Şimdi Ara

Dslr tavsiyesi ve fikir danışma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar

    Sabırla sonuna kadar okuyup cevap yazarsanız minnettar olurum.

    Aylardır değişik sitelerde fotoğrafçılık ve çekim teknikleri üzerine bilgi edinmeye çalışıyorum, fotoğraflar inceliyorum, kendimi ölçüp tartıyorum. Ve tabi ki marka ve modeller... Öncelikle hiçbir markaya karşı önyargım bulunmadığını belirteyim. Ama nedense Pentax'a karşı bir ilgim var; sebebi, şu an gözüme fiyat-performans ürünlerine sahip bir marka olarak gözükmesi olabilir. Başlarda K-x düşünüyordum ancak yeni model K-r'yi beklemek istedim; ki dışardan bakınca beklediğime değdiğini düşünüp onda karar kılmıştım. Yine de halen Canon 550D kafamı karıştırmıyor değil. Aslında sebepler ve endişeler diğer pek çok insanın düşündüğünden farklı değil: lens çeşitliliği, servis-destek ve 2.el alım-satım.

    Pentax K-r'yi istiyorum; çünkü başarılı bir ISO performansı, 550D'ye göre makul bir fiyatı, gövdede titreşim önleyicisi var. Aslında karşı bahanelerim de hazır: Her daim karanlıkta çekim yapmayacağım, gövdeye bir kez para vereceğim ve bence lenste titreşim önleyiciye para ödemek çok da koymayacak; çünkü zırt-pırt al sat yapmayacağım. Uzunca bir süre aynı gövdeyi kullanacağımdan, ileride marka değiştirme endişesi de taşımıyorum açıkçası.

    Canon 550D'yi istiyorum; çünkü bilindik ve servis ağı nispeten geniş bir marka, ikinci elde fazlaca lens çeşitliliği ve satım kolaylığı, belki daha iyi bir sensör(?), full hd video (olmasa da olur, ama neden olmasın? )
    Ve karşıt fikirler: Uzunca süre sorun çıkarmayacak diye ümit edilen aletler-fotoğraf makineleri, istendiğinde ve sabredildiğinde gerek sıfır gerekse ikinci el alınabilecek lensler, mütemadiyen değişen kasalar -hem değer hem "teknoloji" kaybı.

    Bir sıkıntı da şu ki; ERİŞİLEBİLİRLİK. Kesinlikle taksitli satın almak istiyorum, ama Pentax'a ulaşmak öyle kolay değil. Yurtiçi fiyatları umrumda bile değil, çünkü uçuyorlar. Her ne kadar y.içi+garanti ile y.dışı-garanti makası Canon'da daha dar olsa da 1500 liralık alete 2500 lira paha biçildiğini görmek beni delirtiyor. Ve gün gelir bu işi beceremediğime, düşük bir ihtimal de olsa ilgimin azaldığına kanaat getirirsem elden çıkarırken çok zarar da etmek istemem.

    Bu noktada tavsiyelerinizi bekliyorum; ama şu noktaları da göz önünde bulundurarak: Özellikle portre çekimi için, sonra şehir içinde gezerken de kullanabileceğim tak-gez bir lens istiyorum. Hatta manzara çekimlerinde de kullanabileceğim bir şey olsa çok daha fazla memnun olurdum. Pentax K-r'yi 18-55mm yanında, ÖZELLİKLE 55-300mm/f3.5-5.8 kit lensiyle birlikte almak istememin sebeplerinden biri de bu aslında. Çünkü şu haliyle dahi Canon'un 18-55'li halinden daha ucuza geliyor neredeyse. Yahut "şu gövdeyi satın al, yanına da şu lensi ekledin mi, seni uzunca bir süre götürür" diyebileceğiniz alternatif bir lens var mıdır?

    Herkese şimdiden teşekkürler.







  • valla kardeş ben sony aldım, a230, pişman değilim,
    ama alacağın makine seni tatmin etmeyecek, neden ?
    çünkü her çekeceğin şey için ayrı lens alacaksın
    uzak için tele lens, çiçek için macro lens, portre için portre lens... bu uzar gider...

    canon bu konuda sorun çıkarmaz

    bak sony için 50mm lens arıyorum, yok yok yok... en sonunda buldum ama 450 dediler... o da elimize gelirse dediler
    canon için 50 mm 250 tl

    aynı şekilde tüm sony lensler çok pahalı
    dediğim gibi kit lens tatmin etmeyecek

    pentax k-x var arkadaşta
    50mm ye 650 tl çekmişler

    canon neden almadım ? 1000d düşünüyodum
    ama err99 denen meşhur hatası var.. çekindim işte elimde patlar falan diye...

    nikonda giriş seviyesine uçuk fiyatlar kouyor
    d3000 e 1300 tl çektiler
    1000d ve a230 ise 920 tl idi

    1000d a230u tokatlar iso da ama işte elimde patlar korkusu - ha servis var garanti var ama bekleyeceksin 1 ay-

    aldım 230 u oturdum aşaa :)
    ama şimdi deli gibi lens bakıyorum, çok pahalı meretler yaa
    bi de kafanı çok karıştırma, içinden çıkamazsın
    içine sineni al

    kolay gelsin


    bu arada 50-300 gibi lensleri tripodsuz kullanamazsın, iyi bir gün ışığında bile zorlar seni...

    kitin yanında 50mm
    bir de 55-200 ya da 50-200 gibi bir lens düşün



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ölü ozan -- 2 Şubat 2011; 16:51:33 >




  • Sony'yi tüm bu saydığınız sebeplerden ötürü hiç düşünmedim zaten. Lens meselesine gelince; başlarda bu saydığım alanlarda beni belli süre tatmin edecek bir lens arıyorum. İlla bir şeylerde vazgeçecek isem de, portreyi tercih ederdim. Örneğin bir 50mm neden olmasın? Bu lensin diğer alanlardaki performansı da gittiği yere kadar diyip mütevazılığa soyunabilirim.

    55-300 için tripod meselesi de sorun değil. Onlar devamında zaruri edinilecek "alışkanlıklar" zaten, göze alıyorum; bu açıdan sıkıntı yok. Ama sanki 55-300, bir 55-250'den daha kaliteli bir lens diye biliyorum; en azından Pentax için konuşursak. Aslında daha ucuz, işime de gelir hani. Zaten bu yüzden bu başlığı açtım. Ha yine de bütçe olarak bunların yanında pil, tripod, çanta vs gibi şeylerle birlikte 1700 TL'yi aşmazsam benim için çok iyi olacak, en azından şimdilik... Bu da işin ayrı boyutu. Ancak gelecekte ilgi ve fotoğrafçılık konusunda ilerleme durumuma göre zaten ihtiyaçlarım şekillenecektir ve ona göre bütçemi tekrar düzenleyebilirim. Yine de bir makroyu, ornitoyu aklımın ucundan bile geçirmiyorum diyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freedom36 -- 2 Şubat 2011; 17:03:21 >




  • yazınızın tamamını okumadım biraz göz gezdirdim. ben kısa bir süre önce 550d almayı düşünüyordum biraz araştırma yaparak nikon d90a kaydım. bunun sebebi (550d daha yeni bir makina olmasına rağmen) d90 gerek malzeme kalitesi gerek kullanım kolaylıkları sensörün canondan büyük olması ve gövdede af moturu barındırması sayesinde canona gre daha çok objektifle uyumlu olabilmesi açılarından 'fotoğrafçı' için çok daha doğru bir seçenek.
    eğer kısafilm hatta uzun metraj film çekecekseniz, video sizin için önemliyse kesinlikle canon 550d.
    ama ben fotoğraf çekeceğim diyorsanız kesinlikle d90 derim. aşşağıda vereceğim linkte makinaların ya yana her tür özellikleri karşılaştırılmıştır. video dışında d90'ın eski makina olmasına rağmen hala 550d'den daha üstün(ve kaliteli) olduğunu görebilirsiniz...
    bu karşılaştırma nikon ve canonun başka modelleri arasında geçerli değildir. sadece bashettiğim iki model arasında.

    http://www.digitalreview.ca/content/Canon-Rebel-T2i-EOS-550D-Compared-to-Nikon-D90.shtml



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lahmACUN3263 -- 4 Şubat 2011; 0:36:28 >




  • Başlarda bir de Nikon D90 ihtimali vardı tabi ama görece eski teknoloji olduğundan, buna bağlı olarak fiyatının fazla olduğunu düşündüğümden elemiştim. 550D'nin ise video olayı neredeyse önemsiz benim için. Yalnız benim dikkat çekmek istediğim nokta, daha ziyade body+lens olarak tavsiyeler ve bunları nereden en ucuz şekilde, 8-10 taksitli olarak satın alacağım yerler. İstanbul Hayyam'a gidemem, gidecek olsam bile kesinlikle kazıklanırım. Mümkünse Ankara'dan veya internetten satın alacağım yerler istiyorum. Kişisel teklifleri de makul fiyatlar ve en az komisyon farkıyla malum siteler üzerinden alabilirim.
  • Eski teknolıji dediğiniz şey nedir ki? çekim hızı mı? fotoğrafı işleme hızı mı? açılma hızı mı? bunları zaten karşılaştırabilirsiniz d90ın üstünlüğünü göreceksinizdir. bunlar zaten fotoğraf kalitesine etki eden şeyler değildir, fotoğraf kalitesini de karşılaştırabilirsiniz.
    d90'ı geçelim, herhangi bir makinayı gg ya da sahibinden.com üzerinden alabilirsiniz ben d90ı çinden getirecektim bir arkadaşım vasıtasıyla body yaklaşık 1200tl ye geliyor trde araştırdım 1300-1400 gibi fiyatlara var. 100-200 tl için uğraşmaya değmez bence...
  • Mrb,
    yazdıklarınızı ve yazılanları okudum.sanırım ilk kez bir makine sahibi olucaksınız yani tecrübeniz yok.
    şimdi hevesinizi kırmadan görüşlerimi yazmak isterim.
    öncelikle tecrübesiz olduğunuz için çok büyük paralar yatırmak doğru değil bence çünkü yüklü bir para yatırıp iyi fotoğraf çekemeyince fotoğragçılık olayından soğuyanlar var.başlangıç için temiz ikinci el yada 1000 tl ye kadar sadece body+kit lens düşünülebilir.daha sonra acemiliğinizi attıktan sonra zoom makro vs. gibi ekipmanlar araştırılabilir.
    bende makine almadan önce çok araştırdım bir arkadaşımın tavsiyesi ile pentaz k200d aldım kit lens ile ve çok memnunum.
    fotoğraf kalitesinde tartışılmaz.yalnız kuş çekicem diyorsanız pentaztan uzak durun otofocus u canon un çok gerisinde.
    canon nikon sony pentax arasında fiyat performans açısından ve sizin ilk makineniz olması sebebiyle pentax hepsinden bir adım öne çıkıyor ...peki neden _???
    1.pentax ın uygun body fiyatları
    2.suya toza karşı dayanıklı body
    3.titreşim engelleme
    4.eski manuel pentax uyumlu tüm markaları digital body de kullanabilme.ki hiçbir markada bu özellik yok.
    5.____ ucuz pentax 50mm ile çekeceğiniz keskin bir fotoyu başka bir marka ile çekmeniz size tuzluya mal olur.
    şimdilik aklıma gelenler bunlar.
    bu arada eğer tercihiniz pentax olursa mutlaka üst lcd ekran olanlarından tercih edin.
    k200d k10d k20d k-7 gibi...

    pentax ile ilgili sorularınız olursa cvplayabilirim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.