Şimdi Ara

Ötekileştirme???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ötekileştirme tam olarak ne oluyor felsefe ödevim varda? Birde fil adam filmi ve franz kafkanın dönüşüm kitabı bu ötekileştirmeyi nasıl işlemişler yardımcı olursanız sevinirim.



  • Insanın kendini toplumdan , veya insanın toplumdan toplum tarafından uzaklaştırılıp , başkalaştırılması. Toplumun insanı ittiği ve insana verdiği değerlerden arınması. Toplumdan uzaklaşılarak , bireyin ortaya çıkışı. Gregory Samsa ve Fil Adam bunların bedene bürünüşleri , somutlaştırılmış biçimleridir. Aslında zihinsel izolasyonun , bedenselden farkı olmayışını göstermek adına - hatta bunun ne kadar garip sonuçlar doğurabileceğini göstermek adına fil adam karakterinin düşüncelerine ve aslında doktuorun bile ondan çıkar güttüğüne , bu çıkar güdüşünde ise insan olmasının yanısıra izalasyonunda hatrı sayılır bir desteği olduğundan - , bunun bedene dökülüşü ile insanların tepkilerinden bahsedilmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonArtikBuİsim -- 9 Ocak 2011; 21:36:05 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ClassRouGe

    Insanın kendini toplumdan , veya insanın toplumdan toplum tarafından uzaklaştırılıp , başkalaştırılması. Toplumun insanı ittiği ve insana verdiği değerlerden arınması. Toplumdan uzaklaşılarak , bireyin ortaya çıkışı. Gregory Samsa ve Fil Adam bunların bedene bürünüşleri , somutlaştırılmış biçimleridir. Aslında zihinsel izolasyonun , bedenselden farkı olmayışını göstermek adına , bunun bedene dökülüşü ile insanların tepkilerinden bahsedilmiştir.


    Çok teşekkürler. Son cümlen çok işime yarayacak ödevimde kullanırım onu Kitabı okudum ama filmi seyredemiyorum gittim aldım içinden şeytanın papucu çıktı Fatih Ürek'in şansa bak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pipoTTi -- 9 Ocak 2011; 21:32:01 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.