Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (1206. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
31.265
Cevap
906
Favori
3.043.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
79. Sırada  bugün en iyi #15
Sayfa: önceki 12041205120612071208
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Keşide çeki (blokeli çek) ile yapabilirsiniz.

    Banka alicinin hesabındaki paraya bloke koyup satici adına blokeli çek oluşturur, satıcı tapu işlemi sonrası o çekle gidip bankadan parasını alır.

    @atakanozbaki




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marmarascorpion -- 24 Ekim 2020; 7:16:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yıl olmus 2020 hala alıcı ıle satıcı arasında guvenlı alısverıs yapamıyoruz. evı sattım ya adam parayı odemezse, parayı verdım ya adam evı satmazsa dıyoruz. herkes ıyı nıyetlı tapuyu verdım tapuda. bankaya gıderken adam öldü. kimden nasıl alacam parayı. 7000 kusur yasa 100000 bın yonetmelık var bır tanesı cozum degıl. dogrusu tapuda satısın askıda kalıp bankadan onay gelmesi ile işlemin tamamlanması. kredılı satıs olmasa bıle guya elden para transferıde yasak ya! hem boylece dogru mıktarda tapu harcını almıs olursun. bır ev parası cogumuzun hayatında kere yapacagı onemlı bır mıktarda alısverıs. bakkaldan yogurt almıyoruz ki bozuk cıktı attım gıttı dıyelım. banka cozmelı bu ısı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-9ED15FB90

    yıl olmus 2020 hala alıcı ıle satıcı arasında guvenlı alısverıs yapamıyoruz. evı sattım ya adam parayı odemezse, parayı verdım ya adam evı satmazsa dıyoruz. herkes ıyı nıyetlı tapuyu verdım tapuda. bankaya gıderken adam öldü. kimden nasıl alacam parayı. 7000 kusur yasa 100000 bın yonetmelık var bır tanesı cozum degıl. dogrusu tapuda satısın askıda kalıp bankadan onay gelmesi ile işlemin tamamlanması. kredılı satıs olmasa bıle guya elden para transferıde yasak ya! hem boylece dogru mıktarda tapu harcını almıs olursun. bır ev parası cogumuzun hayatında kere yapacagı onemlı bır mıktarda alısverıs. bakkaldan yogurt almıyoruz ki bozuk cıktı attım gıttı dıyelım. banka cozmelı bu ısı.

    Bu sistem var 2015'te geldi tapu takas sistemi araştırırsan öğrenirsin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cahit Oksuz

    Bu sistem var 2015'te geldi tapu takas sistemi araştırırsan öğrenirsin



    Alıntıları Göster

    tapu takas sıstemınde sıkıntı alıcı ıle satıcının sıstemı bılmesı gereklılıgı, sıstemı tapu daıresı banka ıle koordıne yonetmelı o yuzden ınsanlar bunu kullanmıyor.sıstemın gelıstırılmesı lazım

  • Emre9110 kullanıcısına yanıt

    Hocam o fiyata başka biri satsa alacaksanız evin değeri o dur, Eski fiyatı unutun bence artık. Adamların konuşup anlaşın anlaşma sonunda adamdan kaparo isteyin  size güvenilmez deyin.

  • Sıfır konutlar icint suan en düşük oran nedir acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evin beyan degeri 200 bin tl, Alıcı evi 205 bin gösterecek. Parayı 350 bin olarak hesabıma eft yapacak. Açıklama kısmına ev satış felan yazacak. Kredi çekme olayı yok. İleride böyle bir durum vergi açısından sıkıntıya neden olurmu. Hesabıma eft yapmasın dan maliye anlayabilirmi.

  • atakanozbaki kullanıcısına yanıt

    Birinci derece akrabanız olmayan güvenilir bir başkasınin hesabına eft yaptırın diğer miktarı. Ben öyle yaptım. Ev açıklamasıyla gönderirse ve maliye incelerse direkt ayan beyan ortada olacak hersey.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • marto1 kullanıcısına yanıt
    büyük ceza gelir net. Kimse saf değil kadıköyde 43 bine verilmediğini ilkokul çocuğu bilir, maliye mi farketmeyecek. Düzelttirin, yoksa bir ev parası da maliye keser :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atakanozbaki

    Evin beyan degeri 200 bin tl, Alıcı evi 205 bin gösterecek. Parayı 350 bin olarak hesabıma eft yapacak. Açıklama kısmına ev satış felan yazacak. Kredi çekme olayı yok. İleride böyle bir durum vergi açısından sıkıntıya neden olurmu. Hesabıma eft yapmasın dan maliye anlayabilirmi.

    Daha bugünkü haber. Dikkat etmek lazım bence.

    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/39-milyon-konut-icin-deger-takip-sistemi-erdogan-onayladi-6343395

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • atakanozbaki kullanıcısına yanıt
    Hocam cevremde cok oldu bu olay, bazilari paranin bir kismini esinin hesabina veya annesinin hesabina veya kardesinin hesabina almisti, son 1 yil icinde de 3, 5 sene once de oldu bu sekilde ve hicbiri icin bir ceza gelmedi. Ama aciklamaya ev satis yazdirdiklarini sanmiyorum.
    Tum tapu islemlerine ait tum alici satici hesaplari ve tum akrabalarinin hesaplarini incelemek kime ne amacla para giris cikisi oldu sorgulamak zor oldugu icin bazi kriterlere gore inceleme yapiliyor olabilir belki de, mesela 5 yil icinde evi satarsaniz maliye ev alis satis farkindan vergi alacak bu onemli onlar icin ama 5 yil gectikten sonra satiyorsaniz sadece tapu masrafi eksik mi tam mi o incelenecek. Bu detayi ancak maliyede calisan biri bilir herhalde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar evi satmayı düşünüyoruz da kişi parayı nakit vereceğini söylüyor. Nasıl bir yol izlemeliyim? Parayı nasıl sayabilirim? Tapu da özel odalar felan var mı? Ya sahte çıkarsa? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oncesınde bankaya gıdın rıca edın para sayma makınesınde saydırın

  • kraly61 K kullanıcısına yanıt

    0.99


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kredi faizleri tekrar düşer mi, artar mi? Öngörüsü, duyumu olan var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • false6 kullanıcısına yanıt

    Ulkenin ve dunyanin calkantili durumuna bakilirsa net bir sey soylemek zor. Tahminim en az 1-2 yil bir dusus olmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: false6

    Kredi faizleri tekrar düşer mi, artar mi? Öngörüsü, duyumu olan var mi?

    Şöyle açıklayayım sizlere kredi faiz'leri düşer ise tl daha çok değer kaybeder ki şu an dolar 9 tl'ye koşuyor... Covid-19 belası ne zaman geçer ekonomi hareketlenir o zaman tekrar paket düşünürler şahsi fikrim 2 yıl büyük bir faiz indirimi olmaz fakat şu anki 200k olan ev 2 yıl sonra 230k olur :)

  • atakanozbaki kullanıcısına yanıt

    alici acisindan fazladan tapu harci oder ama siz 5 sene icinde satiyorsaniz ve yakalamirsaniz ki bu yeşil isikta gecen yayaya verilen ceza gibidir ceza yersiniz. Hos onun da bi af olayi filan var ama bilmiyorum.


    bu arada kim evin degerinden tapuyu gosteriyor ki bu ulkede. ? :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bazen13 -- 5 Kasım 2020; 0:17:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merkez Bankası el değişti faizler ne olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MABtr

    0.69 oranından geçen ay çektiğim 1 ay koştuğum kredi Vakıfbank

    Ev 167.500₺
    Emlakçı 2.500₺
    Ekspertiz 931₺
    Kredi Tahsis 787₺
    Konut Sigortası 201₺
    Dask 105₺
    Tapu Harcı (%4): 6400₺
    Tapu Döner Sermaye: 700₺
    Hayat Sigortası (15 Yıllık): 1900₺
    2 Otomatik Ödeme Talimatı
    Kredi Kartı
    Hesap Kartı + KMH
    herşey sonuçlandı, tapuyu aldık, bankaya gelip para üzerindeki blokeyi kaldıracakken son dakika bide cankurtaran paketi kitledi bankacı 600₺


    Süreçden bahsedeyim faydası olur sanırım;

    İlk iş işyerinizden minumum son 4-5 aylık bordro (ıslak imzalı), imza sirküsü, kimlik ile beraber bankaya başvurun, hayırlı olsun sürünme haftalarınız başladı :=)

    Bakıyorlar bordro, maaş, geçmiş çalışma detayları, yatan sigorta vs, başvuruya uygunsanız başvuruyu alıyor sonra eksper yolluyor eve ilerleyen günlerde, bazı eksperler benimki gibi binaya girmiyor bile dışarıdan bakıyor şöyle hele benimki gibi bi emlakcınız varsa işeyaramaz(Imaj emlakmış pöhhh) eksper interneti açıyor orda 3 tane eve bakıyor ortalama rakamı veriyor onunda 500bin altı %10 kesinti yapıyor ve onaylıyor rakamı (eksper 9 güne yakın anca sonuçlandı benim, banka sizi arıyor krediniz şu rakam onaylandı, okeyse gidiyorsunuz size 8723146196183181 sayfa kağıt imzalatıyor yaklaşık yarım saat, o ara Kitle müsait, Kitle kitleyebildiğin kadar Felsefesiyle döşeme yıkama yağlama yapıyor size

    yukarıda yazdığım masraflar dahilinde kredi onayıjna mütakiben bidaha gidiyorsunuz imzaya eşinizle evliyseniz, ondan sonra tapudan randevuyu banka kendisi aldı bende, tapuya gidiyorsunuz evin sahibiyle o kimliğinizi alıp başvuruyu giriyor yapıyor, sonra öğleden sonra büyük ihtimal (sabah erken gidin bazen alıyorlar randevu saatinden önce başvuru için yani) evsahibine ve size mesaj geliyor, tapu parası (%2 ev sahibi+ %2 alıcı) ama toplamı alıcı ödüyor genellikle evi alan o tabi bu anlaşmanıza bağlı, sonra tapu parasını ister online bankacılık, ister bankalara gidip atm veya şubeden yatırabiliyorsunuz ben evde oturduğum yerden online bankacılık ile 1dkda hallettim, ondan sonra size otmatik bi randevu saati geliyor, o saatte siz ve ev sahibi beraber erkenden tapuda bulunmanız lazım, giderken su, kolonya,dezenfekten alın bol bol içerde 81972389211 kişi var, sonra satıcı ve sizi çağrıyorlar, evi kaça sattın şu fiyat (aldığınız fiyatın üstünde gösterin rayiçi fazla para ve vergi verin sıkıntı yok çok farketmez ama ileride satarken rahat edersiniz sıkıntı çıkmaz inşallah tabiki ) karşılıklı imza atıyorsunuz, ondan biraz bekleyip tapuyu elinize tutuşturuyorlar hayırlı olsun, sonra beraber krediye başvurduğunuz şubeye gidip, para üzerindeki blokeyi kaldırıp ya banka yada siz eski evsahıbının :) hesabına havale-eft yada nakit veriyorsunuz ki eft yapın uğraşmayın elden bu kadar.

    bu süreçte sakinliğinizi koruyun alım satım sözleşmesini 30 gün yada kredi sonuçlanıp işlem bitinceye kadar madde koydurun caymasın ev sahibi yada emlakçı tabi sizde, dürüst olun, ayrıca evin vergi borcu vs olunca evi devlet devrettirmiyor satıcının zaten ödemesi lazım, siz hem bunu hemde evin binaya dış cephe, iç yapı, aidat fatura vs ne borcu varsa tamamının satının ödemesini takip edin baştan anlaşın konuşun, emlakçı (hepsi değil ama 10da 9u bu kafada) yattığı yerden alacağı komisyona bakar, ben herşeyime emlakçı olduğu halde ben koştum bi dünya sıkıntıyı halletim çok şükür, arkadaşımda emlakçıdan yana şanslıydı ama evsahibi süreç uzayınca vazgeçti, bunun gibi hertürlü şeye hazırlıklı olun mutlaka 2.planınız olsun

    Arkadaşlar merhaba,


    Arkadaşın yazdığını görünce sormak istedim. Aklıma takılan 2 soru var.


    Şimdi benim satın alacağım evi, satıcı Eylül 2019'da 300 bin TL ye almış. Şuan Ziraatten 190 bin TL kredisi kalmış. Ancak tapuda yazan bedel 210 bin TL.


    Benim 490 bin TL'ye bu evi alacağım. 170 bin TL Halkbank'tan kredi çekiyorum. Kredim onaylandı, temsilcim karşı banka ile (ziraat) ipotek için konuştu.


    Rayiç bedel için emlakçı tapudan 210 bin TL yazdığından dolayı biraz fazlası 215 yazdıralım diye tavsiye ediyor. Halkbank'taki müşteri temsilcim 215 bin TL yazdırcaz tapuya bedeli diyince Ziraat'e 215 bin TL havale edeceğini söyledi. Sorularım ise şunlar;


    1) Halkbank'tan satıcıya 215 bin TL havale edildikten sonra kalan 275 bini satıcıya nasıl göndereceğiz. Alıntı yaptığım arkadaş tapu üzerinde geçtikten sonra satıcıya eft yaptığını söylemiş. Ancak benim emlakçının dediğine göre tapuda içeri girmeden önce adamın hesabına kalan 275 bin TL'yi havale yapmamı söyledi. Ben havale ettikten sonra adam kaçarsa ya da vazgeçtim derse ? Normalde kredi haricindeki tutar tapuya girmeden önce mi gönderiliyor yoksa sonra mı ?


    Benim satıcı adam zaten iş bilmiyor eft yi tapudan sonra yapacağız desek tapudaki memur alacak verecek tamamlandı mı diye sorduğunda adam kıllanabilir. Bunun için soruyorum. Racon nedir önce mi sonra mı ödenir ?


    2) Ziraatten 190 bin TL kredisi olduğu için ipotek bankalar arasında mı hallediliyor. Satıcının kendi bankasına gidip ipoteğin kaldırıldığına dair imza atmasına gerek var mı ? Satan kişi ben daha önce öyle yapmıştım dedi. Ben imza atacağım ziraat ipoteği kaldıracak halkbank ipotek koyacak diye biliyorum demişti.





  • 
Sayfa: önceki 12041205120612071208
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.