Şimdi Ara

BU İŞTEN ANLAYANLARIN YARDIMINI BEKLİYORUM..! :))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar problemim Kondisyon.Ben sporcu olsamda pek kondisyonum yok.Yani kendimi hiç zorlamam , Kick box yapıyorum lakin 1dk dövüştükten sonra yumruk atıcak nefesim kalmıyor.Rakiplerim ise 5 musabaka ardı ardına yapabiliyor.Bütün spor dallarında böyledir kondisyonum.

    Sabahları koşuya cıkıp ciğerlerimi olabildiğince zorlasam faydası olabilir mi ? Bu konuda bana neler önerirsiniz..! Ne kadar sürede güzel bir kondisyona sahip olabilirim



  • Güncel
  • dostum kondisyon olması için böyle şeylere karşı hırs olması lazım.

    mesela ben body building yapıyorum, gözümden yaş gelene kdr kaldırdığım oldu yeri geldi.hırsın olursa herşey olur.

    ancak dövüş kondisyonu başka türlü kazanılabilir o sporu yapanlarla konuşsan daha iyi olur.ama koşarsan 2 hafta içinde faydasını görmeye başlarsın kendimden biliyorum.
  • Dövüş kondüsyonu ile normal spor kondisyonu bir değildir. 90 dakika koşan futbolcuyu getir 3 dakika dövüşemez. Tek başına bir şeyler yapmak ayrı, iki insanın birbirine karşı güç uygulaması ap ayrı. Her şey birden değişiveriyor.

    Çok fazla bilmiyorum ama dövüş kondüsyonu o anki nefes alıp verişine de bağlıdır. Yumruk atarken nefes verilir -aynı zamanda nefes gücünü de kullanırsın- yumruğu attıktan sonra nefes alırsın ve darbe yerken de nefes verirsin gibi. Boksta bu çok önemli bir ayrıntıdır. Her şey nefeste bitiyor. Kickboksta nasıl nefes alıp vermen gerektiğini öğrenmek zorundasın. Bunu netten de araştırabilirsin hocalarına da sorabilirsin.

    Yazdıklarımı dikkate al.
  • Hızlı yürü, koş, ip atla.. Koşu içinde yeşili bol havası temiz bi yer seçimi iyi olur.

    Bu arada TL davetiyesini bildiren arkadaşa teşekkür ederim.

    Ek olarak, kalıbına göre birisiyle güreş yapman da epey bi efor sarfettirir sana..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cefa -- 31 Aralık 2010; 12:30:48 >
  • Nefes egzersizi yapabilirsin,veya ilk raund'da mümkün mertebe gardını al arada sırada yokla rakibin eskik yönlenrini kafana yaz yumruklar karşı taraftan gelsın sen sakin ol nefesini doğru kullan,son raund bitir işini.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.