Şimdi Ara

İki farklı modeme bağlı bilgisayarda internet paylaşımı olmadan dosya paylaşımı yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlık biraz uzun ama arama yapmaya çalıştığımda bakımda uyarısıyla karşılaştım; soruma gelince: Aynı apartmanda superonline fiber internet abonesi iki arkadaşız aramızda 2 kat mesafe var, indiriğimiz filimleri ya da diğer uygulamaları paylaşım klasörü altında paylaşmak fakat internet bağlantısını ortak değil kendi bağlantılarımız üzerinden yapmak istiyoruz, ikimizde de laptop var benim makinem win7 ultimate onunkisi vista yüklü olarak çalışıyor. İnterneti tek modem üzerinden versek sorun değil hemen yaparız ama bura da kafamız karıştı, biz hem kendi internetimizi kullanalım paylaşmayalım hem de istediğimiz dosyaları belirli klasör altında paylaşalım istiyoruz.



  • iki kişidede farklı network var ise, ki burada var, ikinci bir network oluşturup buradan doğrudan ip adresi ile paylaşımlarınıza ulaşabilirsiniz.

    Şöyle ki;

    Mesela ikinizde de laptop var ve wireless olarak kendi modemlerinize bağlısınız. 192.168.x.x networklerinizden nete çıkıyorsunuz.

    aynı laptoplarının ethernet girişine katlar arası bir cat cross kablo çekerseniz, ve iplerini de 10.0.0.2 ve 10.0.0.3 yaparsanız birbirinizi pingleyebilir ve dosya paylaşımı yapabilirsiniz. Subnet herkes de 255.255.255.0 olacak. Gateway ipsine gerek yok.

    Bu sistemde herkes kendi internetini kullanır, ama ayrı bir network te olan paylaşımınıza da erişebilirsiniz.
  • o aklımıza geldi ancak şöyle sorun var, her katta 4 daire var, daireler çapraz konumda yani aynı havalandırma menfezlerini kullanmıyor binanın farklı cephelerindeyiz acaba bu işi kablosuz aşabilirmiyiz diye kafamıza takılmıştı sanırım o da olmayacak
  • Olur olmasına da sıkıntılı olabilir. Çünkü aradaki mesafeye göre cihazların çekip çekmeyeceğini kontrol etmek gerekir.

    Ama mantık aynı, ikinci bir network oluşturmanız gerekiyor, kablolu veya kablosuz.
  • onu denediğimde olan bağlantım koptu internet gitti sadece o ağda kaldım, açıklarsanız çok sevinirim elimizdeki modemlerimiz fena değil ayrıca kullanmadığım bir kablosuz airties modemim daha var onu da araya biyere koyabilirim
  • Farklı network oluşturmak için kullanılan pc nin iki farklı networkü bilmesi gerekir.

    Windows makinelerde farklı networkler farklı aygıtlar ile oluyor. Yani bir ethernet veya wireless adaptör ile aynı andan iki ağa bağlanamazsın. ( Sunucularda kontrol panelleri ile bu durum aşılıyor ama kullanıcının yapacağı birşey yok )

    Yani iki tane aygıt lazım, bir tane kablosuz zaten sizde mevcut. ikinciyi cihazı alıp az üstte yazdığım ipleri ona vermeniz gerekir.

    http://www.hepsiburada.com/Liste/dark-rangemax-kinamax-300mbps-cift-antenli-wireless-n-usb-adaptor-1km-menzil-dk-nt-wdn300hp2a/ProductDetails.aspx?productId=bd100767&categoryId=103939

    Mesela şöyle birşey.


    Bu iş router ile de oluyor ama o iş daha karmaşık olur, sizin için en iyisi bu çözüm.

    Ayrıca router ile daha pahalıya patlar. Mikrotik gibi bir cihaz almanız lazım ki, üzerine güçlü bir wireless kart takabilin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nulkarp -- 28 Ocak 2011; 22:01:51 >




  • ilginize teşekkürler, elimizdeki imkanlarla bu işi aşabilecek bir yol bulabilirmiyiz diye araştırmıştık benim bilgim bir yerde tıkandı cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim
  • Rica ederim, kısaca elinizdeki imkanlarla olmaz, tabii kablosuz olacaksa.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.