Şimdi Ara

Ogs kaçak geçiş Cezası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
41.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar. Dün akşam havaalanına giderken Bornovadan çevre yoluna girip kısıkköyden çıktım. Fakat gişelere yaklaştığımda nakit ödeme yapabileceğim gişe olmadığından ( ?!?!?!?!) mecburen ogs gişesinden geçtim ve alarmı öttü. Şimdi merak ettiğim bunu hemen telafi edebilir miyim ceza ödemeden. Ya da cezayı illa yiyeceksek ne kadar gelir tahmini. En uzak gişenin 11 katı kadarmış cezası fakat geçiş ücretini bilmiyorum.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starrk35 -- 24 Ocak 2011; 11:36:50 >



  • Hemen bir bankadan OGS başvurusu yapın.Kaçak geçişten sonraki 10 gün içerisinde alırsanız cezanızı iptal ettirebilirsiniz.
  • Nereden iptal edebilirim cezayı. Kusura bakmayın çok basit sorular soruyorum ama bu konuda hiçbir bilgim yok. Kimisi ptt diyor kimisi geçiş yaptığın gişeler diyor. Anlamadım gitti.
  • Bir bankadan ogs alacaksiniz. Gerci siz izmirde fazla kullanmiyorsunuzdur bu durumda kredili kgs alabilirsiniz o da cezayi iptal ediyor mu tam emin degilim ogs danisma hattini ararsaniz yardimci olurlar.
  • Evet şimdi müşteri temsilcisiyle görüştüm. Ogs'den geçerseniz direk ogs hesabı açın, kgs'den geçtiyseniz de direk kart alıp kaydettirin 10 gün içerisinde muaf olabilirsiniz, sadece çapraz işlem yapamıyoruz o yüzden geçişinizin kgs veya ogs mi olduğundan emin olunuz dedi.
    Umarım başkalarına da yardımcı olur bu konu.
  • OGS gişesinden geçtiyseniz ogs almalısınız.
    Cezaya vereceğiniz parayı cihaza verirsiniz,bundan sonraki geçişleriniz de hem rahat hem ucuz olur.

    Nerden iptal ettireceğinizi bilmiyorum ama internette Karayolları'nın sitesinde bulabilirsiniz.
  • OGS'den kaçak deçişte bir bize ceza gelmedi demek ki. 3.5 yıldır ceza yok ortalarda.
  • arkadaşlar ADANA - POZANTI otobanda ücret ödemesi nasıl, izne çıkacağım da KGS mi OGS mi, bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
  • Cezası ne kadar bunun?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ünal

    OGS'den kaçak deçişte bir bize ceza gelmedi demek ki. 3.5 yıldır ceza yok ortalarda.

    Devlet alacağını unutmaz ama karayollarında ihlâl sorgulamasında birşey çıkmıyorsa

    http://uygulama.kgm.gov.tr/ihlal/Sayfalar/ihlal.aspx

    güme gitmiş olabilir.
  • Ödemeyi 1 hafta içinde yapmadım. Sonra İşbankasından OGS aldım. Sorgu ekranında cezam görünmüyor. Karttan otomatik kesmiş olabilirler mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Galactus

    Ödemeyi 1 hafta içinde yapmadım. Sonra İşbankasından OGS aldım. Sorgu ekranında cezam görünmüyor. Karttan otomatik kesmiş olabilirler mi?

    kesmiş olabilirler fakat genede bilgilendirme iste 10 gün sonrayı kaçırıp ceza ödeme

    http://forum.donanimhaber.com/m_63926519/mpage_1/f_/key_//tm.htm#63926519

    bende otomatik kesilmiş mesela
  • .............................nolu OGS hesabınıza ait fazla tahsilata konu olan geçişinize gerekli iade işlemi uygulanmıştır. Banka onayı sonrasında hesabınızda görmeniz mümkündür.

    27 Mart 2011 tarihinden itibaren okunamayan geçişlerde uzak mesafe ücreti alınacaktır.

    Genel Önemli Hatırlatma : OGS’ de; zaman zaman kullanıcı ya da sistem kaynaklı elektronik etiketinizin(cihaz) giriş/çıkış gişesinde okunamadığı durumlar olabilmektedir.

    14/05/2012 tarih ve 28292 sayılı Resmi Gazeteden yayımlanan yönetmeliğin 10. Maddesi gereği uzak mesafe uygulanmaktadır.Oluşan uzak mesafe geçiş düzeltmelerinin geçiş tarihinden itibaren 45 gün içinde bildirilmesi halinde gerekli düzeltme yapılacaktır.45 günü geçen bildirimler kesinlikle değerlendirilmeye alınmayacaktır.”

    OGS çıkış gişesinde cihazınızın okunamadığı ve kaçak geçiş uyarısı ile karşılaştığınız durumlarda;sistem araç plakanızı görüntülemektedir.Şayet geçiş yaptığınız araç sistemde kayıtlı (bankaya ruhsat beyan edilen araç) ve hesabınız aktif durumda ise herhangi bir cezalı ücrete maruz kalmazsınız.Sistem; kayıtlı araç ile yaptığınız bu geçişinizi otoyollarda uzak mesafe,köprülerde normal geçiş ücreti olarak düzeltip hesabınıza yansıtacaktır.
    Cihazı elde kullanıyorsanız camınıza sabitleyiniz!

    Daha sonraki geçişleriniz normal şekilde ise sistemi kullanmaya devam edebilirsiniz. Şayet cihazınız peş peşe 2-3 kez kaçış uyarısı verirse cihazınızı test yaptırmanız gerekecektir. 1 ay içerisinde yapılan okunamayan geçişlerde 10 (on) geçişe kadar düzeltme yapılmaktadır.

    Böyle bir durumda en yakın test istasyonlarına gelmeniz gerekmektedir. Cihazınızın arızalı olduğunu düşündüğünüz durumlarda;Boğaziçi Köprüsü;Fatih Sultan Mehmet Köprüsü; Mahmutbey,Edirne ; Çamlıca; Ankara Akıncılar ,Ankara Dışkapı; İzmir (Tahtalıçay ve Çeşme Gişeleri); Adana Batı Alın(Adana/Pozantı Gişesi) Gaziantep Kuzey ve Şanlıurfa Alın İstasyonlarındaki Karayolları İdari binasında cihazınızı test yaptırabilirsiniz.

    Diğer illerde ise doğrudan OGS satışına yetkili bankalara başvurulması gerekmektedir.Cihazınızın arızalı olduğunu düşündüğünüz durumlarda;Boğaziçi Köprüsü;Fatih Sultan Mehmet Köprüsü; Mahmutbey,Edirne ; Çamlıca; Ankara Akıncılar ,Ankara Dışkapı; İzmir (Tahtalıçay ve Çeşme Gişeleri); Adana Batı Alın(Adana/Pozantı Gişesi) Gaziantep Batı ve Şanlıurfa Alın İstasyonlarındaki Karayolları İdari binasında cihazınızı test yaptırabilirsiniz.

    Diğer illerde ise doğrudan OGS satışına yetkili bankalara başvurulması gerekmektedir.

    Bilgilerinize rica ederiz.
    Karayolları 1.Bölge Müdürlüğü
    Ana Kontrol Merkezi Başmühendisliği
    Etiler Mah. Cengiz Topel Cad. F.S.M. Köprüsü
    BEŞİKTAŞ/İSTANBUL
    Çağrı Mrkz: 444 11 17 (7/24)
    Faks: 0212 263 42 23
    0212 287 71 22
    0212 257 04 81
    0212 265 76 04

    !4 Ocak akşamı kaçak geçiş uyarısı aldım sabah e- mail attım 17 Ocak sabahı yapılan işlemi belirten bu mesajı aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldsalt -- 18 Ocak 2013; 5:57:08 >
  • b42.ozturk B kullanıcısına yanıt
    bende 2 gun once gectım sorgulattım bişe cıkmadı :) sonra patlamasın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.