Şimdi Ara

ford connect nasıl ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
38.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar ford connect araca sahp olanlar özellkle 90ps olan sağlamlık yol tutusu gidişi nasıl araçlardr bnde pejo partner hdi var kıyaslasak hangisi daha iyidir connectle dğişmeyi düşünüyorm connect kullanan arkadaslar gidişi nasıl maximum yaptıgınz hız ne ne kadar gidiyor motor ömürleri ne kadar hangi serilerine nelere dikkt etmek lazm son hızne kadar yapıyor ?



  • hız sormuşsun? peki ya ne yaktığı?
  • motorlu araçlar genelde modellere özel forumlarda CONNECT VE HAFİF TİCARİ başlığı altında çokça bilgiye rastlarsınız.buradada neredeyse connect veya partner vs.araçlara hiç binmemişlerin yorumlarına muhatap olursunuz.
    arkadaş hemen ya yakıtı demiş. ne yaktığını sorsanız bilmez.zaten hiçbir araç yakmadan gitmezki.ben 90 ps 2009 connect kullanıcısıyım yorum yapamıyorum.çünkü bahsettiğiniz araca evimin önünde dururken bindim bir sefer.bilmem anlatabildimmi.kolay gelsin.....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nogretse

    hız sormuşsun? peki ya ne yaktığı?

    Şehir içi 6-7 litre çok mu sizce bu ağırlıkta bir araç için?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 18 Ocak 2011; 22:37:56 >
  • FORD CONNECT TEAM'A bekliyoruz


    http://forum.donanimhaber.com/m_13258753/tm.htm
  • Yukarıda yazılanların çoğu doğru burda bir kere binen insanlar bile yorum yapıyor

    Sorularına gelecek olursam 3 yıllık Connect kullanıcısı olarak ..

    1. Sağlamlıklık açısından .. kime neye göre değişir bu yani. ama sağlam Dobloya ve Kangoo'ya göre.
    Yol tutuşu sınıfının en iyisi bunu gerek kullanıcı yorumlarından gerek incelemelerden görebilirsiniz.

    2.Pejo Partner hakkında pek bir bilgim yok , sadece bir kere test etmiştim bayide. donanım ve konfor olarak gayet iyi ama motor performans Ford.

    3.Motor ömürleri konusunda pek bir bilgim yok yalnız serviste 260.000'de bir connect, gördüm hemde 75 ps olan modeldi. Ki Fiat 1.3 mjt motordaki 400.000KM'leri duyunca 260 az geliyor :) Bu konuda "connectgücü" dediği Ford Connect Team'a bakabilirsin..

    4.Hız olarak ben 185 gördüm , açıkcası bu hızda yol tutuşu bilmem ne iyi olsada pekte güven vermedi. Ama bu iş 170'den sonra 170'e kadar birşey yok gayet normal sonrası bana pek güven vermedi.

    Eğer Connect düşünürseniz 90 ps veya 110 ps 'lik GLX düşünün derim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: droll
    3.Motor ömürleri konusunda pek bir bilgim yok yalnız serviste 260.000'de bir connect, gördüm hemde 75 ps olan modeldi. Ki Fiat 1.3 mjt motordaki 400.000KM'leri duyunca 260 az geliyor :) Bu konuda "connectgücü" dediği Ford Connect Team'a bakabilirsin..


    Bizim burada yani adapazarında bir connect var ticari olarak kullanılıyor(kırmızı dolmuş), sürekli şehir içinde dolaşıyor; aylar önce baktığımda 680 000 km yi devirmişti. Haliyle sordum hiç rektefiye oldu mu motor diye? Hayır dedi sadece rutin bakımlar yapıldı , daha ne kadar gider biz de bilmiyoruz şeklinde bir cevap aldım..
  • Yaklaşık 1 yıldır Standart 90 beygir Connect kullanmaktayız.

    Bu kararı vermemizde şirket aracı olarak kullanılan, her türlü zor şarta tabi ve sorunsuz olarak görevini yerine getiren Connectleri görmemiz çok etkili oldu.

    90 hp aracı çok rahat taşımakta, özellikle rampalarda 220 nm tork gücünü çok net şekilde hissetmek mümkündür.

    Son hız olarak 160-170 km/h hızları görmektedir, daha fazlası bence zor ki olması gereken de bu her açıdan.

    Yakıt: Ş.içi-->7-7,5 ş.dışı-->5-5,5

    Yakıt konusunda Connect'in özellikle aracı çok tanımayanlar tarafından biraz abartıldığını düşünüyorum.
  • 90 ı geçme kaza yaparsın emniyet kemerini de tak trafik kurallarına uy
  • Yakıt olarak 25 kuruş (+ , -) civarı yakıyor.

    Ayrıca bu araçlar ticari araç , çok fazla hızda dediğim gibi pek güven vermiyor.
  • Şu an, 2011 Glx 110'luk kullanmaktayım. Performans olarak memnun edici. Yakıt olarak iyi diyebilirim. Hani 1.3'lük Doblo veya 1.5'lik Kangoo kadar olmasa da, abartı bir tüketim olmuyor. Rampada banamısın demiyor, 280NM hakkını iyi veriyor. Yol tutuşu tatmin edici. Aracı kullanırken güven hissi veriyor. Konfor olarak yeterli fakat bir binek kadar konfor beklemek haksızlık. Araç boş iken ki, genelde boş oluyor. Bozuk yollarda biraz fazla sarsabiliyor. Çok fazla rahatsız edici bir durum olmasa da, alışkın olmayanlar için can sıkabilir. Ufak tefek ayrıntılar dışında, ticari sınıfı içerisinde güzel bir alternatif. Tavsiye edebilirim.

  • arkadaşlar böyle bir araç düşünürseniz bnce kangoo çünkü doblo ve connectlerde makas var.konforlumudur bilemem bizde kangoo 1.5 dci var hem yakıt hemde serilik açısından çok memnunuz
  • hepinize teşekkür ederim ama bnede ki partnerin yol tutusu ve gidişi cok memnun ediyor beni connecti cok överlerdi hızı gidişi hakkında bnm pejo 190 a rahatlıkla meydan okuyor rampalarda banamısın demiyor gerçektende ama altı alçak olması beni üzüyor bizim burda yol şartları malum aracı biraz hıtpalıyor altını sürtmesi bna herseyi nefret ettiriyor sürekli asfaltta kullanamıyorum tek düüncem connect ama pek iç açıcı cewaplar alamadım ne kadar dayanıklı ne kadar gidiyor acaba ömürleri daha acık konuısabilirmisnz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vceneviz

    hepinize teşekkür ederim ama bnede ki partnerin yol tutusu ve gidişi cok memnun ediyor beni connecti cok överlerdi hızı gidişi hakkında bnm pejo 190 a rahatlıkla meydan okuyor rampalarda banamısın demiyor gerçektende ama altı alçak olması beni üzüyor bizim burda yol şartları malum aracı biraz hıtpalıyor altını sürtmesi bna herseyi nefret ettiriyor sürekli asfaltta kullanamıyorum tek düüncem connect ama pek iç açıcı cewaplar alamadım ne kadar dayanıklı ne kadar gidiyor acaba ömürleri daha acık konuısabilirmisnz

    Connectten memnun olmasam .. 7.5 yılda 2 connect eskitmezdim ve halen kullanmazdım




  • Hız tutkunu musunuz bilmem ama ticari sınıf için yüksek sürat çok zararlı kendinizi düşünmüyorsanız çevrenizdekileri düşünün. Yok ben illa hız yapacağım diyorsanız da 75'likle 170'e kadar zorlanmadan çıktım sonrasında ibre felaket nazlanıyor. 90'lık ve 110'lukta bu değişir tabii. Özellikle 110 lukla 190 çok rahat, hatta zorlanırsa 200-210 gibi bir sürat de görülebilir. Bu sınıfta sıfır kilometre olarak satşı devam eden ve sürat konusunda 110luğa kafa tutabilecek olan araç yok zaten. Sağlamlıkta, yol tutuşta ve donanımda yeni Caddy ile kafa kafaya gider konfor ve yakıt tüketiminde Caddy'nin bir adım arkasında kalır. Ancak fiyat konusunda Caddy'e göre 10 bin tl avantajınız olur. Fanatiklik yapmıyorum yakıt tüketimi düşünülüp 1.3 Doblo alınmadığı sürece sizin için bu sınıfta en mantıklı araç budur.
  • CONNECTİN EN SON KASASI ÇOK GÜZEL AMA BU KAMYONET VE K BELGESİ SRS BELGESİ GİBİ BELGELER OLUNCA KISMET OLMADI.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.