8.5'a satılırken m2'yle beraber sipariş ettim. önce büyük hevesle m2'yi açtım 1 saat falan dinledim sonra alpha'yı da deniyim bari diye açtım ama çok pişman oldum 10 sn dayanabildim tekrar attım poşetine. en başta onu dinleseydim o kadar tepki vermezdim sanırım ama yine de 5 dolara ya da 8.5 dolara alabileceğimiz en iyi kulaklıktır heralde..
  • m2'den sonra hem de ilk haliyle o kadar rezil gelmesi doğaldır
    iyi değil tabi ki ama gene de fiyatını hak ediyo bence
  • Ses hakkında yorum yaparken, direnç adaptörünü çıkarsanız fena olmaz...
  • adaptörsüz hali kaynağı olumsuz yönde etkiler , her kaynak da farklı diye düşünüp öyle yapmıştım.yanlış düşünmüş olabilirim , o halde de denerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pea. -- 18 Şubat 2011; 18:51:09 >
  • @pea. inceleme için teşekkürler uygun fiyatlı kulaklık arayan bir çok kişinin ilgisini çekecektir. Ama şu varki emin ol burnin süresi biraz uzun 100 saat, bu süre sonunda sesin kalitesi yüksek oranda artıyor ilk haline göre. Eşim ilk başlarda hiç beğenmeyip benim kulaklıklarımı alıyordu sonra vazgeçti ve alphayı kullanmaya devam etti şimdi başka kulaklık beğendiremiyorum :) Genel anlamda ucuz kulaklık olarak ses kalitesinde fiyat/performansta en alınası kulaklıklardan bir tanesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dESiLVer -- 22 Şubat 2011; 11:43:25 >
  • yorum için sağolasın.
    inceleme şu an geçerli değildir , benim yazdıklarıma göre davranmasın kimse.dün dışarıda kullanayım dedim , aşırı rahatsız etti , bi türlü oturmadı , tüm sesler rezil oldu.
    biraz daha burn-in olsun , tekrar dışarıda denerim.son halini yazarım
  • bende almış bulunuyorum se-guru nikli arkadastan bu kulaklıgı

    fx700 gelesiye kadar takılırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysertac -- 22 Şubat 2011; 13:45:14 >
  • Bende alpha kullanıcısıyım android telefonda kullanmak için almıştım poweramp'la kullanırsanız güzel bass'lar elde edebiliyorsunuz ama onun haricinde tizler sıfır mid ler berbat .
    yedi sekiz saat kullanmışlığım var kulaklığı hiç kulağımdan çıkarmadan malum uzun yolculuk sonunda kulağımda çok kötü bir ağrı hissettim .
    Kısacası ucuz etin yahnisi yavan olur :) almanızı önermem pişman olursunuz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.