Şimdi Ara

Quatro ekran kartları hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar n-vidia quatro ekran kartlarını araştırıyordum. autocad öğitmenliği yapmaktayım. photoshop ve web tasarımıylada uğraşıyorum. aklıma quatro ekran kartı almak geldi ama aranızda quatro kullanan var mı? bu ekran kartlarının normal ekran kartlarından farkı nedir? bende gf8800 gt var. özelliklerine baktım fx560 bit ve çekirdek hzıı ram hızı benmkinden düşük. fark nerde onu anlayamadım?



  • Grafik işlemci, mimarisi ve çalışma biçimi diğer grafik kartlarına göre farklı bir şekilde çalışıyor. Cuda denilen bir işlemci barındırıyor. Daha ayrıntılı bilgi alttaki linkte buldum, buradan inceleyin isterseniz.
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/ekran-karti-vga/pny-quadro-4000-2gb-ddr5-256-bit-pci-ekspres-profesyonel-ekran-karti.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Madronom -- 24 Ocak 2011; 22:43:38 >
  • çok teşekkür ederim
  • Doğrusu Quadro olacak.

    Quadro lar mimarisel ( gpu nun mimari farkı değil ) ve sürücü farklılıkları nedeni ile, bir çok 3D diye tabir edilebilecek sınıfın içerisinde yer alan yazılımlar tarafından ekran kartının donanımsal hızlandırma desteği sunarlar.

    Önemli olan nokta ise düşük seviye Quadro ekran kartlarından istenilen verim ve sisteme katkı sağlayamayacağıdır. Ayrıca Quadro NVS serileri işlem kapasitesini arttırmaktan daha çok profosyenel monitör çoklama ve verilerin anlık olarak farklı monitörlere iletilmesi için kullanılmaktadır.

    İşlemlerinizde eğer yüksek boyutlu ve daha karmaşık tasarımlar ile çalışmayacak iseniz, Quadro serisi ekran kartlarına ihtiyaç duymayabilirsiniz. Yukarıda belirttiğim gibi düşük seviye Quadro lar da sisteme beklenen katkıyı sağlamayacağı için genelde amatör kullanımlar için pek tavsiye edilebilecek bir durumun söz konusu olmayacağını belirtmek isterim.




  • yani kısacası alacaksan en yüksek seviye quadro al? fx 570 ler gf 8800 gt den daha kötü performans sağlar yani?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.