Şimdi Ara

BREATH ALKOL ÖLÇÜM CİHAZI (ALKOL METRE)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
9.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Biraz reklam gibi olacak ama maksadım tam tersi, ilginçtir diye aktarıyorum...

     BREATH ALKOL ÖLÇÜM CİHAZI (ALKOL METRE)

    hepsi burada da böyle bir alet satılıyor üstelik oto aksesuarı olarak bu ne yaw... Hepsi burada yakında polis radarını erken uyarı veren, takometreyi bozan vb aletler de satmaya başlarsa şaşırmayın. Alkol almadan trafiğe çıkmak olmaz! ,Polisten ceza yemeyeceğin limitlerin sonuna kadar kullan hakkını gibi bir mantık mı var bu aletin satılmasında. Hem niye cep telefonu şekline sokularak kamufle edilmiş, gizli kullanımımı amaçlanıyor. Birde kullananların yorumlarını okudum sanki trafiğin en büyük sorunu Polisin yazdığı cezalarmış gibi bir hava var.

    Özetle derdiniz , trafiğe alkollü çıktığınızda trafikteki insanların veya yolcularınızın canlarını tehlikeye atıyor olmanız değil de sadece polisten ceza yemek ise alet süper fikir.

    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=251421&productid=otadafit138


    Sizce bu normal bir ürün mü yoksa ben mi yanlış düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pacman -- 7 Kasım 2005, 18:35:51 >







  • Bu cihazdan ben aldım ve çok iyi bir alet, çok faydasını gördüm, bence zorunlu olması gereken bir alet, her arabada bulunmalı bence.

    Eğer limite yakınlaşmışsam, çıkıp yarım saat dolaşıyorum temiz havada, veya arada bir kahve içiyorum. Böylelikle ne seviyede olduğumu hep biliyorum.

    Cihaz 0-130 promil arasını ölçüyor. Ülkemizde sınır 50 promil, 50 promil oldumu yandınız, 49 promil oldumu kurtuldunuz..

    Ancak polis yine adamına göre davranıyor bu ülkede.. Bir kız arkadaşımı 170 promil olduğu halde bıraktılar.. Sırf kız olduğu için.. ben olsaydım ağzıma mıçmıştı kesin..

    Ben kendimi kontrol etmeye başlıyalı beri en çok 20 promil gözüktüm polis kontrolünde , gayet iyi ve etkisiz bir değer..

    Eğer bir 50cl'lil bira, veya 2,5cl'lik bir Tek %40-%50 alkollü içkiyi içer içmez, hemen 5-10 dakika içerisinde direksiyona geçerseniz ve akabinde polise yakalanırsanız, 45 ila 55 promil arası alkollü çıkabilirsiniz. O anda ki şansınıza ve polisin kullandığı cihazın kalibrasyonuna bağlı bir olaydır. 49 promille kurtulursunuz, 50 promille ehliyete el koyarlar artı ceza puanı ve para cezası cabası.. Onun için hiç riske değmez.. Birşey içer içmez aracınızın başına geçmeyin, çıkın dolaşın, temiz hava alın, etkiler azalsın..

    Birde tuvalete gitmiş olmak önemli, eğer işemişseniz, kanınızdan büyük oranda alkol atılmış demektir..

    Ancak belirttiğim miktarda alkollü içkiyi içtikten, bir 30-45 dk sonra direksiyona geçerseniz, polis kontrolüne gelseniz bile hiçbirşey çıkmaz.. Yada çok düşük çıkar(10-20 promil). Güven içinde evinize dönebilirsiniz..

    İçtiğiniz içki 50cl'lik 2 bira içmiş iseniz, bekleme sürenizi biraz daha uzatın mutlaka, 1 saat içinde hiçbirşey kalmaz, yarım saat içinde yakalanırsanız 30-40 promil çıkar, yine kurtulursunuz Ama tabi risk almayın..

    Risk almamaktan kastım, Bu önerileri polise yakalanmamaktan çok, kaza yapmamak ve başkasına zarar vermemek adına tavsiye ediyorum..

    Bu değerler tabiki bünyeden bünyeye değişir, benim dediğim değerler, arada sırada birkaç tek atan, vücudu alkolü tanımış, ortalama seviyede cüsseye sahip bir insan için geçerli olabilir.. yoksa bir insan hayatında ilk defa bir şişe bira içtiğinde yine biraz kafayı bulur..

    Eğer 60-70 promil gibi bir değerle yakalanırsanız, polis kontrolünü sonucunu kabul etmeyin. Gayet sakin bir şekilde "Kalibrasyonunuzda hata var" deyin ve kan testi isteyin. Polisler bunu kabul edeceklerdir. Hastaneye götürüleceksizniz ve orada sizden kan alıp alkol testi yapacaklar. Bu zaman zarfında kanınızdaki alkol biraz daha düşecektir.. ve 50 promil altı sonuç çıkabilir, yırtarsınız..

    Ancak tabi 100 promil gibi bir değede yakalanırsanız hiç şansınız yok.. O zaman ehliyete elvada diyeceksiniz.. Sabırım 6 ay sonra ehliyti geri alıyorsunuz ve bundan sonra bir daha alkolden yakalanırsanız, bu sefer hapis cezası var!! Onun için alkol konusunda daima kontrollü olun.. Bi insan 3 duble rakı içip nası direksiyona oturabilir hiçbişey olmamış gibi ben buna hayret ediyorum..

    Bu arada, ülkemizdeki yasal sınırın 50 promil olduğunu belirtimiştik, Amerikada ve bazı başka ülkelerde bu sınır 80 promildir..

    Sonuçta bu alet, zaten az içen, ondada kendine hakim olup, kontrolü her daim elinde tutmak isteyen, sürprizlere fırsat vermeyen, mantıklı insanların kullanması için yapılmış bir alet.. Tabiki adam bi oturuşa bi Güzel Marmara bitiriyorsa, ardarda 10 bira içiyorsa, böyle bir aletin ona hiç faydası olmayacaktır haliyle..




  • Yarasın kardeş, Olayın kitabını yazmışsın....

    ama yinede bence herne kadar olursa olsun alkollü trafiğe çıkmak insanların canını tehlikeye atmaktır.
  • UP 6 years
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BangerundBoss

    UP 6 years


    Cezanı vermesin emi iki saatdir linki aratıyorum.
  • Hadi bi Up 6 Years da benden olsun :)

    Bu arada hala araştıran varsa güzel ürün :)http://www.hepsiburada.com/oem-alkolmetre-dijital-alkol-olcum-cihazi-p-HBV0000020592
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.