Şimdi Ara

Kartal Marka aracım 5. vitese geçmiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
8.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi geceler Arkadaşlar;
    1989 model Kartal marka aracımla nihayet 2. haftayı kapattım. Aracımdan genel olarak çok memnunum. Şehir içi sakin kullanımla 10-11 litre LPG tüketiyor. Çok çok memnunum anlayacağınız. Ancak bugün bir sorunla karşılaştım. Umarım ciddi bir hasar açılmamıştır aracımda. Görüş ve fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    Akşam saatlerinde otobandan evime dönüyordum. Çalan müziğin de etkisiyle biraz aracıma yüklendim. Otobanda yaklaşık olarak 20km kadar 140km hızın altına inmeden 140-155km hızla seyrettim. Her şey yolundaydı. Ancak hararet ibresinin yükseldiğini farkettim. Yolun da müsait olmasından faydalanarak aracı boşa almak istedim....Aracımı boşa aldım ve ve ayağımı gazdan çekince araç stop etti. Sol şeritte saatte 150 km hızla giderken oldu bu. Dikkatlice orta şeride aldım aracı ve hızım yaklaşık 120ye düşünce aracı tekrar kontrollü şekilde çalıştırabilmek için 5. vitese atıp yavaşca ayağımı gazdan çekerek aracı çalıştırmaya niyetlendim. Debriyaja bastım. 5. vitese atmak isterken şanzumandan "tak" dite bir ses geldi. Ayağım halen debriyajda idi. Araç artık 5. vitese geçmiyor. Hızımı daha da azlattıktan sonraaracın kontağını açıp kapatarak aracı çalıştırdım. Kenara aldım. Motorun dinlenmesini sağladıktan sonra tekrar denedim. Araç 5. vitese artık geçmiyor. Aracın motoru dururken dahi araç 5. vitese geçmiyor. Ustamı aradım. Durumu anlattım. Aracın vites kutusunda kuyruk kısmında bir civata olduğunu ve onun yerinden çıkmış olabileceğiniz söyledi. Yada vites lövyesinde bir sorun olabileceğini. Vites dişlisinde yada senkromencinde bir sorun olmayabilir ama bilemem dedi.

    Sizce aracımın sorunu ne olabilir? Bir süre servise işlerimin yoğunluğu nedeniyle gidemem. Zira araç bana gerekli şu an. Vitesten cayırtı sesi gelmedi. Vites geçirmeye çalıştığımda motor çalışır yada çalışmazken herhangi bir cayırtı v.s. gelmiyor. Vites sanki 5. vites kanalına oturmuyor gibi. Daha öncede vites biraz yerini zor buluyordu ama ben aracın yaşına mükeakip seslenmiyordum. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.



  • Arkadaşlar merhabalar...
    Aracımı ustaya gösterdim. Aracın 5. vites kamasının kırılmış olabileceğini, sorunun şanzumanı açmadan bilinemeyeceğini söyledi. Bu iş için 300YTL ve üzeri bir rakam teklif etti. Aracımın diğer 4 vitesi sorunsuz olarak çalışıyor. Ama 5. vitesi çalışmıyor. 5. vitese attığınızda, araç sanki debriyaja basılmış gibi gitmiyor. Şimdi;

    1- Aracın 5. vites kamalı dişlisi diye bir parça bulamadım. 5. vites dişlisi, http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-dogan-kartal-sahin-s-5-vites-dislisi-37749406/detay deki gibi bir dişli. Yani merkezi frezeli bir dişli. Şanzumanı açıp bakacağız. Eğer bu dişli ise....fiyatı 60-100 arası...Şanzumanı kendi imkanlarımla indirip açıp bu parçayı değiştireceğim. Gerekli ekipman ve deneyimim var.

    2- Senkromenç sarılarını sordum. Takım olarak 32YTL dediler. Şanzuman açıldıktan sonra onlarda değişecek...

    3- Önümüzdeki hafta Cuma cumartesi pazar....sizlerle birlikte aracı tamir ederiz artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgakmg -- 19 Şubat 2011; 7:27:28 >
  • Bi yerde okudum yanlış bilmiyosam 1-3-5 dişlisi takım olarak değişiyodu,sizin değiştireceğiniz dişli bu mu?Ben şanzımanı dağıtıp toplarım diyosanız benimkini de getireyim değiştirelim dişlileri :)Kolay gelsin...
  • Günaydın...
    O şekilde bir şey duymadım yada okumadım. Açıp içini görmeden bir şey diyemem... Ancak takım olarak değişmemesi gerekiyor. Zira Gurp mili ile Prizdirek mili dişlileri farklı. Vites kutusu içindeki grup mili üzerindeki dişliler sabittir. Ama Prizdirek mili içinde senkromenç ve ekipmanlarını bulunduran 1-2-3-4 ve 5. vites dişlileri birbirinden bağımsızdır. arıza yada kırılmasında değişimi mümkündür.
    Ne zaman isterseniz buyurun...Yerim de takımım da az çok anahtar tutan elimde sıcak bir bardak çayımda az biraz neşeli sohbetimde...vardır :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgakmg -- 19 Şubat 2011; 10:06:10 >
  • NOT: Resimleri düzenleyemedim. Yardımcı olunursa çok sevinirim.



    Arkadaşlar. Aracımın vites kutusunu nihayet bugün sökebildim. Aracım şu an bahçedeki çiftlik evinde...Şanzumanı, diskleri söküldü. Resimleri aşağıda paylaştım







    şimdi....yine aşağıdaki konularda yardımınızı bekliyorum

    Kapı ayarları...
    Aracın kapı ayarları nasıl yapılır? Resimdeki vidaları sıksam da söksem de herhangi bir değişiklik olmuyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim




    Vites kutusu...
    Vites kutusunu sökmeye başladım. Ama Vites kutusunun hemen sonunda yer alan bu plastik parçanın çıkması gerekiyor. Resimde gördüğünüz gibi, farklı bir vida sistemi var. NAsıl söküldüğü hakkında bilgi verebilir misiniz?


    Teşekkür ederim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgakmg -- 5 Mart 2011; 0:21:31 >
  • Nihayet....vites kutusu söküldü. Bugün temizliğini yapıyorum. Disk tornalaması bitti. Balatalar hazır. Yarın eksip parçalarımı alıp kısmetse çarşamba günü vites kutusunu toplayacağım.





  • tolgakmg T kullanıcısına yanıt
    sonuç :))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.