Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (586. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.374
Cevap
198
Favori
1.891.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 584585586587588
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt
    farego kullanıcı isimli arkadaşımızın dediği gaita testinden yaptınızmı peki çünkü bendende kolonoskopi istediler yapmadım hala ondanda istemişler yapmamış ve şuan iyi sanırım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt
    Sigarayı bırakmayı reddetmek mi şaka gibi bende içiyordum resmen işkence bıraktım biraz olsun rahatladım sakın içmeyin arkadaşlar yok kabızlığa iyi geliyormuş duman diyenleride ciddiye almayın nasıl bi yararı olabilir sigaranın allah aşkına

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • emrecanpekerr E kullanıcısına yanıt

    Büyük abdest tahlili yapıldı 15 günde çıkan kan tahlili yapıldı bişey çıkmadı genel cerrahi ye bile gittim orda da kolonoskobiye gerek yok boşuna canını yakmayalım dedi doktor. Ama siz bütün tahlilleri yaptırın ondan sonra doktor karar versin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_brahi_m -- 10 Haziran 2021; 23:1:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrecanpekerr E kullanıcısına yanıt

    Reddetmek demeyelim de bıraksam ne olur bırakmasam ne olur diyelim. Bende bıraktım inanın o kadar rahatladım ki ama bazen lavaboya gitmek için içiyorum ama oda çok kötü yapıyor. Kim ne derse desin sağlam insanı bile etkileyor o kadar arkadaşım var sigara içince lavaboya gitme isteği oluyor diyor. Kaldı ki biz ibs yiz onda 2 3 kat etkisi var ya hava çekiyorsun içine dahası var mı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt
    Hocam kim ne derse desin 5 yıldır içiyordum rahatladığımı hissettiğim gün bıraktım,1 tane bile içmeyin belki tam iyileşme aşamasındasınız ve içtiğiniz zaman resetleniyor ve başa dönüyorsunuz hastalığın

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • emrecanpekerr E kullanıcısına yanıt

    Aynen doğru 6 ay hiç içmedim di yaz gelince canım istedi haftada 1 2 dal içtim şuan 15 gün olacak içmedim ama canım istemiyor da değil  ha.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt

    Hocam mutlaka gidin. Stres yönetimi için çok iyi gelecek. Ama öyle 1 ay gibi kısa zaman dilimi düşünmeyin. Belki yılınızı alacak ama inanın stres kontrolü ve beyni vücuttan koparmayı öğreneceksiniz. Buradaki arkadaşların çoğunun sorunu şu, psikiyatr servisini ibs'yi ortadan kaldıran bir etken olarak düşünüyor. Hayır, değil. Ama yönetmeyi öğrenince hayat kaliteniz eski haline gelecek. Bu da tek başına, her gün tonlarca hastalık makalesi okuyarak olmaz ki. Yani çözümü tamamen yok ibs'nin, ne yapalım. Yok. Eskiden vebanın da çözümü yoktu, bugün var. Zamanla bulunacaktır, ama tabii ki şimdi siz bir doktor gibi düşünün; öncelikle kanserin tedavisini mi bulmak istersiniz yoksa zararsız, sadece hayat kalitesinin içine eden bir sendromun mu? Bakın ben ALS olduğuma emindim. Hâlâ vücut kaslarım atıyor. Bu da ibs gibi bir sendrom. Benign fasciculation syndrome deniyor. İlk dönemler neden bunun tedavisi yok diye sıyırmıştım. Şu an diyorum ki bunun tedavisi yerine ALS denen dehşet hastalığın tedavisi bulunsun. Yani cidden bu kadar yıpranmaya değmez. Binbir türlü test vs yapıp hâlâ hastalık peşinde koşmanın mantığı yok. Yok yani. Alışmak zorundayız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KaiserCloud K kullanıcısına yanıt

    Çok haklısınız zaten ibs olanların çoğu hassas kişiler ve de herşeye boşver deyip geçen kişiler değil. Doktorlar basbas bağırıyor bağırsaklar 2. Beynimiz diye bence de haklılar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • farego kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba bana ulaşabilir misiniz veya nasıl iletişime geçebilirz size mesaj yollayamıyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Desteğiniz için teşekkürler hocam, fakat ibs psikolojik değil ben buna inanmıyorum uğraşlarınıza emeklerinize ve bilgilerinize saygı duyuyorum ama inanmıyorum.


    Psikoloji v.s bu hastalığı daha da kötü yapar evet ama bağırsak ile beyin hakkında tıp az şey biliyor ve bu durum mana mantıklı gelmiyor.


    Zaten ibs dediğimiz bir hastalık değil, herkeste sebebi farklı bir şekilde yaşadığımız semptom durumu.

    Sebebini bulan kurtuluyor bulamayan da bende ki durum ya psikolojik diyor ya da sebebini bilmeyip gününü kurtarıyor.


    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25623278//


    Bu yukarı da ki makale de diş kaybının ibs nin sebepleri arasında olduğunu yazıyor ve bilimsel bir makale.


    https://www.jceionline.org/download/investigation-of-the-blastocyctis-hominis-frequency-in-patients-with-irritable-bowel-syndrome-3565.pdf


    Bu makale de de İbs nin sebeplerinden birisinin parazit olduğu yazıyor.


    Yani olay şu ;


    Ya organlarda sorun var, ya parazit ya da diş kaybı ve buna benzer bir sorun var.

    Ama sorun var benim anlatmak istediğim nokta bu.


    Hayat boyunca çekilecek bir şey değil bu arkadaşlar, abilerim ve ablalarım.

    Sizler yine söylüyorum derine inmedikçe, sesinizi duyurmadıkça bu durum böyle geçecek.

    Uzay seyahatine gidebilecek durumdayız, ben hiç bir hastalığın şuanda ki imkanlarla çözülebileceğini sanmıyorum ısrarlı olun araştırın arkadaşlar kararlı ve inatçı olun.


    Unutmayalım acılar bizi güçlendirir, ama kendi adıma konuşup kimseyi teşvik etme niyetiyle söylemiyorum ;


    Ben bu kabustan uyanırsam daha güçlü olacağım bunu biliyorum çünkü biraz acı her zaman insanı dinç kılar, ama çıkmaza girersem ne olacağım bende bilmiyorum çünkü hiç bir şeyin fazlasının iyi olmadığı gibi acıların da fazlası iyi değil.


    Parazit olayından şüphelenen arkadaşlar için de gelişmeleri aktarayım ;


    Multipleks pcr ile dışkıda 17 patojen arama testi negatif geldi, gaita mikroskopisi de negatif.

    İdrar kültürü ve gaita kültürü verdim şimdide .


    Son olarak : Endoskopi, kolonoskopi, tam kan sayımı , röntgenler , h.plori , çölyak testi , gaita mikroskopisi ve multipleks pcr tektiklerim temiz.


    Geriye şu 2 test kaldı, diş sorunlarım var yıllardır haftaya yaptıracağım dişlerimi ve pankreas muhabbetim vardı onu da bir soracağım böylece 4 seçeneğim kalıyor.


    Ya parazit, ya pankreas sorunu ya da diş. Tıbbın ortaya koyduğu bütün nedenler için tektik vermiş olacağım bunlardan da bir şey çıkmazsa o zaman pes edeceğim gündür.


    Herkese geçmiş olsun.


    @i_brahi_m

    @KaiserCloud

  • birkan9666 kullanıcısına yanıt

    Ya sen kendi ağzınla demişsin bütün tetkikler iyi diye ee o zaman neden var bu hastalık ayrıca nerde duyduysam hatta bütün bağırsaklarla ilgilenen doktorlar sen kabul etsende etmesende bağırsaklar 2. beyin diyor. Valla artık inanıp inanmamak senin elinde ısrarla psikiyatri den neden kaçtığını anlamadım neyse kaç kere dedim artık karar senin ister git psikiyatri ye ister gitme. Pes etmeyin demişsin ama ne yapacağız 3 kere ayrı bölüm ve doktora gittim sonuç aynı bende kendim dikkat etmeye çalışıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütün tetkikler temiz değil hocam , 3-4 seçenek daha kaldı sonra da bir şey kalmıyor.

    Ama ben hemen her şeyim temiz yoluma devam edeyim demiyorum size tavsiyem siz de demeyin uğraşın ve savaşın emin olun başaramazsanız bile bu mücadeleden daha güçlü bir şekilde ayrılacaksınız.


    Ben 500 kere doktora gittim hocam hala savaşıyorum ve savaşacağım da 3-5 doktora gidip bu işin yakasını bırakmayacağım inadım inat, ben inat ettim ya bu sorunu çözücem ya da içimden söküp atıcam, bağırsaklar 2. beyin olayı doğrudur ama ibs ye sebep olmaz psikoloji durumu.


    Bu forumda da dahil olmak üzere, ben ve diğer arkadaşlar en iyi antidepresanları kullandılar ama fayda etmedi. Hadi kendimi geçtim 10 kişiye konuştum en az yıllarca antidepresan kullanıp sonuç alamayan psikolojik olsa fayda görmez miydik hocam ?


    @i_brahi_m




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkan9666 -- 11 Haziran 2021; 23:21:19 >
  • birkan9666 kullanıcısına yanıt

    Valla bilmiyorum ama birde sen muayene ol ne değişecek ayrıca sigarayı bırak mutlaka ondan sonra dersin geçmiyor. Pes etmiş değilim her şeyi denedim tabi baya ilerledim ama eskiden ki gibi değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigara antidepresan gibi bir şey benim için, güzel günleri görelim de sigarayı bırakmak da gerekiyor elbette bir çok açıdan, her şeyin hayırlısı olsun.


    @i_brahi_m

  • birkan9666 kullanıcısına yanıt

    Diğer şeyler için değil bilhassa ibs için bırakman lazım çok büyük farkını göreceksin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer parazit çıkmazsa ve pankreasta da sorun olmazsa geriye onlarca ihtimalden tek bir şey kalıyor diş.

    Diş sorunlarının ( Çürükler, diş kayıpları v.s ) ibs ve diğer bağırsak hastalıklarına neden olduğunu kanıtlayan çalışmalar var.


    Tabi bu çok yönlü bir sorun bu sadece sebeplerden birisi ya da belki de sizde ki tek sebep diş, başkasında parazit v.s .


    Eğer diştense bu sorun sigarayı normalde de bırakacağım ama o zaman hiç geri başlamam.


    @i_brahi_m

  • emrecanpekerr E kullanıcısına yanıt
    Size mesaj gönderdim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • birkan9666 kullanıcısına yanıt
    Emin ol birlikte daha güçlüyüz. 👍Çünkü yalnız değiliz. Böyle bir avuntumuz var. O yüzden sabredip stress seviyemizi minimize etmeliyiz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • emrecanpekerr E kullanıcısına yanıt
    Dışkıda multplex 18 patojen arama testi yaptırmanızı tavsiye ederim. SGK bu testleri yapmıyor. Özel lab (PCR) testleri ile yapılıyor. Bu testi özel bir lab yapıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • s.a arkadaslar.ibsnin stresle depresyonla ve anksiteyle alakası oldugunu cogumuz biliyoruz.doktorlarda diyor zaten.antidepresan haricinde cok ilaç kullandım.yalnız ibsnin karın ağrısını bir türlü geciremedim.antidepresana basladım cünkü anskiyetem vardı depresyon vardı.antidepresan içiyorum ama onunda etkisi olmuyo.yani ne ruh halime nede ibsye faydası oluyor.düşünceme göre anksiyete ve depresyonu gecirmeden ibsyi geciremiyeceğiz.birtürlü gecmiyor.anksiyeteyi hafif yaşayanların ibsyi biraz daha az yaşadıgını varsayıyorum.

    şimdi yeni duyduğum bi hap var.faz 3 çalışmasını yapıyolar.bu senenin sonunda cıkabilir galiba.şiddetli anskiyete ve depresyon için cıkarılan bi madde.ilginç şekilde ibsnin karın ağrısınıda gecirdiği de söyleniyor.cok az kaynakta ve forumda bu maddeyi kullanan kişinin ibs yi tamamen gecirdiğini okudum.ama bunu ibs için değilde ansikiseyete için deniyorlar.

    bu madde sihirli mantarın içinde bulunan psilosibin adlı maddeymiş.googleda aratıgınızda görebilirsiniz.yalnız ben yabancı kaynaklardan arattım.

    bu maddeden cok umutluyum.bu konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 584585586587588
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.