Şimdi Ara

2010-2011 MVPsi Sizce Kim Olacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir sezon daha yine sona ermek uzere. Takimlar 50 mac barajini gectiler ve sona dogru hizla ilerliyorlar. Playoff heyecanini yasayacagimiz geceler cok uzakta degil. Ligin sonuna yaklasirken cogu kisinin kuskusuz en merakla bekledigi seylerden biri normal sezonun MVPsinin kim olacagi. Bu mesaj altinda ben MVP adaylarimi nedenleriyle siralayacagim. Ayni seyleri sizden de bekliyorum.


    1) Derrick Rose

    PPG : 24.7, RPG: 4.40, APG : 8.2, EFF: 23.26

    2) Dwight Howard

    PPG: 22.5 , RPG: 13.80, APG: 1.2, EFF: 27.0

    3) LeBron James

    PPG: 26.4, RPG: 7.30, APG: 7.3, EFF: 27.76

    4) Kevin Durant

    PPG: 29.0, RPG: 7.10, APG: 2.8, EFF: 26.06

    5) Dwyane Wade

    PPG: 25.2, RPG: 6.80, APG: 4.4, EFF: 24.15

    6) Kobe Bryant

    PPG: 25.4, RPG: 5.20, APG: 5.0, EFF: 22.15

    7) Dirk Nowitzki

    PPG: 22.7, RPG: 6.80, APG: 2.5, EFF: 23.05

    8) Chris Paul

    PPG: 16.5, RPG: 4.0, APG: 9.8, EFF: 24.20





    Her ne kadar listede 8 oyuncu olsa da listedeki bazi oyuncular formalite icabi orada diyebiliriz. Son 20 yila baktigimiz zaman MVPlerin ya doguda ya batida takimlarini ilk 2ye soktuklarini goruyoruz. San Antonio'nun Bati'da 1.ligi kimseye kaptirmaya niyeti yok gibi gozukuyor. Bu da Bati Konferansindan MVP olmaya calisan oyuncularin sansini azaltiyor. Bati'da oynayan 4 oyuncu(Bryant, Paul, Nowitzki ve Durant)'den sadece 1 tanesi takimlarini 2. yapabilecek. (Her ne kadar Denver ve Utah'da hala resimde olsalar da konumuz MVP oldugu icin onlari gormezden geliyorum.)

    Bana gore Bati'dan MVPlik icin sansi olan tek oyuncu Durant. Onun da takimini ilk 2ye sokmasi gerek. Bu da suan icin zor gorunuyor ama imkansiz degil.

    Diger 3 oyuncu bana gore takimlarini ilk 2ye soksalar bile istatistikleri MVP olmak icin diger oyuncularla karsilastirdigimiz zaman yeterli degil. Kobe'nin performansi onceki senelere gore dususte. Nowitzki sakatlik yasamasa MVPligin en buyuk adaylarindan biri olabilirdi ama sakatlik onu kotu etkiledi. Paul ise genel anlamda diger adaylar kadar MVP olmayi haketmiyor bence.

    Simdi Dogu'ya bakalim. Dwight Howard her ne kadar MVP istatistikleri ile oynasa da su an MVP olmasi zor gozukuyor. Bunun en buyuk sebebi de Orlando'nun Dogu'da 5. sirada bulunmasi. Orlando'nun ilk 2 sansi cok az oldugu icin bu Howard'in MVP sansini oldukca azaltiyor.

    Miami'nin 2 super yildizi Wade ve LeBron'a baktigimiz zaman ikisinin de birbirine yakin istatistikleri var. Miami takim olarak da su an Dogu'da iyi durumdalar. Dogu'yu 1. ya da 2. sirada bitirme ihtimalleri cok yuksek. Ancak 2 oyuncunun beraber oynamalari ikisinin de MVP sanslarini buyuk olcude azaltmis durumda. Lebron'un sansi Wade'e gore daha yuksek. LeBron tum alanlarda istatistiklerini gelistirerek MVP yarisinda bende varim dedi. Bu da LeBron'u Wade'in onune geciriyor.

    Derrick Rose ise cogu kisiye gore 1. numarali MVP adayi. Gecen sezonu 41-41 bitiren Chicago'nun neredeyse simdiden gecen sezon kazandiklari toplam galibiyet sayisina ulasmalarininin 1 numarali nedeni. Boozer ve Noah'in sakatlanip kacirdiklari maclara ragmen Chicago'yu ust siralarda tutmayi basardi. An itibariyle Chicago Miami ve Boston'un 2 mac gerisinde 3. sirada.



    Tum oyuncularin kisa olarak degerlendirmesi boyle. Baktigimiz zaman diger sezonlara gore vasat bir MVP yarisi geciyor. Hem takimiyla hem de istatistikleriyle MVP benim diyen bir oyuncu yok su anda. Bu yuzden kimin MVP olacagini kestirmek de zor. Bu sene su an Bati'da ve Dogu'da 1. sirada yer alan Spurs ve Celtics'in MVP yarisinda yer almamalari yuzunden MVP kistaslari bu sene diger senelere gore daha degisik olacak gozukuyor. Takimlarin durumu MVP yarisini bu sene daha az etkileyebilir.

    Bana gore MVPligin 1 numarali adayi takimini ilk 3de tutabildigi surece Derrick Rose olacaktir. Takimini ilk 2-3e sokabildigi surece Kevin Durant'in de MVPlik sansi hala var bence.

    Simdi LeBron'a bakalim biraz. Bana sorarsaniz LeBron'un MVP olma ihtimali DJ Mbenga'nin MVP olma sansi kadar bir sey. Neden boyle diyorum?

    Lebron su an Nba'in en sevilmeyen oyuncusu desek yalan soylemis olmayiz. Her gittigi yerde yuhalanmasi da bunu gosteriyor zaten. MVP'nin secilen gazeteciler tarafindan secildigini de dusunursek bu LeBron'un MVP olma sansini oldukca azaltiyor. Ayrica LeBron zaten son 2 senenin MVPsi. Tarihe baktigimiz zaman 3 kere ust uste MVP secilmis sadece 3 oyuncu var. Bunlar Bill Russell, Wilt Chamberlain ve Larry Bird. Bu yuzden Jordan'a yaptiklari gibi MVPligi baskasina verebilirler. Ayrica her ne kadar LeBron Wade'den istatistik olarak onde olsa da Wade'in istatistikleri de az buz degil. Miami'den LeBron'u cikarsak bile Miami 50 galibiyet civari bir galibiyet sayisina ulasacaktir zaten. Bu yuzden Miami'nin basarisini sadece LeBron'a baglamak hata olur. Olur da LeBron MVP olursa NBA tarihinin en rezil MVP secimlerinden biri olur. Su an ne Wade tek basina MVP olmali ne de LeBron. En iyi ihtimalle sezon basindan beri konusulan Co-MVP denenebilir ancak tarihde bir benzeri olmadigi icin tam olarak ne olacagini bilmek zor.

    Tabi ki bunlar sadece yorum. Zamaninda hic beklenmeyen kisilerin MVP secildigi de oldu.

    Bakalim siz neler dusunuyorsunuz?







  • Rose hem gönlümde ki isim hemde gerçekçi bakacak olursak o bu ödülü hak ediyor. Oyununa herşeyi kattı doğrusu bu sene. 3'lük olsun, jump shot olsun, içeri girmek olsun, layup shot olsun. Bunun dışında oyun kurucu özelliklerinide oldukça geliştirdi. Bir Nash, bir CP3, bir Rondo olmasa da elit bir oyun kurucu. Hepsinden önemlisi artık takımın yıldızı olduğunun, sorumluluk alması gerektiğinin farkında ve sorumluluklarını olumlu bir şekilde sonlandırıyor. Oyun içerisinde her yönde onu görebiliyorsunuz.

    Ayrıca bir şey daha var; Kaan Kural bugün dile getirdi. Herkes Kevin Love ve Lamarcus'u en çok geliştirme gösteren oyuncu ödülüne çok yakın gösteriyor ancak Rose'un katettiği yolda az değil. Hatta Lamarcus'tan daha fazla takımı ileri taşıyan bir yapıya büründüğü için ondan bir adım daha önde olması gerekir bence. Bu ödülü alma ihtimalide az değil. Bu ödülüde alırsa hem mvp hemde mip ödülünü kazanan ilk oyuncu olabilir(miş). Kaan Kural'dan öğrendim

    Gönlüm iki ödülüde almasından yana.




  • lebronsuz miami'nin 50 mac kazanmasi icin bron yerine carmelo-durant ayarinda bi oyuncu koymak lazim bence..
  • LeBron
  • LeBron olmalı! ama Wade de var diye olmayacak bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi air_jersey15 -- 12 Şubat 2011; 14:55:32 >
  • LeBron olur büyük ihtimalle.Ama ben Rose un olmasını istiyorum.
  • Kobe'nin performansı düşüşte gibi gözüksede, maç başına o listedeki adamlardan 3-6 dakika civarı daha az süre alıyor.
  • LeBron olucaktir bence. Ayrica LeBronu cikarsan Miami 50 galibiyet alamaz. LeBron olmayinca Miami cok zorlaniyor zaten LeBron un oynamadigi maclarin cogunu kaybettiler. Takimi besleyen kisi zaten LeBron.

    Not: Konuyu acan kisi kuzenim. Imzada yazdigi gibi 2 kisi kullaniyoruz uyeligi.
  • Sakatlık yaşamamış olsaydı Nowitzki olabilirdi ama şimdi zor. Kobe zaten çok az dakika alıyor. LeBron yine çok dominant bir sezon geçiriyor ama bu sefer Rose da gerçekten çok etkili. Bu ikisinden birinin olacağını düşüyorum.
  • Valla Rose'un takımın ilk 2 ye sokması gerekiyor.Genelde konferans 3.süne gitmez.Boston ve Spurs'de Öyle öne çıkan bir oyuncu yok.Bu nedenle Mvp yarışı Rose ve Lebron arasında geçicek gibi.Benimde oyum Lebron'a
  • LeBron gayet iyi ama Rose daha çok hakediyor bence
  • LeBron tek basina MVP olursa bence tarihin en rezil MVP secimlerinden biri olur. Takimda neredeyse LeBron ile ayni ozellikleri tutturan bir oyuncu varken LeBron'un tek basina MVP olma ihtimali bana cok dusuk geliyor.

    Baktigimiz zaman LeBron'un Wade'den attigi 1.2 sayi mi daha onemli yoksa Rose'un Boozer'dan fazla attigi 5.2 sayi mi? , LeBron'un Wade'den fazla aldigi .50 rebound mu daha onemli ya da LeBron'un Wade'den fazla yaptigi 2.9 asist mi daha onemli yoksa Rose'un en yakin rakibine attigi 5.5 asistlik fark mi? Durant'e baktigimiz zaman onun icin de ayni seyleri soyleyebiliyoruz.

    Hani 3 basli kopekler olur ya.. Ben Miami'nin durumunu ona benzetiyorum. Her ne kadar Lebron Miami'yi Wade'den daha fazla sirtlasa da her mac o 3 kafali yaratigin orta kafasi olamiyor. Wade'in de Miami'yi sirtladigi bir suru mac oldu. Bu yuzden baktigimiz zaman henuz Miami'de one cikan bir "alpha dog" yok.

    Bir ihtimal Wade ve Lebron'a CO-MVPlik verilebilir.

    @skdaj
    Bende zaten ilk mesajimda ondan bahsettim. Ancak adam gibi bir MVP adayi olmadigi icin ve Spurs ve Celtics'den herhangi bir oyuncunun MVP adayi olmamasindan dolayi bir ihtimal 3. olan takimdan bir oyuncuya da verilebilir diye dusunuyorum.




  • Rose.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Y!g!T

    LeBron tek basina MVP olursa bence tarihin en rezil MVP secimlerinden biri olur. Takimda neredeyse LeBron ile ayni ozellikleri tutturan bir oyuncu varken LeBron'un tek basina MVP olma ihtimali bana cok dusuk geliyor.

    Baktigimiz zaman LeBron'un Wade'den attigi 1.2 sayi mi daha onemli yoksa Rose'un Boozer'dan fazla attigi 5.2 sayi mi? , LeBron'un Wade'den fazla aldigi .50 rebound mu daha onemli ya da LeBron'un Wade'den fazla yaptigi 2.9 asist mi daha onemli yoksa Rose'un en yakin rakibine attigi 5.5 asistlik fark mi? Durant'e baktigimiz zaman onun icin de ayni seyleri soyleyebiliyoruz.

    Hani 3 basli kopekler olur ya.. Ben Miami'nin durumunu ona benzetiyorum. Her ne kadar Lebron Miami'yi Wade'den daha fazla sirtlasa da her mac o 3 kafali yaratigin orta kafasi olamiyor. Wade'in de Miami'yi sirtladigi bir suru mac oldu. Bu yuzden baktigimiz zaman henuz Miami'de one cikan bir "alpha dog" yok.

    Bir ihtimal Wade ve Lebron'a CO-MVPlik verilebilir.

    @skdaj
    Bende zaten ilk mesajimda ondan bahsettim. Ancak adam gibi bir MVP adayi olmadigi icin ve Spurs ve Celtics'den herhangi bir oyuncunun MVP adayi olmamasindan dolayi bir ihtimal 3. olan takimdan bir oyuncuya da verilebilir diye dusunuyorum.



    Niye rezil olsun baktigin zaman Lebron Rose dan nerdeyse her alanda ustun. Rose pg olmasina ragmen asist ortalamari arasinda sadece 1 fark var. Lebronun takiminda Bosh ve Wade gibi 2 adam varken bu ortalamari tutturmasi ne kadar olgun ve yararli basketbol oynadigini gosterir bu sezon. Ayrica Rose chicagoyu ilk 2 ye sokamassa mvp de olamaz.

    Miami coachunda dedigi gibi lebron suanda tam bir mvp gibi oynuyor tartismayada acik degil.




  • @YgT fight club havasi yasattiniz iki dk'da surda yaa..
  • Chicago'nun normal sezonu kaçıncı sırada bitireceği önemli bence, Rose da MVP hak ediyor denebilir rahatlıkla. Chicago onun sayesinde bu durumda ve Boozer, Noah gibi eksikler varken bile tek başına maç kazandırmayı başardığı da oldu. Benim oyum ise LeBron James'e.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuatturkrap

    @YgT fight club havasi yasattiniz iki dk'da surda yaa..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: drexler22


    quote:

    Orijinalden alıntı: fuatturkrap

    @YgT fight club havasi yasattiniz iki dk'da surda yaa..





    Siz bir de yuzumdeki morluklari gorseniz...

    Haftada 3 kere toplaniyoruz. Sizide bekleriz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Y!g!T


    quote:

    Orijinalden alıntı: drexler22


    quote:

    Orijinalden alıntı: fuatturkrap

    @YgT fight club havasi yasattiniz iki dk'da surda yaa..





    Siz bir de yuzumdeki morluklari gorseniz...

    Haftada 3 kere toplaniyoruz. Sizide bekleriz.

    first rule of the fight club is: do not talk about "fight club" .

    Soruya gelecek olursak, Bron ile Rose arası geçecek çekişme. Bron'un en önemli dez avantajı takımda kendine yakın istatistiklerde ve yıldız olan Wade'in olması. Ayrıca son 1 aydaki performanslarda çok önemli. Daha akılda kalıcı oluyor bu tür durumlarda.

    Edit:İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Full#Throttle -- 12 Şubat 2011; 23:34:21 >




  • Lebron büyük ihtimal olur. hem takımı iyi durumda hem istatistikleri iyi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.