Şimdi Ara

XFX AMD Radeon HD6850 (HD-685X-ZNFC) ekran kartına BIOS yüklemek hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar;
    Sahip olduğum XFX AMD Radeon HD6850 (HD-685X-ZNFC) ekran kartına hangi yazılım ile BIOS yükleyebilirim? Hikaye şu şekilde:
    XFX AMD Radeon HD6850 (HD-685X-ZNFC) ekran kartının fan devri boştayken %40 hızda dönmekte, bu durum biraz gürültülü çalışmasına sebep oluyor, XFX destek birimine durumu bildirdim. MSI Afterburner ile bu kartın fanının boştayken %15 hızda çalışmasını sağladığımı destek birimine yazdım ve mümkünse kart boştayken fan devrinin daha düşük hızda çalışmasını sağlayacak bir BIOS yayınlanmasını umut ettiğimi not ettim, bugün e-posta adresime yeni/düzenlenmiş bir BIOS dosyası gönderdiler. Gigabyte'ın kendi yazılımıyla BIOS güncellemesi yapıyordum ancak XFX için nasıl yapacağımı bilemiyorum.

    XFX destek birimi ile yaptığım yazışma şu şekilde:
     XFX AMD Radeon HD6850 (HD-685X-ZNFC) ekran kartına BIOS yüklemek hakkında.







  • Bilgi için teşekkür ederim, internette yaptığım araştırmada XFX'in hazırlamış olduğu bir araç buldum, USB bellek üzerinden BIOS güncellemesi yapan bir araç, zahmetsizce ve kolayca XFX'in göndermiş olduğu BIOS'a güncelledim, fan hızı boşta %25 hızda çalışır duruma geldi ve gürültü epeyce azaldı, tekrar teşekkürler. Ayrıca bu güncelleme yöntemini paylaşacağım ancak biraz dinlenme vakti, selamlar.
  • paylaşırsan sevinirim
  • Enteresan, benim bildiğim bu yeni kartlarda fan devrini sürücü belirliyor. Fan ayarlarını BIOS'tan kaldırmışlar. Bir de şu BIOSu hazırladıkları programı gönderseler, RBE'ye gerek kalmasa.
  • Windforce'u iade etmişsin anlaşılan, yeni kartın hayırlı olsun. Cevabı tahmin eder gibiyim ama yinede sorayım; Hangisi daha sessiz?
    Xfx'i de kişiye özel bios hazırladığı için tebrik ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cmt

    Windforce'u iade etmişsin anlaşılan, yeni kartın hayırlı olsun. Cevabı tahmin eder gibiyim ama yinede sorayım; Hangisi daha sessiz?
    Xfx'i de kişiye özel bios hazırladığı için tebrik ederim.


    Merhaba;
    Windforce garantide, onu kasadan söktüğümde bunu edinmiştim. Windforce sessizlik konusunda gerçekten çok başarılı, aslında Gigabyte HD6850'nin bütün komponentleri XFX 6850'den daha kaliteli ama malum sorundan dolayı ikinci kartı XFX'den edinmiştim. XFX'in isteğe göre BIOS düzenleyeceğini hiç düşünmemiştim ama yine de şansımı denemiştim, beni şaşırttılar.
  • Su biosu bizde bi görsek arkadaşlar..! trixx cıktı ama yinede tabii ellemeden kendi halinde takılsa çok daha bi güzel olur.
  • bu nasıl zor bir iştir ki ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.