Şimdi Ara

LOGITECH Z515 KABLOSUZ HOPARLÖR İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
12.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  LOGITECH Z515 KABLOSUZ HOPARLÖR İNCELEMESİ


    Son zamanlarda sahip olduğum tüm teknolojik cihazları kablosuz hale getirmek gibi bir takıntı bende başgösterdi. İlk olarak kablo yığını içerisinde kaybolmuş masaüstü bilgisayarımdan kurtulup tüm işlerimi dizüstünde yapmaya başladım. Sonra kablosuz bir fare aldım (harika bir Logitech Vx Nano). Ancak masamın üstünü ve altını işgal eden hoparlör kabloları bu konudaki huzursuzluğumu tam olarak üzerimden atamamama neden oluyordu.

    Hem kablolu hoparlörleri dizüstü bilgisayar, cep telefonu ya da tablet gibi gittiğiniz her yere beraberinizde götüremiyorsunuz da. Bu nedenle, daha önce merak edip araştırmamış olmama rağmen “kesin yapmışlardır” diyerek kablosuz hoparlör arayışına girdim. İşin aslı iPod‘lar ve diğer Mp3 çalıcılar için üretilmiş dock tipi hoparlörlerin varlığından haberdardım ancak benim aradığım daha farklı, üzerine herhangi bir şeyi oturtmak zorunda kalmayacağım türden cihazlardı. Çok geçmeden istediğim özelliklerde bir hoparlör bulabildim. O hoparlör Logitech‘in Z515‘i…

    Logitech Z515, ben kablosuz hoparlör araştırdığım sıralarda, Türkiye’de olmayan bir üründü. İşin aslı ülkemizde satılan sınırlı sayıdaki ürün de benim istediğim özelliklere sahip değildi; ben de Z515′i yurtdışından getirtmeye karar verdim. Tam eBay‘den sipariş verecektim ki ürünün Vatan Bilgisayar stoklarına girdiğini öğrendim. Üstelik Vatan Bilgisayar’ın belirlediği fiyatla kargo ücreti dahil eBay fiyatı arasında çok fark yoktu. Ürün Vatan’ın web sitesinde satışa çıkar çıkmaz sipariş verdim ben de.

    Hoparlörüm bir günde elime ulaştı.

    Ürün ofisime gelir gelmez o ilk heyecanla hemen bir kutu açma videosu hazırladım:





    Videoda isteksiz ve keyifsizmişim gibi konuştuğuma bakmayın; hoparlör, kullanmak için can attığım bir cihazdı. Videoyu kaydederken biraz hasta olmamın etkilerini taşıyordum üzerimde. İşin aslı videoda söylediğimin aksine, ürün kutusu da gayet yerli yerinde ve iyi hazırlanmıştı.

    Hoparlörü, yanında verilen USB adaptörü yardımıyla ofiste kullandığım dizüstü bilgisayara bağladım. Adaptörü bilgisayara takar takmaz Windows 7 cihazı tanıyıp sürücülerini yükledi. Aslında hoparlöre bluetooth aracılığıyla bağlanılabiliyor ancak bilgisayarınızda bluetooth arabirimi yoksa ürünle birlikte gelen USB adaptör yardımınıza koşuyor.

    Aşağıdaki videoda hoparlörle yaptığım ilk denemeyi görebilirsiniz.





    Ürün sade ve güzel bir tasarım sahip, her yere sığabilecek boyutlarda bir hoparlör; ayrıca ağır da sayılmaz. Ve tabii ki stereo. Hoparlörün ön tarafında iki led ışığına yer verilmiş; üstteki led güç, alttaki led kablosuz bağlantı durumunu gösteriyor. Cihazın arkasındaysa güç, ses açma ve ses kapama tuşları bulunuyor. Tuşlar yeterince kolay ulaşılabilir ve kabarık yapıda olduğu için elinizi hoparlörün arkasına attığınız anda tüm kontrollere ulaşıyorsunuz. 3.5 mm jak girişi ve güç adaptörü bağlantı noktası cihazın yan tarafında yer alıyor. Hoparlörü masanın üzerinde ya da dilediğiniz uygun bir alanda konumlandırabilmeniz için arka kapak açılıp sehpa ayağı haline getirilebiliyor. Ayrıca bu kapağın arkasında, USB adaptörü cihazla birlikte taşıyabilmenize yarayan küçük bir yuva saklanmış.

    Hoparlör bilgisayarın yanısıra bluetooth hoparlörlere bağlanma özelliği olan tabletler, cep telefonları ve medya oynatıcı cihazlarla da kullanılabiliyor. Hoparlörü diğer cihazlarla eşleştirmek için, kablosuz bağlantı göstergesi hızlı bir şekilde yanıp sönmeye başlayıncaya kadar cihazın arkasındaki ses açma ve kapama tuşlarına aynı anda basmanız yeterli. Ben denemeyi HTC Desire cep telefonumla yaptım; aşağıda o denemenin videosu bulunuyor (videoyu kaydetmekte kullandığım kameradaki odaklanma sorunu nedeniyle telefonun ekranı iyi görünmüyor ama yine de video size bazı fikirler verecektir):





    Logitech Z515 ile denediğim cihazlarda bağlantı sorunu hiç yaşamadım; hoparlör, USB adaptörüyle de blutooth arabirimiyle de gayet hızlı ve sıkıntısız eşleşiyor diğer aygıtlarla. Gelelim ürünün artılarına ve eksilerine…

    Öncelikle baştan belirteyim: Bu cihazın, stereo hoparlör sınıfındaki diğer ürünlere göre pahallı fiyatına rağmen bir dizüstü hoparlörü alternatifi olduğunu unutmamanız lazım. Yani ürünün ses kalitesi iyi bir masaüstü 2+1 hoparlörle yarışacak seviyede değil. Buna rağmen sesin gayet gür ve canlı çıktığını söyleyebilirim. Ancak sorun bendeki üründe mi bilmiyorum ama yüksek seslerde, özellikle basın ve tizin yüksek olduğu müzik parçalarında seste kırılma ve çatlama olabiliyor.

    Cihazın en güzel özelliği, tabii ki taşınabilirliği. Yaptığım denemelerde 10 metreye kadar, cep telefonumla arasındaki kalın duvara rağmen şarkıları başarılı bir şekilde çalmaya devam etti; bunun yanında hoparlör uzaktayken ses kalitesi kulağa son derece iyi geliyor (kaçınılmaz olarak). Bu nedenle çalışma odamda hoparlörü bilgisayarın biraz uzağına konumlandırıyorum.

    Hoparlörün içinde sökülüp yakılabilen bir pil yok; batarya durumunu gösteren ledin rengi kırmızıya döndüğü zaman güç adaptörüyle bir süre şarj etmeniz gerekiyor. 2 saatten biraz fazla bir sürede batarya tam dolu hale geliyor ve durum göstergesinin rengi yeşil oluyor. Cihazla kablosuz olarak 7, 8 saat boyunca kesintisiz müzik dinleyebiliyorsunuz. Yalnız hoparlör kullanmadığınız zamanlarda kendini bekleme konumuna almıyor; bu nedenle müzik dinlemeseniz bile bir günden kısa bir sürede şarjı tükenebiliyor. Uzun süre kullanmayacaksanız cihazı kapatmanızı öneririm.

    Ürünle ilgili söylenebilecek başka bir olumsuz özellik, bluetooth eşleşmesini sağlamak için arkasındaki ses açma ve kısma tuşlarına basılı tutarken hoparlörün sesinin kısılması. Bluetooth bağlantısı kurulduğunda sesi üzerindeki tuşa basarak tekrar açmanız gerekiyor. Ayrıca sadece benim mi başıma geldi bilmiyorum ama hoparlörde müzik dinlerken internet bağlantı hızım baya düşüyor. Cihaz 2.4 GHz‘lik bandı kullanmakta; modemimin radyo bandını 5 GHz‘e aldığımda da değişen bir şey olmadı. Bu konudaki çözüm arayışım devam ediyor.

    Son video, evde kullandığım kişisel bilgisayarımda Z515′i kullanarak internetten müzik dinleme deneyimimi gösteriyor (bu video HTC Desire ile kaydedildi):





    Konuyu toparlayacak olursak, Logitech Z515′i hoparlör ve güç kablolarıyla boğuşmak istemeyen, dizüstü bilgisayarının hoparlöründen memnun olmayan ve müziğini gittiği her yere götürmek isteyen kablosuz yaşam tutkunlarına öneriyorum. Ürünle birlikte verilen siyah taşıma çantası da son derece işlevsel, içinde hoparlörle güç ve USB adaptörlerini koymak için farklı gözler bulunuyor. Biliyorum ki bu tarz bir ürün henüz bizim piyasamız için biraz lüks sayılabilir; bu nedenle hoparlörün fiyatı aynı ses kalitesini verebilen muadillerine göre biraz yüksek. Yine de kablosuz özgürlük için bu fiyata değdiğini söyleyebilirim. Araştırmalarım şu an Türkiye piyasasında, aynı fiyat aralığındaki ürünler arasında en kaliteli ve alınabilir hoparlörün Logitech Z515 olduğunu gösteriyor. Sonuç olarak ürünü, meraklılarına rahatlıkla önerebiliyorum.

    Artılar

    + Sade ve hoş tasarım.
    + Basit kurulum, kolay kullanım.
    + Piyasada çok fazla muadili olmamasına rağmen kabul edilebilir seviyedeki fiyatı.
    + Kablosuz çekim mesafesinin tatmin edici seviyede olması.
    + 3 saatlik şarjla 10 saate yakın müzik dinletebilmesi.

    Eksiler

    - Yüksek seste seviyesinde müzik performansının yeterince tatmin etmemesi.
    - Modem gibi diğer kablosuz cihazlarla çakışma yaşama olasılığının bulunması.
    - Türkiye piyasası için kablolu eşdeğerlerine göre henüz kabul görebilecek durumda olmaması.

    http://kemalersin.com/logitech-z515-kablosuz-hoparlor.html

    Not: Yazıdaki görseller CrunchGear (http://www.crunchgear.com) sitesinden alınmıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monoblaine -- 17 Şubat 2011; 23:56:19 >



  • elinize sağlık bende bu ürünü araştırmaya başlamışken incelemenizi görünce altın bulmuş gibi sevindim.
  • Ürünle ilgilenmememe rağmen, çok başarılı bir inceleme bence.. Ellerinize sağlık hocam.
  • Rica ederim arkadaşlar. Güzel yorumlarınız içi ben de size çok teşekkür ederim.
  • hocam artı ve eksileri açıkca belirtmişsiniz ama bir kullanıcı tavsiyesi verseniz, 288 TL ödemeye deyecek bir ürünmü ? kullanıcagım yerde 3-4 wi-fi cihaz var. son sese kadar açmam.
  • Çok iyi bir paylaşım olmuş klavyenize sağlık
  • elinize sağlık merak ettiğim hoparlör çalışırken aynı zamanda laptoptanda ses geliyor mu_
  • Her şeyi kablosuz hale getirmek istiyorsanız değer hocam; kablosuz hoparlör arayanlara fiyat olarak da uygun bir ürün. Ama ses kalitesi için tabii ki kablolu olarak çok daha uygun alternatifler var. Hoparlör kabloları sizin için sorun teşkil etmiyorsa bence 288 TL gibi bir masrafa girmeyin.

    quote:

    Orijinalden alıntı: dangeraus

    hocam artı ve eksileri açıkca belirtmişsiniz ama bir kullanıcı tavsiyesi verseniz, 288 TL ödemeye deyecek bir ürünmü ? kullanıcagım yerde 3-4 wi-fi cihaz var. son sese kadar açmam.
  • Windows 7 için konuşacak olursak, bilgisayar hoparlörü gördüğü anda sadece kablosuz hoparlörden ses veriyor.

    quote:

    Orijinalden alıntı: BarvaArtena

    elinize sağlık merak ettiğim hoparlör çalışırken aynı zamanda laptoptanda ses geliyor mu_
  • Tanıtım için teşekkürler. Bugün itibarı ile ben de bundan aldım. Her ne kadar Vatan'daki arkadaşların daha önceki iki ziyaretimde olduğu gibi ısrarla Bluetooth teknolojisini kullanan Creative'in ürününü önermesine rağmen taşınabilirliğini göz önünde bulundurarak bu ürüne yöneldim. Bugün 280 TL Worldcard 5 taksit alınabiliyor.
  • Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

    quote:

    Orijinalden alıntı: cevcev

    Tanıtım için teşekkürler. Bugün itibarı ile ben de bundan aldım. Her ne kadar Vatan'daki arkadaşların daha önceki iki ziyaretimde olduğu gibi ısrarla Bluetooth teknolojisini kullanan Creative'in ürününü önermesine rağmen taşınabilirliğini göz önünde bulundurarak bu ürüne yöneldim. Bugün 280 TL Worldcard 5 taksit alınabiliyor.
  • Merhaba arkadaşlar,
    Bu ürünün aynından bende var,
    kutusu açılmamış halde 200tl ye verebilirim isteyene...

    İletişim: creeperak@gmail.com
    0505 7829273
  • Bende bu cihazdan almak istiyorum. İnternette 2. El aramaya karar verdim. Ancak benim aklıma bir soru geldi. Benim 2+1 haparlorum bu pc ye takılı iken Bluetooth dan pc ye bunu da tanıtsam acaba ikisine birden ses verebilir mi?

    Aslında ben bunu iPhone ve iPad için alacağım ama böyle bir durum soz konusu olursa çok daha iyi olur
  • bu urunu arastirmaya baslamısken gördüm yazınızı.
    Kaliteli ve ozenli sunumunuz için teşekkürler.
  • sunu merak ettim bende logirtecin kablosuz mouse var. onun nanoalıcısı hoparlörü tanırmı ikincisi hoparlör kaç watt ses çıkarıyor
  • sanalmarketim de 227 tl ürün.Logitech bu konuda tercih edilebilecek tek marka.klavye mouse ses sistemlerinde tartışmasız lider.z305 diye bir modeli vardı onu alacaktım,sonra bunu görünce blouetooth olan her cihazdan müzik dinleyebilme ve kablosuz olma özelliği gerçekten super.tatilde,arkadaşına gittiğinde,iş yerinde cep telinden,yada notebookundan yada tablet pc den istediğin müziği kaliteli dinleyebilmek gerçekten büyük kolaylık.Tabiki büyük beklentimiz dünyaının en iyi ev kullanım 5+1 lerinden biri olan z5500 gibi bir sistemin daha gelişmiş versiyonunun tamamının kablosuz , bluetooth ve wireless lı olan versiyonunun çıkması. onuda yapacaktır ve yine tarihe altın herflerle geçeceğine eminim. Bu konuda en güvendiğim markadır.
    Sonuç itibari ile bu ürünü alacağım.227 tl de değer bence.
    Rakibi olarak gösterilen creative D200 de aynı fiyatlarda(biraz daha ucuz).apt-x teknolojisi var ve arkasında tümleşik bas var.Logitech de olmayan şey arkasında bir sub yok.Logitech için kullandığınz playerın eq ayarlarından bası yükseltip sanal bir bass duyabilirsiniz.Creativin en büyük artısı bas a sahip olması.Fakat logitech de ise 10 saat pil ömrü var.creative de bu 6-7 saat.Logitech de bağlanmak için arkadaki +- tuşlarına aynı anda basılı tutmanız gerekiyor(bluetooth).creative de ise tek tuş.Creativin wireless adabtörü logitechten küçük.
    Bunun dışında sizlere önerebilecğim bir cihazda mevcut ses sisteminizi kablosuz hale getiren LOGITECH WIRELESS-Bluetooth SPEAKER MUSIC ADAPTER cihazı. Buda enteresan bir alternatif sunuyor.İnceleyebilirsiniz.
    Benden de bu kadar:)

    Edit:d200 taşınabilir değildir,bataryasızdır (1.6kg)
    Sevgiler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozanlar -- 9 Nisan 2012; 13:19:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: monoblaine

     LOGITECH Z515 KABLOSUZ HOPARLÖR İNCELEMESİ


    Son zamanlarda sahip olduğum tüm teknolojik cihazları kablosuz hale getirmek gibi bir takıntı bende başgösterdi. İlk olarak kablo yığını içerisinde kaybolmuş masaüstü bilgisayarımdan kurtulup tüm işlerimi dizüstünde yapmaya başladım. Sonra kablosuz bir fare aldım (harika bir Logitech Vx Nano). Ancak masamın üstünü ve altını işgal eden hoparlör kabloları bu konudaki huzursuzluğumu tam olarak üzerimden atamamama neden oluyordu.

    Hem kablolu hoparlörleri dizüstü bilgisayar, cep telefonu ya da tablet gibi gittiğiniz her yere beraberinizde götüremiyorsunuz da. Bu nedenle, daha önce merak edip araştırmamış olmama rağmen “kesin yapmışlardır” diyerek kablosuz hoparlör arayışına girdim. İşin aslı iPod‘lar ve diğer Mp3 çalıcılar için üretilmiş dock tipi hoparlörlerin varlığından haberdardım ancak benim aradığım daha farklı, üzerine herhangi bir şeyi oturtmak zorunda kalmayacağım türden cihazlardı. Çok geçmeden istediğim özelliklerde bir hoparlör bulabildim. O hoparlör Logitech‘in Z515‘i…

    Logitech Z515, ben kablosuz hoparlör araştırdığım sıralarda, Türkiye’de olmayan bir üründü. İşin aslı ülkemizde satılan sınırlı sayıdaki ürün de benim istediğim özelliklere sahip değildi; ben de Z515′i yurtdışından getirtmeye karar verdim. Tam eBay‘den sipariş verecektim ki ürünün Vatan Bilgisayar stoklarına girdiğini öğrendim. Üstelik Vatan Bilgisayar’ın belirlediği fiyatla kargo ücreti dahil eBay fiyatı arasında çok fark yoktu. Ürün Vatan’ın web sitesinde satışa çıkar çıkmaz sipariş verdim ben de.

    Hoparlörüm bir günde elime ulaştı.

    Ürün ofisime gelir gelmez o ilk heyecanla hemen bir kutu açma videosu hazırladım:





    Videoda isteksiz ve keyifsizmişim gibi konuştuğuma bakmayın; hoparlör, kullanmak için can attığım bir cihazdı. Videoyu kaydederken biraz hasta olmamın etkilerini taşıyordum üzerimde. İşin aslı videoda söylediğimin aksine, ürün kutusu da gayet yerli yerinde ve iyi hazırlanmıştı.

    Hoparlörü, yanında verilen USB adaptörü yardımıyla ofiste kullandığım dizüstü bilgisayara bağladım. Adaptörü bilgisayara takar takmaz Windows 7 cihazı tanıyıp sürücülerini yükledi. Aslında hoparlöre bluetooth aracılığıyla bağlanılabiliyor ancak bilgisayarınızda bluetooth arabirimi yoksa ürünle birlikte gelen USB adaptör yardımınıza koşuyor.

    Aşağıdaki videoda hoparlörle yaptığım ilk denemeyi görebilirsiniz.





    Ürün sade ve güzel bir tasarım sahip, her yere sığabilecek boyutlarda bir hoparlör; ayrıca ağır da sayılmaz. Ve tabii ki stereo. Hoparlörün ön tarafında iki led ışığına yer verilmiş; üstteki led güç, alttaki led kablosuz bağlantı durumunu gösteriyor. Cihazın arkasındaysa güç, ses açma ve ses kapama tuşları bulunuyor. Tuşlar yeterince kolay ulaşılabilir ve kabarık yapıda olduğu için elinizi hoparlörün arkasına attığınız anda tüm kontrollere ulaşıyorsunuz. 3.5 mm jak girişi ve güç adaptörü bağlantı noktası cihazın yan tarafında yer alıyor. Hoparlörü masanın üzerinde ya da dilediğiniz uygun bir alanda konumlandırabilmeniz için arka kapak açılıp sehpa ayağı haline getirilebiliyor. Ayrıca bu kapağın arkasında, USB adaptörü cihazla birlikte taşıyabilmenize yarayan küçük bir yuva saklanmış.

    Hoparlör bilgisayarın yanısıra bluetooth hoparlörlere bağlanma özelliği olan tabletler, cep telefonları ve medya oynatıcı cihazlarla da kullanılabiliyor. Hoparlörü diğer cihazlarla eşleştirmek için, kablosuz bağlantı göstergesi hızlı bir şekilde yanıp sönmeye başlayıncaya kadar cihazın arkasındaki ses açma ve kapama tuşlarına aynı anda basmanız yeterli. Ben denemeyi HTC Desire cep telefonumla yaptım; aşağıda o denemenin videosu bulunuyor (videoyu kaydetmekte kullandığım kameradaki odaklanma sorunu nedeniyle telefonun ekranı iyi görünmüyor ama yine de video size bazı fikirler verecektir):





    Logitech Z515 ile denediğim cihazlarda bağlantı sorunu hiç yaşamadım; hoparlör, USB adaptörüyle de blutooth arabirimiyle de gayet hızlı ve sıkıntısız eşleşiyor diğer aygıtlarla. Gelelim ürünün artılarına ve eksilerine…

    Öncelikle baştan belirteyim: Bu cihazın, stereo hoparlör sınıfındaki diğer ürünlere göre pahallı fiyatına rağmen bir dizüstü hoparlörü alternatifi olduğunu unutmamanız lazım. Yani ürünün ses kalitesi iyi bir masaüstü 2+1 hoparlörle yarışacak seviyede değil. Buna rağmen sesin gayet gür ve canlı çıktığını söyleyebilirim. Ancak sorun bendeki üründe mi bilmiyorum ama yüksek seslerde, özellikle basın ve tizin yüksek olduğu müzik parçalarında seste kırılma ve çatlama olabiliyor.

    Cihazın en güzel özelliği, tabii ki taşınabilirliği. Yaptığım denemelerde 10 metreye kadar, cep telefonumla arasındaki kalın duvara rağmen şarkıları başarılı bir şekilde çalmaya devam etti; bunun yanında hoparlör uzaktayken ses kalitesi kulağa son derece iyi geliyor (kaçınılmaz olarak). Bu nedenle çalışma odamda hoparlörü bilgisayarın biraz uzağına konumlandırıyorum.

    Hoparlörün içinde sökülüp yakılabilen bir pil yok; batarya durumunu gösteren ledin rengi kırmızıya döndüğü zaman güç adaptörüyle bir süre şarj etmeniz gerekiyor. 2 saatten biraz fazla bir sürede batarya tam dolu hale geliyor ve durum göstergesinin rengi yeşil oluyor. Cihazla kablosuz olarak 7, 8 saat boyunca kesintisiz müzik dinleyebiliyorsunuz. Yalnız hoparlör kullanmadığınız zamanlarda kendini bekleme konumuna almıyor; bu nedenle müzik dinlemeseniz bile bir günden kısa bir sürede şarjı tükenebiliyor. Uzun süre kullanmayacaksanız cihazı kapatmanızı öneririm.

    Ürünle ilgili söylenebilecek başka bir olumsuz özellik, bluetooth eşleşmesini sağlamak için arkasındaki ses açma ve kısma tuşlarına basılı tutarken hoparlörün sesinin kısılması. Bluetooth bağlantısı kurulduğunda sesi üzerindeki tuşa basarak tekrar açmanız gerekiyor. Ayrıca sadece benim mi başıma geldi bilmiyorum ama hoparlörde müzik dinlerken internet bağlantı hızım baya düşüyor. Cihaz 2.4 GHz‘lik bandı kullanmakta; modemimin radyo bandını 5 GHz‘e aldığımda da değişen bir şey olmadı. Bu konudaki çözüm arayışım devam ediyor.

    Son video, evde kullandığım kişisel bilgisayarımda Z515′i kullanarak internetten müzik dinleme deneyimimi gösteriyor (bu video HTC Desire ile kaydedildi):





    Konuyu toparlayacak olursak, Logitech Z515′i hoparlör ve güç kablolarıyla boğuşmak istemeyen, dizüstü bilgisayarının hoparlöründen memnun olmayan ve müziğini gittiği her yere götürmek isteyen kablosuz yaşam tutkunlarına öneriyorum. Ürünle birlikte verilen siyah taşıma çantası da son derece işlevsel, içinde hoparlörle güç ve USB adaptörlerini koymak için farklı gözler bulunuyor. Biliyorum ki bu tarz bir ürün henüz bizim piyasamız için biraz lüks sayılabilir; bu nedenle hoparlörün fiyatı aynı ses kalitesini verebilen muadillerine göre biraz yüksek. Yine de kablosuz özgürlük için bu fiyata değdiğini söyleyebilirim. Araştırmalarım şu an Türkiye piyasasında, aynı fiyat aralığındaki ürünler arasında en kaliteli ve alınabilir hoparlörün Logitech Z515 olduğunu gösteriyor. Sonuç olarak ürünü, meraklılarına rahatlıkla önerebiliyorum.

    Artılar

    + Sade ve hoş tasarım.
    + Basit kurulum, kolay kullanım.
    + Piyasada çok fazla muadili olmamasına rağmen kabul edilebilir seviyedeki fiyatı.
    + Kablosuz çekim mesafesinin tatmin edici seviyede olması.
    + 3 saatlik şarjla 10 saate yakın müzik dinletebilmesi.

    Eksiler

    - Yüksek seste seviyesinde müzik performansının yeterince tatmin etmemesi.
    - Modem gibi diğer kablosuz cihazlarla çakışma yaşama olasılığının bulunması.
    - Türkiye piyasası için kablolu eşdeğerlerine göre henüz kabul görebilecek durumda olmaması.

    http://kemalersin.com/logitech-z515-kablosuz-hoparlor.html

    Not: Yazıdaki görseller CrunchGear (http://www.crunchgear.com) sitesinden alınmıştır.


    Valla diyecek laf yok cok basrili konu acmisin,

    Yarin bende boyle hoperler almayimdusuniyorum aklimda 2 tane marka var biri bu logitech Z515 ikincisi creative D200 hangisi daha guclu bas ve ses verir ve ben usb ile kullanmayacam sadece iphone ile bluetooth ie baglanip muzik dinleyecem. Fiyatfarkina gore degerlendirme fiyat onemli degil ikisi nerdeyse ayni paraya buldum. Baska daha guzel onerebilecegin varsa lutfen soylersen sevinirim.

    Not: ben kulaklik olsun veya hopler olsun her tur sarkiyi (metal,rock,house,jaz,rap,hiphop.,,,) son seste dinlerim ondan sesin saglam oturakli cikmasi lazim ve basinda iyi olmasi lazim ancak en yuksek seste bozulmamasi lazim

    Tesekkur ecerim ve yazinin basinda dedigim gibi baya iyi bir konu olmus tesekkurler :-)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mozanlar

    sanalmarketim de 227 tl ürün.Logitech bu konuda tercih edilebilecek tek marka.klavye mouse ses sistemlerinde tartışmasız lider.z305 diye bir modeli vardı onu alacaktım,sonra bunu görünce blouetooth olan her cihazdan müzik dinleyebilme ve kablosuz olma özelliği gerçekten super.tatilde,arkadaşına gittiğinde,iş yerinde cep telinden,yada notebookundan yada tablet pc den istediğin müziği kaliteli dinleyebilmek gerçekten büyük kolaylık.Tabiki büyük beklentimiz dünyaının en iyi ev kullanım 5+1 lerinden biri olan z5500 gibi bir sistemin daha gelişmiş versiyonunun tamamının kablosuz , bluetooth ve wireless lı olan versiyonunun çıkması. onuda yapacaktır ve yine tarihe altın herflerle geçeceğine eminim. Bu konuda en güvendiğim markadır.
    Sonuç itibari ile bu ürünü alacağım.227 tl de değer bence.
    Rakibi olarak gösterilen creative D200 de aynı fiyatlarda(biraz daha ucuz).apt-x teknolojisi var ve arkasında tümleşik bas var.Logitech de olmayan şey arkasında bir sub yok.Logitech için kullandığınz playerın eq ayarlarından bası yükseltip sanal bir bass duyabilirsiniz.Creativin en büyük artısı bas a sahip olması.Fakat logitech de ise 10 saat pil ömrü var.creative de bu 6-7 saat.Logitech de bağlanmak için arkadaki +- tuşlarına aynı anda basılı tutmanız gerekiyor(bluetooth).creative de ise tek tuş.Creativin wireless adabtörü logitechten küçük.
    Bunun dışında sizlere önerebilecğim bir cihazda mevcut ses sisteminizi kablosuz hale getiren LOGITECH WIRELESS-Bluetooth SPEAKER MUSIC ADAPTER cihazı. Buda enteresan bir alternatif sunuyor.İnceleyebilirsiniz.
    Benden de bu kadar:)

    Edit:d200 taşınabilir değildir,bataryasızdır (1.6kg)
    Sevgiler..

    kardeşim bende yarın logitech z515 yada creative d200 almayı düşünüyorum ben sadece bluetooth ile kullanıcam, pil ömrü okadar önemli değil nereye gidersem gidim her yerde priz var o konuda sıkıntı yaşamam ve 6-7 saat yeterli olucaktır sonuçta bir yere gittiğimde kullanıcam evde uzun vadeli dinleyeceğim zaman büyük hoplerlör kullanırım.

    fiyat acısından bakma zaten ben ikisi nerdeyse aynı praya buldum sadeiyi bas ve ses alırım ve ben herzxaman
    d,inleyebileceğim en yüksek seste dinlerim ondan ses hangisinde bozulmaz veya hangisi daha kalıtelidir ?? ancak bassı çok severim ondan creative D200 daha çok ilgimi çekiyor gibi şimdilik. her türlü müzik dinlerim metal,rock,rap,house,jaz,... aklına ne gelirse :)

    veya başka daha iyi önerebileceğin varsa lütfen söyle sadece uzunlaması (enıne) 40cm geçmezse iyi olur örnek D200 tam 40cm çünkü çantada taşıyacam

    dediğim gibi yarın alıcam 4-5 gibi ondan evel yazarsan çok sevirim şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mozanlar

    sanalmarketim de 227 tl ürün.Logitech bu konuda tercih edilebilecek tek marka.klavye mouse ses sistemlerinde tartışmasız lider.z305 diye bir modeli vardı onu alacaktım,sonra bunu görünce blouetooth olan her cihazdan müzik dinleyebilme ve kablosuz olma özelliği gerçekten super.tatilde,arkadaşına gittiğinde,iş yerinde cep telinden,yada notebookundan yada tablet pc den istediğin müziği kaliteli dinleyebilmek gerçekten büyük kolaylık.Tabiki büyük beklentimiz dünyaının en iyi ev kullanım 5+1 lerinden biri olan z5500 gibi bir sistemin daha gelişmiş versiyonunun tamamının kablosuz , bluetooth ve wireless lı olan versiyonunun çıkması. onuda yapacaktır ve yine tarihe altın herflerle geçeceğine eminim. Bu konuda en güvendiğim markadır.
    Sonuç itibari ile bu ürünü alacağım.227 tl de değer bence.
    Rakibi olarak gösterilen creative D200 de aynı fiyatlarda(biraz daha ucuz).apt-x teknolojisi var ve arkasında tümleşik bas var.Logitech de olmayan şey arkasında bir sub yok.Logitech için kullandığınz playerın eq ayarlarından bası yükseltip sanal bir bass duyabilirsiniz.Creativin en büyük artısı bas a sahip olması.Fakat logitech de ise 10 saat pil ömrü var.creative de bu 6-7 saat.Logitech de bağlanmak için arkadaki +- tuşlarına aynı anda basılı tutmanız gerekiyor(bluetooth).creative de ise tek tuş.Creativin wireless adabtörü logitechten küçük.
    Bunun dışında sizlere önerebilecğim bir cihazda mevcut ses sisteminizi kablosuz hale getiren LOGITECH WIRELESS-Bluetooth SPEAKER MUSIC ADAPTER cihazı. Buda enteresan bir alternatif sunuyor.İnceleyebilirsiniz.
    Benden de bu kadar:)

    Edit:d200 taşınabilir değildir,bataryasızdır (1.6kg)
    Sevgiler..

    logitech s715i de olabilir boyutu iyi bu arada ben öğlen 4-5 gibi alıcam ona göre yazarsan sevinirim

    çok teşekkür ederim şimdiden inşallah zamanında görürsün :DD
  • Yeni ve daha pratik kullanımı olan wireless hoperlör bluetooth ile çalışan iki modeli olan bir ürün var, ben bisiklet sporcusuda olduğum için bu ürünü telefonunuza kablosuz olarak bisiklet ile gezerken, kampa giderken çantanıza elbisenize kemerinize asabilir yada bisikletinizie takabilirsiniz. Bu ürün hoşuma gitti bende sizlerle paylaşmak ve düşüncelerinizide öğrenmek isterim. Henüz Türkiyede bu ürün yok sanırım, ben bulamadım. Eğer distüributör görürseniz buraya yazarmısınız?
    http://youtu.be/1798SOffGOY
    http://youtu.be/c1-0bc3Kp3E
    http://youtu.be/Y4Ps5etw5i0 << bunu beğendim ne dersiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyi_biri -- 12 Nisan 2013; 22:31:22 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.