Şimdi Ara

El yapımı farklı bir notebook soğutma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kendim hazırladığım. Portatif biraz elektrik işinden anlayanın kolayca evdeki malzemeler ve üç fanla yapılabileceği taşıması kolay at çantaya git tarzı bir soğutma yöntemi.
    Burada fanların verdiği hava notebook tablalarında olduğu gibi alttan üfleme veya çekme tarzında değil 4 adet silgi ile bir kaç cm yükseltilmiş notebookun yanına koyduğum yandan veya arkadan üfleyen 3 adet fandan ibaret.
     El yapımı farklı bir notebook soğutma



    Bu şekilde çalışan sistemde notebookun altında soğuk hava akımı oluşmakta ve notebookun soğumasına yardımcı olmaktadır. Hava alttan yatay olarak geçip gittiğinden notebookun içinde olan fan ve havalandırma ızgaralarına temiz soğuk hava girişi gayet başarılı bir şekilde gerçekleşmektedir ve kullananlar bir tabladan daha iyi soğuttuğunu söylemekteler. Ben kıyaslama yapmadım ama gayet iyi soğutuyor.

    Gelelim kullanılan malezemelere 3 adet çok büyük olmayan orta boy fan ben 12 voltluk bulabildiğim için burada 12 voltluk fan kullandım usb den çalıştırmak isteyenler 5 voltluk fan kullanıyorlarmış ben fanları çalıştırmak için adaptör kullandım.
    Bir büyük silgi veya 4 küçük silgi, kablo kesicisi, en küçüğünden plastik cırt cırt, siyah elektrik bandı, koltuk bacaklarının altına yapıştırılan siyah yuvarlak keçe veya benzeri bir kaymaz malzeme.




     El yapımı farklı bir notebook soğutma


     El yapımı farklı bir notebook soğutma


     El yapımı farklı bir notebook soğutma


     El yapımı farklı bir notebook soğutma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veterdem -- 4 Şubat 2011; 21:03:45 >



  • Güzel olmuş. Acaba kaç derece fark ettiriyor?

    Bir tavsiyemde var. Ön silgileri biraz kesip inceltin. Arka silgilerede takviye yapıp kalınlaştırarak. Eğim verirseniz daha güzel olur.
  • Derece olarak nasıl ölçerim hangi programı kullanıcam bilmiyorum bir araştırıp bu gece deniyeyim ancak notebookun fanı sıcaklık artınca devreye girip dururdu 10 dakkada bir falan. şimdi çok az devreye giriyor hem oyun oynarken hemde normal internette gezinme vs. gibi işlerde ayrı ayrı deneyecem aradaki farkı dediğiniz gibi ön silgilerin yarısını kesmek daha iyi olur. zaten silgi hem ucuz hemde kaydırmıyor baya işe yarıyor.
    profesyonel olarak 3 ds max kullanan bir arkadaşım grafik çizimleri yaparken baya ısındırıyordu notebookunu onun bilgisayarındaki ısı problemini böyle hallettik.
  • SpeedFan programıyla ölçebilirsin. Arka silgileride artır eğim ekran açısı ve klavye için çok işlevsel oluyor.
  • CPUID HWMonitör programı işiniz fazlasıyla görecektir.

    link http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html
  • Ben çok yaptım böyle şeyler.. pek bir faydası olmadı , en sonunda eski ve bozuk olan dvd yi kesip 2 tane 120mm fan taktım.. aramayı kullanarak bula bilirsiniz.. başlık bozuk dvd player dan leptop soğutucusu tarzında birşeydi...
  • Bir anlamı olmadı gibi bir şey şimdiye kadar yaptığım ölçümlerde oyun haricinde notebook fanı yeterli soğutma verimini tek başına sağlıyor. Oyunlarda ise ısınmada destekleyici etkisi var diyebilirm. ancak Oyun oynarken fanları çalıştırdığınızda işlemci fanı ısınma fazla yok diye devreden çıkıyor. halbuki devamlı çalışsa bu fanların verdiği havayı çok güzel çekicek içeri iyi bir soğutma olucaktı. Bana tek faydası notebook klavyesi özlellikle hdd nin olduğu kısım çok ısınıyordu elini koyunca elini terletmeye başlıyordu onu kesti ama iç aksama soğutma konusunda faydası yok.
  • fanların maliyeti ne kadar oldu? hiç yoktan iyidir ama yine de laptop altına konulan soğutmalar daha verimli çalışmasını sağlar laptopun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.