Şimdi Ara

kombide ısı dalgalanması sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar kombim, kaloriferleri normal bi şekilde ısıtabiliyorken,musluklardan akan suyun sıcaklığı sürekli değişiyor.sıcak su geldikten 20 saniye sonra su ılık akmaya başlıyor,yine bir müddet sonra su tekrar ısınıyor.biz eve yeni taşındığımız için daha önceden böyle bir sorun yaşanıp yaşanmadığını bilmiyoruz,fakat bizden önce oturanlar çıkmadan önce kombiye bakım yaptırıp öyle çıkmışlar.acaba bu sorun bakım sırasında teknisyenlerin hatası sonucu olmuş olabilir mi? bide bu problem sizce neden kaynaklanıyor olabilir?

    kombim baymak bakxi main 24 fi



  • Hayır hata yok ortada.
    Kombi ısıtma modunda olduğu için önceliği farklı. Sıcak su biriktirme özelliği olan her kombide sıcak kullanım suyu için konfor ve eko işletmesi vardır. Sizinkisi büyük ihtimal eco modunda. Konfor moduna almayı deneyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Hayır hata yok ortada.
    Kombi ısıtma modunda olduğu için önceliği farklı. Sıcak su biriktirme özelliği olan her kombide sıcak kullanım suyu için konfor ve eko işletmesi vardır. Sizinkisi büyük ihtimal eco modunda. Konfor moduna almayı deneyin.


    verdiğiniz bilgi için teşekkürler ama ben öyle bi ayar göremedim makinada.sadece altta yaz kış ayarı var sanırım.isterseniz sizde bi bakın;

    http://img156.imageshack.us/i/sdc10272z.jpg

    http://img97.imageshack.us/i/sdc10273v.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haydarlisk -- 26 Aralık 2010; 22:48:20 >
  • öncelikle sayın idrakyolları arkadaşım yüklediğiniz fotoların boyutu çok yüksek zor yükledim. zaten forum sunucuları çok ağır. bunun yanı sıra baş belası ttnet zaten patlamış durumda hizmet vermeden para sömürüyor sözde 15 gün önce komple kablom değişti eve kadar 15 gündür rahattım.. yine 3 gündür sorunlarım başladı kopup duruyorum. bu durum bana özel değil heryerde ağır adsl. durum böyleyken lütfen insanlara acıyın bu boyutta resim yüklemeyin inanın 6 dk sürdü açmak.

    konuya gelirsek arkadaşlar bende zamanında bu sorunla çok uğraştım. aldığım bilgilere göre bu sorunun giderilmesi basit bir işlem değil. fakat çokda kafaya takılacak bir sorun değil çok sorun yaşamıyorsanız dert etmeyin herkezde olan bir durum. şayet binanızda daire çoksa üst katlarda oturuyorsanız bu sorunu yaşamanız doğal. öncelikle çok katlı binalarda şehir şebeke suyunun debisi yetmez hidrofor kullanmak şart. alt daireler suyu ne kadar fazla kullanırlarsa üst dairelerdeki debi daha çok düşer kombinize yeterli debide su gelmeyince kombiniz kendinizi korumaya alır ısıtma yapmaz. çünk az suyu ısıtmak kombiye zarar vereceği için budurum böyledir. sıcak su konforlu 3 yıldızlı kombilerde dahi farklı olacağını düşünmüyorum yeterli suyu almayınca neyle konfor sağlayacaksın... budurumd yeterli gelmeyen suyu kombinizin sensörleri soğuk olarak gönderir eşanörlerden geçereken su ılınır siz suyu ılık olarak alırsınız alt katlar suyu kapatınca debi artar ve kombiniz yine suyu ısıtır. bu şekilde devam eder. sinir olursunuz. ben kendi kafama göre bu sorunun en basit çözümünün daha yüksek debili bir pompa ve daha büyük su tanklarına sahip hidrofor ile çözüleceğini düşünüyorum. çünkü bizim binada bir ölçü büyütülme ile bu sorunu aştık sayılır... deneyimimle sabit. sözü uzatıyorum dağılyor belki, fakat deneyim önemli.

    sorunun esas çözümünün se oldukça pahalı elektronik yöntemlerle çözümü var en alt daireyede en üzt daireyede aynı debide su verilmesi için gerekli hesap yapılıp sistem kuruluyor ve her dairede nekadar su kullanılırsa kullanılsın eşit sabit 3 bar su alıyorsunuz. tamamen yönetimle sözleşmeli garantili yapılan bir işlem. bizim binadaki yönetime 10 yıl önce ancak hidroforu geliştirmekle ilgili işlem yaptırabildim cahiller ozaman 2700 tl olan baymak piston pompalı hidroforu almadılar g.zekalılar bide bana baymaktan komisyonmu alıcan dediler. (halbuki ben o ara baymağı tüketici koruma derneğine bildirmiştim elimde 1 yılda 8 adet biriken servis makbuzu yüzünden.. ve son 1,5 yıldır baymak bana ücretsiz servis verdiğini hepsi bildiği halde.) ben araştırmıştım perşembe pazarında en iyi piston pompalı hidroforun baymak olduğunu ve hemene hemen artık piston pompalı hidroforu baymaktan başka üreten firma kalmadığı bilgisine en az 5-10 iş yerine sormuştum.. benim toplantıya getirdiğim adamı kovdular yerin dibine girdim. adam dert etme sana Allah kolaylık versin bu ukalalarla ben zaten iş yapmam. dedi gitti . ta ozaman 1900 tl hidroforu geliştirmek için para harcadılar. söz çok dağılıyor ama gerçekten önemli piston pompalı hidroforlar iyi ayarlanıp kurulursa elektrik faz değerleri tam ayarlanırsa. 10 yıl boyunca yanına yaklaşmayın bir daha. bunu nerdenmi biliyorum. anlattığım bina annemlerin binasıydı. benim oturduğum binada markası belli olmayan bulunduğu yerse korku filmlerini andıran bodrumda, hiç sorunsuz bana denilen 17 yıldır çalışıyor.. ve gayet güzel dengeli fazla dalgalanmadan sıcak kullanım suyu alıyoruz kombiden ben 9. katta oturuyorum. diğer binda ise şimdiye dek herhalde 3-4 hidrofor parası ödenmiştir bakımlara. çünkü yeni tip hidroforlar sessiz ama çok arıza yapıyor. piston pompalı hidroforlarsa ömürlük. konumuzla ilgisiz gözüksede okuyanlar için aslında sorunun suyun debisi ile ilgili olduğu için açıklamayı uygun gördüm. umarım birşeyler anlatabilmişimdir. bizim evdeki kombinin markasıda baymak dah eski model ve tek ntc sıcak su sensörlü bir kombi olduğu halde hidrofor geliştirildikten sonra gayet verimli çalışıyor. baymakla olan sorunsa onların önerisi ile plastik tesisatı kaldırıp attık bakır tesisat kurduk harika sonuç aldık. 2003te kombiye revizyon yapıldı o tarihhten bu yana el sürülmedi bakım falan yoktu daha yeni kart arızası verdi ana ısıtan parçalarda falan sorun yok.. bulabilsem bu kombinin 2. elini alıcam zamanında beğenmediğim fakat şimdiki yeni nesil teneke kombilere bakınca gerçek bir kombi olduğunu anlamış bulunuyorum. dursun köşede diyorum 2. el kombi model olarak lunanın eko modeli... bence kombide ısınmak için bakır tesisat. su kullanımı içinse hidroforun güçlü olması veya çok maliyetli elektronik pano.

    quote:

    Orijinalden alıntı: idrakyolları

    quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Hayır hata yok ortada.
    Kombi ısıtma modunda olduğu için önceliği farklı. Sıcak su biriktirme özelliği olan her kombide sıcak kullanım suyu için konfor ve eko işletmesi vardır. Sizinkisi büyük ihtimal eco modunda. Konfor moduna almayı deneyin.


    verdiğiniz bilgi için teşekkürler ama ben öyle bi ayar göremedim makinada.sadece altta yaz kış ayarı var sanırım.isterseniz sizde bi bakın;

    http://img156.imageshack.us/i/sdc10272z.jpg

    http://img97.imageshack.us/i/sdc10273v.jpg


  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9 köyden kovuldum


    öncelikle sayın idrakyolları arkadaşım yüklediğiniz fotoların boyutu çok yüksek zor yükledim. zaten forum sunucuları çok ağır. bunun yanı sıra baş belası ttnet zaten patlamış durumda hizmet vermeden para sömürüyor sözde 15 gün önce komple kablom değişti eve kadar 15 gündür rahattım.. yine 3 gündür sorunlarım başladı kopup duruyorum. bu durum bana özel değil heryerde ağır adsl. durum böyleyken lütfen insanlara acıyın bu boyutta resim yüklemeyin inanın 6 dk sürdü açmak.



    bağlantı hızınızı bilmiyorum ama bende resimleri açmak 1-2 saniye sürdü,belki siz açmaya çalıştığınız anda bağlantı hızınızda geçici bir düşme yaşanmış olabilir.bu arada ttnet ve politikaları konusunda çok haklısınız,yılbaşından sonra sırtımıza büyük bir yük daha indiricekler,neyse ben capsler için özür dilerim.

    öncelikle yaşamış olduğunuz deneyimi paylaştığınız için teşekkür ederim ve büyük geçmiş olsun,baya uğraşmışsınız.keşke bende sizinle aynı durumda olsaydım, hiç düşünmeden pistonla çalışan bir hidrofor alırdım.fakat benim evim 2. katta yani su basıncının yetersiz olduğunu sanmıyorum.gerçi suyun basıncı veya debisi oturulan bölgeye göre değişiklik gösterirmi bilemem ama yinede düşük bir ihtimal olarak değerlendirdim.yinede,yazınızı okuduktan sonra test etmek için az önce yine muslukları açtım fakat problem yine aynı.bu arada şu an saat 01:32,yani bu saatte apartmanda oturanların fazla su kullanıcaklarını sanmıyorum,dolayısıyla suyun debisinde bir değişim olma ihtimali çok düşük.

    bide merak ettim bakır borulardan nasıl daha iyi verim aldınız.benimbildiğim bakır iyi bir iletkendir ve kombiden çıkan sıcak su bakır borularla taşınırken her cm de yüksek miktarda ısı kaybı yaşıyo olmanız gerekir.bu da daha fazla gaz tüketimi demektir.
  • özre ne gerek var canım.
    sizin durumunuzda gerçekten ilginç 2 katlı eve su çıkmamasının mümkünü yok bu durmda kombinizin sıcak su ntc senörlerinde arıza olabilir. acaba diyorum sizin kombidemi tek ntc sensörlü. ama olsun ne fark eder. benimki çok daha eski model sizin kombinize göre. pek siz bu sorunu yenimi yaşamaya başladınız bakır tesisatı sonra konuşuruz
  • akşam forumdayken cevap verirsiniz diyerek bakır konusunu sonraya bırakalım demiştim. sanırım yazamadınız.
    bakırdan verim meselesini herhangi bir işini helalinden yapan tesisatçıya soracak olsak. kesinlikle bakır tesisat diyecektir. ama bakır kaynağını bilmiyorsa hiç bakır tesisat yapmadıysa, birde karakteri kötü bir ustaysa ilk yapacağı şey bakır tesisatı kötülemek olacaktır.. veya bakır tesisat döşemeyi bilip yine karakter meselesi, bakırın fiyatının yüksekliğinden dolayı o müşteriyi kaçıracağını fark ettiyse.. yine bakır tesisatı kötüleyecektir.. malesef bir şekilde bu plastik tesisat işini su tesisatçıları dahi rahatça yapabildikleri için maliyet ucuza çıktığı için.. halkımızında belli bir yüzdesi, olmadık şeye para harcarken kaliteye parayı vermekten çekindikleri için. bakırın adı kötüye çıkmış. bilen bildiğini söylese dese kalite belli ama fiyat yüksek.. bunu diyebilende az.
    en iyi iletkendir evet bunun manası ille ısı kaçağı değildir her tesisatta. diyelim zeminden döşendi doğrudur bir miktar ısı kaybınız betona olsada o kaybın yarısı yine evinize dönecektir. ben tesisatı parkeleri dağıtmadan üstten yaptırdığım için kaçan ısı yine evin içinde kalıyor. hatta ozamanlar baymak demişti sizin kombi arızanızın tek sebebi plastik tesisatın ek yerlerinin fazla kaynatılması sonucu kombinin eşanjörleri tıkanmış pompa bozulmuş.. (birde örnek göstermişlerdi beni servise çağırıp çünkü yaklaşık son 1,5-2 yıl servis ücreti ödemiyordum. sadece elimde 1 yıllık 8 adet servis fişi biriktiği için. eskiden garantile 1 yıllıktı ve bizim kombi 15 aylıkken elden çıkmıştı) plastik tesisatın iyisi olmaz alüminyum folyolu vs hiç uğraşmayın. bakır yaptırın. kombinin içide bakırdır en iyi tesisat yöntemi bakırdır hastane yoğun bakım ünitelerinde kadar bakır kullanılır en sağlıklı teisattır.. size hatta şunu öneririz betona gömerseniz çarpma delinme olayınız olmaz ömürlük olur.. yok fazla inşaat olmasın derseniz üstten döşetirseniz bilmem kaç metredede 1 metrelik petek ısısı evde kalır bile demişlerdi. hatta bir tanıdıkları tesisatçıya yönlendirmişlerdi beni. rakam yüksek gelince yarı fiyatına başka usta bulup yaptırdım. üstten döşettim.. adamlarla çok uğraşmıştım şimdi dua ediyorum. kombim 7 yıl boyunca arızasız çalıştı çünkü plastik tesisat gibi oksijen almıyor bu vesile ile yosunda yapmadığı için eşanjörler vs tıkanmıyor. sadece kart arızası çıktı inanın o esnadada mutfaktaki aydınlatmada patlamıştı kesin voltaj problemi oldu. tamirci içini açtı kombinin pompası yeni nezaman taktırdın dedi dedim unutmuşsun sen revizyon yaptığın zaman kartşıdan ben alıp gelmiştim. yani yine ısıtma fonksiyonlşarında vs sorun yok adamlar doğru söylemiş.
    ev soğukken yakınca bütün evlerden daha çabuk ısınıyor çünkü dolaşım çok daha rahat. dikkat edilirse kombi broşürlerinde yazar önerilen tesisat boyutları bakır ve demir tesisat için verilmiştir plastik tesisat için bi boy büyük boru çapı önerilir. ben bunu zamanında bakır tesisat için eve usta getirip sorduğum zaman ustalara diyordum neden kurallara uyulmuyor ince tesisat çekilmiş hep. ustalar genel olarak işet masraftan kaçılıyor diyorlardı.

    sonuçta bu iş benim işim değil teknik bilgimde gördüğüm yaşadığım üzerinedir. zamanında nefret ettiğim tek ntc sensörlü kombide verim alabiliyorsam. plastik tesisat değiştikten sonraki rahatlığı belirtmek istedeim hepsi bu. sizede öncelikle kombinize bir bakım yaptırmanızı öneririm. şayet istanbul andolu yakasındaysanız size benim ustayı önerebilirim. kendisi baymaktan emeklidir biraz sinirlidir yaradılışı öyle konuşmaz fazla sorduklarınıza bile düzgün cevp vermez dur işimi yapıyorum der sinir olurum bu tür insanlara ama yaptığı iş ortada. ve resmi servisten yakalşık yarı yarıya ucuza işinizi yaptırıyorsunuz.

    benden size bir öneri elinizden geliyorsa kartı sökebilirseniz (ben denemedim çoktandır bakım yaptırmadığım için başka arızaları olabileceğini umduğum için) kart tamir eden birçok yer var kartı kontrol ettirin hatta role arızasından şüphe ediyorsanız 12 volt gayet ters basit voltajla roledeki oksit giderilebiliyor. bunları deneyebilirsiniz. tabi bana uymayın fazla:)) selamlar

    quote:

    bide merak ettim bakır borulardan nasıl daha iyi verim aldınız.benimbildiğim bakır iyi bir iletkendir ve kombiden çıkan sıcak su bakır borularla taşınırken her cm de yüksek miktarda ısı kaybı yaşıyo olmanız gerekir.bu da daha fazla gaz tüketimi demektir.
  • birkaç gündür nete giremedim kusura bakmayın.

    evet bakır iyi bir iletkendir,iletken demek sadece elektrik akımını iyi iletir anlamına gelmez,bir materyal iletken sınıfındaysa ısıyı da iyi iletir,eğer bakır borularınız betonun altında olsaydı çok fazla ısı kaybı yaşardınız fakat borular oda içerisinde olduğu için borularda oluşan ısı kaybı evinize dağılıyor dolayısıyla hiçbir sorun olmuyor,hatta eviniz daha çabuk ısınıyor.akıllıca olmuş :D
    neyse asıl konumuza dönersek ben eşanjör nedir etc sensörü nedir ne işe yarar bilmiyorum,benim problemim 1 dk lık aralıklarla ısıda büyük değişimler olması,sizce elektronik bir arızamıdır yoksa eşanjör filan olabilir mi? yada hiç uğraşmayıp yeni bi kombi mi almalıyım?
  • rica ederim ne kusuru. bende giremedim, sormuşsunuz

    eşanjör kombimizin yakmış olduğu gaz odasının üstündeki demlik olarak düşünün zaten çokta fazla çay setinden büyük değil. bu adreste görsel var. http://www.kombikarttamircisi.com/Baymak-esanjor-AAsidKT52-KYDP
    sensör ise şu oluyor kısaca.http://kombiyedekparca.tk/baymak-volf-sicakli-sensoru-ntc/

    aslında ben sizin kombinizde şu arıza vardır deyip ukala durumuna düşmek istemem benim esas tecrübem kazık yememek için uğraşmaktan geçiyor. bu aradada ne iyi ne kötü onu az çok öğrenmiş oluyorum. ama yinede kazık alnımıza yazıldıysa yiyoruz. iş olcağı yere varıyor fakat az da olsa tecrübe kazanmış oluyorum. en azından ben kazık yedim siz kazık yemeyin bile diyebilyorsam bu benim için mutluluktur. diğer arkadaşlarda katılsalar iyi olur sizin arıza durumunuza. benim tahminim sizin kombide sıcak su ntc sensör arızası olabilir. kart arızası olmuş olsa sanırım kombiniz petekleride ısıtmaz gibime geliyor. fakat şunu bilemem: kombinizin kartında kullnım suyu ile ilgili bir arızada olabilir. ntc sensörleri genelede kombi içindeki bakır borularda olur eski radyo teyplerdeki ses açıp kapatma düğmelerine benzerler söküp takması oldukça basit. kendim denemedim sadec tamirciyi söküp takarken gördüm. istreseniz üstündeki sensöre bakın yeni bir tane alın çok pahalı değildir değiştirin. bir deneyin. kombinizin eşanjörlerinde bir şey olacğını sanmıyorum. tek eşenjörlümü çift eşanjörlümü kombiniz onuda bilmiyorum. bence kombinizi değiştirmenize gerek yok. keşke yazın bu arıza olsaydı ozaman çok rahat pazarlık şansınız olurdu. şimdi kombi tamircileri babalarını bile tanımazlar tabiri caizse. onlarda haklı bir tarafa koca yaz yatıyorlar ama burunlarından kıl aldırmamaları kabalığını yapmasalar daha iyi.. ben şahsen tanircimle hiç pazarlık etmeden verdim istediğini hatta bir kaç arıza çıkarması ve fanların elden geçmeside sıradayken sadece kart tamirine 140 tl verdim. bence kazık ama evde hasta varken ve kış ağır geçiyorken ve eski tamirde 7 yıl sorun çıkartmamışken yapabileceğim birşey yoktu. zaten dolaşma imkanım bikle yok kendi rahatsızlığımdan.. verdiğim paradada gözüm yok helal olsun. selamlar iyi yıllar herkezin olsun.



    quote:

    Orijinalden alıntı: idrakyolları

    birkaç gündür nete giremedim kusura bakmayın.

    evet bakır iyi bir iletkendir,iletken demek sadece elektrik akımını iyi iletir anlamına gelmez,bir materyal iletken sınıfındaysa ısıyı da iyi iletir,eğer bakır borularınız betonun altında olsaydı çok fazla ısı kaybı yaşardınız fakat borular oda içerisinde olduğu için borularda oluşan ısı kaybı evinize dağılıyor dolayısıyla hiçbir sorun olmuyor,hatta eviniz daha çabuk ısınıyor.akıllıca olmuş :D
    neyse asıl konumuza dönersek ben eşanjör nedir etc sensörü nedir ne işe yarar bilmiyorum,benim problemim 1 dk lık aralıklarla ısıda büyük değişimler olması,sizce elektronik bir arızamıdır yoksa eşanjör filan olabilir mi? yada hiç uğraşmayıp yeni bi kombi mi almalıyım?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.