Şimdi Ara

Check disk ile ilgili uzman sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar,elimdeki laptopu disk birleştirme yaparken uzun sürecek diye durdur deyip pc yi kapattım.Şimdi pc yi açmaya çalışırken windows ekranı geldiği anda disk hatası diyor,fdisk yapın diyor,ancak pc yi hiç açamıyorum.Elimde hiren boot cd si var.Onun mini xp si ile açıyorum pc yi ancak benim diski 0 gb olarak görüyor yine müdahale edemiyorum. Format atmadan ve hard diski başka pc ye bağlamadan bu problemi çözebilir miyiz acaba?



  • İçindeki veriler önemli mi? değil ise fdsik ile erişmeye çalışıp, bölümlendirme tablosunu silin sonra tekrar oluşturun bir de o şekilde deneyin. Bölümlendirme tablosu silinmiş ise , mini xp ile erişemezsiniz.
  • İçindeki verilerin önemi yok,hard disk 40 gb ve tek parça halinde.Fdisk nasıl yapıcam acaba?Format atmak istemiyorum,xp home kurulu,orjinal,şimdi home cd si bulmak zor olur.
  • Hiren's boot Cd içerisinde vardır DOS modunda iken,

    örnek: Cd sürücüsü D olduğunu varsayıyorum,
    önce fdisk programının nerede olduğunu bulun cd içerisinde ve o dizinde iken

    D:\> fdisk

    fdisk komutu ile çalıştırın var olan bölümlendirme tablosunu silmek seçeneği vardır onunla silin sonra seçeneklerde oluşturma kısmından yeniden oluşturun ekran görüntülerinin olduğu bir sayfa vardı takılırsanız bir bakın. Şimdi yapacaksanız burdayken yardımcı olmaya çalışayım

    Format atmanız gerekebilir. Elinizde bilgisayar ile birlikte verilen bir imaj CD si vardır onun içinde yüklüdür XP bir arayın onlara bakın olmazsa netten araştırın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeYYaH-1 -- 2 Ocak 2011; 10:17:43 >
  • Teşekkür ederim,deneyeceğim birazdan,hem çalışıyorum hem de bunla uğraşıyorum,sonucu yazarım.
  • Uğraştım ama olmuyor,dos ortamında da yapamadım,açıkçası dos ile pek aram yok.Olmazsa akşama mecbur format atacağım artık.
  • Diski görmüyorsa format atamazsınız ki. Bölümlendirme tablosunu mecburen yeniden oluşturmanız gerekir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.