Şimdi Ara

İLK ÇALIŞTIRMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, aracım 2004 octavia 1.6 benzin + lpg ( lavato ) Araç marş alıyor ancak gaza basmazsam rölantide stop ediyor. Bazen devir düşüyor ancak tekrar yükseliyor. bu problem sanki lpg montajından sonra başladı. Sebebi ne olabilir? Ayrıca araçta lpg de iken zaman zaman başıma gelen gaz yememe problemi de var.

    Aracın MAF sensörüne bakıldı sıkıntı yok.
    Volan sensöründe de bir sıkıntı olmadığı görüldü.
    aracın bujileri yeni değişti.
    aküsü ölçüldü normal değerinde



  • ya lpg ile ilgili bilgim cok az ama o tip durumlarla karsilasan arkadaslarim oldu... sanayide kalibrasyon yaptiracaklarini soylemislerdi.. ama kalibrasyondan kasit sizin yaptirdiklarinizdan biriyse bilemiyorum..
  • Octaviada BRC kullanıyorum,sıkıntı yaşamadım... Sanırım bir uyumsuzluk var.

    Lavato bayisi ile görüşünüz derim.
  • Octaviaları bilmiyorum. 2004 model. karbüratörlü mü? Değil mi? Aynı sorun bende oldu. Karbüratörü değiştirdim. Sorun halloldu. Ama araba Broadway idi.
  • aracınızı ilk çalıştırmada benzinle çalıştığına göre bu sorunun lpg ile alakası olmaması gerekir.

    rölantinizi düzenleyen küçük bir stepper motor vardır. sanayide ve markalar arasında farklı isimlerle anılır. bu stepper motorun işi, rölantide ihtiyaç olduğu kadar hava yolunu açık tutup rölantiyi beslemektir. bu stepper motoru, arızalanabileceği gibi, sağlam olmasına rağmen zaman zaman ayarı da bozulabiliyor. arada bir açılıp temizliğinin yapılması ve dönem dönem de kalibre edilmesi gerekir. aslında o stepper motorlar her kontak açıldığında kendilerini yeniden kuracak şekilde programlanırlar ama yine de dönem dönem kalibrasyona ihtiyaç duyacak hale gelebilirler. bu kalibrasyon bozukluğu sadece rölantide de rahatsız etmez ayrıca. seyir halinde de performans düşüklüğü, gaza geç tepki verme, kirden dolayı sıkışma yapıyorsa kademeli değil de aniden açılıp kapanma yapabileceği için silkeleme, tekleme gibi rahatsızlıklara da neden olabilir.

    sizin sorununuz da sanki rölanti stepper'ından kaynaklanıormuş gibi geldi bana. ona da bir baktırın serviste isterseniz. cihaza bağlanıp (OEBD ya da benzeri cihazlar) kaç adım attığına bakılmalı ve normal ayarına getirilmeli.




  • sorun lpg de aynısı arkadaşımın başına geldi a3 üne lovato taktırdı oda gaza basmayınca devir düşüyo ve istop ediyo lpg ayarını yaptırdınızmı ?
  • Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Aracın lpg ayarını yeni yaptırdım. Araç şu anda seyir esnasında bana sıkıntı vermiyor. Performansı iyi; ancak ilk çalıştırmada motor sıcak da olsa gaza basmazsam stop ediyor. Ya da devir aşırı dalgalanıyor. Gaza basınca sorun kalmıyor. Ayrıca aracın boğaz kelebeği ve rolanti motoru da temizlenmişti yakın zamanda.
    Not: Araç enjeksiyonlu
  • dediğim gibi sorun arkadaşta da oldu 2-3 kere gitti lpg ayarına artık bi sorun yok rölantideki devir titremeside en aza indi bi daha ayara gitsen iyi olur
  • Merhabalar, Ben aracı bugün benzin ile kullandım. Araç sabah ilk çalıştırmada yine zorlandı. 6 km gittim ve orda da aracı tekrar çalıştırdım. Araçta aynı şekilde marş alıyor fakat gaza bu esnada basmazsanız titreme devirde düşme sonra kendini bazen devrin toparlaması bazen de stop problemi yaşadım. Az önce yine 6 km kadar benzinle yol yaptım. Eve gelirken araç stop etti. 2-3 deneme yaptığımda değişen bir şey yok. 3-5 gün daha benzinle test edeceğim aracı değişen bir şey olmazsa rölanti motoruna mı baktırayım? Yoksa bilgisayar bağlantılarında sürekli arıza veren EGR valfinden mi şüphelenmem lazım.

    TEşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.