Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (1022. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31.290
Cevap
907
Favori
3.046.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10201021102210231024
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marto1

    Merhaba Arkadaşlar,

    0,79 sıfır konut kredisi aynı şekil ikinci el konut kredilerinde ve yapılandırma için CİMER'e dilekçe yazmanızı rica ediyorum.

    5 dakinanızı almayacak bir metin yazıp e-devlet üzerinden ya da cimer.gov.tr adresinden yazabilirisiniz.

    Şuana kadar 10 kişi organize ettim ne kadar çok insan o kadar çok ses olur.

    Unutmayın burda kazanan siz biz olacağız sadece 5 dakkanızı ayırın ve dilekçenizi yazın.

    Bu konuda lütfen üşengeç olmayın...
    +++1 ve sürekli bu metni güncel tutalım,hatırlatalım görmeyen arkadaşlara..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skayacik

    Çok yanlış yoldasın :) (ama mecburiyetinden dolayı tabii..yanlış anlama)

    Ev almak için 0,79 beklenmez..%1 altı her türlü uzun vadede kardır..Asla ödediğin faiz zarar değildir...mesela 10 yıl çektin..10 yıl sonra evin reel değeri,10 yıl boyunca alacağın veya ödeyeceğin kira ve her sene ortalama bunun %10 artması ama kredinin 10 sene boyunca sabit kalması...Her türlü kardasın...Dolayısı ile 0,99 dan alınır..0,79 a düşerse yapılandırılır..aksi taktirde 0,79 a hiç düşmeyebilir mesela..Her an bi tweet gelebilir sarıkafadan 0,99 da uzun yıllar hayal olabilir ..zaten ekonomi yalandan baharda..0,79 a düşünce kimse evini aynı fiyata satmaz mesela..niye satsın ki?Keşke satmadan alıp sonra diğerini satmaya çalışsan ama şartlar tabii..Hayırlısı olsun hakkında..
    Hocam bende 0.99'dan düşmesini beklemeyip alma niyetindeyim. Üstümüze bir ev var 250 bin tl değerinde onu satıp 185 e anneme 2+1 ev alıp ortalama masrafları çıkınca 40 bin tl kalıyor 200 bin tl'lik bir ev için kalan 40 bin tl'yi peşinat kullanıp 160.000 tl kredi çekeceğiz yani dururmumuz ev satılırsa alırız. :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: skayacik

    İran sorunu hallolduğuna göre yapılandırma ve 2,el için 0,79 beklmeye devam ediyoruz..Eninde sonunda bir dış siyasal gelişme olmadığı sürece bu oranlar gelmeli..Arsa sahibinin açgözlülüğü yüzünden müteahitin 300.000 e mal etmesi gereken evi 500.000 e mal edip 700.000 e satmaya çalışması benim sorunum değil..Ben halkım..Dolayısı ile halkın devletinin de sorunu değil..Açgözlü arsa sahibi ve matematiği olmayan müteahitin sorunu..Devlet vatandaşları arasında ayrım yapamaz..Dolayısı ile sıfır alana bu kadar ikinci el alana bukadar diye bir saçmalık insan haklarına aykırı..3 senedir krizde ikinci el konutunu değerinde satmaya çalışan mülk sahibinin suçu ne?

    Bu sebeple yeterince şikayet gidince eninde sonunda gelecek 0,79..özellikle de taşınmalar ve arayışların artmaya başladığı ilkbahara doğru..Ekonomide eksi bir gelişme olmaz ise 0,95 lere gelmiş özel bankalar daha da rekabete girecek..Bu da etki edecek tabii...

    Yapılandırma ekrnalarını cimere çok şikayet gidince açıldığı malumunuz..Dolayısı ile cimere haklı şikayetlerimizi nekadar çok ve kısa sürede iletirsek okadar başarı sağlayabiliriz..Şahsi fikirlerimdir tabii arkadaşlar..

    Ben başvurumu yaptım arkadaşlar..
    """Sayın başkanlık,
    1 ocak itibari ile devlet eli ile sıfır konut satışında kredi oranı 0,79 olarak değiştirildi ancak bu ben ve benim gibi binlerce vatandaşın bu imkandan yararlandırılmaması nedeni ile haksızlığa sebep oldu..Ben 5 ay önce kamu bankasından 0,99 oranla konut aldım ancak 0,79 orandan vatandaş olarak yararlanmama izin verilmiyor..Benim devletim benim kamu bankam üzerinden arsa sahibi ve mütehitlerin açgözlülüğü yüzünden olması gerekenin 2-3 katına mal ettikleri mülkleri ilk krizde satamayıp ellerinde patlamasına niçin benim hazinem benim kamu bankam destek olsun ki?Eğer ki olacaksa aynı hakkı diğer vatandaşlara da sunmalı.Niçin sadece sıfır konutta?Devletim ve hukuk sistemin tüm vatandaşlarına her konuda eşit yaklaşmalı. Böyle bir imkan bir özel ticari kesime değil vatandaşın tamamı yararına sunulmalı!.Dolayısı ile, 2.el evini satmaya çalışan,2.el ev alamaya çalışan, 2.el ev alıp yeniden yapılandırma bekleyen ve daha önce sıfır ev almış olan tüm vatandaşlarına yüce devletimizin ve başkanlığımızın bu imkanı en kısa sürede ve eşit şekilde sağlamasını arz ederim...

    Saygılarımla,
    Serdar Kayacık
    (Alınan evimiz eşim M..... adına kaytlıdır..Kredimiz Zİraat bankasından alınmıştır)""""

    Alıntıları Göster
    Bu benim yazmış olduğum ama değiştirerek tabii yazın..Aynı olması kaale alınmamasına sebep olur..Bir de bana gelen cevapta bankacılık bddk ya yönlendirilmiş ve bizde böyle işine gelirse demişler kısaca..Direk başkanlıpğa iletilmesi istenmeli ve bddk da şikayet edilmeli başkanlığa..daha çok yazalım sosyal medyada da..




  • ugur2280 kullanıcısına yanıt
    @skayacik

    Örnek bir dilekçe imla kurallarına tam uymamış olabilirim lütfen arkadaşlarım düzeltsin.

    ÖNEMLİ NOT; Direk CUMHURBAŞKANLIĞINA Gönderelim

    Sayın İlgili,

    Kamu Bankalarının uygulamış olduğu 0,79 sıfır konut kredisi kampanyası kapsamında vatandaşların bir kısmı bu haktan yararlanamadığı gibi bu durum haksızlığa,adaletsizliğe ve eşitliksizliğe neden olmakta.

    Bu hususta talebimiz 0,79 konut kredi kampanyasının kapsamının genişletilmesi ve ikinci el konutlarda uygulanması ve buna mütakip vatandaşların borçlarınıda yapılandırılmasını gerektiğini düşünmekteyim.

    gereğini saygılarımla arz ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marto1 -- 17 Ocak 2020; 11:54:16 >
  • ugur2280 kullanıcısına yanıt
    CİMER üzerinden vakıfbanktan gelen cevap; ben bu konuda pek sonuç alınacağını düşünmüyorum. Merakımdan yazdım.

    CİMER' e yapmış olduğunuz başvurunun Bankamıza iletilmesi üzerine gerekli inceleme yapılmıştır.

    Müşteri memnuniyetini, hizmet politikasının en temel ilkesi olarak benimseyen Bankamız, en iyi hizmeti verme gayesi ile hareket etmekte ve bu konuda gerekli hassasiyeti göstermektedir.

    Başvurunuzda belirtilen konut kredisi kampanyamız sıfır konut alımlarını kapsamaktadır. Farklı bir çalışma olması halinde ayrıca Bankamız internet sitesinde duyurulacaktır.

    Bilgilerinize sunarız.
  • İng 0.94 yaptı konut faizini...

    0.99'a göre 200 bin tl'lik konut kredisinde 10 yılda 8 bin tl kar yaptırır. Bu durum rekabet yaratacaktır önümüzdeki günlerde diğer bankaların 0.94 ve aşağısına çekmesi muhtemeldir....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 17 Ocak 2020; 15:17:14 >
  • Halk bankası 0.79 konut kredisi arsa sahibinden bugün onaylandı vakıf vermemişti geçen hafta arsa sahibine vakıfa gitmeyin benim eksper yandı orda. Ziraatda veriyor arsa sahibine kesin olarak halkda veriyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Supremacy. -- 17 Ocak 2020; 15:47:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -PoseidoN-

    İng 0.94 yaptı konut faizini...

    0.99'a göre 200 bin tl'lik konut kredisinde 10 yılda 8 bin tl kar yaptırır. Bu durum rekabet yaratacaktır önümüzdeki günlerde diğer bankaların 0.94 ve aşağısına çekmesi muhtemeldir....
    Sitede hesaplama aracı 0.98 den hesaplıyor, banka içi bilgi mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: juzam1907

    Sitede hesaplama aracı 0.98 den hesaplıyor, banka içi bilgi mi ?

    Alıntıları Göster
    hemen yansıtmıyorlar.
  • su anda konut kredisi cok dusuk degil mi sizcede ? daha dusmesini beklemek mantikli mi ? ben 1+1 almayi dusunuyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merkez bankasının politikasına paralel aynı yönde, bankalar da bir reaksiyon gösterecek galiba..0.90-95 bandına çekilebilir gibi..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .Supremacy.

    Halk bankası 0.79 konut kredisi arsa sahibinden bugün onaylandı vakıf vermemişti geçen hafta arsa sahibine vakıfa gitmeyin benim eksper yandı orda. Ziraatda veriyor arsa sahibine kesin olarak halkda veriyor


    Yani diyor ki boş ve daha önceden kullanılmamış ise satış olsa dahi sıfır sayılacak. Burada denyo tipler olduğu için artık paylaşmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yigidoyuz kullanıcısına yanıt
    0.79 faiz oranı gayet iyi.
    Bugün iş bamkasıma gittim.
    Piyasalar nasıl,konut kredisi veriyor musunuz diye sordum.
    Oranlar inse de satıcılae fiyatları yükselttiği için gözle görülür bir hareket yok dedi.
    1-2 aya daha da inmesini bekliyoruz diye belirtti


    Not:İNG Bank konut kredisi faiz oranı yüzde 0.99'dan yüzde 0.94 seviyesine düştü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halil_41 -- 17 Ocak 2020; 18:33:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nyamure kullanıcısına yanıt
    Ya ben o esnada her şey hızlı ilerlediği için ve banka memurunun sürekli çıkmaz demesi yüzünden bakmadım ama bir sürü sigorta yaptık. Mesela 99 liraya eşya paket, 149 liraya ferdi kaza sigortası gibi. Bunları iptal etmemiz acaba mümkün mü?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu herhangi bir banka kararının size tebliği mi yoksa eksper olarak görev yaptığınız firmasının 2. El mi sıfır mı olduğunu anlamak için yayınladığı kendi bağımsız uygulaması mı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • halil_41 H kullanıcısına yanıt
    Aynen aynısını bize 3 kamu bankası da söyledi krediler 0,79a düştü ama görüyorsunuz alan yine yok diye nasıl alalım 50 tane şart var alıncak piyasa kalmadı ha nedir geçen sene 1.49du ev 320ye satılıyodu bu sene 0,99 oldu ev oldu 360 kredi iyice düştü ev sahibinin teklifine bakın 0.79 dan kullandırayım 380e alın 0,99 dan kullanırsanız 360a veririm bankaya bile el atıyo malum çevresi geniş arkadaş bankada da türlü türlü oyunlar var canlarının istediğine eksperler sıfır diyor canlarının istemediğine (baskı yapmayanlara) 0,99 referans bankalara bile girmiş durumda geçmişler olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ruzgarlibahce06 R kullanıcısına yanıt
    Kamu bankaları düşük görünüyor, ancak sigorta vb kattığını zaman izeyl bankaları katlıyor, ayrıca sanki kendi parasını verirmiş gibi asagiliyor. Halkbankası alınacak konutun sadece %60 ina kadar kredi veriyor, ziraat maaş ve gelirlerini tasi, otomatik odeme ver diyor, vakıf ayrica halden anlayan diye bur garabet uydurmuş, internet bankacılığı zorunlu bur de ondan para alıyor. Pazartesi garanti veya is bankasindan kullanacagim, her ikisi de %099 faiz oranı ile hatta garanti 97 ile kullandırılır, hayat sigortası yok, 300 bin TL'ye 4 bin TL masraf. En azından insan muamelesi görüyoruz. Bu arada belirteyim, alacagim ev ve gelirim çekeceğim kredinin cok üstünde, bu durum kamu bankalarına karşı kuzginligimi daha da artırıyor, bu durum, harcamayı kısmak için hükümet politikası da olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ING'nin 0,94 kredisi nasıl acaba? Ev 0 olmadığı için 0,79 u kullanamıyorum. Önerebileceğiniz başka banka var mı?
  • Albaraka sitesinde 0,90 oranı var ama detaylar nasıl, tecrübe eden oldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 10201021102210231024
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.